Jump to content

Yoruldum Gerçekten


xcientist
 Share

Recommended Posts

Takma kafana Allah dert vermesin herşeyden önce sağlık gelir içine atıcağına sıkıntını dışarı at ha söyle paylaş sitres yapma her şeyden önce Allah a sıgın o sana yardımcı olucaktır Allah acil şifa versin derdine

Link to comment
Share on other sites

anlamak icin gec kalmissin

 

bu hep böyledir

 

senin sorunun

 

planlarini kendin disinda yerlere baglamissin

 

 

simdi bu planlari yeniden yap ki

 

yasamdan zevk almaya basla

 

ilk kendini sev

 

ve senden baska bir sen olmadigini vurgula

Link to comment
Share on other sites

Çıkar dünyası kardeşim. Bence insanları sev, arkadaşlık et ama asla güvenme. Her zaman kendini maddi, manevi garantiye almak için elinden geleni yap.

 

1) Para kazan ki paran olunca sahte de olsa arkadaşın, abin, arkadaşın vb. çok olur.

2) Ye, iç, keyfine bak. Hayatın tadını çıkart.

Link to comment
Share on other sites

Her insanın kendine göre sorunları vardır.Siznki de öyle bir sorun.Hayatta her şey insanlar için.Yaşadığınız tatsız olaylar sizi yorsa da olgunlaştıracaktır.Eğer bu olayları yaşamasaydınız insanların iç yüzlerini nasıl anlayacaktınız? Bazen kaybedersin ama aslında kazanıyorsun.Bugün dünya giderek birbirine yakınlaşıyor ama insanlar birbirinden uzaklaşıyor.Komşumuz ölse ancak salasından anlar duruma geldik.Televizyona bilgisayara verdiğimiz zamanın çok azını bile komşumuza arkadaşımıza ayıramaz olduk.Sonuçta mı ne oluyor.İntiharlar bunalımlar yaşıyoruz.

Bugün ülkemizde maddi bir ilerleme var ama manevi bir gerileme söz konusu.Cebimizi doldururken kalbimiz boşaltıyoruz.Para ,kariyer,daha iyi yaşam standartına kavuşmak için öyle şeyleri feda ediyoruzki bizi insan olmaktan tamamen çıkarıyor.

Sözün kısası şu bunların hepsi her insanın başına gelir.Siz isterseniz benden pes dersiniz hayata küsersiniz.Kaç kişi sizi tınlar?Sadece anneniz.Ama pes etmeyip dimdik ayağa kalkarsanız sizi kaybedenlerin ne kadar büyük bir hata yaptıklarını onlara ispat etmiş olacaksın.Ve bunu yaptıkça sana gerçek arkadaşların, gerçek dostun ve sevenlerin sana ay gibi görünecek.Çünkü artık düşten uyandın.Gerçek hayata döndün.

Son söz olarak şunu unutmaki hiç kimse başarıyı ve mutlu olmayı kolay yoldan elde etmemiştir.Bugün doğum günü olan Peygamberimiz dahi nasıl sıkıntılara katlanmıştır bilirsin.O sıkıntılara gögüs germeyip pes etseydi sence gelmiş geçmiş insanlar arasında dünyayı etkileyen en büyük insan olabilir miydi?Bir düşün ve yarın sabah hayata ben bugün doğdum diye başla...Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

En iyi akraba en uzak olandır. Kardeşlerim bile bana kazık attı yarı yolda bıraktı. Çolak anam sağ olsun 75 yaşında hala bana emekli maaşını aldı mı 50 TL harçlık verir. Yaşım 50 sayılır ne dostlar gördüm, ne patronlarla çalıştım, ne kadınlar tanıdım; şu an çocuğumun annesiyle yaşıyorum bazen soruyorum kendime acaba buda mı kötü diye. Biz insan oğlu her zaman kendimizi en kötüye hazırlayalım ama iyilikleri ve güzellikleri unutmayalım; maneviyatımızı yükseltecek şeyleri okuyup öğrenelim. öğrenelim ki zorda kaldığımızda sığınacak bir limanımız olsun. Güvendiğin arkadaşından kazık mı yedin dert etme, sevdiğim dediğin sana yanlış mı yaptı dert etme, akrabaların yalnız mı bıraktı boş ver gitsin. Bir atasözü derki "Beni 1 kere aldatırsan yazıklar olsun sana, beni 2 kere aldatırsan yazıklar olsun bana"

1- kendi kendine yetmeyi öğren

2- sende yoksa hiç kimse de yoktur unutma

3- aile büyüklerine saygıda kusur etme hayır duasını al.

4- en iyi akraba her zaman en uzakta olandır asla unutma

5- yazdığım atasözünü sakın unutma

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...