Jump to content

Win32.parite.b Virüsü


casper0007
 Share

Recommended Posts

temızleme işlemı tum gızlı dosyaları açıp tarama yaptırdım eset ıle ve ektra Malwarebytes Anti-Malware

taratma yapıp temızlettım 2 defa format atmama ragmen sıstemde virüs çıkıyor çözümleriniz nelerdır

ıslem yapılen pc net yok usb den bulaşmıs

Link to comment
Share on other sites

bu virüs bildigim sality virüsüne cok benziyor yani yayılan bir virüs.öncelikle d sürücünüz varmı bilmek lazım.şöle anlatmaya çalışayım.diyelimki d sürücünüzde bu virüsü kapmış bir dosyanız var.c sürücüsünü silseniz bile d deki virüs kapmıs dosyanız zamanla bulaşıyor diğer exelere...yani öncelikle tavsiyem disk birleştirin ve xpyi norton.esed.malvare gibi programları yükleyip kaldırmak suretiyle hepsiyle bir güzel taratın.ayrıca şunu söleyeyim format atsanız bile d sürücünüz varsa ve bu virüslü dosya  oradaysa format atmanız bişeye yaramaz.kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

virüs c-d-e vs taratma ıle sılmeme ragmen tekrar tebelleş oldu guvenlı modda açıp kaspersky lab ıle bile tarattım gene çıktı inş çözüm yolu bulurum

virüs exe dosyalarına dogrudan saldırıp bulaşan yapıya sahıp

Edited by casper0007
Link to comment
Share on other sites

Bu virüs exelere bulaşıyor diye biliyorum. formattan sonra kurulan programlara bulaşmış olabilir.Yaklaşık 10 sene önce yemiştim bu virüsten o günden beri programları ya sıkıştırıyorum ya da iso kalıbı halinde saklıyorum.

Link to comment
Share on other sites

vala bende  sality virüsü ile günlerce uğraşmıştım hatta bu sitede paylaşımlarım var.sality gibi bişiler yazarsanız mutlaka ulaştıghım çözümleri bulabilirsiniz.size tavsiyem d deki bütün dosyalarınızı hardiske alın sonra diskinizi birleştirin ve format atın.sonra hardiskinizi takmadan virüs programlarınızı yükleyin sonra hardiskinizi dosyaları açmadan taratın zaten virüs programları virüslü dosyaları bulup silecek .öle bir temizlik öneriyorum.

Link to comment
Share on other sites

bu olayı soyle test ettım virüs bulunan pc usb takıp virüslü exe dosyasından ornek alıp kendı pc taktım microsoft security essentials ayıkladı anında 

bahsettıgım pc net olsa microsoft security essentials kurcam fakat guncelleme almadan çalışmaz yazılım

Link to comment
Share on other sites

evet.aynen öle.ve bence temiz olanları zip klasörle zira zipli dosyalara bulaşmıyor.sadece exelerde yayılma oluyor.ama şunu biliyorumki virüs yayılan bişi bir tane bile eze dosyası olsun diğerlerine zamanla yayılyor yani bilgisayarı ne kadar temizlersen temizle virüs varsa bişeye yaramıyor o yüzden esentieli kurun ve defalarca taratın.ben öle kurtulmuştum.

Link to comment
Share on other sites

Aklıma gelen iki yöntemi tavsiye edeceğim. Harfiyen uygularsanız kurtulursunuz.

a- Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın KESİNLİKLE diskinizden herhangi bir uygulama çalıştırmayın!
b- Sağlam iş yapmak istiyorsanız, kuracağınız işletim sisteminiz ve taratma işlemi yapacağınız AV netten indirin.(Ya da güvendiğiniz bir arkadaşınızdan alın, ama kurmadan işlemlere geçmeden önce muhakkak bir taratma yapın.)

1- Hdd'nizi söküp bu virüsün olmadığı daha doğrusu herhangi bir virüsün olmadığından emin olduğunuz bir bilgisayara bağlayıp mevcut AV ile taratın kurulu değilse netten indirip kurun. Tarama işlemini gerçekleştirin. D
2- İşletim sistemi kuracaksanız da yukarıdaki a ve b maddelerine göre işlem yapın. Unutmayın, kurtulmak istiyorsanız kendi diskinizden hiç bir uygulamayı çalıştırmamalısınız.

Link to comment
Share on other sites

http://www.helyum.com.tr/store/

 

Trend Micro Titanium Internet Security size ve ailenize internette gelişmiş koruma sağlar. Sizi bugün ve gelecekte en son çevrimiçi tehditlere karşı korur. Titanium çözümü daima koruma altında olmanızı sağlamak için Trend Micro'nun SPN teknolojisini ve virüslere karşı gerçek zamanlı tarama özelliğini kullanır ve sizi en son, sürekli değişen kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı korur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...