Jump to content

Yeni İnternet Cafe (Amd X İntel)


simavli
 Share

Recommended Posts

secım olarak cpu amd vga atı anakart asus olabılır ama sız secımı muhtemelen markaya bakarak degıl malıyete bakarak yapacaksınız sıze tavsıyem ıyı bır anakart secmenızdır bu secım sıstem performansını belırleyecektır

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Nano68;

 

Düzeltmeler ile başlayım istersen,

 

  1. Enpedi sitesinden almış olduğun alıntıdaki AMD A10 4600M işlemci sonundaki M harfinden de anlaşılacağı üzere Mobile bir işlemcidir. Kıyaslama yaparken ne zamandan beri Elma ile Armut'u kıyaslıyoruz ? İnternet cafede laptop mu kullanılacak ? 
  2. AMD A10 serisi masaüstü işlemcileri 100 Watt güç tasarımına sahiptir. AMD FX serisi işlemciler ise 130 Watt tüketime sahiptir. Bu durumda dediğin doğru A10 daha az güç tüketiyor. Ancak 3. nesil Core i serisi ve 4.Nesil Intel Core i serisi işlemcilerin 77 Watt tasarıma sahip oldukları göz önüne alınır ise güç tüketimi sıralamasında daha geride kalmakta. AMD'nin A serisi masaüstü işlemcileri için teknik bilgiye ulaşmak için linki tıklayabilirsin. http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-model-number-comparison.aspx
  3. HDD'ler 1 sn süre içerisinde tepki sürelerine sahiptir. Yani 1 sn içerisinde 7200 rpm dönüş hızına ulaşabilirler. Boşta iken HDD kendini 3000 rpm civarına çekerek tepki süresini düşürmeye yönelik hazırda bekleme modula alırlar. Dönen parça sıcaklığı -60 dereceye ulaştığı zaman çalışmaz duruma gelir ki bu durum zaten normal kullanım şartlarında mümkün değildir. Örnek olarak rastgele bir HDD'ye ait teknik bilgi tablosu http://www.seagate.com/tr/tr/internal-hard-drives/desktop-hard-drives/desktop-hdd/?sku=ST1000DM003
  4. Diğer donanımlara ait çalışma verilerine kendi siteleri üzerinden erişebilirsin. Normal şartlar altında (sıcaklık -10 ile +40 derece arası) hiçbir bilgisayar tam performansa erişmek için senin söylediğin gibi 2-5 dk beklemez. Bu zaten tamamen mantığa aykırı bir olay. Saliseler içerisinde binlerce işlemler yapan bir aygıta bu söylediğin hakaret olur. Ha derseniz ki,  " Windows açılış süreci içerisinde kullanılan HDD, başlangıç programlarının vs vs gibi etmenler nedeni ile sistem kendini 2 -5 dk içerisinde tam performansa ulaştırabilir " buna katılırım. Ama donanım kendini 2-5 dk içerisinde tam performansa ulaştırır derseniz bu tamamen safsatadan ibarettir.

Benimle tartışmaya girecek iseniz donanım ile ilgili gerekli bilgiye sahip olmanızı veya internet üzerinden yeterince bilgiye edinmiş olmanızı ve özellikle konuya tamamen hakim olmanızı tavsiye ederim. Alıntılar içerisindeki yanlışlarınızı ister istemez yüzünüze vurmak zorunda kalacağım için gereksiz yere tartışmalar çıkabilir. Enpedi gibi sitelerin verdikleri bilgiler tamamen ön referans olabilir ancak gerçeği yansıtmıyor da olabilir. Üretici firmalara ait donanım bilgileri kesin referanslar içerir. Bu yüzden verilen bilgilerin güvenilirliği için lütfen üretici firmalara ait bilgileri baz alın. 

 

Haydi kolay gele !

Ben kimseyle tartışmaya girmedim.Donanım bilginizin benden üstün olduğu kesinlikle doğrudur.Aksini de idda edemedim.Ama birkaç sorum olacak cevaplayıp cevaplamamak size kalmış.

1-Bilgisayar açıldığında donanımı nasıl tam güçte kullanabiliriz.Mesela daha windows açılacak ki kullanabilelim.Mesela hiçbir bilgisayarın masaüstü geldiği zaman tam kapasitede render alabileceğini sanmıyorum.Sonuçta windows ve diğer uygulamalar ilk açılışta çok yüklencektir donanımlara.Ve bu sata kablosu falan da var işin içinde (soğuklarda söylüyorum)(Soğuk tespitini kendim 5-6 bilgisayarda denk geldiğim için yorum yaptım sonuçta öyle ahım şahım bilgi sahibi de değilim

2-4600m zaten mobil işlemcidir ve 5800kdan düşüktür.Ama sonuçta aynı serinin aynı modelin değişik versyonları.Mesela bir arabanın sedan versiyonuyla yorum yapacağımız zaman yaklaşık olarak aynı olduğu için normal versiyonu hakkında yorum yapabiliriz.Aynı durum bir arabanın 1.3 ve 1.6 versyonları için de geçerli.Arada fark olacaktır ama aynı malzemeler çoğunlukta olacaktır.

3-Hdd kulanılmadığı zaman 3000rpm ile döner demişsiniz.İlk açılıştan önce hdd dönmesi imkansız ama.Masaüstünün sonuçta bataryası vb. yok

Edited by nano68
Link to comment
Share on other sites

Nano68;

 

Konuyu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Nasıl okuyorsunuz veya ne anlıyorsunuz bilemiyorum. Yinede sorularınıza cevap vereyim

 

1- Donanım ile yazılımları birbirinden ayırmalısın. Donanım kullanılabilir duruma gelmesi demek, illa işletim sistemi altında bir işlemi gerçekleştirecek durumda olması demek değildir. Power tuşuna bastığın andan ortalama 500 milisaniye sonra tüm donanımlar tam güç olarak devreye girer, yani işlemci 3 GHz ise 3 GHz hıza ulaşmış, HDD 7200 rpm ise 7200 rpm hıza ulaşmış demektir. Bu durum işletim sistemi altında yapabileceğin işlevler sırasında kullanılabilecek donanım performansına 1 sn altında bir sürede ulaşılıyor demektir. Windows, Linux vs gibi işletim sistemlerinin veya yazılımların bu durum ile ilgisi yoktur. Bilmem anlatabildim mi ?

 

2- Mobil işlemciler ile masaüstü işlemcilerini halen karıştırıyorsun, ve saçma örnekler veriyorsun. Mobil işlemciler TDP tasarımları masaüstü işlemcilere göre değişiktir. Daha az güç tüketmek için tasarlanırlar. Elma ile armut benzetmesini kullanmamın sebebide budur. AMD A10 4600m mobil işlemci sınıfında ve 35 watt TDP değerine sahiptir. AMD A10 5800K ise masaüstü işlemcisi ve 100 Watt TDP değerine sahiptir. Bu iki işlemci aynı aileden olmasına rağmen birisi elma birisi armuttur. Bilmem anlatabildim mi ?

 

3- HDD kullanılmadığı zaman demedim, boşta iken dedim. HDD boşta iken demek, bilgisayarın masaüstü ekranında herhangi bir uygulama çalışmadığı andaki durumuna denir. Bu durumda olan HDD ortalama 3000 rpm ile dönerek verilecek işlemler için tetikte ve hazır olarak bekler.

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Bence bır ınternet cafe ıcın i5 almak gereksız.İ5 performansını kullanamazsın kı cafede ayrıca cok pahalı.1tb hdd yazılmıs 1tb lık hddyı napıcaksın kı cafede kurucaın oyunlar max.300gb tutar.1100tl ye bence kafeye bılgısayar almak cok mantıksız kı bundan en az 20-25tane alman gerek oda baya bır paraya denk gelır.UNUTMAMAN GEREKEN BIR NOKTA VAR 20.000TL-30.000TL SADECE BILFISAYARLARA HARCADIN BU PARAYI VIKARTA BILECEK MISIN? ONEMLI OLAN BURASI DAHA MASA SANDALYE ALICAKSIN KI BU SANA 50.000TL YI BULACAK VE GEÇICEKTIR.BENCE BIR DUSUN DERIM KURDUĞUM 400TL LIK MAKINE CAFE ICIN COK RAHAT ISINI GORUCEKTIR YARI YARIYA TASARRUF ETMIS OLUCAKSIN AMA BIR DUSUN BENCE!!!!

Link to comment
Share on other sites

 

Core i3 3220 yerine Core i5 3470 önermemin değişik sebepleri var,

  1. Core i3 3220 55 Watt olmasına rağmen Speed Step özelliği olmadığı için sürekli 55 Watt harcar, ancak Core i5 3470 Speed Step özelliği ile işlemciyi 800 MHz seviyelerine çekerek 12 Watt gibi çok düşük değerlerde çalışabilir
  2. Core i5 3470 22 nm üretimi sayesinde daha az ısınması ile öne çıkan ürünlerden birisidir. LGA 1155 soket olması PCI-e 3.0, SATA 3.0, USB 3.0 gibi teknolojileri içerisinde barındıran anakatlar ile kullanılabilmesine olanak tanır.
  3. Core i3 3220 ile Core i5 3470 performans değerleri aralarında %20 gibi bir performans farkı varmış gibi gözüksede, gerçek kullanım performansları bu değerleri malesef yalanlamakta, aralarındaki gerçek performans farkı ortalama %40'lara varan değerlerde.
  4. Core i3 3220 2 çekirdek, Core i5 3470 4 çekirdeğe sahiptir, bu 2 çekirdek farkı uygulamalarda fazlası ile öne çıkmaktadır.

Bunlar gibi değişik nedenlerden dolayı i5 3470 işlemciyi önerdim. Bu sadece benim nacizane fikrim, bu konudaki seçim tamamen simavli arkadaşımıza kalmış bir olay, AMD yeni FX işlemcileri ile resmen hüsran yatattı. Gerek performans sorunu, gerek güç tüketimi, gerek kullanılan teknolojideki sorunlar, gerek ise Windows ile uyum sorunları nedeni ile bence bir internet cafe için AMD FX işlemci seçimi yanlış gibi geliyor. 

 

Haydi kolay gele !

 

1. Hocam Speed Step özelliği yok demişsiniz ama 3220 de var bu özellik. Neden öyle dediniz?

 

2. 3470, 22 nm üretimi sayesinde daha az ısınıyor diye belirtmişsiniz ama 3220, 22 nm den farklı bir mimariye mi sahip? LGA 1155, PCI-e 3.0, sata 3.0, usb 3.0 tüm bu özellikler zaten 3220 de mevcut. Ben mi yanlış biliyorum?

 

3. İşlemciyi kullanıp test etmediğim için buna yorum yapamicam fakat her ne kadar %40 fark olsada 3220 şuanda x4 955 den daha iyi ve x4 965 be ile hemen hemen aynı performansa sahip olduğu için pek düşünmeye gerek yok.

 

4. i3 çift çekirdek ama amd nin x4 leri ile kafa kafaya hatta bazı testlerde x6 ları geçtiği oluyor.

Link to comment
Share on other sites

@Mertcan0725

 

Aslında bu tartışmanın yeri burası değil ancak konu iyice dağıldı. O yüzden son olarak yoruma devam edeyim.

 

1-Corei3 3220 işlemcide SpeedStep özelliği yok olarak yazmışım, bu benim yazım hatam. Ancak SpeedStep özelliği varsayılan Windows güç yönetimi ayarlarında Windows 7 ve özellikle Windows 8 üzerinde stabil olarak çalışmıyor. Ortalama olarak işlemciyi 3.3 GHz'den 800 MHz-1 GHz hızına düşürmesi gerekirken denediğim 2 farklı makinede Windows ayarlamalarından kaynaklı bir sorundan dolayı işlemciyi normal hızında çalıştırmaya devam ediyor. Bu sorunun nereden kaynaklandığı konusunda bir araştırma yapmadım henüz. Bu yüzden aklımda kalan Speed Step özelliği yok cümlesini kurmuşum. Bu konuda doğru söylüyorsun. 

2- Core i3 3220 işlemci ile Core i5 3470 işlemci arasında mimari farkı var. Core i3 3220 işlemci üzerinde bulunan 2 çekirdek ve 4 iş parçacığı nedeni ile işlemci başına düşen işlem sayısının çokluğu, 3 Mb SmartCache'in yetersiz kalması ve yetersiz Core Case nedeni ile ortalama olarak 40-44 derece arasında çalışıyor. Aynı çevre koşullarında Core i5 3470 işlemci ise ortalama olarak 37 derece civarında çalışmakta.

3- Anantech sitesindeki değerler sadece ön referans değerlerini verebilir. Kullanılan test sistemi ile ilgili pek bilgi malesef bulunmuyor. Bu yüzden de kesin sonuç diyebileceğimiz verilere malesef erişemiyoruz.

 

Yukarıda da belirttiğim üzere, değişik nedenlerden dolayı kesin konuşmak bazen mümkün olmuyor. Değişik sistemler üzerinde yapmış olduğum veya test sistemleri bilgilerine ulaşabildiğim donanımlar hakkında yeterince bilgi verdim zaten.

 

Bu konuyu daha fazla kirletmemek için lütfen konu dışı soru veya yorumlarınız için lütfen başka bir konu açarak devam ediniz.

 

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Ben hayla AMD diyorum bu yüzden işlemci fiyatlarına bakman yeterli

AMD biraz fazla enerji tüketmesi sizin için sorun olmayacaktır.Zaten inteli yenileyeceğiniz zaman görürsünüz farkı anakartı falan toptan değiştirmek zorunda kalacaksınız işlemciye de :) O vereceğiniz fiyata daha iyi ram ekran kartı alabilirsiniz.

a10 284 tl http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-ad580kwohjbox-a10-5800k-soket-fm2-36ghz-4mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=64939&gclid=CNnjy9uih7kCFaPHtAodRBwA8A

intel i5 http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-bx80637i53330-core-i5-3330-soket-1155-30ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=61901

Birde şöyle diyeyim amd pc alırsan oyun bilgisayarları dışında hafif oyunlar yükleyeceğin oyunları zaten dahilli grafik işlemcisi çok rahat açar amdnin ben çoğu oyunu dahili ile oynuyorum.Ha bu arada 32nm amd işlemcisi size

1.jpg

Bu da amdnin kendi sitesinden fotoğraf

Richland_Barchart_WHT_WDISC_R2-564w.jpg

Eğer inteli istiyorsan zaten baya bir pc alacaksın bir tane de amd al :) farkı anlaman için bir amd seni zarara uğratmaz

Birde AMD sitesinden video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MQcjEA3it90

 

Dikkat:Resimdeki sonuçlar 6800k için ben size 5800k linkini verdim.6800 k yı da araştırın :)

Edited by nano68
Link to comment
Share on other sites

@Mertcan0725

 

Aslında bu tartışmanın yeri burası değil ancak konu iyice dağıldı. O yüzden son olarak yoruma devam edeyim.

 

1-Corei3 3220 işlemcide SpeedStep özelliği yok olarak yazmışım, bu benim yazım hatam. Ancak SpeedStep özelliği varsayılan Windows güç yönetimi ayarlarında Windows 7 ve özellikle Windows 8 üzerinde stabil olarak çalışmıyor. Ortalama olarak işlemciyi 3.3 GHz'den 800 MHz-1 GHz hızına düşürmesi gerekirken denediğim 2 farklı makinede Windows ayarlamalarından kaynaklı bir sorundan dolayı işlemciyi normal hızında çalıştırmaya devam ediyor. Bu sorunun nereden kaynaklandığı konusunda bir araştırma yapmadım henüz. Bu yüzden aklımda kalan Speed Step özelliği yok cümlesini kurmuşum. Bu konuda doğru söylüyorsun. 

2- Core i3 3220 işlemci ile Core i5 3470 işlemci arasında mimari farkı var. Core i3 3220 işlemci üzerinde bulunan 2 çekirdek ve 4 iş parçacığı nedeni ile işlemci başına düşen işlem sayısının çokluğu, 3 Mb SmartCache'in yetersiz kalması ve yetersiz Core Case nedeni ile ortalama olarak 40-44 derece arasında çalışıyor. Aynı çevre koşullarında Core i5 3470 işlemci ise ortalama olarak 37 derece civarında çalışmakta.

3- Anantech sitesindeki değerler sadece ön referans değerlerini verebilir. Kullanılan test sistemi ile ilgili pek bilgi malesef bulunmuyor. Bu yüzden de kesin sonuç diyebileceğimiz verilere malesef erişemiyoruz.

 

Yukarıda da belirttiğim üzere, değişik nedenlerden dolayı kesin konuşmak bazen mümkün olmuyor. Değişik sistemler üzerinde yapmış olduğum veya test sistemleri bilgilerine ulaşabildiğim donanımlar hakkında yeterince bilgi verdim zaten.

 

Bu konuyu daha fazla kirletmemek için lütfen konu dışı soru veya yorumlarınız için lütfen başka bir konu açarak devam ediniz.

 

Haydi kolay gele !

 

Peki hocam öyle olsun ama şunu da iyi bilin; bu dava burda bitmez:)

Link to comment
Share on other sites

@TeYyArEe üstad. en son neye karar verdiniz. hangi sistemi öneriyorsunuz.

Ben AMD Diyorum Ama Kararsızsın Anlaşılan Yarısını AMD Yarısını İntel Al Hangisi İnternet Cafe İçin Uygun Oldugunu Kullanım Sırasında Ortaya Çıkar.Konu Çok Farklı Noktalara Ulaşmış...

Link to comment
Share on other sites

kardeşim bu yazımı iyi oku kesinlikle ve kesinlikle intel yap amd aşırı derecede elektrik yiyor ayrıca fan seside çok hızlı tozlanıyor pc ye ayrıyetten fan sistemi alman lazım kendi fanları sogutmuyor pc ısınıyor kendi kendine reset atıyor dayanıklılık yönündende iyi degil.Yaklasık 6 yıldır cafe bakım onarım yapıyorum çok sorunlu amd tek olumlu yanı oyun performansı çok yüksek şunuda söyleyebılırım yeni nesil amd alıcaksan olabilir fakat onların fiyatlarıda biraz pahalı ideal pc istiyorsan i5 1 gb 256 bit ekran kartı 500 hdd al.1 tb harddisk alma ghost atarken donma sorunu yasarsın 4 gb ram yeterli ben ekran kartını 1 gb 256 bit yazdım fakat durumun warsa hiç acıma paraya 2 gb 256 bit al 2012 den sonra çıkan oyunlar 1 gb 256 bit kaldırmıyor artık ayrıca sistemini w7 ultimate 64 bit kur kafana takılan nokta olursa ö.m atarsın yardımcı olurum

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Hocam üşenmedim yazılan neydeyse her şeyi okudum birinci olarak önceden linkini verdiğim siteden bakacak olursan fx6000 serisinin i3 le aynı fiyata sahip olmasına rağmen i5 ile aynı performansa sahip i5 ile aynı fiyata sahip olan ise i7 ile yakın performansa sahip(geçer demiyorum çünkü i 7 kendi içinde pek çok modele sahip. ikinci olarak amd li anakartlar bir 10 30 lira arası daha düşük fiyata sahip olaki bir sistem kurdun i5 li bir bilgisayara verebileceğin toplam maliyet minimum 1500 liradır amd de ise aynı performansta 1200 liraya bir pc toplarsın (her iki fiyatta yaklaşık dolar uçup durduğu için kesin fiyat veremiyorum) eğer performans sı aynı olmasına rağmen 300 liran elinde kalır bu kadar paraya pc başı hayvan gibi ekran kartları ve remler satın alabilirsin internet kafe işlemci üzerinden müşteri çekmez çok düşük olmadığı sürece her işlemci işini görür asıl önemli olan ekran kartıdır. çünkü tamamen oyun üzerine pcler toplarsın (yada toplaman gerekir) internet film müzik gibi ıvırzıvırlar zaten 6 çekirdekli bir pc için oyuncak olur. diğer taraftan bilgimin olmadığı bir durum var ama amd li işlemciler intele nazaran ne kadar watt elektrik tüketiyor onu bilmiyorum. 

Link to comment
Share on other sites

    güzel kardeşim önümüz kış ısınma derdinden kurtulmak istiyorsan amd al bak keyfine :dribble: :dribble: :dribble: :dribble:

iğrenç espirimden sonra 

i7 yi oyun için düşünmeyn.

burada daha önce de söyledim bu işlemci sanal çekirdekli ve oyunlar sanal çekirdekte yüksek çözünürlük ve grafik ayarlarında saçmalayıp durur.

i5 al hem daha ucuz hem daha serin olur.

2500k senin tüm işini görür merak ben 2001 malı amd ile nfs world oynuyorum ancak ekran kartı desteklemediği için yoldaki engeller gözükmüyor :thumbsdown:  30 lira verip bir ekran kartı alsam o da çözülür.

ancak parasızlık işte.

sen  şimdi kalkıp i7 ye 600 küsür lira para yatırma hiç sağlam olacak diye kasma iyi bir güç kaynağı ile transistörlü bir malzeme kolay kolay bozulmaz anakartta ısınmadan sadece kondansatör etkilenir onu da neden mercimek yapmadıklarını hiç bilmiyorum :icecream:

amd intel seçimini sen seç ama saal çekirdekli işlemci video render ve winrar gibi toplu işlerde işe yarar ha bir de oyunlar 3 saniye çabuk açılır ama yüksek çözünürlüğe binince iş hele grafik ayarlarını açınca iş değişir.

ekran kartına bniyör hede hödö diye kimse saçmalamasın madem ekran kartına bakacak o zaman niye işlemciye para ödesin ki adam?

ekran kartını iyi tut anakartını da büyük seç çünkü küçük anakartlar ısınmayı dağıtamıyor ve piyasada plaketi kalın kartlar satılıyor onların yararı ne?

büyük plaket büyük lehim yolu demektir. enine demiyorum daha derin yapılmıştır yol. ısınmada lehim kalkması daha zor olur. bu da uzun vadede işini görür. aynı zamanda elektronikçi olarak diyorum sna bunu çünkü kalın plakette daha kalın oluyor yollar. 

hdd yi samsung seçme ötüyor samsung wd de ötüyor ama samsung ndense uğultu yapıyor ama belki yeni çıkanları ötmüyordur ben piyasadan uzak kaldım.

seagate hiç ses çıkarmıyor.

işlemci kısmına geri dönersek amd seçiminde olsun intel olsun işlemcinin kendisini değil ilerletilebilirini seç yani soket. soketin artık miadını doldurmuş olmasın .kafana göre uyacak başka bir işlemci bulursun onu kullanırsın. ama intelde bu zor. adamlar seri başına soket çıkarıyor.

amd de daha şanslısın.

çok yüksek güçlü bir işlemci alma. az enerji ile çok iş yapanı ve düşük çekirdeklisini seç. unutma hatasız yavaş işlem hatalarla dolu ve yüksek elektrik faturasından daha ekonomiktir. zaten iyi bir sistem kurarsan bilgisayarın oyunun ortasında kilitlenip durmazsa millet sana akar.

bir de indirdiğin filmleri milete aç. sen para ile satmaya çalışırken yandaki kafeci parasız satarsa o filmlerden para kazanamazsın. ben öyle bir kafe keşfedince başka kafeye gitmez oldum mesela.

tüm oyunlar olsun pcnde. en azından olsun. düşük ayarda olsa da açılsın kafi. zaten rahatlık isteyen görsel isteyen gider evinde oynar.

flash takılmasına yasak koyup milleti uyuz etme.

deep freez kurup bilgisayarı öyle bırakma. haftada bir açıp tüm bilgisayarları güncelle ki silkroad oynayacak adam bir de onunla uğraşmasın. 

ne zımbırtı ise sen bir soru sordun biz öğüt verdik kusura bakma da böyle çok sıkıntı çektik internet cafelerde. 

deiğim gibi kimse kalkıp internet kafede 1080 pi video render etmez. en fazla telefonuna video çevirir ki şimdiki tüm teller avi açıyor. 

yani direkt atıyor teline videoyu. 

günümüz oyunları 2008 model amd 645 ile bile tüm ayarlarda açılabilir. arkadaşım oynuyor. 2 sene önce topladım çocuğa. boşuna para verme. hele inteli bence kafe için hiç seçme. çünkü zırt pırt soket değiştirip duran bir işlemci. yarın sen yeni işlemci alacan o da ne soket uymuyor .hadi bir de anakart parası. bir de işlemci parası?

http://ark.intel.com/products/47932

bu işlemciyi kullanan arkadaşım win deneyim dizininden 7.8 falan almıştı 6 çekirdekli işlemci. adam sırf zevkine almıştı.

ancak gene de bir artısını göremiyordu. çünkü aldığı zaman onu kullanan kaç tane uygulama vardı ki. ancak cd basarken işine yarıyordu. 

şimdi sen alacaksın i7 yi ne yapacaksın ki? zaten internet kafe yüksek işlemcili olmasına gerek olmayan bir yer. sen adamlara kesintisiz hizmet ver gerisi kafi.

 

Link to comment
Share on other sites

kardeşim bu yazımı iyi oku kesinlikle ve kesinlikle intel yap amd aşırı derecede elektrik yiyor ayrıca fan seside çok hızlı tozlanıyor pc ye ayrıyetten fan sistemi alman lazım kendi fanları sogutmuyor pc ısınıyor kendi kendine reset atıyor dayanıklılık yönündende iyi degil.Yaklasık 6 yıldır cafe bakım onarım yapıyorum çok sorunlu amd tek olumlu yanı oyun performansı çok yüksek şunuda söyleyebılırım yeni nesil amd alıcaksan olabilir fakat onların fiyatlarıda biraz pahalı ideal pc istiyorsan i5 1 gb 256 bit ekran kartı 500 hdd al.1 tb harddisk alma ghost atarken donma sorunu yasarsın 4 gb ram yeterli ben ekran kartını 1 gb 256 bit yazdım fakat durumun warsa hiç acıma paraya 2 gb 256 bit al 2012 den sonra çıkan oyunlar 1 gb 256 bit kaldırmıyor artık ayrıca sistemini w7 ultimate 64 bit kur kafana takılan nokta olursa ö.m atarsın yardımcı olurum

haklısınız da inteller de işi bozdu artık.

i7 deli gibi ısınıyor. ama i5 zaten oyun işlemcisi. 

i7 nin oyunlarda sorun çıkardığınu duydum bir de. ancak piyasadan uzak kaldım 3. neslini bilmiyorum bu konu hakkında ne diyorsunuz.

yarın bir gün biri sorarsa ona i7 yi al ya da alma diyebileyim

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...