Jump to content

Köker Gizlibilgi 1.0


 Share

Recommended Posts

GizliBilgi bir steganografi programıdır. İstediğiniz bilgiyi resim / ses dosyasına gizler ve gizlenmiş bilgileri okumanızı sağlar.
 
Kullanımı
[spoiler]
Gizlemek istediğiniz metni yazın ve "Bilgi Yaz" butonuna tıklayın. Gelen pencereden kaynak dosyayı ve hedef dosyayı seçin. Yazmış olduğunuz metin yeni oluşturulan dosya üzerine işlenecektir. Daha önce işlenmiş bir dosyadaki bilgiyi okumak isterseniz "Bilgi Oku" butonunu kullanabilirsiniz. Ayrıca bilgiyi parola korumalı olarak gizleyebilirsiniz.
[/spoiler]
 
Ekran Görüntüleri
[spoiler]
koker.gizlibilgi.1.0.s.png
[/spoiler]
 
Sürüm Değişiklikleri
[spoiler]
Sürüm: 1.0
- İlk sürüm.
[/spoiler]
 
VIRUSTOTAL SONUCU (Temiz)
https://www.virustotal.com/tr/file/b4829ec70fa2685fa100260c10da954d65f5a81f314e5c832d049144fa51ae6b/analysis/1381096317/
İNDİR
http://alikoker.name.tr/gizlibilgi
(Program tarafımdan yazılmıştır, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.)
 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By selokan
      Signal Messenger İncelemesi
      Signal, diğer Signal kullanıcılarıyla her türlü iletişimi güvenli bir şekilde göndermek ve almak için uçtan uca şifreleme kullanan güvenli, ücretsiz ve açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır.
       
      Tüm şifrelenmiş iletişim için Signal, en iyi gizlilik ve güvenlik savunucuları tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir.
      Bu Signal incelemesinde, Signal'in sunduğu yeteneklere, kullanılabilirliğe ve güvenliğe bakacağız. Ayrıca, hizmetin tasarımının gizliliğiniz için nasıl son derece güçlü bir koruma sağladığından da bahsedeceğiz. Signal gerçekten etkileyici, bu yüzden konuşmayı keselim ve incelemeye girelim.
      Signal artıları ve eksileri
      Artıları
      Uçtan uca (E2E) şifreleme Şifreleme algoritmaları: Metin mesajları, sesli mesajlar ve video görüşmeleri için Mükemmel İletim Gizliliği (PFS) ile Signal protokolü Açık kaynak Kaybolan mesajlar (diğer adıyla kendi kendini yok eden mesajlar) Şeffaflık raporları yayınlandı Minimum veri miktarını günlüğe kaydeder IP Adreslerini kaydetmez Telefonunuzun SMS mesajlaşma uygulamasının yerini alabilir Odak tamamen bireysel kullanıcılara odaklıdır Tüm Signal ürünleri ücretsizdir Eksileri
      Kaydolmak için bir telefon numarası gerektirir 2FA'yı ( İki Faktörlü Kimlik Doğrulama ) desteklemez Şimdi, Signal şifreli mesajlaşma uygulamasının ortalama özelliklerini kısaca ele alacağız.
      Özellik
      Signal uygulamasının sizin için doğru olup olmadığına karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı temel özellikler şunlardır:
      Signal genellikle var olan en güvenli mesajlaşma uygulaması olarak kabul edilir. % 100 açık kaynak kodu. Kod GitHub'da mevcuttur. Signal Messaging Protocol, 2016 yılında bağımsız olarak denetlendi. Hizmet tamamen GDPR uyumludur. Android, iOS, macOS, Windows, Linux istemcileri Şirket Bilgisi
      2013'te Moxie Marlinspike (gerçek adı Matthew Rosenfeld), Signal uygulamasını ve protokolünü geliştirmek için Open Whisper Systems'ı kurdu. 2018 yılında Marlinspike ve Brian Acton, hem Signal uygulamasının hem de Signal Protocol'ün geliştirilmesini devralmak için Signal Messenger, LLC'yi kurdu. Signal Messenger, LLC, 501 (c) (3) kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Signal Technology Foundation (diğer adıyla Signal Foundation) tarafından finanse edilmektedir. Signal Foundation'ın tüm ürünleri ücretsiz ve açık kaynaklı yazılım olarak yayınlanmaktadır.
      Signal verileriniz nerede saklanıyor?
      Signal'i kullandığınızda, verileriniz cihazlarınızda şifrelenmiş biçimde saklanır. Her hesap için Signal sunucularında saklanan tek bilgi, kaydolduğunuz telefon numarası, hizmete katıldığınız tarih ve saat ve en son oturum açtığınız tarihtir. 
      Bu, gizliliğiniz için harikadır, çünkü hiç kimse cihazınıza veya iletişim kurduğunuz kişilerin cihazlarına fiziksel erişimi olmadan bundan daha fazla bilgi alamaz.
      Signal'in üçüncü taraf testleri ve denetimleri
      Bir resmi güvenlik analizi Signal protokolünün Almanya, İsviçre, ABD ve Kanada'da araştırmacılar tarafından yürütülen bu analize göre 2016 yılında yapılmıştır. Protokolün kriptografik olarak sağlam olduğunu gösterdi. Analiz, o zamandan beri araştırmacının protokolün sağlam olduğu sonucunu değiştirmeden birkaç kez güncellendi. Son güncelleme Temmuz 2019'da yayınlandı.
      Not: Eylül 2019'da, Signal uygulamasının Android sürümünün kullanıcı arayüzünde, bir saldırganın Signal kullanıcılarını dinlemesine izin verebilecek bir hata keşfedildi. Vice.com'a göre , hata bildirildiği gün düzeltildi. Bu olay, hem Signal ekibinin yanıt verme yeteneğini hem de Signal uygulaması ve masaüstü kopyanızı güncel tutmanın önemini gösterir.
      Signal ne kadar güvenli ve gizli
      Güvenlik söz konusu olduğunda, Signal mesajlaşma protokolü genellikle mevcut en güvenli mesajlaşma protokolü olarak kabul edilir. Facebook Messenger, Skype ve WhatsApp gibi diğer birçok mesajlaşma ürününün kendi ürünlerinde kullanım için protokolü benimsediğini iddia etmesi o kadar iyidir.
      Gizlilik söz konusu olduğunda, Signal kazanır. Daha önce tartıştığımız gibi, Signal kullanıcıları hakkında yalnızca üç bit bilgi kaydeder. Bu, diğer hizmetlerin topladığından çok daha az bilgidir. Ve gizlilik korumalarını bir adım daha öteye taşıyabilirsiniz. Bu makale, kişisel telefon numaranızı açıklamadan bir Signal hesabına kaydolmak için ayrıntılı talimatlar içerir.
      Şeffaflık raporları
      Signal bir şeffaflık raporu yayınladı. Ekim 2016 tarihli rapor, kullanılan mahkeme celbinin tutanakları ve ileri geri gönderilen tüm ek iletişimler de dahil olmak üzere inanılmaz derecede ayrıntılı.
      Signal tarafından yayınlanan en son şeffaflık raporlarını görmek için buraya tıklayın.
      Signal inceleme sonucu
      Signal, bugün mevcut olan önde gelen güvenli mesajlaşma uygulamalarından biridir. Bazı insanlar bir telefon numarasıyla kayıt olma zorunluluğundan hoşlanmazken, tüm sistemin tasarımı öyle ki bunu büyük bir sorun olarak görmek zor. Signal'i kişisel kullanım için şifrelenmiş mesajlaşma servislerini araştıran herkese tavsiye etme konusunda hiçbir kaygım yok.
      Ama bu konuda benim tavsiyemi dinlemene gerek yok. Kullanıcılar her yönden Signal'e akın ediyor. The Verge'deki Şubat 2020 makalesine göre , Avrupa Birliği, çalışanlarına tüm genel anlık mesajlaşma için Signal'e geçmelerini söyledi.
      Ve ünlü gizlilik ve güvenlik savunucularının bu onaylarını unutmayalım:

      İndirmek İçin BURAYA TIKLAYIN.
      ————————————————————————————————
       
      ***
       

      Yakın süre önce WhatsApp tarafından kişisel veri paylaşım izni istenmişken,
      8 Şubat tarihi sonrasında zorunlu şekilde
      Veri paylaşımı olacağı ve kullanıcının izni aranmayacağı (WP kullanıyorsanız
      Hükmen kabul edildiği anlamı taşıyacağı) belirtilmişken;
      En iyi ücretsiz alternatif (hatta WhatsApp'tan daha iyi) olan
      Signal Messenger uygulamasının alternatiflerinden farkları ve avantajlarını
      tabloda göstermek gerekirse teyit.org tarafından hazırlanan şu tablolar idare edecek nitelikte :
       
      ***
       
      Apple AppStore üzerinden uygulamaların sizden istediği verilerde birçok başlık olduğu dikkati çekiyor.
      Tabloda yer alan bilgiler uygulamaları kullanmanız için gerekli izinleri değil,
      uygulamaların sizden istediği verileri içeriyor.
       
       
      Dijital güvenlik alanında çalışmalar yapan Ahmet Sabancı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada;
      Güvenlik açısından Telegram'ın uçtan uca şifreleme konusunda
      Eksiklikler barındırdığını ve bu yüzden tercih edilmemesi gerektiğini belirtiyor.
      ***
      Bip kullanım şartları sayfasında verilerin üçüncü taraflarla paylaşılmadığı bilgisi yer almış.
      Fakat bu sayfada detaylı bilginin bulunabileceği söylenen bir link de var.
      Bu linke tıklandığında verilerin üçüncü taraflarla paylaşıldığı bilgisi görülebiliyor.
      Hangi verilerin paylaşıldığı ise gizlilik ilkesi sayfasında okunabiliyor.
      Uygulamalar arasında en güvenlilerden biri olarak signal gösteriliyor.
      ***
      Aşağıdaki tablodan da hangi uygulamanın nasıl bir güvenlik yapısına sahip olduğuna ilişkin ipucuna erişilebiliyor.
      Bip'in uçtan uca şifreleme yöntemiyle ilgili ayrıntı ise net olarak bilinmiyor.
      Yazılım kodları kapalı ancak firma uçtan uca şifreleme olduğunu belirtiyor.
       
       
      WhatsApp gizlilik ilkeleri güncellemesiyle ilgili geri adım atmadı
      WhatsApp’la ilgili kafa karışıklığı yaşanmaya devam ederken, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde şirketin gizlilik ilkelerini güncellemekten vazgeçtiği iddia edildi. Haberin CNN kaynaklı olduğu söylendi. Ancak WhatsApp tarafından yapılmış böyle bir açıklama yok. Şirket yöneticisi Will Cathcart Twitter hesabından bir açıklama yaparak konuyla ilgili kararlı olduklarını ve geri adım atılmayacağını belirtti. CNN International ya da Türkiye’de yayın yapan CNN Türk’te ise ilkelerin güncellenmesinden vazgeçildiğine dair herhangi bir haber yer almıyor. 
      Rekabet Kurulu Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı
      WhatsApp ve Facebook konusunda bir gelişme de Rekabet Kurulu tarafından açıklandı. Kurul, 11 Ocak 2021’de yaptığı açıklamayla, Facebook ve WhatsApp hakkında resen bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmayla, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğu hakkında Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC şirketleri hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un altıncı maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amaçlanıyor.
      İndirmek İçin BURAYA TIKLAYIN.
      ——————————————————————————————————————
      WhatsApp, Signal, Telegram ve Diğerleri: Dünya'da Durum Ne?
      WhatsApp'ın yeni kullanıcı sözleşmesi, özellikle Türkiye'de büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Temel olarak, WhatsApp'a (daha doğrusu sahibi olan Facebook'a) kişisel verilerimizi toplama ve üçüncü şahıslarla paylaşma hakkını vermemizi gerektiren yeni sözleşme sonrasında, WhatsApp'ı terk edip alternatif uygulamalara geçmek için yeni bir akım başlamış durumda. Türkiye'de Google Play ya da App Store'a göz attığımızda, bu akımın etkili olduğu rahatlıkla görülebiliyor. Her iki uygulama mağazasının en çok indirilenler listesinde başı, Telegram, Signal ve Bip gibi mesajlaşma uygulamaları çekiyor. Listelerin tepesinde yer almaya alışkın olan WhatsApp ise, ilk 10'da kendine yer bulamıyor.
      ***
      Peki ama bizde durum böyleyken, Dünya'da neler oluyor?
      Önce gelin, hangi ülkede hangi uygulamanın 1 numara olduğuna bakalım.

      Aslında, hangi ülkelerde kimin 1 numara olduğu konusu, çok da uzun sürecek bir konu değil.
      Zira WhatsApp, 15 ülke dışında kalan tüm ülkelerde 1 numara.
      Bu 15 ülke arasında Fransa, Portekiz, İskandinavya ülkeleri, Kuzey Amerika ülkeleri, Avustralya, Çin ve Kuzey Afrika ülkeleri yer alıyor.
       
      ***
       
      En Çok Kullanılan Mesajlaşma Uygulamaları
      Peki ama dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uyguları hangileri, aylık aktif kullanıcı sayıları kaç?
      Biz WhatsApp'ı terk etmeye çalışırken dünyada neler oluyor? Statista'nın aşağıdaki tablosu, bu sorulara cevap veriyor.

       
      Gelişen dünyada tüketiciler daha da bilinçleniyor,
      Kendisini ürün olarak satmak yerine kendisinin istediği ürünü;
      Gerçekten isteyerek ve araştırarak alıyor.
      Dolayısıyla bu tablonun kısa süre içinde değişeceği konusunda uzmanlar hemfikirler.
      ***
      İndirmek İçin :
      BURAYA TIKLAYIN.
      ——————————————————————————————————————
       
      Sloganı da vermişler daha ne..? 😉 
      ***
    • By ratapan
      Arkadaşlar leech vs gibi siteler reklam sitelerine yönlendiriyor.Bu sitelerde captcha(Doğrulama kosu) çözmeden linke erişim izni vermiyor.Captcha penceresinde istenilen resimlerin yerine ses dosyasını dinleyerek de captcha yı geçebiliyoruz.Acaba tarayıcı üzerinde çalışabilen ve captcha daki sesi yazıya çevirip cevap kutusuna otomatik yazabilecek bi eklenti script vs var mı acaba?Bahsettiğim Captcha resmi
      https://s17.postimg.org/qtabu48lb/image.jpg
      https://s17.postimg.org/gx98uh2tb/image.jpg
    • By ratapan
      Wine ile kullandığım bi program var.Mint 17 de iken ses ile ilgili bir sorun yoktu.18 e geçtikten sonra wine ile çalıştırdığım uygulamadaki seslerin ilk bölümü çok hızlı bir şeklide hoparlörden çıkıyor.Örneğim uygulamada "merhaba"  sesi çıkması gerekirken "erhaba" ya da "rhaba" şeklinde ses çıkıyor uygulamdan.Acaba nasıl çözebilirim bu sorunu.Wine ile kullandığım program mürşid 3.1.Programın yeni sürümleri de var fakat bu sürümü elimde olmayan sebeplerden dolayı değiştiremiyorum.Sistemim mint 18 cinnamon x64 wine:1.6.2
    • By tenekecezve
      Elimdeki HEVC /H265 mkv videoları bir türlü LG televizyonumda izleyemiyordum. Ufak bir araştırmadan sonra bu videoların AVC/H264 mp4 e dönüştürerek izlenebileceğini tespit ettim ve converter programı aramaya giriştim ancak bir türlü sonunu getiremeden ya kesiliyor ya da hatalı dönüşüyordu. İşte o zaman ffmpeg komutunu daha önce görsem de cmd ekranında video ve ses dosyaları üzerinde işlem yapmanın uygun olmayacağını düşündüğümden hiç kullanmadığım bu komutu biraz araştırdım ve karşıma enteresan şeyler çıktı.
      Aslında bizim kullandığımız editleme ve converter programlarının da bu komutu kullandığını öğrendim ve çok başarılı şekilde işlemimi yaptım.
      Kullandığım komut: c: root dizinine attığım dosya için;
      c:\>ffmpeg -i Deadpool265.mkv -c:a copy -x265-params crf=25 Deadpool264.mp4 Size bu komutun nette bulduğum bir kaç kullanış şeklini sunuyorum. Benim işime çok yaradı, hiç programa bulaşmadan bir çok işlem yapılabiliyor... Artık Programa bulaşmam. Siz de kullanıp olumlu sonuç aldığınız komutları yazarsanız güzel bir arşiv yaparız...
      Tabi komut sizde yüklü olmayabilir. Aşağıdaki linkten size uygun olanını indirip Sabit kalacak bir yere çıkartmak, ve bin klasörünü Path olarak eklemek. Ben C:\ffmpeg\bin olarak çıkarttım ve ekledim.

      Resimle tarif ettim ancak yapamazsanız youtube üzerinde videolu anlatımlar da var. 
      ffmpeg indirmek için;
      https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/ Video dosyasının özelliklerini öğrenme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i video.avi

      Fotoğrafları video dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -f image2 -i image%d.jpg video.mpgBu komut, geçerli klasördeki tüm resim dosyalarını (image1.jpg, image2.jpg... şeklinde isimlendirilmiş olan resim dosyalarını) video.mpg isimli video dosyasına dönüştürür.


      Video dosyasını resim dosyalarına dönüştürme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i video.mpg image%d.jpgBu komut video dosyasından image1.jpg, image2.jpg..... şeklinde kareler oluşturur.
      Jpg dışında PGM, PPM, PAM, PGMYUV, JPEG, GIF, PNG, TIFF ve SGI formatlarını da desteklemektedir.


      iPhone/iPod için video dosyası dönüştürme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi input -acodec aac -ab 128kb -vcodec mpeg4 -b 1200kb -mbd 2 -flags +4mv+trell -aic 2 -cmp 2 -subcmp 2 -s 320x180 -title X hedef_video.mp4Açıklama:
      Kaynak : kaynak_video.avi
      Audio codec : aac
      Audio bitrate : 128kb/s
      Video codec : mpeg4
      Video bitrate : 1200kb/s
      Video boyutu : 320px par 180px
      Oluşturulan video : hedef_video.mp4


      PSP için video dönüştürme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -b 300 -s 320x240 -vcodec xvid -ab 32 -ar 24000 -acodec aac hedef_video.mp4Açıklama:
      Kaynak : kaynak_video.avi
      Audio codec : aac
      Audio bitrate : 32kb/s
      Video codec : xvid
      Video bitrate : 1200kb/s
      Video boyutu : 320px par 180px
      Oluşturulan video : hedef_video.mp4


      Video dosyasından ses ayrıştırma ve mp3 dosyası olarak kaydetme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -vn -ar 44100 -ac 2 -ab 192 -f mp3 hedef_ses.mp3Açıklama:
      Kaynak video : kaynak_video.avi
      Audio bitrate : 192kb/s
      Çıkış formatı : mp3
      Oluşturulan ses : hedef_ses.mp3


      Wav dosyasını MP3 dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak.wav -vn -ar 44100 -ac 2 -ab 192 -f mp3 hedef.mp3

      avi dosyasını mpg dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi hedef_video.mpg

      mpg dosyasını avi dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.mpg hedef_video.avi

      avi dosyasını hareketli gif dosyasına çevirme (sıkıştırılmamış)
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi gif_animasyonu.gif

      Video dosyasına ses gömme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_ses.wav -i kaynak_video.avi hedef_video.mpg

      avi dosyasını flv dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -ab 56 -ar 44100 -b 200 -r 15 -s 320x240 -f flv hedef_video.flv

      avi dosyasını dv dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -s pal -r pal -aspect 4:3 -ar 48000 -ac 2 hedef_video.dvveya
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -target pal-dv hedef_video.dv

      DVD oynatıcılar için avi dosyasını mpeg dosyasına çevirme
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -target pal-dvd -ps 2000000000 -aspect 16:9 hedef_video.mpegAçıklama:
      target pal-dvd : Çıkış formatı
      ps 2000000000 : Çıkış dosyası için bit değerinde azami boyut, (burada, 2 Gb)
      aspect 16:9 : Geniş Ekran


      avi dosyasını dlvx formatına sıkıştırma
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -s 320x240 -vcodec msmpeg4v2 hedef_video.avi

      Ogg Theora'yı Mpeg dvd'ye sıkıştırma
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_film.ogm -s 720x576 -vcodec mpeg2video -acodec mp3 hedef_film.mpg

      avi dosyasını SVCD mpeg2'ye sıkıştırma
      NTSC:
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -target ntsc-svcd hedef_video.mpgPAL:
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -target pal-svcd hedef_video.mpg

      avi dosyasını VCD mpeg2'ye sıkıştırma
      NTSC:
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -target ntsc-vcd hedef_video.mpgPAL:
      Kod: [Seç] ffmpeg -i kaynak_video.avi -target pal-vcd hedef_video.mpg

      Multi-pass encoding
      Kod: [Seç] ffmpeg -i girdi_dosyası -pass 2 -passlogfile ffmpeg2pass çıktı_dosyası-2
    • By seysel523
      Masaüstü bilgisayarıma yeni ram alacam ama birkaç soru var kafamda
       
      pc de mevcut ram bilgisi kuk marka ddr 2  667 mhz
       
       
      yeni alacağım ram aynı marka olmak zorunda mı?
       
       
      ram i aldıktan sonra direk takıp çalıştırabilir miyim? yoksa herhangi bir işlem gerekir mi
       
       
      ram i komple değiştirip yüksek hızda bir ram alsam bir sorun teşkil eder mi?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...