Jump to content

Traytip Ile Duyuru-Haber Yayımlamak


CaVeLL
 Share

Recommended Posts

Merhabalar...

300 PC li bir Özel şirkette kullanmak için bir traytip uygulamasına ihtiyacım var. Autoit hakkında pek bilgi sahibi değilim maalesef :(

Yapılan exeyi ActiveDirectory ile tüm PC lere gönderip açılışta çalışır hale getireceğim, fakat olmasını istediğim özellikler aşağıdaki gibidir.

Yardımcı olacak/olabilecek arkadaşlar aramaktayım :)

 

1-) Bilgisayar açılışında direk SystemTrayda çalışacak. Ekrana herhangi bir ekran,pencere vs.. gelmeyecek. Altta çalışacak.

2-) Ağdaki bir serverdan çalışma bilgilerini çekecek. şöyleki;

Örneğin 172.16.10.11\settings.ini dosyasından kendi çalışma prensiplerini okuyacak ;

  • settings.ini dosyasını nekadar sürede yoklasın.
  • Aktif mi Pasif mi olsun
  • Balon başlığı
  • Balon Mesajı
  • Balon süresi

[Line1]=30                      --> 30 saniyede bir settings.ini ye bak.

[Line2]=1 veya 0             --> 1 ise duyurular aktiftir, Line3 Line4 deki bilgileri Line5 deki süre boyunca göster, 0 ise hiçbirşey yapma.

[Line3]=Duyuru Başlığı     --> balon başlığında çıkacak yazı.

[Line4]=Duyuru Metni       --> balon içinde çıkacak yazı.

[Line5]=15                      --> 15 saniye boyunca balon görünsün.

 

Tüm bu verilerin dinamik olmasını, settings.ini den değiştirilebilmesini istiyorum.

 

3-) Ayrıca SystemTraydaki simgenin üstüne mause ile gelindiğinde (tıklamadan, sadece üstünde durunca)

  • Bilgisayarın IP si
  • Bilgisayarın İsmi
  • Kullanıcı Adı (bilgisayarın açıldığı windows user adı)
  • Bilgisayarın Etki Alanı (domaini) (bu seçenek olmasa da olur)
  • İşletim Sistemi (buda olmazsa olur)

 

4-) Systemtraydaki simgenin üstüne tıklayınca ekranın ortasında açılan küçücük bir bilgi pencere ve içeriği [Line6] dan çekecek. bir nevi About Hakkında gibi birşey.

 

Amacım tüm kullanıcılara anında Duyuru yayımlamak. Örneğin;

  • Herkez emaillerini kontrol etsin
  • Tüm kullanıcılar bilgisayarlarını yeniden başlatsın
  • Bugün Mesai 1 saat erken bitecek
  • Herkese bir maaş ikramiye dağıtılacak gibi :)

5-) Tabiki sistemi yormayacak, ram yemiyecek, cpu zorlamayacak. birden fazla çalışmayacak. Simgesi değiştirilebilecek vs..

 

gibi anlık duyuru ve haberleri kullanıcılara iletmek. Kurum içi intranetimiz var ama herkes herzaman bakmıyor, fakat bir Traytip daha dikkat çekici ve görsel. hangi işle uğraşırlarsa uğraşsınlar sağ altta çıkan habere gözleri kayacaktır bir çoğunun :)

 

Armut piş ağzıma düş gibi oluyor ama, hakikaten hem vakit hem bilgim yok.! 

Böyle bir uygulama sadece benim değil birçok kişinin işine yaracaktır diye düşünüyorum.

Eğer uygulamadan istediğimiz verimi alırsak, Türkiye geneli 21 şubesi olan büyük bir kurumuz, tüm diğer şubelere de göndereceğim ve birçok kişi faydalanmış olacaktır.

 

Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...

Link to comment
Share on other sites

Dostum yanlış anlamazsın umarım ama kişisel bir şey olsa yine yardım edeceğim fakat bu kadar büyük kurumsal bi olayı bırak da şirket gereken yerlere fiyatını ödeyerek yaptırsın.İlla yapacağım dersen sana burda yardımcı olacak bir sürü insan bulursun zaten (umuyorum).

Link to comment
Share on other sites


Dostum yanlış anlamazsın umarım ama kişisel bir şey olsa yine yardım edeceğim fakat bu kadar büyük kurumsal bi olayı bırak da şirket gereken yerlere fiyatını ödeyerek yaptırsın.İlla yapacağım dersen sana burda yardımcı olacak bir sürü insan bulursun zaten (umuyorum).

Aslında kesinlikle haklısınız, fakat bu tamamen benim şahsi fikrim / projem. diğer şubeler kullanır kullanmaz bilemem ama ben kullanacağım. 

inanın böyle birşey için para da vermezler, daha iyi daha yeni şeyler için kafada yormazlar. Ben 1 yıldır bu şirketteyim ve yıllardır var olan tüm şubeler dahil hiçbirinde yapılmayan 2 proje (biri web tabanlı intranet, diğeri bir masaüstü uygulaması) yaptım. Çokta beğenildi. Bu fikirde bugün aklıma geldi ve tabi Autoit denilince ustaların bulunuğu tnctr ilk adresim oldu. :)

 

ben;

1. Kendi binamda kendi işlerimi kolaylaştırmak, personelimi daha hızlı bilgilendirmek

2. Aklıma gelen mantıklı faydalı bulduğum işleri yapmak istiyorum. Bu bana keyif veriyor. Senin emek verdiğin bir şeyin onlarca, yüzlerce hatta binlerce kişi tarafından kullanılması büyük mutluluk. yoksa her gün aynı işler sıkıyor, yoruyor ve hatta yaşlandırıyor insanı. böyle daha dinamik oluyorum.

tüm iş ve ev yoğunluğum un arasında masaüstü uygulamasını 3 ayda falan bitirebildim ve yaklaşık 4 aydır kullanılıyor, çok keyif alıyorum :)

 

Neyse konuyu çok uzattım ve dağıttım. Kısacası bu benim şahsi projemdir,bitince ihtiyacı olan herkeste kullanacaktır. Yarımcı olacak gönüllüler aranmaktadır. :)

Link to comment
Share on other sites

Çok güzel bir fikir sevdim bu projeyi... benimde vaktim ve bilgim olsa hemen işe koyulur yardımcı olurdum size valla... kendi şirketimde de ihtiyaç duyulabilecek bir proje bu... Tabi bizde öyle 1 saat erken çık, 1 maaş ikramiye değilde... Bu akşam 11'e kadar kapılar kilitli çıkış yok, bu ay proje yetişmezse maaşı nah görürsünüz... hakediş yok kendinize cami önü ayarlayın gibi iletiler gelirdi herhalde :D

Link to comment
Share on other sites


Çok güzel bir fikir sevdim bu projeyi... benimde vaktim ve bilgim olsa hemen işe koyulur yardımcı olurdum size valla... kendi şirketimde de ihtiyaç duyulabilecek bir proje bu... Tabi bizde öyle 1 saat erken çık, 1 maaş ikramiye değilde... Bu akşam 11'e kadar kapılar kilitli çıkış yok, bu ay proje yetişmezse maaşı nah görürsünüz... hakediş yok kendinize cami önü ayarlayın gibi iletiler gelirdi herhalde :D

Örneğin  dedim yaw :) Yoksa hangi şirkette erken çıkabilirsiniz, ikramiye vs.. görülmüş. :) Basit ama çok kullanışlı bir uygulama olacak, tabi olursa :)

Zira millet ne emaillerine bakıyor, intranetimizdeki duyurulara. Fakat sağ altta çıkan balona göz nasıl olsa bi takılır :)

Bakalım çıkacak mı bi babayiğit :)

Link to comment
Share on other sites

Server (sunucu) programını bitirdim, Client (istemci) programı bitmek üzere.
Bir sorun olursa veya bir eksik varsa söyleyin lütfen.

Vaww, öncelik çoook teşekkürler... Ben ümidimi kesmeye başlamıştım, harikasınız :)

Test ettim, bir iki bildirmek istediğim şey var;

 

1-) bilgiver.ini de eğer açıklama kısmında entera basılmadan açıklama yazılırsa her yazıldığında sorunsuzca üstüne yazıyor yani sağlıklı bir update yapıyor fakat, eğer enter kullanılmışsa ondan sonraki her kaydet butonuna basıldığında önceki enterdan sonraki yazıyı silmiyor, yeni halini üstüne yazıyor. Her kaydet denildiğinde eskisi kalıyor, yeni metini yeniden ekliyor. Sağlıklı bir update yapmıyor; şöyle ki ;

pre_1386707851__bilgivererror.jpg

Burada her 111 222 333 444 555 den sonra kaydet butonuna bastım, ve ilk 111 duruyor, sonra 111222 geliyor sonra 111222333 geliyor. böylelikle her enter sonrası eski metinin üstüne yazmıyor, yeniden yazıyor. Ama eğer enter hiç kullanılmamışsa sanki sorun yok..!

 

2-) Ön izleme butonu ön izlemeyi bilgiver.ini içerisine göre değil, Program arayüzüne göre gösteriyor. Dolayısıyla yukarıdaki sorun ön izleme seçeneğinde fark edilmiyor. ini yanlış yazılsa bile önizleme doğru gösteriliyor. Ön izlemenin daha sağlıklı çalışması adına ön izleme seçeneği arayüzden değil ini den yapılsa hatalar daha net fark edilir.

Zira yapılan bir hata eğer ön izleme ile fark edilemez ise yanlışlıkla yüzlerce kişiye gönderilmiş olur, buda bazı sorunlara sebep verebilir.

Ön izleme butonuna basıldığında ini den okuyarak ön izlemeyi yapsa çok daha iyi olur?

 

3-) Gösterim süresi arayüzden kaç yapılırsa yapılsın ön izleme değişmiyor. yine 2. maddedeki isteğim gerçekleşirse bu sorun otomatik olarak ortadan kalkar, ve önizleme seçeneği çok daha efektif kullanılabilinir.

 

4-) Açıklama yazılan alanı biraz daha büyük yapabilir misiniz? (aşağıda boşluk var, en azından biraz daha yüksekliğini arttıra bilirseniz iyi olur, uzun mesajlarda daha rahat olur)

 

5-) Hakkında kısmı sanırım henüz oluşturulmamış.?

 

Şimdilik tespit ettiklerim bunlar, karıştırıp buldukça yazar sizi rahatsız ederim :)

 

Tekrar ellerinize vaktinize emeğinize sağlık, sağolun varolun.

 

Link to comment
Share on other sites

Bende başladım projeye umarım altından kalkarım. @veyselinci2 sorun olmaz demi?

İlginiz için teşekkürler.. Fakat ben AutoIt ile olmasını istiyorum, doğrudur. Fakat eğer vaktiniz müsaitse yapmanızın zararı yok, fazla proje zarar getirmez :)

AMS yi azçok biliyorum, benimde aslında işime gelir ama bu projenin AutoIT ile daha sağlıklı daha stabil olacağına inanıyorum aslında.

Sağolsun @veyselinci2 arkadaşımız bayağı ilerlemiş yol katetmiş. Ben autoit olması taraftarıyım. Fakat dediğim gibi vaktiniz müsaitse uğraşmanız hem size hem bize fayda sağlayacak, örnek teşkil edecektir.

Tekrar teşekkürler, Saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

XP de çalışmaması için bir neden var mı? ses geliyor ama bir türlü balonu çıkartamadım :huh:

 
Sorun çıkmaması lazım. Sanal sistem kuruyorum, deneyip sonucu size bildiririm.

 

Evet XP'de sorun oluyormuş, düzeltmeye çalışıyorum.

Edited by veyselinci2
Link to comment
Share on other sites

@CaVeLL deneyin bakalım nasıl olmuş.

Ellerinize sağlık.. 1,2 Ufak eklenebilecek birşeyler var, ama önemli olanları gidermiş siniz , eyvallah..

 

1-) Program ilk çalıştırıldığında Tray icon hariç tüm bölümler doldurulsa bile Kaydet ve Önizleme pasif, Tray icon için ? butonuna basıldığında input {varsayılan} oluyor ama hala butonlar pasif. Mutlaka ... butonu ile bir ico dosyası seçilmesi gerekiyor, aksi takdirde butonlar pasif.

Şöyle yapabilir miyiz, Tray icon seçeneği zorunlu alan olmasın ve defaultta {varsayılan} olsun. Eğer farklı bir ico seçilirse o kullanılsın, seçilmez ise varsayılan icon kullanılsın.

 

2-) İnputlardaki karakter geri sayım sayacı çok iyi fikir, fakat sadece mause inputun üstündeyse beliriyor. İmleç o inputun içindeyse de geri sayım sayacı görülse daha güzel olur kanaatindeyim.

 

3-) Saniye ve kontrol süresi inputları için metin girişi engellenmiş çok iyi. Rakam karater sayısı sınırı ise 29 veya 30 sanırım. Bu sınırı 5 falan yapsak yeterlidir sanıyorum. 50000 saniye den fazlası ihtiyaç olmayacaktır sanırım. En azından gösterim süresini böyle yapabiliriz. Ama yapmasak ta olur, bu madde çok önemli değil :)

 

4-) Ön izleme seçeneği ara yüzden değilde kaydedilen ini den yapılması önemli bir konu. Şuan ön izlemeye basıldığında ini den bağımsız arayüzdeki bilgiler ön izleme yapılıyor.

 

5-) Kaydet butonuna basıldığında bilgiler kaydedildi şeklinde bir küçük mesaj penceresi çıkabilir mi?

 

6-) Kaydet ve Ön izleme butonları pencereye ortalanabilir mi?

 

7-) Şimdi fark ettim ki; Tray İcon seçildiğinde ini dosyasının yanına icon dosyası kopyalanıyor fakat bilgiver.ini içine baktığımda digericon=" " alanında ki yol kopyalanan iconun yolu değil, gösterilen (seçilen) iconun yolu.! Halbuki kopyalanan iconun yolu olması gerekiyor.

 

8-) Windows XP Vista 7 8 ve 8.1 dede çalışması gerekemekte. Zira XP kullanıcılarıda mavcut. Çoğunlukla 7 kullanıyoruz ama az sayıda da olsa XP de var. Tüm sistemlerde çalışacak şekilde yapabilirsek harika olur.

 

Şimdilik tespit ettiklerim bunlar :) Çok oluyorum farkındayım ama eğer bu eksiklikleride giderebilirsek kusursuz mükemmel olacaktır. Çok vaktinizi almak istemiyorum, benim çokta acelem yok. Mümkünse bu eksiklikleri de giderelim yavaş yavaş. Yok derseniz sadece client.exe yide yapın bana bu kadarı da yeter.

Saygılarımla....

Edited by CaVeLL
Link to comment
Share on other sites

1-  Bu sorunu çözdüm.

 

2 - Bu sorunu ne kadar uğraşsam da çözemedim. Aklıma nasıl yapacağım geldi demiştim ama daha önceden gelmiş o fikir zaten :whistle: .

 

3 - Yaptım.

 

4- Client programını yapmadığım için şimdilik server programı ön izlemeyi oluşturuyor. (Server programı konusunda sıkıntı kalmayınca Client'i yapacağım)

 

5 - Ekledim.

 

6 - Ortaladım.

 

7 - Nedeni ini ile icon dosyasının aynı klasörde olması. Bu sayede tam yolu yazmaya ihtiyaç kalmıyor.

 

8 - Bu sorunun nedeni clientin daha yapılmaması.


  1. http://85.195.83.175/Bilgi Ver v1.00_2.exe
Edited by veyselinci2
Link to comment
Share on other sites

1-  Bu sorunu çözdüm. TEŞEKKÜRLER

2 - Bu sorunu ne kadar uğraşsam da çözemedim. Aklıma nasıl yapacağım geldi demiştim ama daha önceden gelmiş o fikir zaten :whistle: . TAMAM MÜHİM DEĞİL, BÖYLEDE YETER.

3 - Yaptım. TEŞEKKÜRLER

4- Client programını yapmadığım için şimdilik server programı ön izlemeyi oluşturuyor. (Server programı konusunda sıkıntı kalmayınca Client'i yapacağım) , OKEY İLERDE BAKARIZ.

5 - Ekledim. TEŞEKKÜRLER.

6 - Ortaladım. TEŞEKKÜRLER

7 - Nedeni ini ile icon dosyasının aynı klasörde olması. Bu sayede tam yolu yazmaya ihtiyaç kalmıyor. BUNU ANLATAMADIM SANIRIM..!

8 - Bu sorunun nedeni clientin daha yapılmaması. OKEY, İLERDE BAKARIZ.

 

Öncelikle, İlginiz ve emekleriniz için teşekkürler.

Client ile beraber çözüme kavuşacak iki maddemiz var, 7. nolu hariç diğerlerini de halletmişsiniz. 2. maddede ise böylesi yeterli.

 

7.Madde hakkında; ben hala ini dosyasına yanlış kaydedildiğini düşünüyorum :)

Şöyle ki; ben kaydet yolu olarak "172.16.10.11\bilgiver" yolunu seçtim ve masa üstümdeki "C:\user\cavell\desktop\haber.ico" dosyasını seçtim ve kaydet dedim. bilgiver.ini içerisinde diğericon=" " yolu nasıl olması gerekir, Client ini yi ve iconu nereden çekecek!

 

a-) \\172.16.10.11\bilgiver\bilgiver_ico.ico      (kaydet denildiğinde otomatik olarak bilgiver_ico.ico olarak kaydet dizinine kopyalıyor, sorun yok, iniye yanlış yazıyor ama bence)

b-) C:\user\cavell\desktop\haber.ico

 

bilgiver.ini içerisinde icon dosyasının yolu hangisi olması gerekiyor, bence A şıkkı :) ama ini içince B şıkkındaki yol mevcut. Dolayısıyla Client.exe tray iconu hep benim bilgisayarıma bağlanıp çekmeye çalışacak, halbuki serverden çekmesi gerekiyor.!

 

Umarım anlatabilmişimdir. Sanırım bunu da çözümlersek Arayüz programı ile pek işimiz kalmıyor artık :)

Link to comment
Share on other sites

nightmare3519 arkadşımızın çalışmasının devamını merrak ediyorum aslında oda güzel di.

 

veyselinci2 nin çalışması çok orjinal ico ve ini konmuş birde mdb yada farklı bir veri tabanı olabilir xml gibi

 

DataBase yapısı eklendiği anda gerçek bir program olur.

 

su ana kadar yapılan çalışmalar çok güzel bence. 

Link to comment
Share on other sites

@CaVeLL ini ismi ve icon ismi sabit olduğundan, iconun yolunun bilinmesine gerek yok. Client programının bilmesi gereken şey ini ve iconun bulunduğu klasörün adresi. Icon ismi program açıldığında son seçilen iconun adresinin yazılması için kaydediliyor.

 

@Rawen ini yeterli. Çok fazla bilgi kaydedilmediği için veritabanı kullanmaya gerek yok.

Edited by veyselinci2
Link to comment
Share on other sites

7.Madde hakkında; ben hala ini dosyasına yanlış kaydedildiğini düşünüyorum  :)

Şöyle ki; ben kaydet yolu olarak "172.16.10.11\bilgiver" yolunu seçtim ve masa üstümdeki "C:\user\cavell\desktop\haber.ico" dosyasını seçtim ve kaydet dedim. bilgiver.ini içerisinde diğericon=" " yolu nasıl olması gerekir, Client ini yi ve iconu nereden çekecek!

 

a-) \\172.16.10.11\bilgiver\bilgiver_ico.ico      (kaydet denildiğinde otomatik olarak bilgiver_ico.ico olarak kaydet dizinine kopyalıyor, sorun yok, iniye yanlış yazıyor ama bence)

b-) C:\user\cavell\desktop\haber.ico

 

bilgiver.ini içerisinde icon dosyasının yolu hangisi olması gerekiyor, bence A şıkkı  :) ama ini içince B şıkkındaki yol mevcut. Dolayısıyla Client.exe tray iconu hep benim bilgisayarıma bağlanıp çekmeye çalışacak, halbuki serverden çekmesi gerekiyor.!

 

Umarım anlatabilmişimdir. Sanırım bunu da çözümlersek Arayüz programı ile pek işimiz kalmıyor artık  :)

Link to comment
Share on other sites

@CaVeLL ini ismi ve icon ismi sabit olduğundan, iconun yolunun bilinmesine gerek yok. Client programının bilmesi gereken şey ini ve iconun bulunduğu klasörün adresi. Icon ismi program açıldığında son seçilen iconun adresinin yazılması için kaydediliyor.

 

@Rawen ini yeterli. Çok fazla bilgi kaydedilmediği için veritabanı kullanmaya gerek yok.

Hıı, şimdi tamam. Siz ayarı Client.exe de o şekilde ayarlayacaksınız, bilgiver.ini ile aynı dizinde bilgiver_ico.ico geçerli yol olacak daima. Tamam client.exe inideki o satırdaki yoldan çekecek sanıyordum iconu. Anladım dediğinizi, tamam no problem ozaman :)

 

Sistem ağdaki bir serverdan çalışacak ve yüzlerce client verilen süre zarfında sürekli ini yi ve iconu kontrol edecek, okuyacak. bu nedenle ne kadar az küçük o kadar iyi :)

Hem dediğiniz gibi çok bi veri yok, ini hayli hayli yeterli bu çalışma için. Gayet güzel gidiyor, ilk duyurumu ve geri dönüşleri merak etmeye heyecanlanmaya başladım :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By EASMurat
      Autoit Oto ip Player projesi Selam konunun üstadları, adından da anlaşılacağı üzere Autoit dilinde kodlanmış bir Player yapmak istiyorum fakat bu normal bir MP3 Player değil... Birçok formatı destekleyen bir Player olsun istiyorum, Özellikle Flac yayını Çalabilsin istiyorum. Asıl özellik ise belirli aralıklarla herhangi bir IP ve PORT üzerinden gelen yayını koptuğunda yada herhangi bir sebeple gittiğinde yeniden yayın geldiği zaman Otomatik yayınlamak. Buna birde Plugin eklenebilirse süperkulade olur ama asıl özellik belirli aralıklarla IP'den gelen yayını kontrol etsin Sürekli yayın akışı saglasın...

      Örneğin yayını gönderen IP'de ( 192.168.1.10:8080 ) elektrik kesintisi oldu yada herhangi bir sebeple yayın durdu. Bu Ip üzerinden gelen ses sinyali yeniden başlayınca yayını (sesi) otoatik almaya ve Çalmaya devam etsin...  Bu playeri bir nevi internet Playeri gibi düşünülebilir, yayın koptu ve yeniden yayın gelmeye başladı hicbirşeye dokunmadan yayını almaya devam etmeli... Bunun için hazır BASS.dll veya FLAC.dll dosyaları kullanılabilir burada bunları veren bir site var konunun uzmanları daha iyi bilirler ve araştırabilirler.... https://xiph.org/flac/ 

      Mesela işletim sistemi başladığında otomatik yayın (yani sesi çalmaya başlayacak ) şekilde bir seçenekde olmalı, tik koyduk bu secenek için... yada elle başlatmak için bu tiki kaldırıcaz şeklinde düşünülebilir. Şu aşağıdaki Player linklerini ve kendi denemelerimi Örnek olarak verebilirim incelemek isteyenlere yardımcı olursanız çok sevinirim, sanırım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir. Sistem Yayın alacak şeklinde düşünülmeli herhangi bir dosyayı bir bellek üzerinden çalacak şekilde değil...  

      Bunlar yapmak istediğime yakın Projeler fakat otomatik yayın geldiğinde yeniden yayını alamaya devam etmesi birde MP3 dışındaki formatlarıda desteklemesi benim için en büyük özelliği, yani MP3,AAC,AAC+,OGG,FLAC, bunların hepsini destekler ve birde winamptaki gibi Pluginsde eklenebilirse aman değmeyin keyfime, Sistemin kurulacağı klasörün içine istediğimiz ses pluginlerini ekleyerek istediğimiz Pluginsi ayarlayaıp secebileceğimiz bir secenkde olmalı size baktığım birkaç kaynağı vereyim :
      * https://www.autoitscript.com/forum/topic/186202-basshls-example-for-play http-live-streaming-streams/
      * https://www.autoitscript.com/forum/topic/13203-streaming-online-radio/
      * https://www.autoitscript.com/forum/topic/83338-aamp-advanced-autoit-media-player/
      IP_YAYIN_ALICI_kodlari.au3
      YAYIN ALICI TEST.au3
    • By luger
      Merhaba arkadaşlar,
      Autoit'de kullandığımız SciTE editörünün bugün itibariyle resmi olarak Türkçe Dil dosyası yayınlandı. Ve şu anda resmi sunuculardan indirilebilir durumda.
      -- Eski SciTE editörü veya yeni SciTE editöründe kullanılabilir.
      -- Orjinal SciTe'te veya SciTe-Lite versiyonunda hatasız bir şekilde kullanılabilir.
      -- Autoit v3.3.14.2 ile gelen v3.5.4 ile de hatasız bir şekilde kullanılabilinir.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------
      1-->İlk olarak resmi sunucudaki kopyayla aynı olan bu dosyayı indirelim: İndir 
      2-->Sonra AutoIT içerisinde bulunan SciTE dizinine aynen şu adla "locale.properties" kaydedelim. Ve herşey hazır.
      Not: Dil dosyası Sürümü v3.7.1'dir. Ama en son SciTE  v3.7.4 tam olarak desteklenmektedir.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------
      Dil Dosyasının Kullanılabileciği Alan: https://www.tnctr.com/forum/97-autoit
      Dil Dosyasının Amacı: Herkes ana diliyle daha kolay kod yazabilsin diye.
      Türkçe Çeviri: By luger
    • By OnlineEmta
      Merhaba arkadaşlar
       
      Sürekli yenilemem gereken bir sayfa var veriye anında ulaşmam lazım
      Bu sorunumu Firefox eklentisi EveryReload ile çözdüm ama bazen saatlerce veri girilmiyor boşuna beklemek istemiyorum
      sayfada değişiklik olduğunda uyaracak bir sistem varmı ya da eklenti ?
    • By Bumerang01
      Biraz daha açıklayıcı olmalısın. Şu sorduğundan kimse bir şey anlamaz. Herhalde "Boolen" tipinde değişkenlerden bahsediyorsun. Eğer belirtilen koşul doğru ise belirttiğin komutların uygulanmasını, tam tersi durumunda yine belirttiğin komutları çalıştırmak istiyorsun.
      ; $_BoolenVariable adlı değişkene, bir koşula göre değer atayıp, sonra bu değişkeni denetleyip durumuna göre komut yürütebilirsin. $_BoolenVariable = True ; "1" da olabilir. If $_BoolenVariable = False Then ... ... Else ... ... EndIf
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...