Jump to content

Windows 8.1 Kurulumu İçin Bazı İpuçları


YAGMURADAM
 Share

Recommended Posts

Windows 8.1 Kurulumu İçin Bazı İpuçları
Bu konuyu size açmama neden olan etken benim yaşadığım bazı sorunlardır.
Sizin de yaşamanızı istemedim. Anlattıklarımın bazılarını zaten biliyorsunuzdur.
Ama yine de anlatalım.
Benim 2 tane dizüstü bilgisayarım vardı. Harddisk boyutları küçük olduğu için wd 1 tb iki harddisk aldım.
Harddiski takıp formatı attım. Sonra programların yüklü olduğu hazır sistemi barındıran acronis yedeğimi geri yükledim.
Sistem sorunsuz yüklendi ve açıldı. Ama bir sorun vardı. Windows 8.1 lisansım uçmuştu.Aynı yedeği eski harddiskimde geri yüklediğimde win 8.1 lisansı görünüyor oysaki...
Skype ile kalıcı olarak etkinleştirilmişti. A.T. Manager ve Microsoft Toolkit ile lisans yedeklerini yükleme girişimleri hep başarısız oldu.
Ne yaptıysam lisansı kabul etmedi. İşin garip tarafı Office 2013 lisanslı görünüyor. Onda bir sorun olmadı.
Ne yapayım ne edeyim derken aklıma hiç güncellemediğim ve sadece wi 8.1 ile office 2013 yüklü olan yedeğimi geri yüklemek geldi aklıma.
Ve yeni harddiskime bu yedeği yükledim. Yine windows lisansız oldu.
A.T. Manageri çalıştırdım. Ve Lisansı geri yükle dedim. Veee windows 8.1 lisanslandı.
Aynı işlemi diğer dizüstünde de denedim ve başarılı oldu. Üstelik bunda  format atıp peşine office 2013' ü yükleyip doğrudan A.T. Manager ile lisansı geri yükledim. Acronis kullanmadım bile.

Siz siz olun formatlama işleminde şunlara dikkat ediniz.(Skype ile etkinleştirenler için ve Harddisk değiştirme ihtimali olanlar...)
1. MSDN Yükleme medyası seçin.
2. Forma attınız ve office 2013 kurdunuz diyelim. Skype ile etkinleştirdikten sonra(Önceden lisansınız varsa A.T. Manager ile lisansını başarıyla yükleyebilirsiniz.)
sistemi bir kez mutlaka yeniden başlatın. İnternet bağlantınızı kapatınız. Güncelleştirme yapmadan önce yeni harddiskinize göre A.T. Manager ve/veya M. Toolkit ile lisanslarınızın yedeğini alınız.
Ve bu haliyle acronis ile sistem yedeğinizi alınız. Neden böyle devlet sırrı gizler gibi bir önlem aldık diye soracaksınız.
Eğer ki ileride yine harddisk değiştirirseniz sadece güncellenmemiş bu win 8.1 için aldığınız lisans yedeği işe yarar.
Güncelleme yaptıktan sonra lisans yedeği alıp bu lisans yedeğini tekrar harddisk değiştirip format attığınızda kullanmak isterseniz sonuç başarısız olacaktır. Zira tokens.dat dosyası
zaman içinde değişiyor. Bunu bizzat MD5 değerlerini kontrol ederek test ettim...
Acronis ile aldığınız yedekte harddisk değiştirmediğiniz sürece format atmanıza gerek kalmadan temiz bir yükleme yapmanız içindir.
3. Sistem donanımlarınıza ait sürücülerinizi yükleyin ve güncellemeleriniz yapın ve sonra sistemi bir kez yeniden başlatıp acronis ile yedek alın.
4. Size programlarınızı yükleyip yine yedek alın.
5. Güvenlik programınızı yükleyip yine yedek alınız. İlerde güvenlik programınızı değiştirmek isterseniz 4. maddede anlattığım durumda aldığınız yedeğe dönerek temiz bir yükleme yapma şansınız olur.
Değiştirmedğiniz sürece bu yedeği kullanarak her daim hazır bir sistem elinizin altında olur.
Benden bu kadar.Sizin de bildiklerinizi burada açıklamanızdan memnun oluruz. Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Aynı olay benim başıma şu şekilde geldi hocam,

 

Windows 8.1 i ben orjinal aldım skype etkinleştirme vs hiç bir şekilde korsan değil tamamen micsorosfttan aldım , geçtiğimiz günlerde HDD arızalandı ve bende yerine SSD aldım windows 8.1i kuruyorum fakat elimdeki lisanslı keyimle kesinlikle işletim sistemi yüklenmiyor aktifleşmiyordu. Microsoftu aradım durum böyle böyle diye anlattım , adam bişiler yaptırdı bilgisayara sonra olmayınca bana sisteminizi lisanslı olarakmı aldınız ilk aldığınız da dedi yok topladım ama bu lisansımı yeni aldım dedim malesef arızalan HDD'niz ile birlikte lisansınızda bitmiştir diye söyledi :S Şok oldum aptallığın daniskası , telefonu kapattım. Ulen senmisin akıllı benmiyim diye bende windows 8 developer sürümlerinden tekrardan format attım piyasada gezen lisanslanabilen keylerinden tekrar lisansladım. üstüne tekrardan windows 8.1 kurdum bu sefer hiç bir işlem yapmama bile gerek kalmadı sistemim lisanslandı :D

 

Ben lisansımı almadan önce makinemede windows 8 developer sürümünü kurup lisasımı öyle almıştım. Aldığımda işletim sistemim korsan olmasın hiç değilse bu açıdan legal olsun diye düşünmüştüm. Daha sonra hiç bir şekilde developer sürümlerine ihtiyaç olmadan defalarca format attım ama HDD yi SSD ye cekinde böyle bi sorunla karşılaşacağım hiç aklıma gelmemişti :D

Link to comment
Share on other sites

ben ekran kartını değiştirdim diye orjinal lisansımı  kabul etmedi tekrar eski kartı takınca lisansı kabul etti daha sonra yeni kartı taktım,tuhaf bir işletim sistemi ya .hadi benim pc m pert oldu noolacak  okadar lisansa verilen paralar

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

freedos gelen makinelerde, windows 8.1 64 bit ve UEFI kurulumda, windows kurulum sırasında " bu hdd bölümüne kurulamaz,gpt sistemi gerekir" falan gibi bi uyarı verirse görünen 100 mb 200 mb gibi hdd parçalarını silin. tek hdd kalsın 1 tb tümü yani. o zaman tamamen boş hdd olarak görüp kurulum için hdd yi formatlıyor. başıma geldi de 1-2 saat uğraştım bu çözüm için. bölümleri silmeyi düşündüm ama cesaret edememiştim. B)

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...