Jump to content

Nokia İsmi Telefon Pazarından Tümüyle Siliniyor


ugur4721
 Share

Recommended Posts

big-nokia.jpg
 
Nokia’nın Microsoft tarafından alımının yasal işlemleri Nisan 2014 sonuna kadar bitiyor gibi görünüyor. En azından Microsoft’un kullanıcılarına atmış olduğu mail böyle bildiriyor.
 
Ama bu son, yanında iki firmanın ortak geleceğinin başlangıcı demek oluyor. Bu da isimlerin, unvanların, markaların değişmesi demek. Biz kullanıcılar için de, yasal ilişkiler için de Nokia ismi ne yazık ki silinip gidecek artık. Onun yerini başka şeyler alıyor çünkü.
 
Biz kullanıcıların göreceği isim Microsoft Mobile olacak. Ama daha önce resmi kanallarda Nokia Corporation / Nokia Oyj (Ltd oluyor o kısaltma) diye geçen firmanın resmi yazışma ismi de Microsoft Mobile Oy olacakmış. Bir süre daha Finlandiya ofisine erişim Nokia Corporation üzerinden yapılacak olsa da, ne zaman yok olacağını bilemiyoruz.
 
Böylelikle bir devin daha teknoloji dünyasından silinişine
tanık oluyoruz işte. kaynak:oyungezer.com.tr
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

   Nokia'nın bahtı resmen çölde kutup ayısına rastlayan bedevinin bahtı gibi oldu. Neden? Çünkü başına o kadar kötü bir ceo gelmişti ki; yaptığı faaliyetlerden sonra adama ''başka şirketlerin Nokia'yı batırmak için gönderdiği bir ajan'' diye sıfat takmışlardı. Nitekim adam Anne ve Belle işletim sistemlerinden sonra hiçbir atak yapmayarak şirketin sonunu getirmiş oldu. Takılan sıfatı fazlasıyla hak etmiş oldu. Şirketin mobil üretim anlayışına hiçbir yenilik getirmeyerek şirketin ipini kendi elleriyle çekmiş oldu. Bir ara MeeGo işletim sistemine yönelmiştir n9 modelli telefonuyla. Bayağı tutacaktı belki sistemin üstüne gitse iyileştirse şuan android değil meego kullanıyor olacaktık. Ama aynı ceo yine kötü bir atak yaparak meego dan desteğini çekti. Adam şirketi resmen zirveden alaşağı etti. Samsung s250 üretirken nokia e95 türevi telefonlar üretip rekorlar kırıyordu. Şimdi ne oldu? Nokia Microsotf'un oyuncağı oldu, Samsung aldı başını yenilikçi bir anlayışla ilerledi ve gitti. 

   Nokia ismi bunu hak etmiş midir? Bence etmemiştir. Çünkü bir süre önce başarıyla anılan bir ismin bu denli kötü durumlara gelmesi şuna benziyor; Şuanın Hollywood yıldızlarının aç ekmeksiz çaresiz sokaklarda kalıp sürünecek hale gelmesi. Nokia'nın başına ne geldiyse ceo'su yüzünden geldi. 

   Adam döneminin en kötü ceosu seçildi. Koskoca bir şirketi batırdı. Ne diyelim bu da bir eksi yönlü başarı, helal olsun. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...