Jump to content

kısa yollar prog.lar çalışmıyor ve internete gönderiyor


cuma_08

Recommended Posts

ad-aware SE professional yüklemiştim. ad-watch se professional 'ı çalıştırdım. ve bir uyarı verdi fakat şu an hatırlamıyorum. :ninja: aklımda kaldığı kadarıyla uyarıda registry ve shell kelimeleri vardı. herhangi bir şey yapmadan çıkmak istedim fakat bir türlü kapatıp çıkamayınca "accept" ve "block" tan oluşan seçeneklerden birine bastım ve kapandı. fakat şu an hangisini tıkladığımı da hatırlamıyorum. şu an hızlı başlatta sadece firefox çalışıyor o da önce .lnk dosyasını açamadığını söylüyor ve web hizmetinden faydalanmayı seçince internet açılıyor. fakat aynı şey ie7'nin hızlı başlat tuşuna basılınca çalışmıyor. ^_^ o da web hizmetini soruyor fakat .http://shell.windows.com/fileassoc/0409/ENFallback.asp?LangID=BadFormat&EXT=lnk sayfasına bağlıyor ve dosya tipinin bilinmediğini ve windows'un böyle bir dosya tanımadığından bahsediyor. satın almayı falan öneriyor. :)

bir resim koymak istedim fakat paint'i bile açmadı. :lol: her program için şu uyarıyı veriyor:

windows şu dosyayı açamıyor.

dosya : paint.lnk

windows'un bu dosyayı açabilmesi için hangi program

tarafından oluşturulğunu bilmesi gerekiyor. Programı saptamak için

windows otomatik olarak devreye girebilir ya da bilgisayarınızdaki

programların listesinden kendiniz

ne yapmak istiyorsunuz?

uygun programı bulmak için web hizmetini kullanmak

listeden program seçmek

listeden program seçmek istediğimde de son satırda şu uyarıyı veriyor;

bu, geçreli bir bit işlem belgesi değil veya bu biçim artık desteklenmiyor.

kusura bakmayın biraz uzun anlattım. arif olan çoktan anlamıştır anlamasına da bizim anlatışımız bu kadar olabildi. :lol:

ustalardan yardımlarını rica ediyorum. ^_^

Link to comment
Share on other sites

birader sorun anti-virus tarafından kaynaklanıyor

ya anti-virüsü kaldır.

yada sistemi geri yükle başka bişey yapamassın büyük ihtimalle.

program ekle kaldır'a da giremiyorum ki :ninja:

Link to comment
Share on other sites

klasör seçeneklerinden bilinen dosya uzantılarını gizle sekmesini tıklayın. Tekrar bir deneyin olmuyorsa güvenli moddan virüs programını tamamen kaldırın.

deniyorum bakalım inşallah olur. :ninja:

Link to comment
Share on other sites

klasör seçeneklerinden bilinen dosya uzantılarını gizle sekmesini tıklayın. Tekrar bir deneyin olmuyorsa güvenli moddan virüs programını tamamen kaldırın.

1. denedim olmadı. güvenli modda da denendim fakat normal modda da olduğu gibi program ekle kaldır'a ulaşamıyorum. ve pc açılışta hoş geldiniz'e gelmeden önce mavi ekranda bir pencere açıyor ve şu başlıklı bir pencere çıkıyor "c:\windows\system32\inetsrv\aqueve.dll" alttaki "tamam" a tıklayınca hemen hoşgeldiniz yazısı da geliyor ve pc açılıyor. :ninja:

şimdi yapabileceğimiz bir şey var mı acaba ? ^_^

Link to comment
Share on other sites

1. denedim olmadı. güvenli modda da denendim fakat normal modda da olduğu gibi program ekle kaldır'a ulaşamıyorum. ve pc açılışta hoş geldiniz'e gelmeden önce mavi ekranda bir pencere açıyor ve şu başlıklı bir pencere çıkıyor "c:\windows\system32\inetsrv\aqueve.dll" alttaki "tamam" a tıklayınca hemen hoşgeldiniz yazısı da geliyor ve pc açılıyor. ^_^

şimdi yapabileceğimiz bir şey var mı acaba ? :)

Aynen senin xp rahmetlik omak üzere dosyalarının yedeğini al ve formatla C yi ve temiz xp yi kurduktan sonra güzel bi virüs programıyla da diğer diskleri tarat :ninja:

Link to comment
Share on other sites

boşver çok uğraşma

yedeklerini al sen.

at formatı geç

en kolayı :ninja:

çok program yüklü varsa bir yolu düzeltmenin diye biraz daha bekliyeceğim. Allah'tan internete bağlanıyorum. msn de yok bu arada. HOT_KEY_LOCALS ile ilgili bir uyarı vardı en son ad-watch ekranında ona ya accept yada block dedim ondan sonra böyle oldu. ^_^

Link to comment
Share on other sites

çok program yüklü varsa bir yolu düzeltmenin diye biraz daha bekliyeceğim. Allah'tan internete bağlanıyorum. msn de yok bu arada. HOT_KEY_LOCALS ile ilgili bir uyarı vardı en son ad-watch ekranında ona ya accept yada block dedim ondan sonra böyle oldu. ;)

Dostum kurulu programları bi şekilde bulursun orasını merak etme senin sistem tamamen çözümsüz durumda .. en iyisi formatla ve sonra forumda acronis true image 10 var onu ve cd boot acronis var bu ikisini indir ve güzelce yedekle bi daha buna benzer bişe oldumu o yedeği atman 4 dakkanı alır ve xp ilk güngü gibi tertemiz haline döner.

Link to comment
Share on other sites

Ben olsam hiç bu kadar uğraşmazdım, direkt formatı atardım, listedeki programların ismini aldın mı, internette setup ları dolu, heryerde bulursun, hemen format at. Hiç uğraşma, boşuna da bekleme.Benim bilgisayarda paint olmayacak-program ekle/kaldır olmayacak bir de msn olmayacak, mümkün değil format atmadan duramam.

Yine de son karar sizin.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ilginiz için hepinize teşekkür ederim. ;) bilgisayarda yüklü hiçbir program çalışmıyor zaten. internete de yukarıda izah ettiğim şekilde bağlanabiliyorum. :D

xp cd'sini takıp onar demeyi düşünüyorum. fakat onarmak için herhangi bir xp pro sp2 cd'si olur mu yoksa ille de en son yüklemiş olduğum xp cd'si mi kullanmam gerekli onu bilmiyorum :D

Link to comment
Share on other sites

farketmez herhangi bir XP SP2 işini görür.

Kurtarma konsolu ve onarma seçeneklerini de denedim :blush: fakat düzelme sağlayamadık.

kaçınılmaz sondan kurtulamayarak format attık. şu an düzgün. :D

ilginerek tavsiyede bulunan arkaşlarımıza teşekkür ederim. :D bize de tecrübe oldu. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...