Jump to content

Low Level Format (Hard Format Full Wipe) Sorunu.


ossolak33
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar elimde low level format atarak kurtardığım ancak içine bilgi atıldıktan sonra tekrar bad sector görülen bir hdd var buna benzer 2 hdd de kenarda duruyor. size sorum şu low level formet tool ve max blast dışında bildiğiniz en iyi low level format programı nedir. hdd mi tam anlamıyla temizlemek istiyorum. 

 

Kullandığım programlar low level format tool (Format için) ve hd tune up (taratmak için) 

Link to comment
Share on other sites

Low Level Format icin eski Pentium 2 işlemcili makineler birebirdi ancak P2 makine bulamayacagin bulsanda HDD desteklemeyecegi için (konumuzun dışında) ; gereken programları sen zaten yazmissin bunların dısında Low level format yerine bozuk sektörleri hatalı olarak işaretleyen programlara yönelebilirsin. Misal HDD Renegrator bu program ile donanımsal yada yazilimsal olarak BAD Sector bulunan bölümleri bozuk olarak işaretleyip HDD yi kullanabilirsin. Yine ayni sekilde HDD Kill programı da hdd yi mecaze anlamda kazımak suretiyle format atan programlardır. HDD Renegrator. programını internetten ve Hiren's Boot CD' nin 10.4 sürümünde bulabilirsin bu sürümden sonra (lisans yüzünden) cıkarıp yerine başka bir program koydular. HDD kill her zaman Hiren's Boot CD içinde mevcut zaten. şimdiden kolay gelsin. Bu arada HD Tune Healt sekmesinde Kirmizi işaretli heleki mavi işaretli bölümler varsa o HDD iflah olmaz aklinda bulunsun.

Link to comment
Share on other sites

Hocam ben de tam olarak anlatmak istediğinizi arıyorum çok sağolun ben olanı kısaca anlatayım hdd yi lowl level format tool la formatladım sonra hd tuna up tan error scan yaptım çok iyi bir şekilde gördü ve sorunsuz olarak işlemi tamamladı içine bilgi attıktan sonra 6 ay sonra tekrar tarattım kırmızı bir kaç tane nokta belirmiş şimdi tekrar formatlıyacağım bu arada kutuda yaptığım formatlamalar işe yaramazken jasper kasa ile attıklarım başarılı oldu bunun sebebi nedir hard format dahili disklerde mi atılıyor. 

Link to comment
Share on other sites

Hard diske low level format atılması olayında hard diskin dahili veya harici olması hiç bir şey değiştirmez. Ama şöyle de bir gerçek vardır ki, bad sektörler oluşmaya başladığında zaman içerisinde çoğalmaktadır. En güzeli, bu bad sektörlerin olduğu bölümleri kullanılamaz diye işaretlemektir. Yani WinHacK arkadaşımızın dediği gibi çeşitli programlar kullanacağın gibi diski bölümlere ayırıp da bu işlemi yine yapabilirsin. Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...