Jump to content

Araç Hasar Kaydı Netten Sorgulamak Mümkün Mü?


shphire
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar araç almayı düşünüyorum. Netten Araç hasar kaydı sorgulayacağımız gibi bir site varmı? Bn bulamadım. Telden msjla sorgulamak 4 TL netten bakıp 10 tane araba sorgulasam 40 TL yapar. Daha farklı bir yolu varmıdır? Siz değerli arkadaşlarımın yardım ve önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Link to comment
Share on other sites

En sağlam yöntem şasi nosundan sorgulama yapmaktır. plaka ile sorgulama yanıltır boşuna sorgulama, örneğin 123 zz 123 bu plaka araçtan araca gezebilir, bu plaka hsarlı bir araçta kullanılırsa plaka üzerinde kayıtlı bir hasar kaydı yoksa pert araç dahi bu plaka ile sorunsuz görünebilir, bu hataya düşme paranıda boşuna harcama, yapman gereken şudur erinmeyeceksiniz beğendiginiz araçların şasi numarasını satıcılardan isteyeceksin (ben whatsupptan ruhsat resmini istiyorum) sigortacının birine gideceksiniz tanıdık olsun veya olmasın müsaitse yardımcı olurlar şası nosundan doğrudan sorğulama yaptıracaksınız, aklınızdada soru işareti kalmayacak, zaten sigortacı size herşeyihi söyler kaç kazası var, aracın değişeni varmı, maddi hasarları nedir, aracın sahibi kaçıncı kişi, hatta aracın rengi değişmiş ise onu dahi soylerler, son olarakta tecrübe ile soylüyorum en az 2 farklı expertize aracı gösteriniz, rapor tutturunuz, 100 tl gibi bir fiyata rahatlıkla expertiz yaptırabilirsiniz bi dünya para vereceksiniz içinizin rahat olması açısından 200 tl hiçbirşeyki kaza sorgulamalarında sadece sigorta ve kasko vs kullanıldı ise hasar kaydını görebilirsiniz (belki kendi imkanları ile sanayide yaptırmışta olabilir işte burada expertiz devreye giriyor) illa servise gitmenize gerek yok. expertiz raporu sonuçlarıdada sıkıntı yoksa hayırlı olsun demek kalıyor geriye. (ilerde aracı satmanız durumunda alıcıya dert anlatmanızada gerek yok çünkü expertiz raporları mevcut doğrudan gösterirsiniz aldığımda aracın durumu buydu dersiniz.)

 

SAYĞILARIMLA

Link to comment
Share on other sites

İkinci el otomobilde çok önemli uyarı Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, vatandaşların almak istedikleri aracın hasar kaydını sorguladıkları "TRAMER" sisteminin sağlıklı işlemediğini öne sürerek, "Pert aracı trafiğe salan zihniyet size ne kadar doğru bilgi verebilir. Oradaki her bilgi doğru değil. Bazen olmayan şey çıkıyor, kimi zaman da olanlar gözükmüyor" dedi. Vatandaşların almak istedikleri aracın plakasını sorgulatarak geçmişte herhangi bir hasar kaydı olup olmadığını öğrenmek istedikleri TRAMER'in (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi) vatandaşları yanılttığını ileri süren Oda Başkanı Hakan Yanık, "TRAMER Türkiye'de başlı başına bir mesele. Arabaların pert olması, kilometreleri de bir sorun. Çünkü TRAMER'den alınan bilgilerin bir çoğu doğru değil. Pert olan araçların TRAMER'e işlenmediği , kaza yapmamış araçların kaza yapmış gibi göründüğü ya da bir arabanın 25-30 kez kaza yapmış olduğunu mesaj yoluyla iddia ediyorlar. Verdikleri bilginin altına da 'Verdiğimiz bilgi tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Ticari ve yasal olarak bir hüküm taşımamaktadır' yazıyor. Hem vatandaşın 4 lirasını alarak bilgi veriyorsunuz, arkasından da diyorsunuz ki 'Verdiğimiz bilgi doğru olamayabilir'. Vatandaş kaza yaptığında aracını dışarıda herhangi bir tamircide yaptırıyor. Dolayısıyla sigorta aracılığıyla yaptırmadığı için TRAMER işlenmiyor. Araç sigortadan yaptırılsa bile TRAMER onu 6-8 ay sonra işliyor. TRAMER kaydı girilirken bir şasi ya da motor numarasındaki yanlışlık kayıtlar üzerinde başka bir aracın hasarlı ya da pert görünmesine sebep oluyor" dedi.

 

En iyisi aracı yetkili bir servise göstermek.

Edited by C@NgO
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...