Jump to content

Verileri Tamamen Silme


yunusemre75
 Share

Recommended Posts

şu programı kullanabilirsiniz: 

Please register to see this content.

ya da hard diskin boş kalan kısmına dosya yazarak (örneğin bir filmi tekrar tekrar kopyalarak) daha önceden silinen verilerin bozulmasını ve geri kurtulmamasını sağlayabilirsiniz. Programın da mantığı bu zaten. Boş kısma rastgele veri yazarak daha önceden silinen verilerin üzerini kapatmak. Çünkü bir dosyayı sildiğinizde dosya yok olmuyor, sadece hard diskin indexinde orası yazılabilir olarak işaretleniyor, dosya orada kalıyor. Böylece boş alan ihtiyacı olduğunda indexte veri yazılabilir olarak işaretlenen yerlere yeni veri yazılabiliyor. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

O zaman arkadaşın dediği gibi büyük bir dosyayı defalarca kopyalayarak HDD kapasitesiin tamamen dolmasını sağla. eski bilgiler böylelikle silinir. örneğin 200 GB lık boş alan varsa 2 GB'lık bir filmi 100 kere kopyasını oluştur. boş alanı tamamen erit. Artık o boş alanda kurtarılabilir eski dosya kalmasın. Bir de farklı bir boyutlu dosya ile de(örn; 1,7 GB) aynı şekilde kopyalama yapıp ara boşlıkları da kapatabilir ihtimali düşürebilirsin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kesin çözüm yoktur. hdd low level format atabilirsin.maxblast işini görür..ama fevkaladenin fevkinde uzun sürer. 80  gb hdd formatını 23 saatte yapmıştım..hdd büyükse hiç bulaşma derim..%100 veri silinmesi söz konusu olamaz..her türlü o verilere erişim sağlanır.kesi çözüm hdd vermemen yada çıkartmandır..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

madem verilerinin başkasına ulaşmasını istemiyorsanız en mantıklısı hdd yi çöpe atın yada başka bir yeni hdd takıp öyle satın :) ben olsam öyle yaparım..şuan üzerindeki 640gb hdd egerki satarsam 160gb hdd alırım üzerine takıp öyle satarım!!!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...