Jump to content

Bu Balık Ağaçta Yaşıyor


BrightBlade

Recommended Posts

Hamsi kavağa çıkamadı. Ama ABD'de çıktı. Yeni bir balık türü keşfedildi..

48723.jpg

Amerikalı bilim adamları, gerektiğinde sudan çıkan, hatta ağaçta bile yaşayabilen bir balık türü keşfettiler.

Florida'daki bir çevre koruma programı yetkilileri, "Rivulus marmoratus Poey" isimli balığın hem ABD'nin bu eyaletinde, hem de Orta Amerika ülkesi Belize'de yaşadığını bildirdi.

Mangrov ormanlarında yaşayan balık, biyolojik yapısını geçici olarak değiştirip su dışında da soluk alabiliyor.

Bilim adamları, bu balıkların çekilen sularla birlikte ağaç dal ve kökleri üzerinde aylarca yaşayabildiğini tespit etti.

Beş santimetre uzunluğundaki balık, suyun çekilmesiyle birlikte dallar üzerinde kalsa bile ölmüyor.

Çift cinsiyetli balıklar, su tekrar yükselince, metobolizmalarını tamamen değiştirerek yeniden eski yuvasına dönebiliyor.

3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Daha ne hayvanlar bakalım keşfedilmeyen. Bende geçenlerde gazetede okumuştum galiba endonezyaydı bir orman bulunmuş ve 200 farklı hayvan çeşidi bulunmuş diye okumuştum

edit: haberi buldum

Endonezya'da bir "Kayıp Dünya" Bulundu

Bilimadamları, Endonezya'daki bir ormanda, daha önce bilinmeyen onlarca kuş, kelebek, kurbağa ve bitki türüne evsahipliği yapan bir ''Kayıp Dünya'' buldular.

Endonezyalı, Amerikalı ve Avustralyalıların oluşturduğu ekibin Foja dağlarındaki ormanda buldukları arasında, kuş türlerinin yanı sıra 20'den fazla yeni kurbağa türü, 4 kelebek türü ve şimdiye kadar görülmemiş palmiyelerin de yer aldığı yeni bitki türleri bulunuyor.Ekibin bulduğu kuşlardan birini, 19. yüzyılda Yeni Gine'deki avcıların tasvir ettiği ancak şimdiye kadar nerede yaşadığı keşfedilemeyen ''Berlepsch'in 6 Telli Cennet Kuşu'' oluşturuyor. Erkeğinin kafasında her biri 10 santim uzunluğunda 6 güzel tüy bulunduğu için kuşa bu adın verildiği belirtildi.

Sadece yerli halkın bildiği, yüzünde parlak turuncu bir yama bulunan, bal yiyen yeni bir kuş türü de keşfedilenler arasında. Araştırma ekibi, daha önce Endonezya'da hiç görülmemiş bir Ağaç Kangurusu da buldu .

Washington'daki Uluslararası Koruma adlı kuruluşun başkan yardımcısı Bruce Beehler, bunun muhtemelen Asya'daki bozulmamış durumdaki en büyük tropikal orman olduğunu söyledi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...