Jump to content

Msn İşlemci Kullanma Dozunu Kaçırdı :wacko:


Recommended Posts

arkadaslar sorunun ne oldugunu bulamadim ama virus olmadigini biliyorum cunku bilgisayara format attim antivirusu filan her seyi yukledikten sonra msn'i actim, bilgisayar takilmaya basladi msn normal kullaniliyor ama bir internet sayfasi acmam mucizelere bagli hale geliyor... gorev yoneticisinden baktim ki messenger %94 civarinda işlemci kullaniyor, p4 3.0Ghz HT iişlemcim var ve daha once bole bir sorunum olmamisti... sebebini bilen var mi veya nasil cozebilecegimi bilen??

Link to comment
Share on other sites

Eğer yanında messenger plusda kullanıyorsan ikisinide sil işlemciden en çok yemesini messenger plus sağlar ikisinide kaldırıp bir daha kur tabiiki de setup dosyaları farklı olsun sorun hala devam ederse burdan bildirirseniz sevinirim saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

hic bir msn eklentisi kullanmiyordum, msni sildim tekrar yukledim, dun aksamki sorun farkli bir hal aldi aslinda bilgisayara format atma sebebim de buydu... internet explorer ayni sekilde islemci kullaniyor ama sunu soylemeliyim ki bu islemci kullanimi ie7'den kaynaklaniyor az once sebepleri ararken ie7yi kaldirdim ie6 da sorun yoktu tekrar kurdum ie7yi ama simdi islemci kullaniyor... arada dikkat ettim svchost cosuyor arada... buna internetten baktigimda svchost'a virus bulasmis olabilir dediler, symantecden w32.felch diye bir virus icin temizleme araci indirdim bu virus yokmus zaten, sanirsam bu svchost problemi otomatic updateden kaynaklaniyormus, otomatik updateler kapaninca svchost kullanilmayacakmis, bir de onu deniycem, ama ie7 sorununu nasil cozerim bilemiyorum...

Link to comment
Share on other sites

Şirket için kullanılan yaklaşık 900 kişinin olduğu bir msn adresinde de aynı sorunu yaşadım. Kişisel msn adresimde aynı makinede böyle bir sorun ile karşılaşmıyordum.

Ak sakallı google efendi ile birlikte yaptığımız araştırmada şu muhtemel sonuçlar çiktı.

1. svchost.exe viruslü>hayır değil.

2. sistemde virus var>hayır yok, sıfır kurulum. farklı adreslerde sorun yok.

3. msn setup bozuk>hayır değil yeni çekildi.

4. Liste çok uzun>Belki bir nebze. 2 ayrı hesap ortalama 800-900 kullanıcı. Biri işlemci canavarı diğeri değil.

5. Msn listesindekilerin saçma şekilde uzun isimler kullanması> İşte sorun burada kaynaklanıyor. Çok uzun bir liste ve nerdeyse her kullanıcının kısa metrajlı reklamalara taş çatlatırcasına isimler ve kişisel ileti oluşturması.

Seç beğen al.

5. seçenek bizim için sorunun nedenini bulmamıza yardımcı oldu.

Hem gereksiz kişiler listeden kaldırıldı. Hemnde kendileri ile alakalı olmayan msn adresleri almaları ve kendileirini belirleyici herhangi bir ileti kulalnamdıkları için bütün adresler manuel olarak isimlerndirildi.

500 kişilik temiz bir liste oluşturuldu. Sistem şu anda gereksiz şekilde yüklenmiyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...