Jump to content

Youtube üyelikleri Iptal Edelim!


fatisi

Recommended Posts

Arkadaşlar,bu ve başka forumlarda hala Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüze hakaret içeren,gizli kalması gereken ve operasyon öncesi ölüm kalım meselesi kadar önemli olan istihbarat bilgilerimizin Güneş Operasyonundan 2 gün önce yayınlanmasına izin veren,ve bu videoları upload edenlerin testip edilebilmesine rağmen bu bilgileri bizden saklayan,yasal işlem girişimleri için önümüzü tıkayan BÜYÜK TİCARET ADAMLARININ elindeki youtube sitesine girmek için uğraşılıyor.

Türk olarak hala bu site için neden bu kadar uğraşıldığına anlam veremiyorum,üstelik bu ilk olmuyor ve bu site,bizlerce farkedilen bu olaylar karşısında duyarsız kalıyor. Bu tarz sitelere prim kazandırmak yerine artık karşı bi tavır koymalıyız. Maden programla bu youtube a girilebiliyor, Türk olarak herkesten beklediğim tavır, siteye sonkez girip üyeliklerin iptal edilmesi. İptal ederken de gerekçelerini mesaj yoluyla siteye bildirmeleri.

Son olarak, bizdeki en büyük video paylaşım sitesi bildiğim kadarıyla pikniktube,yotube gibi bir siteye üyeliğimle prim kazandırmaktansa pikniktube'n büyümesi tercih ederim.

Link to comment
Share on other sites

Guzel diyorsun dogru diyorsun hatta cokta hos soyluyorsun..

1. Siz uyeliginizi iptal ettirdinizmi yada uyemisiniz?

2. Bu tarz tepkilerin olmasi cok normal. Hassas bir toplumuz ve her yerimiz yara bere icinde bu yuzdende en ufak dokunusta agridan acidan ahliyoruz. Youtube yada baska bir sey bu isin hep bahanesidir kucuk gorunen seylerin altinda hep buyuk seyler olmustur. Evet uye olmayalim kapatalim youtubenin yuzune bile bakmayalim yokmus gibi davranalim. Bu cozummu olacak? Hayir. Tepki mi vermis olacagiz korkutmus gozdagi vermis mi olacagiz? Hayir.

Adamlarin istedigi zaten bu, yara bere icindeki vucudumuza tuz basmak.. Hadi bunlar hayali seyler diyip isi hafife alip, isin soytarilik tarafindan bakalim.. Iki densiz cikti kendince simariklik yapti diyemi bunlari yapicaz? Yolda yururken biri dondu kufur etti diye o yoldan vazgecip, yola kusup bir daha o yolu kullanmayalimmi? Gecin bunlari gecinnn.

Guclu olacaksin gucunu gostereceksin youtubeden daha guclu siten olacak ozaman konusacaksin.. Tavsan degil dag olacaksin ozaman bak bunlar oluyormu.. Biz sadece kendimize yapilani goruyoruz youtube de kime dokunulmamiski? Bir tek biz ahliyoruz vahliyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Üyeydim,iptal ettim.

Kimseye gözdağı verip korkutmuyoruz,ancak bize yapılanlar karşısında birey olarak tepkisiz kalmakda rahatsız edici. Yapılanlara gözümüzü kulağımızı kapatmıyoruz,bunu göstermek gerek.

İki densiz çıktı diye yapmıyoruz bunu,iki densizin yaptıklarında herhangi bir sakınca görmeyen ya da sakıncalı gören ama destek veren youtube sitesine tavrım.

Dediğin gibi bu çözüm olmayacak ya da burda internet üstünden olmayacak.

Link to comment
Share on other sites

türkliye aynı kalitede aynı özelliklerde bir site kursun bizde girmiyelim ama bu şekilde girmek zorunda kalıyoruz

Link to comment
Share on other sites

Anlıyorum arkadaşım,kişiye göre değişiyor tabii,youtube benim için vazgeçilmez değildir.

Türkiye'de video paylaşım sitesi olmadığını söyleyemeyiz ama youtube gibi dünya çapında kullanıcıları olmaması,çok yaygın olan bu ağda söz sahibi olamamaları önemli bir eksiklik. Daha yaygın hale getirmek için ing. gibi dil seçeneklerinin olması ilk adım olarak düşünülebilir belki. Paylaşımlarla ve üyeliklerle,bizdeki video paylaşım sitelerinin büyümesine destek olabiliriz. Daha fazla üye,daha çok üye aktivitesi bu sitelerin reklam alma şanslarını yükseltecektir.

Link to comment
Share on other sites

bende seni anladım sende haklısın zaten bu olaya bende kızıyorum mesala bir yunan veya bir abd hakkında kötü bişey olduğunda bir saatde video siliniyor ama bizim hakkımızda atamız veya dinimiz hakkında bişi olduğunda günlerce kalıyor ve silinmesi için talep şikayet gönderildiğinde dikkate alınmıyor..

hatta en ilginçi bu bizim hakkımızdaki kötüleme videoları ilk ana sayfalara kadar taşımıyor en çok arananlara filan giriyor..bunlar tamamen bizim üstümüzde oynanan oyunlar haklısın bende fazla sevmiyorum ama bazen girmek zorunda kalıyorum kimse milletim hakkında veya dinim hakkında yorum yapamaz bende senin gibi bir sürü kampanya başlattım etkilide oldum sana destek veriyorum....

bizim şu türk siteleri biraz daha gelişse ör ben müzik videoları filan izliyorum ör şebnem ferah yazdığımda tüm videolarına konserlerine ulaşabiliyorum ama bunu bir türk sitesinde yapamıyorum inş. zamanla oda olucak seni destekliyorum tamamen arkandayım umarım kampanyan işe yarar.......

Link to comment
Share on other sites

Türkiye Youtube Yönetimine Biraz Baskı Uygulasa O Videoları Kaldırtır Ama Türkiyedeki Yöneticiler İşin Kolayına Kaçıo Direk Erişimi Engelliyor Binlerce Kişi Mağdur Olmuş Kimsenin Umrundamı 2 Tane Çapulcunun Koyduğu Videoyu Kaldırtamayıpta Binlerce Kişiyi Mağdur Eden Yönetimi Kınıyorum..

Link to comment
Share on other sites

Böyle bir siteye girişin engellenmesinin bizi mağdur duruma düşüreceğine bende katılmıyorum.

Ben Youtube de Çok Zaman Geçiriyorum Benim Zaman Geçirdiğim Faydalandığım Bir Yeri Kapatıp Beni Bu Siteden Mahrum Bırakıyorlarsa Ben Buna Mağduriyet Derim Siz Ne Dersiniz Bilemem..

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

13 yaşındaki bir çocuk, her sabah Atatürk'e hakaret eden bir video hazırlayıp youtube'ye verse, ve youtube kapansa. Ne kadar mantıklı geliyor size acaba? Atatürk'ün kafasını alıp bir yere monte etmekle türklüğün yüceliğiyle oynanmıyor bence. Bu kapatmayı yapanlar bence ilkokul kafasında olan adamlardır.

Link to comment
Share on other sites

Ben Youtube de Çok Zaman Geçiriyorum Benim Zaman Geçirdiğim Faydalandığım Bir Yeri Kapatıp Beni Bu Siteden Mahrum Bırakıyorlarsa Ben Buna Mağduriyet Derim Siz Ne Dersiniz Bilemem..

İlk mesajımda,faydalanıyorum dediğin bu sitenin,Ata'mıza hakaret dolu videoların ve Güneş Operasyonundan 2 gün önce operasyon hakkında önemli istihbarat bilgilerinin bulunduğu videoların paylaşılmasına izin ve destek vermiştir. Bölücü örgüt bu bilgiler ışığında pusu hazırlayabilirdi. Tabii ki youtube da sadece bu tarz bilgiler yok,hepimizin ilgisini çekebilecek,eğlenceli vakit geçirebileceğimiz videolar da var. Senin gibi youtube dan faydalanmak isteyen mağdur arkadaşlar çeşitli programlar aracılığıyla siteye girerek mağduriyetlerini giderebilirler.

Yapılan engeli bende eleştiriyorum,yetersiz buluyorum.

Bu sitenin kapatılmasını mantıksız gören arkadaşlar da var,bir çocuğun yaptığı montajla gururumuz zedelenmez şeklinde. Benim açımdan problem bu videoların yayınlanmasına izin veren zihniyette.

Konuyu çok dağıtmadan bir konuya değinmek istiyorum.

Başta Amerika ve Avrupalı sömürgeci ülkelerin üzerimizde oynadığı ounların,AB ye alma vaadi altında getirmeye çalıştıkları kapütülasyonların farkındayız. Bu ülkeler bugün şunu itiraf etmişlerdir ki; "Türkiye 'yi parçalayamamalarının en önemli nedenleri; Atatürk'e,Dinimize ve Askerimize olan bağlılığımız ve inancımızdır." Bunu içindirki bizim için hayati önem taşıyan bu unsurlara sürekli saldırmaya çalışmaktadırlar.

Örnek olarak;

-vakıflar yasası dayatmasıyla misyoner faaliyetlere maaruz kalıyoruz...

-Bundan birkaç yıl önce dış güçler baskısıyla Kara Kuvvetliği Komutanlığı'nın brövesinden Atatürk resmi kaldırıldı,vatandaşın tepkisi üzerine geri koyuldu!

-Yine Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet dairelerinin duvalarından Atatürk'ün resimlerinin indirilmesi için baskı yapıyorlar.

daha çoğaltabilirim bu örnekleri...

Arkadaşlar,biz olan bitenin farkındayız. Bunun için sessiz olmamak gerek,uyanık olmalıyız. Küçük görünen sinsi oyunlar oynanıyor. Ve internet dahil basının nasıl etkili bir silah olarak kullanıldığını görmek için tarihe bir bakın.

Link to comment
Share on other sites

bu kadar hakarete rağmen sen bu sitede çok vakit geçiriyosun ne diyim ben sana vakit geçirmeye devam et..

Youtube'de bir çok programın videolu anlatımı mevcuttur. Değişik bir çok uygulamanın anlatımları mevcuttur. Arkadaş da onlardan faydalanıyordur ve youtube 'ye erişimin engellenmesi ile arkadaş bunlardan mahrum kalıyordur. Sen gereksiz gereksiz işlerle uğraşıyorsun ve youtube eksikliği sorun çıkarmıyor diye başkalarında da sorun çıkarmayacak sanıyosan malesef yanlış düşünce yolunda bulunuyorsun.

13 yaşındaki bir çocuk, her sabah Atatürk'e hakaret eden bir video hazırlayıp youtube'ye verse, ve youtube kapansa. Ne kadar mantıklı geliyor size acaba? Atatürk'ün kafasını alıp bir yere monte etmekle türklüğün yüceliğiyle oynanmıyor bence. Bu kapatmayı yapanlar bence ilkokul kafasında olan adamlardır.

Kısmî destekleyerekten bu yaklaşımı savunuyorum.

Ayrıca, bana her hakaret eden ile arkadaşlık bağlarımı kesseydim. Kimseyle arkadaşlık yapamaz, kendi başıma takılırdım.

Ayrıca2, küçük timler kurup yayımlanmasını istemediğiniz ve sakınca doğurduğunu düşündüğünüz videoları flaglayabilir videonun kaldırılması talebini öne sürebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

bence istiyen girsin istiyen girmesin bu siteye uygulanan yasağa bişşey demiyorum ama ttnet çogu sitelere yasak uygulamaya başladı yakında böyle giderse internet özgürlüğü diye bişey olmıcak çogu siteye erişim engellendi tamam terör ve türklüğü aşalıyan sitelere yasak koyulabilir ama abartmamaları lazım...

son olarak youtube güzel bir siteydi fakat üzerinde siyasal oyunlar oynanıyor bunları silinmemesini ve ana sayfalara taşınmasını sağlıyan bir ton güç var ne diyelim siteye girmek için zaten yollar var tek tıklama le siteye girilebiliyor zaten istiyen girmeli die düşünüyorum...

ayrıca bu sade bize yasaklanmış bir site bence bizim görmemiz önemli diil biz önlem alırız fakat dünyaya yasaklanmıyan bir site bence bizim yapptığımız hakkımızda konuşulduğunu bile bile kulağımızı kapatmak ama bunu diğer ülkeler ve diğer kişiler duyuyor olayı birde bu yönden düşünelim

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar üyeliğimizi iptal etmemiz youtube bu tür görüntülerin yüklenmesini engellermi?

Ben youtube girişinin Türkiye 'den engellenmesini kınıyorum. Bu engelleme ile; Ulu Önder Atatürk'e, ülkemize birlik ve beraberliğimize yapılan bu tür saldırılardan haberdar olma, bu tür saldırıları kınama ve cevap verme hakkımız elimizden alınmıştır.

Önemli olan bu tür saldırıları engelleyecek önlemler almaktır. Saldırı içerikli görüntülere bakarsanız Türkiye menşeili değildir. Bu zehir karıştırılan su şebekesinin komple temizlenmesi yerine sadece şehrimize gelen muslukları kapatmaya benzer. Havuz diğer şehirleri şebekeleri zehirlemeye devam eder. Havuz burada bana bu zehiri katmayın mı diyecek. Burada Youtube un şucu olduğunu düşünmüyorum iyi veya kötü yüklediğiniz herhangi birşeye "Youtube" kardeş bunu yükleyemezsin dedimi? Önemli olan Atatürk Vatan İnsan sevgisinin küçük yaşlarda sarsılmaz bir şekilde aşılanması ve bu tür saldırıların gizlenmesi yerine arkadaşlar bakın Atam'ıza böyle bir saldırı var bilginiz olsun denilmesi. Saygılar

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Ben google'nin yerinde olsam, sizmisiniz youtube'yi engelleyen? Bende google'yi türkiye erişimine kapatıyorum. Gelecek mali zarar da hiç umrumda değil. Artık sabahları "gazete" yazıp haberleri, "resmi gazete" yazıp yürürlüğe giren yasaları zor bulursunuz derdim.

Link to comment
Share on other sites

Ben google'nin yerinde olsam, sizmisiniz youtube'yi engelleyen? Bende google'yi türkiye erişimine kapatıyorum. Gelecek mali zarar da hiç umrumda değil. Artık sabahları "gazete" yazıp haberleri, "resmi gazete" yazıp yürürlüğe giren yasaları zor bulursunuz derdim.

Boi o Dediğini Zaten Youtube Yapıcak Az Kaldı Sürekli Erişim Kapatılıyor Youtube Ye Sizmisiniz Böle Yapan Dicek Youtube Yönetimi Komple Türkiye İp Adresini Yasaklıcak

Şimdi Kapatmaya Uğraşan Adamlar Sonra Nasıl Youtube İP Yasağını Kaldırabiliriz Diye Uğraşıcak..

Link to comment
Share on other sites

Benim fikrim,

Yasaklama yöntemi bence yanlış. Örneğin Türkiye'deki Youtube'un yasaklaması, dünyanın belli başlı birçok gazetesinde manşet haber olarak verilmiştir. Türkiye dışındaki çok sayıda kullanıcı, "Neymiş Türkiye'yi bu kadar kızdıran video?" sorusunu youtube üzerinde araştırarak istenmeyen videonun izlenme oranını daha da arttırmıştır.

Bazı sitelere bireysel tepkiler koyabiliriz ancak bu bizim kişisel bir hareketimiz olur. Youtube dünya genelinde en popüler video sitesi. Türkiye'deki çok küçük bir grup youtube gibi siteleri acıtacak düzeyde etkileyemez. Aksine bu konuda yaptığımız boykot yöntemleri reklam görevi görür. Eğer bizler yurt dışında hakkımızda dönen dolaplardan haberdar olmazsak kafamızı devekuşu gibi kuma gömmüş oluruz ve önlem alamayız. "Dostuna yakın ol, düşmanına daha da yakın."

Örneğin Türkiye'de birlikte bir tepki grubu oluşturmak için youtube üyeliklerimizi iptal kampanyasını başlattığımızı düşünelim. Türkiye'deki kullanıcıların çoğu bu kampanyaya katılırsa yurt dışındaki çok sayıda basında haber olarak yayınlanır. Bu haberler üzerine Youtube, kaybettiğinden daha fazla rating alır. Bence ateşi söndürmek için üflerken ateşin artmasına neden olmamalıyız.

Ayrıca diğer bir bakış açısıyla bakacak olursak;

Eğer youtube gibi siteleri yasaklayacaksak aynı mantık ile hareket ederek google, yahoo gibi arama motorlarına da erişimi yasaklamak gerekir. Bu arama motorları erişimi yasak olan veya kapatılan sitelerdeki içeriği önbelleğe almakta ve tüm kullanıcılara sunmakta.

Tabii yasaklamalar başladı mı ardı arkası kesilmeyecektir. Bir sonraki aşamada izin verilen yerler dışında hiçbir siteye erişim izni verilmez. Daha sonraki aşamada iktidardakilerle aynı görüşte olmayan hiçbir siteye izin verilmez.

Ancak ortada bir sorun var. İçeriği A ülkesi tarafından sağlanan, bununla birlikte B ülkesindeki radikal bir topluluk tarafından C ülkesine yönelik hakaret dolu bir içerik ile ilgili önlem alınması gerekir. C ülkesi veya kullanıcıları tepki koysa dahi bu işten A ülkesi karlı çıkacaktır. Çünkü C ülkesinin bu siteye karşı yaptığı her hareket diğer ülkelerde haber olarak yayınlanacaktır. Bu sayede A ülkesindeki sitenin rating'i artacaktır. A ülkesi, kazançlı çıkacağı için site hakkında herhangi bir yaptırım uygulamayacaktır.

Web 2.0'ın gelişmesi ile kullanıcılar neredeyse hiçbir sorumluluk veya yaptırımla karşılaşmadan dilediklerini yazabilmektedirler. Bu durum radikal grupların da interneti etkin kullanmalarına neden olmuştur. Artık uluslararası düzeyde önlemler alınmasını gerektiren çok sayıda problem oluşmaktadır. Birleşmiş Milletler, NATO ( Gerçi bu kuruluşların ne derece etkin oldukları tartışılır.) gibi uluslarası örgütlere ek olarak internet ile ilgili de bu şekildebir örgütlenme sağlanabilir ve hatta sağlanmalıdır.

Ülkemizi çok seviyorum. Hedeflerimizi uzun vadeli belirlemeliyiz. Günlük hesaplardan çok, uzun vadeli sonuçları düşünerek hareket etmeliyiz. Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz ve geçmişten ders almalıyız.

Link to comment
Share on other sites

13 yaşındaki bir çocuk, her sabah Atatürk'e hakaret eden bir video hazırlayıp youtube'ye verse, ve youtube kapansa. Ne kadar mantıklı geliyor size acaba? Atatürk'ün kafasını alıp bir yere monte etmekle türklüğün yüceliğiyle oynanmıyor bence. Bu kapatmayı yapanlar bence ilkokul kafasında olan adamlardır.

yani üstad ne kadar doğru söylemiş.pire için yorgan yakan zihniyet

Link to comment
Share on other sites

youtube erişimi engellendi yaa, atatürk ve türk milleti korundu ...

işin ironik yanı bu cezadan türk milleti etkileniyor.. kimsenin tınında değil..

tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali..

google amca adminin dediği gibi googleyi de bloggerı da türkiyeye kapatıyorum dese nolcak.. ya da earth, mail ve dipğer hizmetleri..

Link to comment
Share on other sites

Üyeydim,iptal ettim.

Kimseye gözdağı verip korkutmuyoruz,ancak bize yapılanlar karşısında birey olarak tepkisiz kalmakda rahatsız edici. Yapılanlara gözümüzü kulağımızı kapatmıyoruz,bunu göstermek gerek.

İki densiz çıktı diye yapmıyoruz bunu,iki densizin yaptıklarında herhangi bir sakınca görmeyen ya da sakıncalı gören ama destek veren youtube sitesine tavrım.

Dediğin gibi bu çözüm olmayacak ya da burda internet üstünden olmayacak.

Hocam Bende üyeliğimi iptal etmek istiyorum ama nasıl girecem bilmiyorum.

eğer girme yolu varsa söyle girim üyeliğimi iptal edim.

site kapalı gerek yok deme bana ben kökten üyliğimi iptal etmek istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...