Jump to content

1ce.cmd Ve Pagefile.sys Virüsü


alperica

Recommended Posts

merhaba iki gün önce bilgisayara 1ce.cmd adlı virüs bulaştı beraberinde 2 gigabyte boyutunda (pagefile.sys) ( yanlış okumadınız). bunu silmek için combofix adlı programı yükledim.silindi. heryerden sildi. işin kötü yanı ( AVAST! AD-ADWARE - NORTON vs..) virüs programları bulamadığı gibi diğer disklere bulaşmaya başladı yani silseniz bile tekrar geri geliyor. Tabi regeditden silmenizde cabası...

Bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?

googleda bu konuyla ilgili toplam 3 sonuç var

sanırım yeni piyasaya çıkan bir virüs. ayrıca sadece bende değil başka arkadaşta makinasını getirdiğinde aynı sorunu gördüm.

VİRÜSÜN YAPTIKLARI

bilgisayarım - araçlar - klasör seçenekleri - gizli dosya ve klasörleri göster tıkladığınız zaman seçenek aktif olmuyor yani gizli dosyaları göstermiyor. Beraberinde Korunan işletim sistemi dosyalarını gösterme linkinin işaretini kaldırdığınız zaman işe yaramıyor.

bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Onu yapabilirim sanırım ama yapamam 600gb lık yedeğim var işin kötü tarafı sadece bu seyyar hard disk imde var bide daha C D E F var yani benim bunu silmem gerekiyor acaba aklınızda olan iyi bir zürüs programı var mı?

Link to comment
Share on other sites

"1ce.cmd" dosyası virus olabilir ve soruna bu virus neden olabilir.

Ama, "pagefile.sys" bu dosyayı silmeye çalışmayın lütfen :D sistem dosyasıdır kendisi Windows 2000 ve üstü sistemlerle birlikte gelen bi özellikten dolayı ordadır.

Yani o dosya virus değil, ve olağanüstü bir durumda yoktur.

Bilginize.

Ve antivirus olarak tavsiyemde Nod32 ya da "Lisanslı" bir Norton kullanmanızdır.

* MBR; kısaca sistemde istenen hardisk bölümünün yüklenmesini sağlar diyebiliriz.Ki ilgisinin olduğunu sanmıyorum ben.

Link to comment
Share on other sites

2 gb lık "pagefile.sys" dosya görmek isteyen resmini koyabilirim ve sadece windows un yüklüolduğu yerde deil 1ce.cmd nerde varsa oda hemen yanında duruyor bence sen benim dediğimi anlamadın "pagefile.sys" dosyası 2gb lık sence bunu windows koyabilir mi :S

Link to comment
Share on other sites

2 gb pagefile.sys gördüm ama cmd dosyasının olduğu her yerde olması bu işle alakalı olduğunu gösterebilir.Sen yinede c: dekni silme diğerlerini sil sileceksen. Eğer sorun mbr deyse windows cd si ile bilgisayarını aç ve komut satırına girip fixmbr komutunu kullan...FixMBR ile ilgili geniş bilgiyi googleda bulabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

pagefile.sys dosyası wındows un sabit diskten ayırdığı ram dir yani sanal bellek tir silmeyin silsenizde bilgisayarı yeniden başlatınca yeniden oluşur.

pagefile.sys bu dosyanın boyutu kullandığınız ram'in boyutuna orantılıdır.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
Size tavsiyem hardiskinizin tüm bölümlerini biçimlendirin.Flash belleklerinizi biçimlendirin.Bunu xp cd siyle yapın.Bu işlemelrin hepsini yaptıktan sonra xp yi yeniden kurun.Birini bile atlamayın.Saygılarımla

Arkadaşım tüm Hdd ve Flashı Biçimlendirdikten sonra herhalde bu virüs Kalmaz.Tmm yardımcı olmaya çalışmışsın ama bu şekilde basitçe olmaz.Hala Silemediyseniz Yardımcı Olabilirim Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

Benim bildiğim kadarıyla bu autorun virüsü ve bilgisayarda mevcutsa eğer hangi diske çift tıklarsanız oraya yapışıyor..Basit kill_amvo_virüs script iyle gizli dosyaları açıp virüsü disable yaptıktan sonra gidip elle silin bence.. ben hep böyle yapıyorum bir sorun yaşamadım..

Sanırım burda yeterli bilgi var..http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=52626

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...