Jump to content

Pedala Istediğim Komutu Nasıl Veririm ?


Semih5555

Recommended Posts

Merhaba.

Düşündüm düşündüm dedim bu cevabı bulsam bulsam TNCTR de bulurum dedim.

Şu günlerde Knight Online diye bir oyun var bildiğiniz gibi. Şimdilerde pedal çıkmış. Bilenler bilir. Bilmeyenler için şöyle açıklayayım. 1 ve 7 tuşlarına çok seri halde basıyor. Bu da oyunda işinize yarıyor.

Ürün bu :

Bu pedala basılı tutulduğu sürece 1 ve 8 tuşlarına çok seri şekilde otomatik olarak basar.

8 tuşu, 1 tuşunun yaklaşık 3 katı kadar basar.

Pedalı bilgisayarınızın USB girişine taktığınızda işletim sistemi pedalı kısa bir sürede otomatik olarak tanıyacaktır. Pedal, bilgisayarda herhangi bir standart klavye olarak görünür. Herhangi bir özel yazılım kurmanız gerekmemektedir. Mevcut olarak kullandığınız klavyeniz ne olursa olsun bu pedalı bununla beraber kullanabilirsiniz. Ayağınız ile pedala bastığınız anda pedal, klavyeden otomatik olarak 1 ve 8 tuşlarına basmaya başlar. Bu, oyunda klavyenin 1 tuşuna mana pot ve 8 tuşuna minor healing koymanız durumunda otomatik olarak pot ve minor basmanızı sağlar. Pot ve minor basma oranları dengeli ve yeterli olarak ayarlanmıştır. Pedal basılı, yani pot ve minor basar durumda iken kendi klavyenizden normal oynar gibi skill'lerinizi vurabilirsiniz.

Resmi de bu :

pedalkckhb4.gif

Buna basınca işlevini görüyor.

(Reklam olmasın diye markayı sildim.)

Şimdii.. Benim sorum şu. Ben bunun gibi birşey nasıl yaparım. Diyelim bende direksiyon seti var. Gaz pedallarıda tabi ki. Ben gaz pedallarını burdaki gibi nasıl yaparım? Sorum bu. Yardımcı olursanız sevinirim.

(Sanırım uygun bölüm burası. O yüzden buraya açtım. Yanlış açtım ise affola.)

İyi günler, iyi forumlar.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım benim düşüncem şu bu konu hakkında pek bilgim yok ama mantık olarak şudur ; önemli olan pedal ,direksiyon v.b.dış görünüm değildir dış görününm sadece bir araçtır.Önemli olan o pedela bastığımızda verilen komuttur. Bu komutlarda genelde bu gibi elektronik parçalarda entegreler ile yapılır O entegrelerede o kodları vermen için PIC programcılığı bilmen gerek.Artık anlamışsındır heralde.BENİM YORUMUM BU...

Link to comment
Share on other sites

Şimdi pedal olması şart değil hatta o zorlaştırır işi. 2 tane push buton al elektronikçiden.(2 uçlu). Bunları seri ya da paralel porta uygun kablo ve eğer gerekiyorsa dönüştürücü entegreyle bağla. Pascal veya Visual Basic te ufacık bir program yaz. Program şunu yapsın. Portu sürekli okusun eğer giriş 1 ise (yani tuşa basılmış ise) klavyedeki 1 tuşunu basılı hale getirsin(gerçekte basılmasa da o tuşun bayragını yani flag ını program set edebilir) tuş bırakıldığında tersine dönsün.

Buradki 1 ve sıfır durumları örnektir. Aslında tuşa basılınca porttan 0 da geliyor olabilir(yani 0 volt).

tuşları koyarsın elinin altına , hatta parmağının altına. parmak hıına göre ne bascaksan basarsın. Hatta programı öyle bir yazarsın ki tuşa 1 basışta arka arkaya 1 tuşuna 10 defa bas çek bile yaptırabilirsin. Burası programlama bilgine kalmış.

Bilmem mantığı anladın mı? port kontrol yazınca int de fazlasıyla bilgi var. Zor gibi görünse de malzemelerle 1 saatlik iş.

Kolay gelsin umarım bir fikir verir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...