Jump to content

Wi-fi Lag Spike Sorunu


Celest
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim. Şimdi boş port olmadığı için ben nakil yapamıyorum bunun yüzünden kaliteli bir usb 3.0 wi-fi adaptörü aldım linkini aşağıda vereceğim ve üst kattaki komşu ile ortaklaşa kullanmaktayız
LoL gibi oyunlarda veya intenette gezinirken çok fazla lag spike/ping sorunu ile karşılaşmaktayım bunun nedeni modemin üst katta olmasından'mı kaynaklanıyor? yakında port getirecekmiş türk telekom modem wi fi alıcısının yanında olduğu zamanda lag spike ping sorunu ile karşılaşırmıyım? odamda ethernet çıkışı yok koridora koyacağım modemi benim odamda hemen arkasında zaten 1 duvar var arada genede ping sorunu veya lag spike sorunu yaşarmıyım?  modem bir üst katta ve hız kaybıda yaşamaktayım acaba modem bu wi-fi alıcısının tam dibinde olduğu zamanda böyle sorunlar ile karşılaşırmıyım? bütün bu sorunlar modemin üst katta yer almasından'mı kaynaklanıyor?

 

Aldığım ürünün linki : https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-t4u-1200-mbps-wireless-dual-band-ac-usb-3-0-kablosuz-adapter-p-BD801304?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=CjwKCAjw-4_mBRBuEiwA5xnFIKvc3GO3ItrkIHB7GNG9QfXqHmS883TvGqvOTdEJptbtANSCM551vBoCOswQAvD_BwE

Edited by Celest
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar birde şöyle bir sorum var şimdi odamda bildiğiniz gibi duvarda vdsl çıkışı yok sadece priz var salonda ve koridorda var ben kablolu bağlantı kurmak istiyorum bunun için duvarı delmem gerekiyor aksi halde koridordan odama gelen kablo bağlantısı olacak gece biri takılıp düşecek bana nasıl bir çözüm önerisi sunabilirsiniz? bu wifi de çok ping oluyor. bazı şeyleri yanlış söylüyor olabilirim lütfen benim için en iyi yolu gösteriseniz sevinirim. en kısa yoldan bu işi çözmem lazım.

Edited by Celest
Link to comment
Share on other sites

Ben şunu kullanıyorum salondan iç odaya  (elektrik hattıyla interneti aktarıyor) ve dubleks evde üst kata interneti aktarmak için: farklı dairelerde işe yarar mı bilmiyorum ama

ana bilgisayarım ethernetle bu powerline a bağlı 50 mbps hızın tamamını alabiliyorum odadan

üst kat için de şu var

Please register to see this content.

her ikisi de hem ethernet çıkışlı hem de wi-fi olarak ana modemden farklı bir isimle interneti dağıtıyor

Edited by efe34
Link to comment
Share on other sites

Operatör servis sağlayıcısının yoğun ve sürekli değişken olan ve abonenin servis aldığı,santralleri üzerindeki hatlarda çoğumuzun bildiği üzere,doğal olarak hız düşüşleri kaçınılmaz oluyor.Teknik olarak gelişen sorunlar ikinci planda kalacaktır.Burada ele alınması gerekli olan operatör servis sağlayıcısının hizmetinin gerçek olup olmadığıdır gelen giden hız değerleri stable ise ve sorun yoksa eğer.Geriye sadece modem ve ara bağlantılarla ilgili teknik sorunların olduğuna işaret eder.

  • Ana hattın bağlı olduğu modem ne veriyorsa,x kişininde alacağı hız ve kalite kullandığı wifi alıcı ne kadar iyide olsa onu alacaktır.
  • Modem vb. cihazların yakın ve yanyana durması,çevresinde manyetik etkileri arttıran ceptel,b.toth vb. bulunmaması tavsiye edilir genellikle uzak durması daha sağlıklı.
  • Modem ile wifi alıcı arasındaki bağlantının kaliteli olması için daha çok access point cihazların kullanılmasıda anladığım kadarıyla öncelikli olarak tavsiye edilmekte.
  • Kullanılan wifi alıcıların marka model dpi değerleri vb.özellikleride dikkate alırsak eğer,muhakkak sinyal gücünde veri kayıpsız kopma olmadan konforlu bir çekim sağlayacaktır.Standart'ın üzerinde  çekim ağı yüksek sabit veya harici external daha güçlü dış üniteli wifi alıcı antenlerlede yüksek hızlarda kayıpsız çekim sağlayanlarda mevcut.
  • Atheros chipsetli kendi kullandığım anten var,iki bina yanda bulunan bir tanıdıktan kullandığım internet var şu ana kadar  kopma yaşamadım ara ara hız düşüşleri oldu bunun dışında pek bir sorun yaşamadım buda genellikle gün içerisinde daha çok yoğun saatlerde olmakta buda normal gibi.
  • Bulunulan bölgede iyi bir araştırma  yapılarak,daha hızlı ve kaliteli hizmet veren operatör değişikliğine gidilmeside üstteki sorunlardan herhangi birinde nihai çözüme götüreceği kanaatindeyim. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...