Jump to content

Kadir Gecesi!


PaRDuS

Recommended Posts

Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır:

"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar." (Kadir Suresi )

Link to comment
Share on other sites

Bu gün mübarek KADÝR gecesi

Tüm Müslüman kardeþlerimizin Kadir gecesi mübarek olsun.

Darda kalan sýkýntýda kalan zulüm ve ýzdýrap içinde yaþayan

Müslüman kardeþlerimiz için ve birbirimiz için bolca dua edelim.

YÜCE ALLAH hepimizin dualarýný kabul buyursun Ýnþallah

Link to comment
Share on other sites

Muhterem Müslümanlar!

Pek çok hayýr ve bereketi bünyesinde barýndýran, manevî haz ve vecdin doruða ulaþtýðý Ramazan ayýnýn son günlerine yaklaþmanýn hüznünü taþýrken, bin aydan daha hayýrlý olan Kadir Gecesi’ne kavuþuyor olmanýn sevinç ve heyecanýný yaþýyoruz. 9 Kasým Salý gününü 10 Kasým Çarþamba gününe baðlayan gece Kadir Gecesi’dir.

Zaman ve mekanlar; kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla deðer kazanýrlar. Kadir Gecesini bu derece deðerli kýlan en önemli sebep de Kur’ân-ý Kerîm’in bu gece indirilmeye baþlanmýþ olmasýdýr. Kur’ân-ý Kerîm’in nüzulü ve Peygamberimizin insanlýða son peygamber olarak gönderilmesi, dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Kur’ân-ý Kerîm’de bu gece hakkýnda þöyle buyurulmaktadýr: “Þüphesiz, biz onu (Kur’an’ý) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduðunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayýrlýdýr. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iþ için iner de iner. O gece, tan yerinin aðarmasýna kadar bir esenliktir.”[1]

Aziz Mü’minler!

Kadir Gecesini gereði gibi anlayýp hakkýyla deðerlendirmenin yolu, Kur’ân-ý Kerîm’in eþsiz mesajlarýný anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi; Kur’ân-ý öðrenme ve Rasûlüllah’ý tanýma, onlarýn öngördüðü fazilet ilkeleri doðrultusunda yaþama ve her türlü kötülüðü terketme vesilesi kabul edilmelidir. Zira, insanlara dünya ve âhiret mutluluðunu saðlamayý hedefleyen ve manevi varlýðýmýzý karartan her türlü olumsuzluktan arýndýrarak, bizi üstün ahlâkî deðerlere yönelten Kur’ân’dýr. O’nun getirdiði ilke ve prensiplerin özünde aydýnlýk, hoþgörü, dostluk ve kardeþlik vardýr. O, insanlar arasýnda sevgi, uzlaþma, yardýmlaþma, kardeþlik ve istikrarý saðlayacak; fert ve toplum planýnda pek çok ahlâkî ve sosyal problemin hak ve adalet çerçevesinde çözülmesine ýþýk tutacak ve insanlara geliþme yollarýný göstererek onlarý geleceðe hazýrlayacak ilâhî ölçüleri içeren bir kitaptýr. Kur’ân’ýn bu özelliði, “Gerçekten bu Kur’an en doðru olan yola ******ürür ve iyi iþler yapan mü’minler için büyük bir mükafat olduðunu müjdeler”[2], “Biz Kur’an’dan, mü’minler için þifa ve rahmet olacak þeyler indiriyoruz....”[3] ayetleriyle dile getirilmektedir.

Deðerli Mü’minler!

Sayýsýz manevî güzelliðin yaþandýðý ve mükafatlarýn sýnýrsýz olarak verildiði bu gecede;özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalý, kendimizle hesaplaþmalý, iyi ve güzel davranýþlarýmýzý artýrmaya, kötü davranýþlardan uzaklaþarak kalbimizdeki manevî kirleri temizlemeye çalýþmalýyýz.

Bu gece; Yüce Allah’ýn bizlere bilgi, anlayýþ ve ihlâs vermesini, doðruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptýrmamasý ve bizi affetmesi için dua edelim. Acý ve sýkýntý içindeki yüzlerin gülmesi ve göz yaþý dökerek yaþamak zorunda kalan insanlarýn kurtuluþu için neler yapabileceðimizi düþünelim. Sevgili Peygamberimiz, faziletine inanarak ve sevabýný da yalnýz Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya edenlerin, geçmiþ günahlarýnýn baðýþlanacaðý müjdesini vermiþtir.[4]

Hutbemizi, Peygamber Efendimizin Hz. Aiþe annemize bu gecede yapýlmasýný tavsiye ettiði duâ ile bitirelim. “Allah’ým sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet”[5]

Yüksel SALMAN

Din Ýþl. Yük. Krl. Uzmaný

_________________

[1] Kadr, 97/1-5.

[2] Ýsrâ, 17/9.

[3] Ýsrâ, 17/82.

[4] Buhârî, “Fadl-u Leyleti’l-Kadr”, 1.

[5] Tirmizî, “Deavât”, 84.

Link to comment
Share on other sites

Yetişemedim ama benimde bir tuzum bulunsun istiyorum. Geçmiş Kadir Geceniz Mubarek olsun. Rabb'im bu Mubarek Ay'lara bu Mubarek Gün'lere tekrar sağlık ve esenlik içerisinde hayırlı bir şekilde tekrar kavuştursun. Mubarek Ramazan Ay'ı bitmek üzere.. Mubarek Ramazan Ay'ı bitiminde elimize Beraat'ı ( Kurtuluş ) alanlardan oluruz İnşaallah. Hep Ümitli olduk, olacağız, olmak zorundayız. Allah'a emanet olun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...