Jump to content

Tıpta Yüzyılın Buluşu (made İn Turkey)


Kaizen07

Recommended Posts

Ankaferd'in mucidi Hüseyin Cahit Fırat

ankaferd.jpg

ANKARA - Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Hemotoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu, Tıp Fakültesi Dekanlık binasında yaptığı basın açıklamasında, vücudun dışında oluşan kanamaları saniyeler içinde durdurabilme özelliğine sahip ara ürün geliştirildiğini bildirdi.

Kanı saniyeler içinde durdurduğu için yüzyılın buluşu olarak nitelendirilen Ankaferd'in mucidi Hüseyin Cahit Fırat, yüzünü ilk kez Yeni Şafak Pazar'da gösteriyor. Dünyayı sallayan buluşun peşine düşen bir çok ülkenin teklif ettiği milyar dolarları elinin tersiyle iten Fırat, Ankaferd'i Türk malı damgasıyla piyasaya sundu. İşte dünyayı sallayan adam!

Hakan her erkek çocuğu gibi erkekliğe ilk adımını atmak üzereydi. Aile mutluydu. Ama bilmedikleri bir şey vardı. Hakan hemofili hastasıydı. Kanaması bir türlü kesilmedi. Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hematoloji bölümüne ******ürüldü fakat kan durmuyordu. Her türlü tedavi denendi. Milyarlar tutan ilaçlar kullanıldı ama sonuç alınamadı. Tam 15 gün boyunca Hakan kanadı, kanadı. Hakan annesine “Anne ben ölecek miyim?” diye sorarken, neredeyse umut kesilmişken, Hacettepe Tıp Fakültesi'nde çalışmaları yapılan bir ilacı duyduklarını hatırladı doktorlar. İrtibat kuruldu, durum anlatıldı. Hematoloji bölümünden Şerafettin Kirazlı geldi. “Kolay, hallederiz” dedi. Cebinden bir tampon çıkarıp şaşkın ve umut dolu bakışlar altında Hakan'ın kanamalı bölgesine koydu. 3 sn. sonra kan durmuştu. Hakan'ın annesi birden ok gibi fırlayıp hocanın bacaklarına sarıldı. “Oğlumu kurtardın!”.

DÜNYAYI SARSAN İLAÇ

Yukarıda anlattığım ne bir masal, ne de bir hikaye, yaşanmış bir olay. Bu olayın kahramanı ise kanamayı durduran mucize sıvı Ankaferd'ti. Hakan Yargı mucize ilaç Ankaferd sayesinde ölümün eşiğinden döndü. Tıp dünyası da ismi bir anda kulaktan kulağa yayılan Ankaferd'le sarsıldı. Tamamen bitkisel içerikli, kendinden steril ve antibakteriyel olan Ankaferd, etki mekanizmasıyla dünyada bir ilkti ve muadili de bulunmuyordu. Dünyayı ayağa kaldıran Ankaferd yüzyılın buluşu olarak nitelendirildi. Hacettepe Üniversitesi Hematoloji Bölümü'nde yapılan testlerden sonra ilk Türk patentli ilaç olarak tarihe geçen Ankaferd'i bulan ve şimdiye kadar basından uzak kalmayı tercih eden iş adamı Hüseyin Cahit Fırat ilk kez bu haberle kamooyunun karşısına çıkıyor.

274777.jpg

30 YIL ÜZERİNDE ÇALIŞTI

İstanbul'da yaşayan ve gözlerden ırak durmayı tercih eden Fırat, 1952 Malatya doğumlu. Hüseyin Cahit Fırat'ın şifalı bitkilere karşı özel bir merakı ve ilgisi var. Fırat'ın bu ilgisi, trafik kazalarında, askeri çatışmalarda yaşanan kan kaybından ölümlere karşı hassasiyetiyle birleşince ortaya Ankaferd çıkmış. Tabi pat diye değil. Her türlü dış kanamayı durduran Ankaferd, Hüseyin Cahit Fırat ve ekibinin 30 yıla yaklaşan çalışmalarının bir sonucu. Ankaferd, henüz ruhsat aşamasındayken Fırat'a pek çok yabancı ülkeden, Almanya'dan, Fransa'dan, Hollanda'dan, İsviçre'den, ruhsatını kendi ülkelerinde almaları için inanılmaz teklifler gelmiş. Bu teklifler arasında her türlü isteklerinin karşılanmasının yanı sıra, sınırsız para ve kayak pistlerinin yanında kurulacak binlerce metrekarelik çalışma alanları varmış. Suudi Arabistan Kralı'nın ailesinden biri Ankaferd'in ruhsatını Suudi Arabistan adına alabilmek için üç gün boyunca Türkiye'de kalıp, Hüseyin Cahit Fırat Bey'i ikna etmeye çalışmış ama Hüseyin Cahit Bey hiçbirini kabul etmemiş. Çünkü hep “Türkiye'nin yurt dışına ihraç edecek bir ürünü olsun” istemiş.

AMBULANSLARDA ZORUNLU

Bitkisel bir karışım olan Ankaferd'in içinde ısırgan otu, asma yaprağı, havlıcan, meyan kökü ve kekik bulunuyor. Bilinen bir yan etkisi yok. Kullanımı kolay olan ürün, tampon şeklinde herkes kanayan bölgeye uygulayabiliyor. Ampul şeklindeki ürünler ise ampulün kırılarak yaranın üzerine dökülmesi şeklinde kullanılıyor. Temizlenmesi gerekmiyor. Ankaferd'in Türkiye genelinde distribitörlükleri verildi. Acil servislerde ve ambulanslarda bulundurma zorunluluğu getirildi. Ankaferd eczanelerde bulabiliyor. Türkiye'deki hastanelerin de yüzde 25'ine ulaşılmış durumda.

DIŞ BORÇ KANAMASINI DA DURDURABİLİR

Fırat Bey, sonunda hayallerini gerçekleştirdi ve Ankaferd'i geçtiğimiz aylarda yüzde 100 Türk sermayeli, ambalajı bile Türkiye'de yapılan, Türk patentli bir ilaç olarak piyasaya sundu.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da yapılan Dünya Hemofili Kongresi'ne ülkemizi temsilen Ankaferd katıldı. Ankaferd Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdürü Anıl Değer'le kongrede sohbet etme imkanı buldum. Ankaferd'e olan ilginin bu kadar çok olmasının şaşırtıcı olmadığını söyleyen Anıl Bey'e göre Ankaferd'in ülkemize getireceği gelir Türkiye'nin dış borç açığını kapatabilecek düzeyde. Ankaferd'e ilgi oldukça yüksekmiş. Anıl Bey Ankaferd'in neden önemli olduğunu şöyle anlatıyor.“Hemofili hastalarının kesik durumunda damar içi iğnelerden uygulaması lazım. Bunun yerine Ankaferd çare oluyor, üstelik kişi kendisi uygulayabiliyor. Mide kanamalarında ameliyat gerekiyordu. Şimdi Ankaferd tatbik edilmesi yeterli oluyor. Durdurulması çok zor olan dalak ve karaciğer kanamalarında da Ankaferd kurtarıcı rolü üstleniyor. Diğer ürünler kanamayı yavaşlattığını iddia ederler. Ankaferd birkaç saniyede durduruyor. Yani alanında tek ve en tepede duruyor.”

FIRAT YANIK AĞRILARINA DA ÇARE BULACAK

Hüseyin Cahit Fırat, yüzde 100 Türk sermayeli Ankaferd şirketinin CEO'su ve İcra Kurulu Başkanı görevini, Mustafa Atmaca ise Yönetim Kurulu Başkanı görevini üstlenmiş. Türkiye'de kalmakta ısrar ettikleri için mutlular. Sağlık Bakanlığı ve İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün desteklerini gördüklerini söylüyorlar. Anıl Bey, Hüseyin Cahit Fırat'ın 7 yeni ürününe daha ruhsat almak üzere olduklarını müjdeliyor. Bunlardan biri çok ciddi derecede yanıklar olan ve aşırı derecede ağrı veren 3. derece yanık ağrıları için. Anıl Bey, yeni ürünlerinin bu yanık ağrılarını 21 dakikada geçirdiğini söylüyor. Sedef hastalığı ve kozmetik üzerine de çalışmaları var

Haber Kaynak:

http://www.ntvmsnbc.com/news/424127.asp[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

helal olsun işte böyle vatanını seven zeki ve çalışkan insanlar olduğu sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez tebrikler Hüseyin Cahit Fırat.

Ben bu haberi ilk okudugum da kocakarı ilacı ankeferd Hacettepe Üniv. Hemotoloji Bölüm Başkanı Syn. Haznaderoğlu tarafından yeniden yoğurularak yüzyılın bulusu haline nasıl geldi diye bir hikaye vardı.Devamını okudugum da Abd nin askerleri için kullandığı ilaçtan 10 kat daha hızlı olduğu Her yıl ölen insanların yuzde 63 unun iç yada dış kanamadan öldüğü ve ankeferdin devrim olusturacak tarzda bir ila. olduğu bizim de bundan gurur duymamız gerektiği yazıyordu.

O Anki Sevincimi Asla Anlatamam

Link to comment
Share on other sites

Şimdi bu yorumumu yanlış anlamayın...

Allah verdiği derdin şifasını da doğaya koyduğunu belirtiyor. Bir arada, kansere iyi gelen bazı 'kocakarı' ilaçları kullandıran bir prof. vardı. Adam gerçekten işe yaradığını söylüyordu.

Çalışınca oluyor yani. Biz hala saat 8 olunca gözümüzü ovuşturalım. Çin 6 da kalkıp sporunu yapıyor, sonra beygir gibi çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

Ankaferd, vücudun dışında oluşan kanamaları saniyeler içinde durdurabilme özelliğine sahip. Kanı saniyeler içinde durdurduğu için yüzyılın buluşu olarak nitelendiriliyor.

Ankaferd, etki mekanizmasıyla dünyada bir ilkti ve muadili de bulunmuyordu.

Ben mi yanlış anladım? Yoksa haberde "Hızlı kanama durdurucu olarak üretilen ilk ürün" olduğu mu söyleniyor?

Eğer öyle ise yanlış bilgi verilmiş.

Bir ürüne "Tıpta yüzyılın buluşu" diyecekseniz eğer, yeni bulunduğu ifade edilen ürünle birebir aynı işi gören başka bir ürün olmamalı.

Yıllardan beri güvenle kullanılan (hatta T.S.K'nın kullandığı) Celox, HemCon gibi ürünleri hangi kategoriye koymamız gerekiyor?

Buyrun:

Celox Hemostatik Tıkaç (Hafif,Orta,Şiddetli ve Ağır Kanama Durdurucu)

celoxml1.jpg

-CELOX deniz kabuklarından elde edilen Biyopolimerdir.

-Bu granürlü ürün, Chitosan (kitosan) karbonhidrat yapısı içeren maddelerin bir karışımından üretilmiştir.

-Chitosan ağırlıklı olarak karides,deniz böceği,deniz mantarı gibi deniz canlılarının kabuklarından elde edilen Chitine (kitin) maddesinden elde edilir.

Çalışma Şekli:

*Kanın içindeki sıvıyı emerek (ozmosiz) pıhtılaşmayı hızlandırır.

*Eksi (-) Yüklü kırmızı kan hücreleri vücudun doğal pıhtılaşma mekanizmasından tamamen ayrı olarak özel nano (atom düzeyinde) teknoloji ile (+) yüklü Chitosan granürleri ile çapraz bağ oluşturarak pıhtılaşmaya yardımcı olur.

*Trombositleri harekete geçirir.

Avantajları:

1- Isı üretmez. Bazı kanama durdurucu ürünler kullanım sıranda ciddi miktarda ısı üretirler. Bu da dokuları yakarak tahribata neden olur. Celox bu şekilde çalışmaz.

2- Heparin (kan sulandırıcı ilaç) alan hastalarda da kesin sonuç verir. Kalp krizi riski olan veya kalp hastası olan veya kalp ameliyatı geçirmiş olan hastalara kan inceltici ( sulandırıcı ) ilaç ( aspirin,coumodin,heparin vs.) verilir.Bu nedenden dolayı olası kanamalarda Celox normal pıhtılaşma mekanizmasına bağlı kalmadığı için bu tür hastalarda kanamayı derhal kontrol altına alır, hayat kurtarır.

3- Yerleştirme sorunu yoktur. Granül toz şeklinde olduğundan dolayı yara bölgesine uygulama çok kolaydır. Aynı zamanda tıbbi müdahale ekibi yara üzerindeki pıhtıyı (Serum fizyolojik veya steril su) ile kolaylıkla temizliyebilir.

4- Celox vücut uyumludur. Zehirli veya alerjik değildir. Deniz ürünlerini alerjisi olan kişiler bile rahatlıkla kullanabilir. Bunun nedeni alerjiye neden olan protein, yağ ve minerallerden ayrıştırılmıştır(Yoktur). Chitosan yapısı gereği, antifungus'tur. Yani yarada mantar üretmez. Antibakteriyel olduğundan dolayı yara bölgesinde mikrop oluşumuna izin vermez. Aynı zamanda yara bölgesindeki dokulara zarar vermediğinden dolayı iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

5- Celox güvenlidir. Biyolojik olarak dokularda istenmeyen sonuçlar vermez. Solunması veya yutulması durumunda herhangi bir sağlık problemi oluşturmaz.

6- Kullanımı kolaydır. Tek kullanımlık dozlu paketi açıp yara bölgesine dökerek gazlı bezle tampon yapılması yeterlidir. Ambalajı kolaylıkla açılır. Bundan dolayı kişi kendine rahatlıkla uygulayabilir.

Yaşamaya bağlayan saniyeler azalırken parçalanmış femer arter (Kasık atardamarı) kanamasını ortalama durdurma süresi:

Bütün kanamanın pıhtılaşması: 30,5 sn

Heparinli ( kan sulandırıcı ilaçlı) kanın pıhtılaşması: 22 sn

Hipotermide (18,5 C) kaogülasyon: 20 sn

180 dk süresince tekrar kanama: %0

180 dk sonrasında hayatta kalma %100

.

Link to comment
Share on other sites

Ben mi yanlış anladım? Yoksa haberde "Hızlı kanama durdurucu olarak üretilen ilk ürün" olduğu mu söyleniyor?

Etki mekanizmasıyla dünyada ilk deniyor. Etki mekanizmasının ne olduğunu bilmemiz gerekli ki karşılaştırma yapabilelim.

Link to comment
Share on other sites

Ben mi yanlış anladım? Yoksa haberde "Hızlı kanama durdurucu olarak üretilen ilk ürün" olduğu mu söyleniyor?

Eğer öyle ise yanlış bilgi verilmiş.

Bir ürüne "Tıpta yüzyılın buluşu" diyecekseniz eğer, yeni bulunduğu ifade edilen ürünle birebir aynı işi gören başka bir ürün olmamalı.

Yıllardan beri güvenle kullanılan (hatta T.S.K'nın kullandığı) Celox, HemCon gibi ürünleri hangi kategoriye koymamız gerekiyor?

.

Ysnlış anlamıssın kendi alanındaki ilaçlara fark atacak kadar hızlı kanamayı durduruyor,ABD nin askerleri için kullandığı hızlı kanama durdurucudan 10 kat daha hızlı durduruyor kanı buda kendısını alnında rakıpsız yapıyor ve yakında tum ambulans ve hastanelerde kullanılması zorunlu hale gelecek.İlk denmesnın nedenı hızından dolayı

Link to comment
Share on other sites

Ysnlış anlamıssın kendi alanındaki ilaçlara fark atacak kadar hızlı kanamayı durduruyor,ABD nin askerleri için kullandığı hızlı kanama durdurucudan 10 kat daha hızlı durduruyor kanı buda kendısını alnında rakıpsız yapıyor ve yakında tum ambulans ve hastanelerde kullanılması zorunlu hale gelecek.İlk denmesnın nedenı hızından dolayı

Yıllardır kullanılan Celox, atar damar kanamasını (ki fışkıran bir kanamadır)

30,5 sn'de durduruyor.

Sizin hesabınıza göre Ankaferd 30,5 / 10 = 3,05 sn'de kanamayı durduruyor.

Ben tıp bilgisi iyi olan bir kişi olarak, ayrıca doktor arkadaşlarına danışmış biri olarak size bu bilginin yanlış olduğunu söylüyorum. Ayrıca Ankaferd'in resmi internet sitesinde 3,05 sn'de kanamayı durdurur gibi bir iddia da görmedim.

Ufak bir not : Haberi buraya taşımış olabilirsiniz. Ancak haberin doğruluğundan siz mesul değilsiniz. Haberi yapan ilgili gazete/kişi sorumludur. Bu sebeple kendinizi savunmak zorunda hissetmeyin. Savunmaya çalıştıkça yanlışta ısrar ediyorsunuz.

Habere itirazım şu noktalardadır:

1-Bu buluş tıp tarihinde ilk değildir. Yüzyılın buluşu hiç değildir.

2-Muadili yok denilmiştir ki bu koca bir yalandır.

Haber şöyle yapılsaydı itiraz etmezdim.

Yıllardır kullanılan hızlı kan durdurucu ürünlere Türkiye'den bir alternatif eklendi. Üstelik bu ürün tamamen yerli. vs. gibi.

Edit : Habere itiraz ettiğim noktalar açıktır. Konuyu açan arkadaşım anlamasa da forum üyelerinin çoğunluğu tarafından anlaşıldığını umuyorum. Konuyu daha fazla uzatma gereği duymuyorum. Çünkü bundan daha açık ve net anlatamam. Buna rağmen anlaşılmamışsa elimden birşey gelmez. Saygılarımla

..::Proxy::..

.

Link to comment
Share on other sites

Yıllardır kullanılan Celox, atar damar kanamasını (ki fışkıran bir kanamadır)

30,5 sn'de durduruyor.

Sizin hesabınıza göre Ankaferd 30,5 / 10 = 3,05 sn'de kanamayı durduruyor.

Ben tıp bilgisi iyi olan bir kişi olarak, ayrıca doktor arkadaşlarına danışmış biri olarak size bu bilginin yanlış olduğunu söylüyorum. Ayrıca Ankaferd'in resmi internet sitesinde 3,05 sn'de kanamayı durdurur gibi bir iddia da görmedim.

Ufak bir not : Haberi buraya taşımış olabilirsiniz. Ancak haberin doğruluğundan siz mesul değilsiniz. Haberi yapan ilgili gazete/kişi sorumludur. Bu sebeple kendinizi savunmak zorunda hissetmeyin. Savunmaya çalıştıkça yanlışta ısrar ediyorsunuz.

Habere itirazım şu noktalardadır:

1-Bu buluş tıp tarihinde ilk değildir. Yüzyılın buluşu hiç değildir.

2-Muadili yok denilmiştir ki bu koca bir yalandır.

Haber şöyle yapılsaydı itiraz etmezdim.

Yıllardır kullanılan hızlı kan durdurucu ürünlere Türkiye'den bir alternatif eklendi. Üstelik bu ürün tamamen yerli. vs. gibi.

.

Bende tıp okuyorum :good:,bence siz savunduğunuz ilacın hızını yanlış biliyorsunuz Ankafer çıkana kadar en hızlı kan durdurucu ABD ordusundaydı ve yaklaşık 45 sn ye gibi bir sürede kanı durduyordu.İlaç hakkında internetten edindiğiniz bilgi yanlış olabilir.Bu nedenle ben uzmanı oldugum konular hakkında yazıorum dün sabah Bölüm başkanı bir profosöre sordum oda bana aynı şeyi söyledi ankaferd alanın da en hızlı kan durdurucu diye bence siz o ilacın hızı hakkın da biraz daha detaylı bilgi toplayın.

Link to comment
Share on other sites

Ben mi yanlış anladım? Yoksa haberde "Hızlı kanama durdurucu olarak üretilen ilk ürün" olduğu mu söyleniyor?

Eğer öyle ise yanlış bilgi verilmiş.

Bir ürüne "Tıpta yüzyılın buluşu" diyecekseniz eğer, yeni bulunduğu ifade edilen ürünle birebir aynı işi gören başka bir ürün olmamalı.

Yıllardan beri güvenle kullanılan (hatta T.S.K'nın kullandığı) Celox, HemCon gibi ürünleri hangi kategoriye koymamız gerekiyor?

Buyrun:

Celox Hemostatik Tıkaç (Hafif,Orta,Şiddetli ve Ağır Kanama Durdurucu)

celoxml1.jpg

-CELOX deniz kabuklarından elde edilen Biyopolimerdir.

-Bu granürlü ürün, Chitosan (kitosan) karbonhidrat yapısı içeren maddelerin bir karışımından üretilmiştir.

-Chitosan ağırlıklı olarak karides,deniz böceği,deniz mantarı gibi deniz canlılarının kabuklarından elde edilen Chitine (kitin) maddesinden elde edilir.

Çalışma Şekli:

*Kanın içindeki sıvıyı emerek (ozmosiz) pıhtılaşmayı hızlandırır.

*Eksi (-) Yüklü kırmızı kan hücreleri vücudun doğal pıhtılaşma mekanizmasından tamamen ayrı olarak özel nano (atom düzeyinde) teknoloji ile (+) yüklü Chitosan granürleri ile çapraz bağ oluşturarak pıhtılaşmaya yardımcı olur.

*Trombositleri harekete geçirir.

Avantajları:

1- Isı üretmez. Bazı kanama durdurucu ürünler kullanım sıranda ciddi miktarda ısı üretirler. Bu da dokuları yakarak tahribata neden olur. Celox bu şekilde çalışmaz.

2- Heparin (kan sulandırıcı ilaç) alan hastalarda da kesin sonuç verir. Kalp krizi riski olan veya kalp hastası olan veya kalp ameliyatı geçirmiş olan hastalara kan inceltici ( sulandırıcı ) ilaç ( aspirin,coumodin,heparin vs.) verilir.Bu nedenden dolayı olası kanamalarda Celox normal pıhtılaşma mekanizmasına bağlı kalmadığı için bu tür hastalarda kanamayı derhal kontrol altına alır, hayat kurtarır.

3- Yerleştirme sorunu yoktur. Granül toz şeklinde olduğundan dolayı yara bölgesine uygulama çok kolaydır. Aynı zamanda tıbbi müdahale ekibi yara üzerindeki pıhtıyı (Serum fizyolojik veya steril su) ile kolaylıkla temizliyebilir.

4- Celox vücut uyumludur. Zehirli veya alerjik değildir. Deniz ürünlerini alerjisi olan kişiler bile rahatlıkla kullanabilir. Bunun nedeni alerjiye neden olan protein, yağ ve minerallerden ayrıştırılmıştır(Yoktur). Chitosan yapısı gereği, antifungus'tur. Yani yarada mantar üretmez. Antibakteriyel olduğundan dolayı yara bölgesinde mikrop oluşumuna izin vermez. Aynı zamanda yara bölgesindeki dokulara zarar vermediğinden dolayı iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

5- Celox güvenlidir. Biyolojik olarak dokularda istenmeyen sonuçlar vermez. Solunması veya yutulması durumunda herhangi bir sağlık problemi oluşturmaz.

6- Kullanımı kolaydır. Tek kullanımlık dozlu paketi açıp yara bölgesine dökerek gazlı bezle tampon yapılması yeterlidir. Ambalajı kolaylıkla açılır. Bundan dolayı kişi kendine rahatlıkla uygulayabilir.

Yaşamaya bağlayan saniyeler azalırken parçalanmış femer arter (Kasık atardamarı) kanamasını ortalama durdurma süresi:

Bütün kanamanın pıhtılaşması: 30,5 sn

Heparinli ( kan sulandırıcı ilaçlı) kanın pıhtılaşması: 22 sn

Hipotermide (18,5 C) kaogülasyon: 20 sn

180 dk süresince tekrar kanama: %0

180 dk sonrasında hayatta kalma %100

.

zannerdersem bu basettiğiniz ilaç pıhtılaşmaya yardımcı oluyor, açık yaralarda kullanılıyor

ankaferd in ise arter kanamalarını bile durduğu söyleniyor

eğer doğru ise gerçekten de yüzyılın buluşu denmeyi hakediyor.

Link to comment
Share on other sites

İlaç madem türk malı ilacın ismini türkçe yapmaları daha mantıklı olmazmıydı sizce

Aslında ilacın adı da türkçe.İlaca verilen Ankaferd adı ise 'anka' ve 'ferd' kelimelerinin birleşmesinden geliyor. Anka, mitolojik bir dağ olan Kafdağı'nda yaşadığına inanılan mitolojik bir kuş. Osmanlı Türkçesinde ferd ise tek, bir, yekta, eşi benzeri olmayan anlamında.Saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

yapmışsa helal olsun. Patenti üretimi bu sefer kaptırmasınlar yeterli. Çok türk buluşu var ama hepsi kaptırıldı. Uyanık olmak lazım bu tür konularda milyar dolarları eliyle itmeside büyük bir meziyet. Umarım haber doğrudur.

Link to comment
Share on other sites

yapmışsa helal olsun. Patenti üretimi bu sefer kaptırmasınlar yeterli. Çok türk buluşu var ama hepsi kaptırıldı. Uyanık olmak lazım bu tür konularda milyar dolarları eliyle itmeside büyük bir meziyet. Umarım haber doğrudur.

Merak etme üstad ilacın Uluslararası patenti alınmış bulunmakta.Ankara merkezli Bir de Firma kuruldu.DEtaylı bilgiyi Şirketin kendi sitesinden alabilirsiniz.Bu ilacın patentini Almak için Abd hükümetinin neler teklif ettiğini duysaydınız ağzınız uçuklardı.Sayfasında kanı nasıl durdurduguna dair videolar var izlemek isteyenler için.

Homepage:

http://www.ankaferd.com/[/CODE]

[size=4][color=#FF0000]O işi yapmanın imkansız Olduğunu Bilmedikleri için başardılar...[/color][/size]

Link to comment
Share on other sites

Bende tıp okuyorum :good:,bence siz savunduğunuz ilacın hızını yanlış biliyorsunuz.

İlaç hakkında internetten edindiğiniz bilgi yanlış olabilir.

Bence siz o ilacın hızı hakkın da biraz daha detaylı bilgi toplayın.

celoxva4.jpg

Bu sonuç Celox'u üreten firmadan temin edilmiştir. Ayrıca FDA onaylıdır. Umarım sonucun resmi olduğundan artık kimsenin şüphesi kalmamıştır.

Celox'un hızını resmi olarak ispatlamış olmak bir yana, benim derdim hız konusunda değil.

Habere itiraz noktalarım yukarıdaki 11 nolu mesajda zaten belirtilmiştir. İlgilenenler o bölümü tekrar tekrar okuyabilirler.

zannerdersem bu basettiğiniz ilaç pıhtılaşmaya yardımcı oluyor, açık yaralarda kullanılıyor

ankaferd in ise arter kanamalarını bile durduğu söyleniyor

eğer doğru ise gerçekten de yüzyılın buluşu denmeyi hakediyor.

Okuduğunu anlamak da bir erdemdir. Benim mesajımdan alıntı yaptığınız bölümün sonunda ne yazıyor?

Yaşamaya bağlayan saniyeler azalırken parçalanmış femer arter (Kasık atardamarı) kanamasını ortalama durdurma süresi: Bütün kanamanın pıhtılaşması: 30,5 sn

Yani biz buradan ne anlıyoruz? Celox arter kanamalarına uygulanabiliyormuş.

Ayrıca, kendimi sanki Türk bilim adamlarına karşıymışım gibi hissettim. Eğer ben böyle hissettiysem başkaları da aynı şekilde düşünebilir. Buna sebebiyet vermemek için çok önceden gönderdiğim bir mesajın linkini de paylaşmak istiyorum : Buradan

.

Link to comment
Share on other sites

celoxva4.jpg

Bu sonuç Celox'u üreten firmadan temin edilmiştir. Ayrıca FDA onaylıdır. Umarım sonucun resmi olduğundan artık kimsenin şüphesi kalmamıştır.

Celox'un hızını resmi olarak ispatlamış olmak bir yana, benim derdim hız konusunda değil.

Habere itiraz noktalarım yukarıdaki 11 nolu mesajda zaten belirtilmiştir. İlgilenenler o bölümü tekrar tekrar okuyabilirler.

Okuduğunu anlamak da bir erdemdir. Benim mesajımdan alıntı yaptığınız bölümün sonunda ne yazıyor?

Yani biz buradan ne anlıyoruz? Celox arter kanamalarına uygulanabiliyormuş.

Ayrıca, kendimi sanki Türk bilim adamlarına karşıymışım gibi hissettim. Eğer ben böyle hissettiysem başkaları da aynı şekilde düşünebilir. Buna sebebiyet vermemek için çok önceden gönderdiğim bir mesajın linkini de paylaşmak istiyorum : Buradan

.

Üstad şayet dediklerin gerçek diyelim yani farz edelim ,Bu Firma yani Celox firması ve bunun gibi bu işi yapan bir çok firma neden sonuca itiraz etmedi sence ilaç basın toplantısıyla tanılıp hemen hemen tüm gzetelerde çıktı acaba senin düşündüklerini bu şirket yetkilileri düşünmedi mi,veya düşündüde neden gidip şikayet etmedi emin ol aynı sektörde çalışıyorlar sa ve ana sayfada olmasına rağmen aşşağıda ki resme itiraz gelmediyse

ankaferd.jpg

Bak orda yazıyor"Kanama kontrolünde Yüzyılın Buluşu" die asında bunları tarışmak için değil konuyu kapatmak için yazıyorum şayet senin düşündüklerini bu adamlar a üşündüyse ve itiraz etmedilerse demek ki dediklerim doğru,Burdan şöle bir varsayım çıkarabiliriz kanama durdurucu ilaç bulacak kadar zekiyse bir insan Yapılan haksızlığa da ititraz edecek kadar fikir sahibidir.Eğer itiraz etmiyorsa bi bildiği var demektir.Yada karşısındaki insan sonuna kadar haklıdır.

Link to comment
Share on other sites

Beyler dünyayı bilmem ama bizim için yüzyılın buluşu diyebiliriz Helal olsun demek ki hala ülkede vatansever insanlar var ne mutlu bize :)

Yüce Önder Atatürk'ün söylediği gibi:

"vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır''

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Yaa benim anlamadığım da şu; Tamam daha önceden olmuş olabilir ama bir Türk bu ilacın daha iyisini yapmış Türk Malı olarak patentini almış yüzyılın icadı diye haber olmuş ve diğer ilaç şirketleri ses etmiyorlar bir yönetici arkadaşım hala bunu yalanlamaya çalışıyor. Biz zaten hep bu yüzden kaybediyoruz. Bir Türk birşey icad ediyor yıllarını veriyor veya bir buluş yapıyor biz onu yalanlayarak veya o şöyledir bu böyledir diyerek o icadı veya buluşu köreltiyoruz. Sanki her şeyi yabancılar yapmak veya bulmak zorunda.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...