Jump to content

Şeffaf Ansiklopedi , Sonunda Bunu Da Yaptılar


Kaizen07

Recommended Posts

Şeffaf Ansiklopedi

seffafacaaace.jpg

Şeffaf ekranlı teknoloji harikası ansiklopedinin, istenen konuda anında bilgi veriyor. Ansiklopedi ayrıca dokundurulduğu her yüzey hakkında, dokundurulduğu herhangi bir sözcük hakkında anında bilgi sağlayabiliyor.Tokyo'daki tasarımcı Mac Funamizu, 'şeffaf ansiklopedi'nin geleceğin en önemli icatlarından olacağını iddia etti.İngiliz 'Shortlist' dergisinde tanıtılan 'şeffaf ansiklopedi'nin, 'Bilgiye aç bir topluma mobil eğitim vereceği' bildirilirken, tasarımında son teknolojilerle bezenmiş icadın teknolojik altyapılarının tamamlanması için henüz hazır olunmadığı vurgulandı.

Mac Funamizu'nun şeffaf ansiklopedisi herhangi bir yapıya doğru yöneltilip WiFi bağlantısı üzerinden yapı hakkında anında bilgi verebiliyor.Ansiklopediye Google Earth, Google Maps ve Internet Explorer gibi programların önceden yüklenmiş olup aynı zamanda dizüstü bilgisayar işlevi görebiliyor.

Ekrana yerleştirilen küçük sensörler sayesinde de dokundurulduğu herhangi bir yüzey hakkında detaylı bilgi verip, yine dokundurulduğu herhangi bir kelimenin sözlük açılımını anında bulabiliyor.

Link to comment
Share on other sites

mükemmel icat aslında bu eskiden bi bilim kurgu filminde vardı ...bildiğiniz gibi bilim kurgu filmlerindeki şeylerin hepsi yavaş yavaş kullanıma giriyor buda bence mükemmel bir icatt...

Link to comment
Share on other sites

Bundan bi tane alıp küçük bir çocuğun eline ver mucit olsun o derecxede faydalı bir şey kitaplar tarih olur böyle bir proje hayata geçirilirse, İstediğin her şeyi anında öğrenebilirsin..

Link to comment
Share on other sites

Niye küçük çocuklara veriyosunuz öğrencilere verin.Acayip kopya çekilir bunla he :p

:D:D Zamane Türk gençliği işte herseye farklı gözle bakıyo :D:D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...