Jump to content

Askerlikle Ilgili Bir Soru


orion

Recommended Posts

arkdaşlar ben üniversiteden yeni mezun oldum eğer aralıkta askere gitmeye karar verirsem 25 eylülden önce başvurmam gerekiyormuş acaba bu işlemler kaç gün sürer yani 22 sinde işlemlere başlasam yetişebilirmiyim? bu konuda deneyimli veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bunu sormamın nedeni iş görüşmemin sonucunu bekliyorumve o da 1 hafta önceden belli olmaz.

Link to comment
Share on other sites

Şubeye gidip, tecilinizi bozduğunuza ve askere gitmek istediğinize dair dilekçe vereceksiniz, ve askeri hastaneden sağlık raporu isteyecekler, aynı gün de çıkarabilirsiniz ( şubeye sabah erken gitmek şartıyla ), bir sonraki gün de çıkarabilirsiniz. Yanınızda mezuniyet belgesi veya diplomanızı ******ürürseniz sorun olmaz, hemen halledersiniz.Tecilinizi bozup aralık dönemine başvuru yapabilirsiniz.Daha sonra da birkaç işlem var, ama şimdilik bir önemi yok.

Sözün özü 3 gün önce giderseniz bir sorun olmaz.

Link to comment
Share on other sites

yeni mezun oldu isen merak etme seni cağırırlar cağırmazlarsada sen gidersin ben acıköğretimden mezun olmuşum benim haberim yok askerlik şubesinden bir yazı okuldan mezun olmuşsunuz en kısa süre icinde şu evrakları hazırla gel diye yazı gelmiş muhtara hey anam hey.gel inşallah aralıkta bende askere gidiyorum poşet olarakmı yoksa astekmi gitmeyi düşünüyorsun askere eğer poşet olarak düşünüyorsan bir amasyalı poşet devren olacak aralıkta inşallah.ben kısa dönem düşünüyorum.askerlik şubesine gittim yaş kaç dedi 28 dedim daha gelmeseydin ya lan dedi yüzbaşı. :rolleyes:<_< vallaha kolumdan tutup ******ürecekler merkeze öptürecekler herkeze diye cok korktum.neyse şaka bir yana seve seve yapacaz ha ben yapmam diyorsan o zaman yine seve seve yaptırıyorlar insana. her türk asker doğar ben sen o bu şu onlar bunlar dahil buna

Link to comment
Share on other sites

Şuan tecillisin sen ister tecilini uzatabilir istersen kırdırıp hemen ilk dönemde gidebilirsin.işlemleri yaptığın günde uzun dönem giden askerlerin muayene dönemine rastlarsan işin uzun sürebilir ama normalde bir günde bütün işlerini halledebilirsin.Ben tecili kırdırmak için başvurdum gerekli belgeleride TSK nın sitesinden öğrendim.Birgünde bitti.Şimdiden muayene olup tecil ettirip gitmek istediğin dönemden en geç bir ay önce askerlik daire başkanlığına dilekçeni ulaştırabilirsen. o dönem gidebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar konuyu açan olarak mesajlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim ederim,birçok arkadaşın dediği gibi 2 günde işlemlerimi tamamladım ve bugün başvurdum,aslında 1 gündede biterdi ama işler yavaş yürüdü,şimdi sonucu bekliceğim inşallah aralık ayına kabul edilirim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...