Jump to content

Bu Fotoğraftaki Aslında Erkek


69sihirbaz69

Recommended Posts

76381.jpg

Bu fotoğraftaki aslında erkek

18 Kasım 2008 Salı 15:37

Fotoğrafa bakıp da "Aman ne şeker kız" demeyin! Çünkü o bir kız değil erkek... Adı da Mehmet Ali.. Bu saçlar ne böyle diyorsanız, anlatalım; saçları adak için uzatılmış, o da çok dertli.

Beline kadar gelmiş saçlarını tarıyor... Ama onun adı Mehmet Ali. Peki neden böyle kız gibi görünüyor. Sebep sadece bir adak!

Bazı yörelerdeki ilginç yaygın adaklar bazen çocukları sıkıntıya sokuyor. Tıpkı Hatay’da yaşayan 7 yaşındaki Mehmet Ali gibi.

Kentte inançlara göre birçok ailenin çocuk sahibi olabilmek umuduyla yaptığı saç adağı nedeniyle erkek ya da kız çocuklarının saçları 7 yaşına kadar kestirilmiyor.

İsteğin gerçekleşmesinin ardından çocuk okula başlamadan koyun adayarak, davul zurnalı törenlerle saç kesiliyor. Bu uygulama nedeniyle kentte birçok aile çocuk sahibi olma umuduyla adakta bulunuyor.

Merkeze bağlı Alazi köyünde de 2 çocuğu da doğduktan kısa süre sonra ölen ve yaklaşık 9 yıl çocuk hasreti çeken anne Recimoğlu, adağı nedeniyle adak yaşı dolmasına karşın oğlunun yarım metreyi bulan saçlarını kestiremiyor.

Evlendikten kısa süre sonra dünyaya gelen iki çocuğunun öldüğünü ve uzun süre çocuk sahibi olamadığını ifade eden anne Recimoğlu, bunun üzerine yörede oldukça yaygın olan saç adağında bulunduğunu söyledi.

kaynak: www.internethaber.com
Link to comment
Share on other sites

Bu ne rezillik abi ya...Bu nasıl bir yönetim nasıl bir anne ya.Yazıkdır ya.Bu çocuğun babası yokmu.Büyüdüğünde hangi çocukluk fotorafına bakıcak?

İşte Türkiye'nin gerçeği bu arkadaşlar.Bu erkek çocuğu gören AB bizi böyle mi alıcak sorarım size?

Link to comment
Share on other sites

Çok yazık ve günah bence. Büyüme çağındaki erkek çocuğuna yapılır mı bu?

Problem sadece saçının uzunluğu da değil, çocuğun elindeki tarağın rengi pembe (kız rengi) diye bilinir. Çocuğun önlüğüne taktığı yaka işlemeli kız çocuğu yakası. Ailenin asıl niyetini sorgulamak lazım.

Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunun devreye girmesi gerekir. Bu dini bir inanç (adak) için yapılmışsa bile sapkın bir harekettir. Dinimizin hiçbir ibadetinde sapkınlığa müsade verilmemiştir. Sen anne olarak çocuğunun cinsel kimliğini tehlikeye düşürecek bir davranışı (dini bir inanç ile adağım için için yaptım) diyemezsin.

Bu arada çocuğun bu hali bana (Minik Cadı) filmindeki Çiçek Dilligil'i hatırlattı. İnşallah devlet bu olaya seyirci kalmaz.

76381.jpg

50751yt8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Siz ne güzel küfür ediyorsunuz öyle bi 15 gun susun bakalım :mellow:

Edit : Kaldırdım ama TEKRARLAMAYIN. Bu kadar şanslı olmassınız her zaman...

ben zaten xcientist ' i uyarmak için yazmıştım yanında parantez içinde allah kahretsin de yazdım ama olsun bidaha yapmam :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...