Jump to content

Ne Zaman?


kocamanadam
 Share

Recommended Posts

Her türlü şeyi yazdılar ama bunu yazmadılar,bilen varsa söylesin.Ben 63, hanım 61 yaşında,kayınvalde 81 kayınpeder 83 yaşında.Her sene 6 ay yazlıkta 6 ay İstanbul da yaşıyorduk.Kendi arabamızla yazlığa gidiyorduk.65 yaş üstüne yasak çıkınca İstanbul da kaldık.Bizim için sorun yok ama onlar için sorun.E devletten sadece otobüs, tren ya da uçak için izin alınıyor.Ne yapabiliriz? Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.Saygılar,

Link to comment
Share on other sites

Bu konuda yetkililerin ne düşündüğü hakkında bir bilgim yok.

Ama benim şu anda ki uygulama ile ilgili eleştirim var.

Bir vatandaş olarak soruyorum. 

65 yaş üzerindeki adam (tabi aynı şekilde bayan) işyeri sahibi ise  işine gidip gelebiliyor, sokağa çıkabiliyor. Ama 65 yaş üstündeki kişi işyeri sahibi değilse evde oturmaya mahkum.

Bence bu husus insan haklarına aykırı.

1 Haziran itibariyle yeni normale başladık ama yeni normalde "65 yaş üstüne ve 18 yaş altına" hala sosyal yaşam hala yasak.

Edited by NAMIKABI
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

18 yaş altı bile ebeveynleriyle beraber seyahat edebiliyor ama 65 yaş üstüne yasak,böyle şey olur mu?Seyahat izni denince hemen otogar akla getiriliyor,yahu bu adamların özel otoyla gitme durumu olamaz mı?Pek çoğu bu konuda bilgi eksikliği yaşıyor.Diyeceksinki arkadaş bu kişilerde özel otoları yada özel otosu olan kızı yada oğlu yada akrabası tarafından seyahat edebilir.Bunu henüz açıklamadılar.İnşaallah yakında açıklarlar,saygılar,

Link to comment
Share on other sites

Aşağıdaki şekilde bir haber yayınlanmış. Bildiğim kadarıyla ve haberden okuduğum kadarıyla gittiğiniz şehir de 30 gün kalma mecburiyeti var. Edevlet üzerinden ve 199 nolu hattan destek alınabileceği yazılmış.

Please register to see this content.

Muhtemelen seyahat izin belgesi için 199' a başvurduğunuz da net bir bilgi alabilirsiniz. Yine de haberi tam olarak okumanız da fayda var.

Edited by deli_petro06
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Amacım siyaset yapmak değil; yanlış anlamasın kimse. Ama bence bu "Normalleşme" denilen işe kadar çok iyi idare etti Türkiye süreci.

65 yaş üzeri büyüklerimize yasak geldi; millet üzerlerine kolonya sıktı, zannettiler ki virüsü onlar daha fazla yayıyor. Amaç; ABD'deki gibi, Avrupa'daki gibi yaşlılarımızı gözden çıkartmak yerine, kronik rahatsızlıkları yaş dolayısıyla daha fazla olduğu, virüse karşı daha hassas oldukları için gözden çıkartmamak, anamıza, babamıza, atamıza değer vermekti.

20 yaş altına da getirildi kısıtlama. İnsan bünyesi gereği; gençlere uğradığı zaman virüs, çoğu basit bir grip atlatırcasına atlatıyor; hatta çoğu farkına bile varmıyor. Dolayısıyla virüs taşıdıklarının farkına varmadıkları için; asemptomatik oldukları için onlarca kişiye bulaştırıyorlar bu lanet virüsü; kendilerinde hastalık yapmayan bu illet belki de daha yaşlıların ölümüne sebep oluyor.

Zamanında bir trafik kazası yaptım ve 20 gün yatalak kaldım; tuvalet ihtiyacımı gidermekte dahi zorlanıyordum. Çeken bilir; Allah kimseye çektirmesin, ne kadar zor o yatağa bağımlı kalmak, gözünü tavana dikmek. Birazcık daha sıkılalım, emin olun nefes alamamak kadar berbat değildir bu.

Aynı şehirdeki Babamı belki 3 aydır; belki de daha uzun süredir göremiyorum. Arabaya atlasam 10 dakikalık uzaklıkta; ama her gün işe gidip geldiğim, insanlarla muhattap olduğum için sırf babama kötülük etmeyeyim diye yüzünü göremiyorum.  

Bu namussuz virüs garip garip mutasyonlar geçiriyor; Amerika tipi olmuş, Avrupa tipi, Türkiye tipi olmuş. Belki de şehirden şehre göre bile değişti, çoğu şehrimiz başarıyla mücadele ederken karşılarına alışık olmadıkları bir şey çıkacak belki de. Deniz kenarına gittiğinizde ister isetemez yanaşacaksınız insanlara; denizin içinde maske takacak değiliz.

Dediğim gibi şu ana kadar bence süreç güzel yönetildi; keşke AVM'ler bir süre daha kapalı kalsaydı, yolculuklar serbest bırakılmasaydı, otobüs ve dolmuşlara tam kapasite taşıma izni verilmeseydi, camiler açılmasaydı (Bu kadar lafımın üzerine gidip sözlerimi cımbızlayıp da camiye kafayı takıp, dinsizlikle itham eden olursa kafa atarım :D ). Allah bundan sonra sonumuzu hayretsin.

Çok kısa bir süre içinde yaş gruplarına gelen kısıtlamanın da kalkacağına inanıyorum. Anlıyorum sizi; hem de çok iyi, hepimiz sıkıldık, darlandık. Ama tatil beldesinde nefessizlik krizi geçireceğime evimde nefes almayı, elimde olanlarla yetinip bazı şeylerden mutluluk çıkarmayı tercih ederim kendi adıma. 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ben, dün dedem ve ninem için 199'u seyehat izni almak için aradım bana hangi vasıtayla gideceklerini sordu hatta ilk önce normal şahsi araçla mı yoksa otobüsle mi dedi. Yani anlayacağınız üzere özel araç için de izin veriyorlar. Bence 199'u arayın öyle seyehat izni alın, e devletle uğraşmayın. Saygılarımla

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Evet arkadaşlar MesutÖzil kardeşimin belirttiği gibi 199 u arayıp izin alabildim.Gidecek kişilerin TC kimlik nolarını ve özel aracın plakasını istiyorlar ve vereceğiniz telefon nosuna izin verildiğine dair SMS geliyor.Burada önemli konu gideceğiniz tarih önemli,gideceğiniz tarihten itibaren 36 saat içerisinde gitmeniz gerekli eğer gitmezseniz bir daha izin bir ay sonraya veriliyor.Tabi burada kaldıkları ve gidecekleri ikamet adresleri de belirtilmesi gerekli.Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara yardımı olur düşüncesiyle yazdım.Saygılarımla,

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...