Jump to content

NAMIKABI

Üye
  • Posts

    788
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

NAMIKABI last won the day on January 12 2022

NAMIKABI had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • SAMSUN

Recent Profile Visitors

17621 profile views

NAMIKABI's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1.8k

Reputation

  1. Kendi kullanıcı adım ile kurulum yaptım. FULL Driverlarım yüklü. Yani kendi sistemim için uygun. WIM'e çevirip ISO yapıp paylaşsam başka sistemlerde sorun olur. Ben sizi ve kullanacak olanları bilgilendirmek için açıklama yaptım.
  2. Hocam, Sistemi kurdum. Yaptıklarım. EDGE kaldırıldı. Update ve Defender sistemden komple silindi. Mağaza bağlantılı 'Packages" dosyaları silindi. WinSXS Backup klasörü silindi. System32 klasöründeki Waas, Edge ve Wu ile başlayan (update) dosyalar silindi. Windows'taki WaaS klasörü silindi. REG ayarları yapıldı. FULL sistem temizliği yapıldı. irfanview, UninstallTool, RadyoDinle, HibitUninstaller Portable olarak ProgramFiles'a kopyalandı. Office 2016 Lite, Java 8.401, VisualC++, K-Lite Codec, Acronis Shell, Gadgets, Chrome, IDM kuruldu. Driver Booster ile FULL Driverlar kuruldu. (Sonra Driver Booster kaldırıldı.) Rezerve alan yok. C Sürücüsündeki Sanal Bellek dosyası 8 GB (8192 kb) olarak sabitlendi. Geri Yükleme Noktası yapıldı. Sistem 12.8 + 8 = 20.8 GB yer kaplıyor. Ellerine sağlık. Sistem stabil, sorunsuz. Teşekkür ederim.
  3. Bu arada "Defender Dışlama Aracı" da güzel olmuş. (İlk açılışta Rus'ca açılıyor. Menüden Türkçeye çevirince sorun yok. Ellerine sağlık. Güzel çalışmalarının devamını bekliyoruz.
  4. Hocam, Eline sağlık. Download ve Download & Install ayrı ayrı yan yana olamaz mı? Yani aynı pencerede istersek Download'a tıklarız ve sadece indiririz. İstersek Download & Install'a tıklar ve aynı anda indirip kurarız. Teşekkürler.
  5. https://forum.sordum.net/viewtopic.php?t=217270&sid=19e9fece2dcdf54061195c84ff54c9e8 https://www.sordum.net/41215/windows-lisans-anahtarinizi-kolayca-goruntuleyin/
  6. Merhaba, UEFI olan ve Orijinal Windows 10 Home Single Language keyi bulunan sistemine Windows 10 Home kurduysan aşağıdaki yolu takip et. Sistemini sorunsuz bir şekilde Windows Home Single Language'e çevirebilirsin. Öncelikle BIOS'ta kayıtlı Windows 10 Home Single Language keyin elinde olsun. Bu arada İnternetin açık olmalı. Başlat-Ayarlar-Güncelleştirme ve Güvenlik-Etkinleştirme-Ürün Anahtarını değiştir Buraya Home SL keyini kopyala-yapıştır. (Ya da klavyeden yaz) Çok kısa bir süre içerisinde sistemin Home SL olacaktır. Sistemin Windows 10 Home SL olduğunda sistemi yeniden başlat. Nadiren Server yoğunluğu vs. vs. nedenleriyle bu işlemi bir kaç kez denemen gerekebilir.
  7. Sistemimde KingHaze'nin IDM 6.42b7 si kurulu vaziyetteydi. Hibit Uninstaller ile zorla kaldır seçeneği ile kaldırıp Online tekrar kurdum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sonra bu kurulan IDM'yi Uninstall Tool ile yine zorla kaldır seçeneği ile kaldırıp Online tekrar kurdum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Teşekkür ederim, Eline sağlık.
  8. Programsız olmasını tercih ederim. Sade sistem herkese uyar. Programları isteyen kurar.
  9. Önce DİKKAT MESAJI vereyim. WAREZ - CRACK - FILM PAYLAŞIM SİTELERİNDE (DOĞASI GEREĞİ) BİLGİSAYARINIZA ZARAR VEREBİLECEK DOSYALAR BULUNABİLİR. "Bedava peynir fare kapanında olur." "Bir ürün için bedel ödemiyorsanız aslında-belki de ürün sizsinizdir." LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SİTELERE GİRERKEN DİKKATLİ OLUN. NOT : Google Chrome gibi sayfayı Türkçeye çeviren bir browser kullanırsanız anlamayı kolaylaştırırsınız. ************************************************* Rusça https://lrepacks.net/ Arapça https://www.farescd.com/software/ Rusça https://diakov.net/ Çince https://www.423down.com/ Farsça https://downloadly.ir/ https://soft98.ir/ https://www.yasdl.com/ Tayca https://i-loadzone.com/ ****************************************************** https://4mirrorlink.com/softwares/winsoft/ https://www.guru3d.com/files/ https://karanpc.com/software-category/ https://max-rls.com/category/applications/ https://www.freshwap.us/software/ https://infopedia24.com/category/pc-zone/pc-software/ https://pesktop.com/en/windows/ https://www.pirate4all.com/ https://rahim-soft.com/category/softwares/ https://scloud.ws/ https://softasmworld.blogspot.com/ https://trtsoftware.blogspot.com/ https://zamunda.net/index.php PORTABLE PROGRAM SİTELERİ https://portableapps.com/apps https://portableappz.blogspot.com/ https://www.fcportables.com/ https://portable4pc.com/ **************************************************** Ücretsiz (Freware) programlar https://ninite.com/ https://www.fosshub.com/categories.html https://www.majorgeeks.com/ ******************************************************
  10. Ventoy ile kurulum yapabilirsiniz. Ben Ventoy ile kurulum yaptım. Şöyleki; Ventoy başladığında ISO'muzu seçiyoruz, Boot sıralamasında en üste olan Boot in Normal Mode'yi değil Bir alt sırada olan Boot in Wimboot Mode'yi seçiyoruz. Bu şekilde gerçek bilgisayara kurulum yaptım. Masaüstü geldikten sonra sanıyorum peşpeşe 3 tane CMD ekranı geldi. Daha sonrasında sistem kendini restart etti ve yeniden masaüstü ekranı geldi. Kullandıkça deneyim ve yorumlarımı yaparım. Usta, Ellerine sağlık.
  11. "Sistem kurulumunda TPM sorunu yok" "64 bit çalıştıran herhangi bir bilgisayara bu sistemi sorunsuz kurabilirsiniz." Ben kullandığım tüm sistemlerde resim/fotoğraf gösterici olarak IrfanView programını kullanırım. Türkçedir, ücretsizdir, çok hızlıdır, pluginleri boldur, keser biçer, ölçek düşürür, çevirir vs. vs. herşeyi çok kolay ve hızlı bir şekilde yaparsınız. Ben bu sistemde de IrfanView programını kurdum ve varsayılan fotoğraf olarak IrfanView'i gösterdim. Bu arada istediğim zaman istediğim resim türüne sağ tıklayıp "Paint" ile aç veya "Windows Fotoğraf Görüntüleyici" ile aç diyorum. Yani resim/fotoğraf türü dosyaları istediğin program ile açabilirsin. O konuda sorun yok. polymorpha arkadaşımız gerçekten güzel iş çıkarmış. Tekrar teşekkür ederim.
  12. Eline sağlık. Güzel akıcı bir sistem olmuş. Tüm driverlarımı kurdum. Basit programlarımı yükledim. Yaklaşık 8.5 GB yer kaplıyor. Herhangi bir sorun yaşamadım. Lite bir sistem ancak bu kadar sorunsuz olabilir. NOT: Gördüğüm tek kusur "Korunan işletim Sistemi ve Dosyaları gizle seçeneği" AÇIK olarak geliyor. Bu durum istemeden sistem dosyalarının silinmesine neden olabilir. Sistemi kurduktan sonra ilk iş bu seçeneğin kapalı konuma getirilmesidir. (Aynı durum dosya uzantılarının gösterilmemesi içinde geçerlidir.)
  13. Ben "Google'da çok basit aramayla İş Bankasının "Nays" diye bir uygulamasının olduğu anlaşılıyor." demişim. (Sözümün arkasındayım.) Siz sadece isbank.com.tr ye bakıp İş bankasının böyle bir uygulaması olmadığını söyleyip bana tepki koydunuz. Google sadece işbank.com.tr değildir. Sadece işbank.com.tr ye bakarak tepki koyarsanız yanılırsınız. Paylaşımcı arkadaş İş bankasının Nays uygulamasını kullandığını beyan etmiş, tavsiye etmiş. İş bankasının "Nays uygulaması" diye bir programı var. Niye bu kadar tepki gösteriyorsunuz, anlamadım. 1-) Google'da https://play.google.com/store/search?q=nays&c=apps&hl=tr&gl=US yaz çıkan sonucu incele, 2-) Google'da https://www.naysapp.com.tr/ yaz çıkan sonucu incele, İşbankası.com.tr de nays ile ilgili bir açıklama yok ise bu da İş Bankası gibi bir kurumun konuya olan ilgisizliğini gösterir. 15 yıllık TNCTR üyesiyim. Buda bana bir ders olsun. Bundan sonra TNCTR'de tek bir yorum yapmam.
  14. Google'da çok basit aramayla İş Bankasının "Nays" diye bir uygulamasının olduğu anlaşılıyor. Ama tavsiyem "Nays" uygulamasını kullanmadan önce "Nays Şikayet var" yazın ve uygulama ile ilgili biraz bilgi edinin. Elbette para kazanmak önemlidir, elbette aktivite önemlidir ama önce ne olduğunu kullananların ne yaptığını ve son durumu görüp öğrenmekte fayda var.
  15. Usta eline sağlık. Kullanıcı adını biz mi giriyoruz.
×
×
  • Create New...