Jump to content

NAMIKABI

Üye
  • Posts

    827
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

NAMIKABI last won the day on January 12 2022

NAMIKABI had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • SAMSUN

Recent Profile Visitors

18621 profile views

NAMIKABI's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

1.8k

Reputation

  1. Bir dakika, bence önce sakin olun, durum değerlendirmesi yapalım. Bildiğim kadarıyla windows'ta dosya adı ve adresi için sanırım 255 karakter sınırlaması var. Aşağıdaki linki okursanız sanırım ne dediğim daha iyi anlaşılacaktır. https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/uzun-dosya-isimleri/6f76135a-82b9-4351-8c59-0022b635446d Zaman zaman ISO hazırlayıp sunan arkadaşlar ISO adını sanki "uzunkavakaltındauyuryataroğullarındançekoslovakyalılaştıramadıklarımız" gibi çok uzun bir dosya adı veriyor. Bu ISOyu da zipliyor ve öyle paylaşıyor. İndiren arkadaşlarda 3-4 alt klasör içerisinden bu zipi açtığında dosya adı-adresi 255 karakteri geçtiği için ve ISO içerisindeki klasörler ve dosyalarıda hesap ettiğinizde ISOyu açmak istediğinde bazı dosyaları açamıyor. Anladığım kadarıyla bensuslu11 arkadaşımın yaşadığı ve anlatmak istediği sorun bu. (Bu benim fikrim elbet başka bir şey olabilir) Programda ; yedekleme, sıkıştırma ve geri yükleme konusunda ben bir sorun yaşamadım. Benim program için tek tavsiyem sıkıştırma seçenekleri vermesi ve bu seçenekler için (Boyut küçük olur-çok zaman alabilir), (Tavsiye edilir), (Hızlıdır ancak boyut büyük olur) gibi açıklamalar yazılması. Usta eline sağlık. Teşekkürler. NOT: Arkadaşlar sakin olalım, empati yapalım, Zaten forumda bilen, üreten, paylaşan kişiler bir elin parmakları kadar az. Birde biz birbirimizi kırmayalım.
  2. Usta, öncelikle ellerine sağlık, teşekkürler. Program gayet güzel olmuş. Yanına birde internet radyo eklemişsin, Yani "Driverlar yüklenirken boş oturmayın radyo dinleyin" demişsin. (ben 18 istasyon saydım) Ayrıca, Github, Discort ve Bağış kutucuklarıda gayet güzel olmuş. PROGRAM İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM; Program yedeklemeyi yapıyor ve en altta "The operation completed successfully." yazıyor. Benim için hiçbir sorun yok. Ama Türkçeleşirse sanırım daha iyi olur. Yedekleme sonrası herhangi bir uyarı vermiyor. Yedekleme sonrası bir uyarı penceresi çıksa sanırım daha iyi olur. Benim Yedekleme dosyam 2-3 dakika içerisinde ve 8.88 GB boyutunda oluştu. Yedeklemenin 7z olarak Sıkıştırma işlemi 25 dakika sürdü ve Sıkıştırma dosyası 2.24 GB boyutunda oluştu. Buraya kısa bir not ekleyeyim. Program sıkıştırma işlemini DISM ile yapıyor. (Bende 25 dakika sürdü) Yedekleme klasörünü 7z programı ile yine 7z olarak kendim yaptım ve tam 6 dakika sürdü. Yani kullanıcılar isterlerse yedekleme dosyalarını sıkıştırma işlemini 7z programı ile kendileri de yapabilirler. Meraklısına not: 7z ile sıkıştırma işlemi DISM ile 2.357.261 kb oluştu, 7z programı ile 2.675.859 kb oluştu. Bu arada hemen belirteyim benim cihazımda KIOXIA NVMe SSd disk var ve 3.650 MB/s yazma hızı var. Yani 8.88 GB klasörün 2.24 GB dosyaya dönüşmesinin NVMe SSD diskte 25 dakika sürmesi bence çok uzun bir süre. Benim cihazımda İngilizce görünen yerler şöyle: AudioProcessingObject kısmı ingilizce ve Burada "Wawes Audio Effects Component for DO" ve "Realtek Audio Effects Component" driverları var. CVAULT kısmında "Dell ControlVault w/ Fingerprint Touch Sensor" Driverı var. SecurityDevices kısmında "Güvenilir Platform Modülü 2.0" driverı var. UCM kısmında; "UCM-UCSI ACPI Cihazı" driverı var. Usta bu program bu haliyle bile elimiz ayağımız olacak. Ellerine sağlık, sağol, varol. İyiki varsın.👍👍👍
  3. Driver yedeklemeyi DISM ile yapıyor. Sanıyorum arkadaşın sisteminde DISM ile ilgili sorun var. Bu nedenle hata vermiş olabilir. Bende sorunsuz çalışıyor. Yedeklemem devam ediyor. 20 dakika oldu % 83 te. (Driverlarım 8.88 GB) Tekrar geniş bilgilendirme yapacağım.
  4. Usta, öncelikle ellerine sağlık, teşekkürler. 👍 Program gayet güzel olmuş. İncelemem devam ediyor. Geri dönüş yapacağım.
  5. Usta, Geçmiş olsun, kolay gelsin. Hemen bir şey sorayım. Programın ilk versiyonunda ana ekranda OgnitorenKs yazısı ve logosu vardı. Ben sanki siz ve OgnitorenKs beraber hazırlıyorsunuz sanmıştım. Sanırım program tamamen sizin üretiminiz. Programın yeni sürümünü dört gözle bekliyoruz. Tekrar geçmiş olsun, kolay gelsin.
  6. Hocam merhaba, Bu program gerçekten çok başarılı. Alacaklıymışım gibi sizi rahatsız ediyorum ama, Programın sıkıştırma yöntemini .7z yapabildiniz mi? Elinize sağlık, Teşekkürler.
  7. Ellerin dert görmesin. Azmine, tempona, titizliğine hayranım. İyi bayramlar.
  8. Denemesi çok kolay. İnternete wireless ile otomatik bağlandığın sistemi (bilgisayarı) kapat. Bu WinPE'yi ister USB ye yazdır, İster Ventoyla istersen HDD'den EasyBCD yoluyla kullan. Sistem açıldığında otomatik olarak wirelessten bağlandığını sağ alttan göreceksin. Birde WinPE'nin masaüstündeki google chrome tıkla bak bakalım internete girebiliyormusun. Daha sonra kendi bilgisayar sistemine baplan wireless şifresini unut de, Sonra yine bu WinPE'yi çalıştır. Internet bağlanamadığını göreceksin. Bu konuyu tartışmak boşuna; 2.5 yıl önceki konuyu incelersen göreceksin. Hatta o konuya sende mesaj yazmışsın. Neyse; Siz nasıl biliyorsanız onu doğru bilin.
  9. Çok var. Çin'lilerin Tayland'lıların WinPE'lerinin hemen hepsi wirelessten otomatik bağlanıyor. Bizim Türkçe WinPE'lerde de var. Bugüne kadar görmemiş olman ve bu Çince WinPE'yi beğenmen garibime gitti. Bu arada ben virüs var falan demedim. Sadece böyle Çince WinPE lere (Güvenlik nedeniyle) mesafeli durmak gerekir dedim.
  10. Yazdıkların gayet net. Çok ufak tefek çince yerler var onları Türkçeleştirmek için uğraşmadım. Benim yazdıklarımda gayet net. Masaüstündeki Google Chrome setup Çince kuruluyor. 7Zip ingilizce, Dism++ Çince, Drvindex yarı çince-yarı ingilizce, Yong diye bir program (ne olduğunu anlayamadım) tamamen Çince. Şİmdi ben yine gayet net söylüyorum. Bu WinPE yi bilen bilmeyen kullanacak. En azından Türkçe bir tarayıcı kurulumu ekleseydin. Birde en önemlisi; "Bilgisayarınızdan daha önce internet bağlantısı yaptıysanız modeminizin şifresini asıl sisteminizden alarak otomatik internet bağlantısı yapıyor" dedim. Bu WinPE'nin bu özelliğini farketmemişsin.😄
  11. Bu WinPE'yi hem Ventoy ile ISO'dan hemde WIM dosyasını 2. HDD'den çalıştırarak denedim. Peşin söyleyeyim. Prensip olarak Çin'ce hazırlanan sistemlere ve programlara sıcak bakmıyorum. Bu WinPE Windows 11 Enterprise işletim sistemi temel alınarak hazırlanmış. Sistem başlangıcında "Camera" ve "CoolAutoNum" isimli program çalışıyor. ******************************************************************************************** "CoolAutoNum" isimli programı nette tarattığımda sadece Çin sitelerinde olduğunu gördüm. CoolAutoNum programı "Tuş takımı ışığı tanımlama aracı" olarak tanınıyor. ********************************************************************************************* Bilgisayarınızdan daha önce internet bağlantısı yaptıysanız modeminizin şifresini asıl sisteminizden alarak otomatik internet bağlantısı yapıyor. Bu bence doğru değil. İnternete otomatik bağlanma tercihinin kullanıcıya bırakılması gerektiği düşüncesindeyim. Kullanıcı internetsiz bir iş yapacaksa ki ben WinPE ile % 90 yedek alma, recovery yapma, ISO-WIM düzenleme işleri yaparım. Bu arada niye internet bağlantım açık olsun. Hemde Çin'ce bir winpe'de. *********************************************************************************************** Programlara şöyle bir baktım. 7Zip ingilizce, Dism++ Çince, Drvindex yarı çince-yarı ingilizce, Yong diye bir program (ne olduğunu anlayamadım) tamamen çince. Masaüstündeki google chrome setup çince kuruluyor. ************************************************************************************************* Kısaca ben bu winpe'yi beğenmedim. 350 MB olması bence çok büyük bir artı getirmiyor. WinPE Sistemi temelden Türkçe yapılmamışsa Türkçe değildir. Bizde de çok miktarda Yerli üretim (Türkçe) WinPE var. Ve bence hepside bu WinPE'den daha güvenilir, daha kullanışlı. SON SÖZ; Profiline bakarak yazıyorum, Yeni üyesin, Yetenekli bir arkadaşsın, uğraşıyorsun, iyi iş çıkarıyorsun. "Windows 11 26100.1 Turkçe 17in1" paylaşımın emek ve beceri isteyen titiz bir paylaşım gibi. Ama sen sen ol ÇİN, TAYLAND vs (Uzakdoğu) işine girme. Önce güvenlik gerek.
  12. Emek ve paylaşım için teşekkür ederim. İndirecek arkadaşlara yardımcı olmak için bir iki hususa açıklık getireyim. Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso dosyasını https://www.mediafire.com/file/8ahliu50201yjwu/Windows11_Client_x64_tr-tr_26100.iso/file linkinden indirdim. ISO'nun hash değerleri tutuyor. Yani orijinal ISO. Yalnız inen dosya adı "Windows11_Client_x64_tr-tr_26100.iso" "2600.1_AIO_TR_IKRINKA" dosyası ise "Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso" dosyasını arıyor ve bulamadığı için işlemi gerçekleştiremiyor. Bu nedenle indirmiş olduğunuz dosya adını "Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso" olarak değiştirin. "2600.1_AIO_TR_IKRINKA" dosyası ve "Windows11_InsiderPreview_Client_x64_tr-tr_26100.iso" dosyası yanyana olunca sorunsuz olarak "2600.1_AIO_TR_IKRINKA.iso" dosyası oluşuyor. İçeriği kontrol ettim. Evet içeriğinde 17 adet sürüm var. Henüz kurmadım. Paylaşım için teşekkürler.
  13. Erdem dedikleri şey bu olmalı. Teşekkürler. Elinize sağlık.
  14. Ustam, Windows 11 iOT Enterprise LTSC 2024 (24H2.26100.712) TR kurdum. Update, Mağaza, EDGE, Defender komple kaldırdım. Biraz ince ayar yaptım. Sistem güzel eline sağlık. Türkçe olarakta bir sıkıntısı yok. NOT: ISO içerisinde Sources klasöründe bulunan "_manifest" klasörünü komple silerek kurulum yaptım.
×
×
  • Create New...