Jump to content

Google Translate Artık Türkçe


Akozdem!R

Recommended Posts

20090206065844sb3.jpg

Google'nin ücretsiz çeviri hizmeti Google Translate, desteklediği diller arasına Türkçe'yi de ekledi. Bu yeni hizmet sayesinde Türkçe'den çok sayıda dile ve diğer dillerden Türkçe'ye metin çevirisi yapılabilecek. Program, internette kaybolmadan gezinebilmek için ingilizce blme zorunluluğunu bir nebze de olsa kolaylaştıracak. Hizme, aralarında Arapça, Fransızca, İtalyancanında bulunduğu 41 farklı lisana çeviri yapma imkanı tanıyor. Ancak yeni kullanıma sunulan Türkçe çeviri hizmeti, diller arasındaki yaı farklılıkları sebebiyle anlamsı sonulaçlar verebiliyor. Hizmeten yararlanabilmek için,

http://translate.google.com 'u tıklamak yeterli.

*Not: Ayın 3 ünde yazacaktım ama malesef o gün internet kesildi.

Link to comment
Share on other sites

Geçen gün tesadüfen keşfettiğim,ne zamandır beklediğim süper bir uygulama.İngilizce olmayan siteleri önce ingilizceye çevir,sonra da Türkçe'ye çevir filan uğraşması zor oluyordu.

Ama Türkçe demeye bile utandığım, "katledilmiş Türkçe" dilindeki metinleri çevirmez sanırım bu sistem.Çevirmesin zaten.Türkçe olmayan şeyin çevrilmesi yanlış olur.

Link to comment
Share on other sites

İyi de daha bir fırın ekmek yemesi lazım Google ın.Benim denediğim sayfalarda kafasını yarıp gözünü çıkardı.Zaten kendisi de farkında olmalı ki beğendiniz mi, beğenmedinizse daha iyisini önerin filan diyor.Ama yine de hiç yoktan iyidir.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...