Jump to content

Asus X554l Wi-fi Kart 5ghz Destek Sorunu


 Share

Recommended Posts

Selamun Aleyküm Arkadaşlar  laptopumun modeli asus x554l geçiyor.evime superonline 100 mbit fiber internet bağlattım.laptop wifi kartı 2.4ghz desteklediği için 50mbit yukarı geçmiyor.100mbit hız almam için 5ghz desteği olması gerekiyormuş.resimdeki  benim wifi kart modelim tahminen internette buldum resmini.bu laptopa uygun 5ghz destekli takabilecğeim bir wifi kart varmı acaba.üstadlardan bir öneri bekliyorum.bana bir model bilgisi verebilirlermi.bu model olur gibi

Adsız.png

Link to comment
Share on other sites

AC destekli USB WiFİ adaptör alman lazım.

Asus, Dark, TP Link ve Tenda bahsettiğim adatörlerden satıyor. 

AC destekli Wifi kartlar uymaz sanırım notebooka.

Uyuyorsa;

Please register to see this content.

Soket bağlantı resimlerini çok iyi kontrol etmen lazım uyuyormu diye.

 

 

Edited by ney69
Link to comment
Share on other sites

Marka önemli değil chipset'i atheros olan minimum 300 /s mpps + buradan resimlerden uygun olanını takıp kullanın. Algoritma,çekim gücü ve yazılım sürücü destekleri daha iyi ve daha güçlüdür. Usb bağlantılı olan external antenlerde kullanılabilir,pil,anakart ve ekran kartı yüküde bu sayede hafifletilmiş olacatır (wifi entegre antenlerin) gücünü ekran kartlarından aldıklarını varsayarsak eğer, usb girişli olanlar daha minimal güç kullanacaktır donanımları şişirmez.  Yazdıklarım ve belirttiklerim dışında daha iyi olanlarıda vardır aramızda değerli uzman arkadaşlarımızda yorum olarak belirteceklerdir.

Alırken dikkat edilmesi gerekli iyi marka model sebebi ise,ghz / mhz yükseldikçe DPI değerlerinden kaynaklı olarak radyoaktif sinyallerin yarattığı sağlık sorunlarıda olabildiği bazı opensource haber kaynaklarında yer almaktadır. Uzun menzilli ve yüksek dpi çekim gücü antenlerle,yakın mesafeler olmakta, (-) olarak sağlık bakımından önerilmemekte. gerçi telefonlardan aynı hiakeyeler var ama yinede dikkat alınması gerekli olduğu kanaatindeyim. (özellikle bu dış ünite olan wireless antenler baz aldığımızda) gerekli gibi tedbir. :) 

  •  (marka model ismi vermedim,resimler sadece)
  •  (fiyat ve mali duruma göre,sağlam çekim gücü için düşünülebilir!)
  • Please register to see this content.

Diğer düşüncelerim: Fazla para vermeye değmez,gelen internet sinyali güçlüyse eğer , zaten en kötüsüde iyi sinyal çekecektir burada devreye malzeme kaliteli,ısı ve uzun vadeli sorunsuz olarak kullanılabilirlik bilinen marka modelleride dikkate alarak, cihaz alımı yapılmalı. Usb bağlantılı olanlar taşınabilir olması hasebiyle bir bakıma almak daha akıllıca olabilir.

Saygılarımla Esenlikle kalınız! :) 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Merhabalar konuyla alakalı problemim olduğundan yazıyorum hp pavilion  g7 17.3  laptobum var sürekli f12 ledi turuncu yanıyor (wifi tuşu) wifi kart aygıt yöneticisinde algılıyor laptopta wifi kapalı olarak görünüyor ama açık olduğu halde böyle 10 dan fazla kart denedim ama bi türlü çalıştıramadım. Hp sayfasında  Qualcomm Atheros QCA9000 Serisi Kablosuz LAN Sürücüsü yazıyor.Şimdiden teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...