Jump to content

Sonumuz Geliyor Mu?


candemiruzun

Recommended Posts

20090420040138_felaket.jpg

Kabusa 3 yıl kaldı! Karanlık çağlara geri mi döneceğiz?

2012 yılının eylül ayında kopması beklenen güneş fırtınasının 90 dakikada medeniyeti sona erdireceği iddia edildi.

İngiliz DailyMail gazetesinin haberine göre, 153 yıl önce hayatı felç eden güneş fırtınasının yaklaşık 3 yıl sonra meydana geleceği ve Kuzey Amerika ile Avrupa'yı etkileyeceği iddia edildi. 1859 yılında meydana gelen fırtına sonucunda oluşan manyetik enerji nedeniyle telgraf sistemleri tamamen çökmüştü, fakat bilim adamları 2012'de olacağını varsaydıkları fırtınanın daha korkunç sonuçları olacağını öngörüyorlar.Manyetik enerjinin dünyayı vurmasının sadece 90 dakika sonrasında televizyon, radyo yayınlarının tamamen kesileceği, elektrik sisteminin ve internet bağlantılarının devre dışı kalacağı, cep telefonu şebekelerinin çökeceği ve suların kesileceği iddia ediliyor.

Güneş fırtınasının Kuzey Amerika ve Avrupa'yı vurması halinde ise hasar gören alt yapının yeniden yapımının en az 20 yılı alacağı belirtilirken, 2013 yılının sonuna kadar en az 100 bin kişinin de açlıktan hayatını kaybedeceği varsayılıyor.

_________

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Daha öncede 2012 de gezegen gelecek dünyanın dibinden geçecek deniyordu şimdi de güneş fırtınası deniyor hangisi doğru,, bence hiçbiri gerçek değil...

Link to comment
Share on other sites

Aslında bilimsel verilere baktığımız zaman 2012de kesin olarak Marduk denen kızıl gezegenin Dünya'nın yakınından geçmesi mümkün,, hatta bilindiği üzere mayaların takvimi 2012de sona eriyor..Bu gezegenin yörüngesinden yola çıkarak gerçekten Dünya'nın yakınından geçip geçmeyeceğini tahmin etmek kolay ancak Güneş fırtınası olabileceğini ise önceden tahmin etmek zor diye düşünüyorum ben hava durumu gibi bir şey değil sonuçta bu :D neyse kuzey amerika ve avrupa diyor Türkiye sağlam kalsın gerisi önemi değil :)

Link to comment
Share on other sites

at yalanı inananı diye bi laf var anlayan anladı zaten:))))))))))))

Arkadaşımız haberi kendisi yazmadıki üstelik argo örnek vermenize gerek yok başka birsürü güzel deyim, atasözleri var :D

Link to comment
Share on other sites

ewet mutlaka güneş fırtınasının çok büyük etkileri olacak belkide tahminlerden daha fazla etkide gösterecek...ancak gazete biraz abartmış gibi geldi bana hem insanlığın sonu olabilir diyor hemde alt yapının çökmesinden bahsediyor insanlığın sonu geliyorsa alt yapıyı ne yapalım

Link to comment
Share on other sites

acaba bu olay gerekleşirse bu anı kayıt altına tutabılırlermı video veya herhangı bir görüntüleme aygıtıyla sonuçta bütün alt yapı çökücek gerçekten merakla beklıycem bu anı :))

Link to comment
Share on other sites

Kıyamet kehanetleri neredeyse insanlık tarihi kadar eski. Dünyanın yok oluşuna dair yüzlerce yıldır felaket senaryoları konuşulmakta.

Evrenin ve dünyanın sonuna dair çok sayıda bilimsel teori de ortaya atılmış durumda. Kimilerine göre yaşadığımız çevresel felaketler ve küresel ısınma, zaten bu yok oluş sürecinin bir parçası.

Bazı araştırmacı ve teorisyenler ise 2012 yılını işaret eden saptamalarda bulunuyorlar.

1- MAYA TAKVİMİ

Maya Kehanetleri'ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli. Çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona ererek yeni bir çağ başlayacak. Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeniçağın en büyük göstergesi iklim değişiklikleri. En azından bilim adamları öyle düşünüyor.

Sınır Ötesi Yayınları'nın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Candan Kutuplar yer veya açı değiştirdiğinde buzlar eriyor. Kaldı ki; küresel ısınma sonucu şu anda Kuzey Kutbu'ndaki buzular zaten erimeye aşlamış durumda. Mayalar'a göre daha önce yaşanan dört çağ da tıpkı bu şekilde sona erdi diyerek olayı özetliyor.

Maya takvimi, Marduk gezegeni ve insanlığın bilinmeyen tarihi konularında geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunan yazar Burak Eldem'in 2012 Marduk'la Randevu adlı eserinde de bu konu ayrıntılı olarak incelenmişti.

Mayalar şaşırtıcı bir astronomi bilgisine sahip bir medeniyetti. Sadece Güneş, Ay ve Mars gibi bugün amatör gözlemcilerin dahi gözlemleyebildiği yakın cisimlerle değil, neredeyse bütün uzak yıldızları, yıldız gruplarını ve bunların hareketlerini gözlemlemişlerdi. Hatta bu gözlemleri sayesinde bir yılı bizim bugün süper bilgisayarlarla hesapladığımız süreden milyonda bir hata payı ile hesaplamışlardı. Zamanı ölçmede hassas hesaplara ulaşmak için döngülerden ve iki ayrı takvimden yararlanmışlardı. Bunların ilki, “kutsal takvim” olarak bilinen ve 20’şer günlük 13 aydan oluşan “Tzolkin” (Gün Sayımı) denen döngüdür. Bu döngü, 13 rakam ve 20 ismin oluşturduğu kombinasyonları içerir ve 260 günlük sürecin bitiş günü “13 Ahau”dur. “Haab” adını taşıyan bir ikinci takvim, bugün bizim kullandığımız güneş takviminin çok benzeridir ve yine 20’şer günlük 18 aydan oluşur. “Uinal” olarak adlandırılan bu 20 günlük ayların toplamı 360 gün yapar ve Maya zaman ölçümünde buna “tun” adı verilir. Normal güneş yılı için gerekli olan 5 artık gün, 5 tanrının adıyla “tun”a eklenir (aynı Mısır ve Sümer’de olduğu gibi!) Her iki döngünün gün sayıları ancak 52 güneş yılı sonra eşitlenir. Tzolkin ile Haab’ın bitişleri aynı güne denk gelir yani, Tzolkin’e göre 13 Ahau gününde, Haab da sona ermiştir. Ve diğer döngüleri şu şekildedir:

GÜN SAYISI İSMİ

1 Kin

20 Uinal

360 Tun

7200 Katun

144000 Baktun

İşte Mayaların efsanevi “Long Count” yani “Uzun Sayım” dedikleri süreç, 13 Baktun’a eşittir (1.872.000 gün = 5125,36 güneş yılı) Maya tarihinde “başlangıcı” olarak belirlenmiş noktayı bilmezsek, yukarıdaki hesabı yapamayız. Bizim takvim sistemimize göre bu an, İsa’nın doğduğu varsayılan yıldır. Gregoryen takvimimizde biz bu yılı “0” olarak kabul eder ve öncesini, sonrasını buna göre hesaplarız. Mayalarda da bu tarihin başlangıcı 0.0.0.0.0 günü olmalıdır; yani herşeyin başlangıç noktası Arkeolojik bulgular ve Karbon-14 yöntemi yardımıyla yapım tarihi bizim takvimimize göre büyük bir kesinlikle belirlenen birkaç tapınakta (İzapa, Chichen Itza ve Monte Alban’da) Maya rahiplerinin, yapılış tarihini belgeleyen Uzun Sayım tarihleri de bulunmuş ve yanılma payıyla birlikte Milattan Önce 11 Ağustos 3114 tarihi 0.0.0.0.0 noktası olarak tespit eidlmiştir. Ve buna göre 13.0.0.0.0 tarihi 21 Aralık 2012 gününe denk gelmektedir.

ÖRNEK

“11 . 2 . 5 . 1 . 4 ”

“11 baktun, 2 katun, 5 tun, 1 uinal ve 4 kin”

11 x 144.000 + 2 x 7200 + 5 x 360 + 1 x 20 + 4 = 1600224

1 Güneş yılı = 365,242

1600224 / 365,242 = 4381,27

“11 . 2 . 5 . 1 . 4 ”

4381,27 YIL EDİYOR.

2- O günün özelliği nedir?

Maya takviminin 21 Aralık 2012'de bitmesinde ne var diye soruyor olabilirsiniz. Aslında bu tarih tespit edildikten sonra araştırmacılarında kafasına takılan soru buydu. Ve ilk akla gelende, astronomide bu kadar ileri bir toplumun bu tarihide bir astronomik oluşumla ilişkilendirmiş olma olasılığıydı. Bu yönde yapılan araştırmalar bu fikrin doğru olduğunu ortaya koydu.

Bilindiği gibi 21 Aralık tarihi yılın en kısa günüdür. John Major Jenkins, 21 Aralık 2012’de gökyüzünde oluşan astronomik konumların, oldukça sıradışı birleşmelere işaret ediyor. Bunların en önemlisi, gezegenlerin ve Ay’ın üzerinde hareket ettiği, “Ekliptik” olarak adlandırdığımız “tutulum çemberi”nin, tam 21 Aralık günü Samanyolu’nun dünyadan görülen ekvatoral çizgisiyle kesişmesi. Bu kesişmenin, modern astronomik ölçümlere göre "galaksimizin merkezi” olduğu belirlenen noktada (süper karadeliklerden biri olduğu düşünülüyor.) gerçekleşmesi, bu tarihi daha da ilginç kılıyor. Ama daha ilginci, 21 Aralık günü Güneş’in de tam “gündönümü” sırasında bu noktayla aynı hizaya gelmesi. Astronomik deyişle “Gündönümü Güneşi”, Ekliptik ile Samanyolu kuşağının “galaksi merkezi” olduğu belirlenen noktayla aynı hizada kesiştiği koordinata yerleşiyor. Bu birleşim, Mayalara göre, “Güneşler” olarak adlandırdıkları devrelerin beşincisinin noktalandığı anı belirlemekte.Maya kozmogonisine göre, dünyanın geçmişi, 13 Baktun’luk (aşağı yukarı 5125 yıl) devrelerden oluşur ve bunların her birinin bitimi, dünya için radikal değişimler ve büyük yenilikler içerir. İçinde bulunduğumuz devre, Mayalara göre beşinci ve son devredir ve 13.0.0.0.0 tarihinde son bulacaktır. Bizim takvimimize göre sözü edilen bu tarih, 21 Aralık 2012’ye denk gelmektedir.

Mayaların bugüne ilişkin öngörüleri,efsaneleri veya kehanetleri ise gerçekten çarpıcı. Buna geçmeden önce bir bilgiyi daha vermek gerekli. İçinde bulunduğumuz galaksi milyonlarca yıldıza sahip olmasına rağmen, galaksimizin merkezi olarak gösterilen nokta yıldız miktarının gayet seyrek olduğu bir nokta. Yaklaşık 25,800 yılda toplam 4 kere (dünyanın presession süresi) galaksi merkezimizle,

1- " A door into the heart of space and time will open" , Zamanın ve uzayın kalbindeki kapı açılacak

2- " The cosmos will be reborn or recreated " , Evren yeniden doğacak, yeniden yaratılacak

3- " We will reach the Zero Point of the process - a moment of collective spiritual birth " , Döngünün sıfır noktasına erişeceğiz, toplu ruhsal doğuş anı

4- “…our basic orientations will be inverted. On the level of human civilization, our basic assumptions and foundation values will be exposed, and we will have the opportunity to embrace values long since driven under the surface of our collective consciousness”

Bizim basit doğamız ters yüz olacak.

Aslında tek önemli tarih 21 Aralık değil 2012 yılı için. Mayaların astronomi birikimlerinde , Boğa takımyıldızındaki Pleiades grubunun ayrı bir önemi var. G Bu yıldız grubunun gökyüzünün tepe noktasından (“Zenith” noktası) geçişi, Mayalar için önemli bir olaydı ve genellikle Tzolkin ile Haab’ın son günlerinin çakıştığı 52 yıllık dönemin sonunda yaşandığı için de fazlasıyla önemsenirdi. Monte Alban’dan İzapa’ya dek birçok kentte, gökyüzünün tepe noktasını gözlemlemek için hizalanmış şaftlara sahip yapılar bulunmuştur. Bu gözlem noktalarında başını yukarı kaldırıp belli bir anda daracık şafttan gökyüzüne bakan gözlemci, yalnızca Zenith noktasını görürdü. Meksika’nın güneyinde, İzapa’nın bulunduğu paralel üzerinde Güneş – Pleiades buluşması, presesyon etkisinden bağımsız olarak her yıl, ilkbahar ekinoksundan 61 gün sonra gerçekleşir. Günümüzde bu tarih, Güneş’in Boğa Burcu’na girdiği 20 Mayıs tarihine denk gelmektedir. Bu buluşma Zenith’te gerçekleşirse? Mayıs 2000'deki gezegen dizilimini hatırlayacaksınız. Ama ondan çok daha önemli birşeyi çoğunluğumuz bilmiyoruz Mayalarca önemli olduğu yeterince vurgulanan gün, Güneş – Pleiades – Zenith buluşmasıdır ve bu astronomik olayın gerçekleşme tarihi de 20 Mayıs 2000’dir. Mayalar, 13 Baktun’un hemen öncesine denk gelen bu astronomik buluşmayı, bir sürecin başlangıcını işaretlemek için kullanmışlardı Ünlü Kukulkan piramidinin tepesinde, doğrudan Zenith’e yöneltilmiş, çıngıraklı yılan kuyruğu biçiminde bir sütun yer alır. Çıngıraklı yılanın kuyruğundaki “çıngırak” işaretleri, Maya kültüründe Pleiades’in simgesidir. Çıngırağın biraz aşağısında, “Ahau yüzü” olarak adlandırılan bir kabartma vardır ve bu da, Güneş’i simgelemektedir. Bir bütün olarak Kukulkan piramidinin tepesindeki şekil, Güneş – Pleiades – Zenith buluşmasına işaret etmektedir yani.

2- NOSTRADAMUS'UN KEHANETLERİ

New York'lu araştırmacı Peter Lorie, Nostradamus'un dörtlüklerini büyük bir titizlikle inceliyor. Çıkardığı sonuçları değerlendirdiğinde ortaya çıkansa 21.Yüzyıl'ın başlarının büyük felaketlere gebe olduğu

Nostradamus'un özellikle 2012 yılına parmak bastığını belirten Lorie O, geleceğin mühendisidir, dedikleri er ya da geç çıkacak diyor. Astrolojiden faydalanarak kehanetlerinde kesin zamanlama verileri kullanan ilk kahin Nostradamus, öngörülerinde Türkiye'ye de yer ayırıyor. Ünlü kahinin Türkiye ile ilgili iki kehaneti bulunuyor: Deprem ve savaş. Fransız şifre çözücü Jean-Charles De Fontbrune'ye göre, Türkiye ikinci cildin 52. dörtlüğünde geçiyor.

3- TEVRAT'IN ŞİFRESİ

1997 yılında yazar Michael Drosnin'in Tevrat'ın Şifresi (The Bible Code) adlı kitabı piyasaya çıkmıştı.

Büyük ilgi gören kitabın içinde paranoyak teoriler var. Drosnin'e göre İncil'in içinde bazı gizli mesajlar bulunuyor. Bir mesajı çözerken ortaya çıkardığı gerçek onu çok şaşırtmış: 2012 yılında devasa bir göktaşı dünyaya çarpacak, korkumu okuyucularla paylaşmak zorundayım

Bu kitabının daha sonra ikincisi de çıktı. Bu yayıncılık projesinin kazandığı ticari başarı ise Türkiye'deki bazı kişilere ilhamkaynağı olmuş ve Kuran-ı Kerim'in Şifresi adlı kitap piyasaya sürülmüştü.

4- NOVELTY TEORİSİ

1970'li yolların ortasında felsefeci, yazar ve aynı zamanda çevre bilimci olan Terence McKenna 'Novelty Teorisi' adında bir kuram geliştirdi. Bu kuramın ortaya çıkışı, algoritma ve çeşitli grafiksel yöntemlere dayanıyor.

Teoriye göre, 21 Aralık 2012 yılında tarih son buluyor. Her ne kadar Maya Kehanetlerine benzese de McKennan'ın teorisi, Maya gerçeği ortaya çıkmadan tam 12 yıl önce bir kitap aracılığıyla insanlara duyurulmuştu.

Kısacası, Aralık 2012 pek çok metinde ortak olarak işaret edilen önemli bir dönüm noktası olma özelliğini koruyor.

Kıyamet 2012'de mi?

Zaman: 250-909

Mekân: Orta Amerika

Ve yine bir aşağılanma, yıkım ve yok olma geliyor... Gökyüzünden reçine yağmuru yağdı. Yüz Oyan adında biri geldi: Onların gözlerini çıkardı. Kan Akıtıcı geldi: Kafalarını kopardı. POPOLVUH, 16. YÜZYIL.

2012 aralık ayında dünyada yaşayan insanlar korkunç bir felaketle yeryüzünden silinecekler. Son yangınlara, sel ve şeytanların istilasına bakarak bunun beklenmedik ve korkunç bir biçimde geleceği söylenebilir. En azından eski Maya takviminin "nihai geri sayımı"na girerken bunları beklememiz gerektiği söylenmektedir.

Belki bir iki gün farkla o kader ayının 23. günü, Uzun Sayı döngüsünün 13 Bak'tun'unun sonuncu günü olacak ve böylece İÖ 3114 yılında böyle bir olayla başlayan 1.872.000 günlük yolculuğunu tamamlayacaktır. Bu gayet ayrıntılı sistem hakkında ne biliyoruz ve Mayalar 2012'de ne olacağını düşünmüşlerdi?

giz83.jpggiz84.jpg

(Solda) Bir hiyeroglif kitabı olan Dresden Codex'inden bu sahnede, yeryüzünün tufanla yok edilmesi görülmektedir Bir gökyüzü kaymanı ve yaşlı bir tanrıça, Tanrı L'nin üzerine su döküyor. (Sağda) Bu boyalı vazoda Ait Dünya'nın puro içen tanrısı Tanrı L'nin, İÖ 3114 yılındaki son yaratılışta önemli bir törene başkanlık etmesi gösterilmektedir. Siyah zeminin, ışığın gelmesinden önceki ilk dünyayı simgelediği sanılmaktadır.

giz85.jpggiz86.jpg

Quirigua kentindeki Dikilitaş C adı verilen anıtta, İÖ 3114 yılındaki yaratılış olayları en iyi şekilde tanımlanmıştır. Bir yanında 13 Bak'tun'un tamamlanması anlatılmaktadır (ayrıntı). Üç nokta ve iki çizgiden oluşan 13 sayısında (farklı renkte) her nokta biri ve çizgi de beşi simgelemektedir.

Orta Amerika'nın eski uygarlıklarından en gelişmişi ve okuryazarı olan Mayalar, döngüsel bir evrene inanırlardı. Onlara göre evren birbirini izleyen yaratılışlar ve yokoluşlar yaşamıştı. Bu fikirlerin en iyi kaynağı, Guatemala yaylalarının Quiche Mayaları tarafından herhalde 16. yüzyılda (belki de hiyeroglifle yazılmış özgününe dayanarak) yazdıkları Popol Vuh ya da "Danışma Kitabı"dır.

Kitap göğün ve yeryüzünün ayrılıp ilk ışığın dünyaya düşmesiyle başlar. Yaratıcı Tanrılar ondan sonra dünyayı insanla doldurmaya çalışırlar. İlk çabaları yeryüzünün hayvanlarını oluşturur, ancak bunlar konuşamadıkları ve yaratıcılarını övemedikleri için başarısızlık olarak ormana sürülürler. İkinci denemede kilden insanlar yaparlar ama anlamsızca saçmalamaya ve bedenleri dökülmeye başlayınca onları parçalarlar. Üçüncü yaratılışında insanlar tahtadan yapılır ama bu kere de ruhları yoktur ve yaratanlarını unuturlar.

Tanrılar onları imha etmek için yalnızca tufan, ateş ve şeytan göndermekle kalmayıp kap kaçaklarını bile onlara karşı ayaklandırırlar ve yüzlerini taşlarla parçalarlar. Sonunda tanrılar hayatın ana maddesi olarak mısır mayasını denerler ve şimdiki insan yaratılmış olur.

Popol Vuh efsanesinde, Maya uygarlığının doruk noktası olan klasik dönemin (250-909) sanatından daha pek çok şey vardır, ancak burada çok daha eski çağların fikirlerinin de bulunduğu açıkça görülmektedir. Klasik Mayalar, döngüsel bir evrene inanıyorlardıysa, o halde hem yaratılışın hem de kıyametin zamanlaması Uzun Sayı takvimlerinde şifreli olarak yer almış bulunmalıdır.

Bu sistemin ne zaman ya da nerede icat edildiği bilinmemektedir. Ancak şu anda elimizde olan en eski tarih İÖ 32'dir. Uzun Sayı tarihleri beş rakamlı olarak yazılır ve genelde bizim onlu sistemimiz yerine 20'li bir temel kullanır. En yüksek değer normalde Bak'tun'du -144.000 günlük bir birim- ama biz pek az ifade edilen ve 13 katsayısıyla gösterilen 19 daha yüksek sistem olduğunu biliyoruz. Böylece Uzun Sayı'nın tümü akıl almaz bir boyuta ulaşıyor ve trilyonlarca yılı kapsıyordu (evrenimizin varoluşundan çok daha uzun bir süre).

Arkeolojideki gelişmeler sonrasında, Maya yazısını çözmekte gerçekleştirilen ilerlemeler, son 13 Bak'tun olan İÖ 3114 yılının olayları hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamıştır. Burada üzerinde durulan şey yoketme değil, yaratmadır: Tanrılar'ın "düzenlenme"si, merkezi bir "ocak" oluşturulması ve "taşların ekilmesi" vardır. Bu gerçek bir sıfır yılı olmadığından, kitabelerde İÖ 3114 yılından çok önceki efsanevi olaylardan da söz edilmektedir.

Aynı biçimde Mayalar'ın gelecek için hesapladıkları tarihlerde 4772 yılında bir kraliyet yıldönümü kutlanacaktır. Böylece 2012'nin "zamanın sonu"nu temsil ettiğini söylemenin bir anlamı olamaz.

Yalnızca Tortuguero'da bulunan bir yazıtta, 13 Bak'tun'un 2012'de sona ereceği kehanetinde bulunulmaktadır. Ne yazık ki, taş hasarlıdır ve kısmen okunabilmektedir. Tanınmış bir Maya Tanrısı olan b'olon okte'den sözederken "yem" (inen) ekini kullanmaktadır. Bu, Postklasik Dönem'de (909-1697) Maya sanatında çok popüler olan Dalan tanrı imajını hatırlatmaktadır.

Tahmin edeceğimiz, hatta bildiğiniz gibi Uzun Sayı, geniş vizyonunun ancak bir kısmını görecek kadar yaşamıştır. Meksika'da Tonina'da son tarih 909'da kazınmıştı, çünkü bir önceki yüzyılda bölgeyi kasıp kavuran toplumsal, ekolojik ve demografik kriz, klasik uygarlığı sona erdirmişti.

Ancak 16. yüzyıl olaylarıyla kıyaslanınca bu felaket hafif kalmaktadır. Bu tarihten sonraki Avrupalılar'ın istilası, bütün Amerika yerlileri için olduğu gibi, sayısız Maya için de bir ölüm fermanıydı. Hastalıklarla kırılmış, işkence ve ölüm tehdidiyle yeni bir dine, Hıristiyanlık'a girmeye zorlanmış ve geleneksel öğretinin hemen hemen tamamen silinmiş olmasıyla bu felaket, eski kehanetlere değer bir felaketti.

kiyamet1.jpg

Link to comment
Share on other sites

2012 de kıyamet kopacak iddası!!!

th_38642_uzayyildiz3_122_594lo.jpg

Mars, Merkür, Ay birleşecek Güneyde büyük kuraklık olacak Asya'nın derinlikleri sarsılacak. Sarsıntılar sona kadar sürecek.

ABD´li uzay araştırmacısı Lawrence E. Joseph´in Maya astronomlarının geliştirdiği teoriye dayanarak 2012´de kıyametin kopacağını iddia etti.

ABD´li uzay araştırmacısı Lawrence E. Joseph´in ´Apocalypse 2012´ adlı kitabı Maya astronomlarının geliştirdiği bir teoriye dayanıyor. Mayaların yüzlerce yıllık araştırmalarına göre, 12 Aralık 2012 tarihinde Güneş sisteminin yörüngesi, Samanyolu´nun merkezine denk gelecek. Teoriye göre her 26 bin yılda meydana gelen bu olayla, Samanyolu´nndan Dünya´ya gelen her türlü enerji azalacak. Birçok bilim adamı, bunun gezegenleri nasıl etkileyeceğini bilmiyor.

CİHAZLARI BOZACAK

Mayalar Samanyolu´ndan gelen enerjide yaşanacak küçük bir sapmanın bile felakete neden olacağına inanıyordu. Joseph de elektriksel güçte anlık bir durmanın yaşanacağını, bunun saatleri, DVD çalarları ve mikrodalga fırınları çalışamaz hale getirebileceğini vurguluyor. Joseph bu fikri tarihte pek çok kitabın ve bulgunun desteklediğini öne sürüyor. Örneğin Çinlilere ait 3 bin yıllık ´I Ching´ adlı metinlerde, dünyanın sonunun 22 Aralık 2012´de geleceği belirtiliyor. Joseph daha net bulguların küresel ısınma konusunda kaygılı sismolog, meteorolog ve jeologlardan geldiğini söylüyor. Kimilerine göre incelen ozon tabakası yok olduğu takdirde yeni bir Buz Çağı yaşanabilir.

Bazı uzmanlar Etiyopya´da 2005´teki depremin yerkürede 60 kilometre çatlak açarak Afrika´nın ikiye ayrılma evresini ve büyük felaketi başlattığını ileri sürüyor. Bazılarıysa Güneş´teki hareketliliğin 2012´de en yüksek seviyeye ulaşacağına işaret ediyor.

Mayalara göre 12 Aralık 2012'de Dünya'nın manyetik dengesi değişecek. Mayalar 26 bin yılda bir olan olayı felaket olarak yorumluyor. İşte inanılmaz tespitler:

ABD'li uzay araştırmacısı Lawrence E. Joseph'in "Apocalypse 2012" adlı kitabı Maya astronomlarının geliştirdiği bir teoriye dayanıyor.

Kıyamet günü 2012 yaklaşıyor...

Depremlerin arttığına ve zamanlamasına dikkat çeken İngiliz yazar Hal Lindsey, "Nostradamus'un Dünya'nın sonunun depremlerden sonra 2012'de geleceğine dair kehaneti gerçek mi oluyor" dedi.

Türkiye, İran, Japonya, Endonezya ve geçtiğimiz gün yine Endonezya... Ünlü Fransız kahin Nostradamus'un kehanetlerinden yola çıkan bazı İngiliz tarihçiler bu depremlerin "yaklaşan kıyametin alameti" olduğunu öne sürdü. İngiliz gazetelerine konuşan bazı tarihçilere göre Nostradamus, kehanetlerinde dünyayı büyük depremlerin beklediğini ve kıyametin bir dizi depremden sonra yaşanacağını öngörmüştü. Ünlü kahine göre 2012, kıyamet yılı olacak... Nostradamus'ün "Felaketler, gezegenlerin özel bir sırada dizilmesiyle baş göstermektedir" kehanetine atıfta bulunan tarihçiler, Gölcük depreminden 6 gün önce güneş tutulması yaşandığına dikkat çekti. Dünya, Pluton, Güneş'in bir tarafta; Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn'ün ise diğer tarafta kaldığını söyledi. Nostradamus'ün üçüncü kehanetinde ise "Mars, Merkür ve Aybirleştiğinde, güneyde büyük bir kuraklık yaşanacak. Asya'nın derinliklerinde büyük bir titreşim yaşanacak" sözlerinin geçtiğini belirten tarihçiler, bu kez de yaklaşık 300 bin kişinin öldüğü Güneydoğu Asya depremine ve o sırada yaşanan dolunaya dikkat çekti. Nostradamus'un kehanetlerini bazı din adamları da İncil'e dayanarak destekledi. Hıristiyan din yazarı Hal Lindsey, "Arka arkaya depremlerin olacağı ve depremlerin artacağı İncil'de de var" dedi. İsmini vermek istemeyen bir başka yazar da Lindsey'le aynı görüşte: Zamanlama, dünyanın sona yaklaştığının işareti. Son deprem Paskalya'dan hemen sonraydı. Asya depremi de Noel'den hemen sonra olmuştu. Bu kadarının tesadüf olması mümkün değil. Bunların mutlaka bir anlamı var...

Link to comment
Share on other sites

Video görüntüleri

http://www.youtube.com/watch?v=4psUkHvcFO8[/CODE]

[CODE]http://www.z9z.org/2012-Doomsday.html[/CODE]

[CODE]http://www.youtube.com/watch?v=j1RRPlyGTPg[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...