Jump to content

forjest
 Share

Recommended Posts

Shadowscape, 19 dakika önce yazdı:

forjest usta painti hızlı açılıyordu onu niye sildin acep : ( . Alıntı ve taslağıda silmeseydin güzel olurdu. Sistem hızlı çalışıyor.

Please register to see this content.
 Greenshot mükemmel bu işlerde tavsiye alıntı,resim düzenleme mevcut.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra ...
salihbyk, 03.06.2021 - 21:33 yazdı:

Bu sistemi kurup valorant oynayan varmı arkadaşlar ben hangi 21h1 kursam valorant uyumlu çalışmıyor simge siyah oluyor alt tab yapınca donuyor falan varmı kuran ?

Bende daha düzgün çalışan işletim sistemi denk gelmedi. Kuruyorum tam adama helal olsun bak bu çalışma olmuş diyecem oyuna bir giriyorum sistem saçmalamaya başlıyor.

Tek düzgün çalışan şimdilik bu Win10_1909_Pro_x64 böyle bir çalışma idi tnctr de kimden indirdim bilmiyorum o kadar windows denedim ki hatırlamıyorum.

Bu windowsunda içi ıvır zıvırla dolu olduğundan ben daha temiz şuanki gibi bir sistem arıyorum. Umarım bu sistem düzgün çalışır. 

Çünkü gerçekten sistemler çok akıcı ve hızlı çalışıyor gibi gözüküyor ama arkaplanda öyle olmuyor işte mesela ARK oynuyorum ve yayın yapıyorum Win10_1909_Pro_x64 işletim sisteminde herşey düzgün çalışırken yayında drop almazken ki işlemci ve ekran kartı kullanımım %95 -%100 arası çalışırken drop almıyor.

Hızlı diye indirdiğim tüm işletim sistemlerinde evet işlemci kullanımını 65-75 arası göstermelerine rağmen deli gibi drop alıyorum. Görev yöneticisinin gösterdiği bilgi doğru değil olsa obsde istatistikte zaten drop göstermez ve yayındada drop almaz.

ÖZETLE ŞUNU DENE BUNU DENE YAZMAYIN KONUYA HAKİM BİRİSİYİM. Sadece sizleri ve ustaları bilgilendirmek amaçlı yazıyorum. Zaten modifiye işletim sistemlerini beğenip kullandığım 3 tane ustam var. 

FORJEST usta, MRRUSH usta, FASTZEIT usta ile  Lite ve BE sistemlerde de KÖYLÜ ustanın işletim sistemlerini kurar ve denerim yani kimseyi de kötülediğim yok hepsinin tek tek ellerine sağlık ama böyle bir sorun var. 

Sistemler normal kullanımda o kadar akıcı ki orjinal windowsun hantal olduğunu hissediyorsunuz evet ama iş oyun oynamaya gelince hele birde yayın yapıyorsanız saçmalamaya başlıyor.

Bu durumun oyundan oyuna değiştiğini belirteyim örnek benim sistemim ARK oyunu nu yayınla birlikte tam ucu ucuna oynaya biliyor tamda işte burada bazı şeylerin saçmaladığını anlıyorsunuz.

Biraz uzunca oldu fakat olayı ve mantığını anlatmak istedim bazen bir şeyleri farketmek için ucu ucuna yeten sistemlerde görmek gerek. 

PC işlemci amd 3500x,   ekran kartı 5500xt 8gb,   ram 16gb 3200mhz,   512 ssd,  144hz 24inç monitör 

Bu sorunların orjinal windowsta olmadığınıda hatırlatayım. Tüm sistemi ucu ucuna kullanmama rağmen bu yorum eleştiri için değil bilgilendirme için yazılmıştır.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 Home 21 H1

Denedim testlerimi yaptım dostlar. Sonuçlar şöyle. Diğer denediğim 6  işletim sistemine göre Bunlar da 3 ustanında işletim sistemi dahildir.

1-Diskten diske kopyalama diğerlerine göre  bunda muazzam stabil. Dalgalanma neredeyse hiç yok 5400 1tb hardiskten SSD ye 187gb kopyalama yaptım. 1saat 48 dakika 

2-Yine  steam üzerinden oyunu SSD üzerine 124gb +5,7gb  indirdi.  Download  diğerlerine göre muaazzam derecede stabil saniyede  max  8,9mbit indirme  ortalaması  8,4mbit   diğerlerine göre çok stabil  

3-işlemci  kullanımı 55-63 arası  hem ark  oyunu   hem  yayın drop yok. 720p yayın  yapamazdım çamur gibi çıkardı. Kodlama sorunuda işlemcinin rahat çalışması sayesinde ortadan kalkmış oldu.

4-Chrome tarayıcısını ilk defa sevdim hantallığı beni o kadar bayardı ki movzilla kullanırdım sıklıkla artık video izlerken ilerimi sardım anında görüntü eskiden ya döner durur yada gecikmeli açılırdı.

5-Pencerelerin Smooth (pürüzsüz,yumuşak,akıcı) bir şekilde çalışması. Anlık tepki ve açılma zamanı.

6-Oyundaki akıcılık diğerlerinde birşeylerin ters gittiği  belli  iken bu sistemde bir şeylerin düzgün gittiği haritanın yüklenmesi ve oyundaki Smooth hareketlerden anında anlıyorsunuz.

Benim 1 günde deneyimlemelerim bunlar. Şu güncelleme işinide kökten çözseler mükemmel olacak. Otomatik kafasına göre windows güncellesi canımı sıkıyor. Sistemi kurduğum gibi kullanmak istiyorum güncelleme istemiyorum ama windows kendi  kendine güncelliyor. Ne yaptıysan olmadı her şey  kapalı  olsada  sildiysemde yinede güncelledi.

BU SEFER  OLMUŞ FORJEST USTA ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK. TAM STABİL SÜRÜM OLMUŞ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@forjest hocam iyi günler bir kaç sorum olacaktı
- optimizer, shut up 10 gibi uygulamalari uygulamak hız konusunda bu imaja sorun yaratirmi yada artisi olurmu ?
- ek olarak güncelleme yaptikca ayarli şeyler gidermi 
- disksiz sistem için önerirmisiniz ? 

Link to comment
Share on other sites

Değerli yorum ve geri bildirimler için teşekkür ederim değerli kardeşim Saygılarımla. | adkumikli81

dislanze, 4 saat önce yazdı:

@forjest hocam iyi günler bir kaç sorum olacaktı
- optimizer, shut up 10 gibi uygulamalari uygulamak hız konusunda bu imaja sorun yaratirmi yada artisi olurmu ?
- ek olarak güncelleme yaptikca ayarli şeyler gidermi 
- disksiz sistem için önerirmisiniz ? 

Sisteme yapacağınız herhangi bir ayar tanımlaması ekstradan katkı sağlayacaktır elbette kullanabilirsiniz istediğiniz performans araçlarını. ancak, gereksiz bilinmeden yapılan ayarlar sistemde farklı olarak yavaşlamalar vb durumlara neden olabilir emin olarak işlem yapınız. Güncellemeler sistemde herhangi bir sorun yaratmaz içiniz rahat olsun. Disksiz sistem dediğiniz cihaz boyut olarak yeterliliği varsa eğer kurup kullanın elbette tam olarak anlamadım bu kısmı ancak,  herhalde sabit disk olup değiştirilemeyen bir yapı olsa gerek. Eğer çok fazla yer kaplarsa sistem dezavantaj olabilir. Bu kapsamda belki lite düşük boyutlu sistemlere bakmanız icab edebilir. Yoksa boyut sorunu ile ilgili durum. Rahat şekilde kurabilirsiniz işletim sistemini sorun arz etmez değerli kardeşim. Saygılarımla.

Kafanıza takılan birşey varsa eğer yinede buraya yazabilirsiniz değerli kardeşim. Ben veya uzman diğer arkadaşlarda bu hususta yardımcı olmaya çalışırız. Cihaz adı ve donanım bilgilerinizide eklerseniz eğer net cevaplar daha iyi olacaktır elbette.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...
  • forjest changed the title to Windows 10 H2 Pro [is Derlemesi 19044.1288] Türkçe Pre-activated!
  • 1 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Windows 10 Enterprise Ltsb 2016 X64 Final
      Güncellenme tarihi: 23.12.2023 ARALIK | Link güncellemesi
       Tam Güncel! | Uefi/Legacy | Hız Optimizasyonu | .NetFrameWork 3.5 / 4.8 DirectPlay Etkin | Startisback Başlat Menüsü | MS_Office 2016 | WinRAR | Microsoft C++ paketlerinin tamamı ilaveli!

      Hakkında?
      Masaüstü simgeleri aktif gelir. Windows 11 Insider simgeleri kullanılmıştır.Kısayol ön eki kaldırılmıştır. Microsoft Edge / IE Anasayfa girişleri Google Türkiye olarak ayarlandı Microsoft Edge tarayıcı sisteme toplu olan güncelleştirmelerle beraber, entegre edilmiştir. Sistem ve uygulama bileşenleri olan C++ paketlerinin tamamıda sisteme eklenmiştir. Sahiplik al sağtık ön eki eklendi. Dosya değişimlerinde administrator yetkilerini vererek değişim izni vermektedir. Genel olarak sistem bulunması gerekli bir ayar. Popülerliğiyle bilinen gerçeğe en yakın olan başlat menüsü olan, Startisback sisteme direkt entegre edildi kullanım deneyimi rahat ve akıcı olması anlayışı. Microsoft Office 2016 lite sürümü sisteme eklenmiştir. Sadece Word,Excel ve P.Point eklidir beraberinde WinRAR dosya arşivleme uygulamasıda eklenmiştir. İşletim sisteminin genel hız optimizasyonları meşkuliyet yaratan ileti ve uyarılar bertaraf edilmiştir. Dileyen istediği hizmeti ayarları kendine göre yapılandırabilir. Özellikle eski, ya da yeni nesil 8-10 yıllık makineler için ilaç niteliğinde hızlı çalışan sistem olarak bilindiğinden stabil atak ve seri çalışan metroapp'siz sistemdir. Masaüstü wallpaper yeni nesil görünüme sahip windows logolu hd resimle değiştirilmiştir. Tam yetkili hesap olan administrator hesabı sisteme tanımlandı kurulumda ve sonraki aşamalarda hız kazanmak için oldukça tercih edilen bir method. Sistem bir kereliğine Vmware workstation pro üzerinde test edilmiştir. Zerre kadar en ufak bir hataya rastlanılmamıştır. Toplu güncellemeler ve uygulamalarda eklenince boyut biraz arttığı için ESD sıkıştırma yapılmıştır. Her pc için genel kullanıma uygundur sorun yaratmaz. Kurulum aşamaları yazdırma vb durumlar bildiğimiz işlemler arkadaşlar. Rufus, Ventoy uygulamalarını kullanarak iso dosyasını yazdırıp boot ederek yeni sistemi hızlı şekilde kurabilirsiniz. Adı geçen uygulamalar gerek nette, gereksede forum içerisinde bilindiği üzere mevcut temin edebilirsiniz.  
      Windows 10 Enterprise Ltsb 2016 X64 Final
      İndirme linki:
      ( Copyright 2024 )
    • By forjest
      Windows 11 Pro 21h2 Is Derlemesi 22000.282 Tpm Fix!
      Güncellenme tarihi: 8 Ağustos 2022 | Düzenleme Link yenilemesi.
      Optimum Performans | Tüm fonksiyonlar aktif | TPM Fix! | MSOffice2016 | WinRAR | MS-C++paketleri
      UEFI - Legacy Kurulum destekli Eski bilgisayarlarada kurulabilir.

      Sistem hakkında genel bilgiler
      Temel düzeyde performans tanımlanmıştır. En son çıkan Windows 11 Pro 21h2 Is Derlemesi 22000.282 iso paketi kullanılmıştır. Kısayol ön ekleri kaldırılmıştır. Program ve dizin kısayollarına, kısayol ekini eklemez. Masaüstü simgelerinin tamamı aktif gelir. File explorer dosya yöneticisi rahatlatılmıştır. Sayfalar arası geçişler, sistem tepkime süreleri en hızlı konuma alınmıştır. Donma kasma vb durumlar rafa kaldırılmıştır. Her bilgisayara göre optimum seviyede ayarlar tanımlıdır. Aşağı yukarı memnun edecek seviyede bir sistem akışı sağlanmıştır. Ram ve işlemciyi yormaz! Netframe work 3.5 + Direct play eski bileşenler ekran kartı motoru özelliği aktif edilmiştir. Windows defender deaktif konumda dileyen tekrar açabilir şekilde. Herhangi bir kaldırma işlemi uygulanmamıştır kullacaklar hesaba katıldı. Microsoft EDGE tarayıcı ana giriş sayfası "Google Türkiye" olarak tanımlı gelir. İlave olarak Reklam engelleyicisi Ublock-Origin entegredir reklamları engeller. Gerçeğe en yakınlığıyla bilinen startisback başlat menüsü uygulaması sisteme kurulmuştur. Görev çubuğu sol kısma konumlandırılmıştır. Sistem tam otomatik User olarak katılımsız kurulum tanımlanmıştır. Bu sayede büyük zaman tasarrufu sağlandığı az çok hepimizce bilinmektedir hızlı kurulum. Masaüstünde "Gerekli" adlı klasör içerisinde Sağtık menüye kullanışlı görevler eklenecek araç eklendi + Online driver yükleyicisi + TNC Lisans aracı eklenmiştir. Windows 11 güncellemeleri sürücüler otomatik olarak sisteme kurulmaya programlanmıştır. Güncelleme gecikmeleri, yeniden başlatma gibi meşkuliyetler rafa kaldırılmıştır. TMP hata iletisi Pil vb güvenlik önyükleme zorunlukları sorunları giderilmiştir. Diğer normal sistemler gibi rahat şekilde kurulum sağlanmıştır ileti çıkmaz. Sistemden herhangi bir dosya çıkarılmamış veya eklenmemiştir.  Herşey orijinal yapısıyla durmaktadır yapılan işlemler sadece deaktif etmeden ibarettir. Sistem bir kereliğine real ve sanal sistemlerde test edilmiştir. Zerre kadar bir hataya rastlanılmamıştır su gibi akıcı seri ve atak olduğu gözlemlenmiştir. Kurulum yöntemleri bildiğimiz yöntemler ile aynıdır. Kuracak olanlar rufus ile yazdırıp sisteminin özelliklerine göre efi legacy vb. kurulumlarını boot yönergeleriyle yapabilirler. Internet bağlıyken microsoft hesap sayfası çıkmaktadır. İnternet deaktif konumda kurmanız önerilir.
      İndirme linki
      ( CopyRight 2022 )
    • By forjest
      1- Rescuezilla | 2- Redorescue | 3- Clonezilla  
      Linux Tabanlı Yedekleme,Geri yükleme Sistemleri
      Güncellenme tarihi: 8 Ağustos 2022
      Güncellenen:
      CLONE ZİLLA STABLE 3.0.1.8 FİNAL Türkçe
      RESCUEZİLLA 2.4 FİNAL Türkçe
      ( 1 )
      RESCUEZİLLA 2.4 FİNAL Türkçe [Yeni!]
      ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
      Rescuezilla Linux tabanlı yedekleme sistemi / Yedek al,Geri yükle!
      " Windows,Mac,Linux Farketmez tamamını yedekler!  Acronis,Aoemi Mantığı."
      [ Debian tabanlı | Kurulumsuz / Live çalışır | Dosya kurtarma | Yedekleme,Geri yükleme için tasarlanmıştır! ]

      Rescuezilla , on milyonlarca kişinin güvendiği endüstri standardı olan Clonezilla ile tamamen uyumlu, kullanımı kolay bir disk görüntüleme uygulamasıdır.
      Disk görüntüleme, harici bir sabit sürücüde depolanan dosyalar olarak yönetilen bilgisayarınızın sabit sürücüsünün bir yedeğini oluşturur . Sabit sürücünüz arızalanırsa, disk görüntünüzü geri yükleyebilirsiniz ve birkaç dakika içinde tüm belgeleriniz ve ayarlarınız, son anlık görüntü alındığı zamanki durumuna tam olarak geri yüklenir .
      Rescuezilla , normal işletim sisteminize önyükleme yapamasanız bile yedekleme, geri yükleme ve kurtarma eylemleri gerçekleştirmenizi sağlar . Windows, Mac veya Linux kullanmanız farketmez. Giriş yapamaman bile önemli değil. ISO'yu indirin ve bir USB belleğe yazın ve makinenizi yeniden başlatın. Bilgisayarınız, sabit sürücünüze herhangi bir bilgi yazmadan bilgisayarınızın belleğine bir işaretle ve tıkla kullanıcı arabirimi ile eksiksiz bir mini işletim sistemi yükleyecektir.

      Daha Fazla Özellik, Daha Az Karmaşık
      Rescuezilla, en basit, en kullanıcı dostu arayüzle birleştirilmiş birçok özelliğe sahiptir:
      Kolay grafik kullanıcı arayüzü USB'den saniyeler içinde açılır
      Kurulum gerekmez ; bir USB çubuğundan veya bir CD-ROM'dan çalışır
      Windows, Mac ve Linux makinelerini kaydeder ve geri yükler
      On milyonlarca kişinin güvendiği endüstri standardı olan Clonezilla ile tamamen birlikte çalışabilir
      Giriş yapamasanız bile dosyalarınıza erişin
      Silinen resimleri, belgeleri ve diğer dosyaları kurtarın
      Tam özellikli bir tarayıcıyla internet erişimi
      Rescuezilla Ekran görüntüleri

      İNDİRME LİNKİ | RESCUEZİLLA
      Açıklamalar - Kullanım Senaryosu:
      1. Rescuezilla iso dosyası indirilir 2.Usbdisk'e yazdırma işlemi yapılır (Etcher/Rufus) vb. 3.Bilgisayar boot edilerek Rescuezilla sistemi Live olarak başlatılır 4.Dil Seçimi yapılır 5. Backup seçeneğiyle, yedeklenecek ilgili sistem diskleri seçilip,yedeklenecek olan ayrı dizin gösterilir ve yedekleme buraya yapılır. 
      Alınan yedek işlemi sonrası (Recovery)
      Aynı işlemi tekrar yaparak,Backup yerine Recovery yani geri yükleme yöntemi seçimiyle alınan yedek disklere geri yüklenir. Bu işlemler tüm dosya biçimleri için geçerlidir. Ücretli ve paralı olan yedekleme sistemlerinin aksine,Rescuezilla opensource açık kaynak geliştirilmektedir,ve kullanımı bir çok programa göre pratik işlevsel ilk ve son kullanıcı odaklı olarak tasarlanmıştır. Çökmüş bir sistemden verileri kurtarma,Usbdiskten başlatarak canlı kurulumsuz live başlatarak,erişimi olmayan sistemlerde değişiklik yedekleme, kurtarma vb. diğer tüm işlemleri bu programla yapabilirsiniz. Linux debian temelli olan Clonezilla'ya göre GUI arayüzü daha pratik diye eklenmiştir. Yararlı olması dileklerimle. Saygılarımla Forjest.  
      _________________________________________________________________
      ( 2 )
      REDO RESCUE 4.0 FİNAL
      :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
      Redorescue Linux tabanlı yedekleme sistemi / Yedek al,Geri yükle!
      " Windows,Mac,Linux Farketmez tamamını yedekler!  Acronis,Aoemi Mantığı."
      [ Ubuntu tabanlı | Kurulumsuz / Live çalışır | Dosya kurtarma | Yedekleme,Geri yükleme için tasarlanmıştır! ]

      Redo Rescue Hakkında
      Yedekleme ve kurtarma kabiliyetlerine sahip Ubuntu tabanlı bir live CD olarak kullanıma sunulan Redo Rescue‘nin 3.0.1 sürümü duyuruldu. UEFI Secure Boot desteğinin etkinleştirildiği belirtilen sürüm, CD veya USB için 566 MB’lik bir ISO kalıbı olarak sunuluyor. 64 bit Debian tabanlı live sistemin gerçek veya sanal makinelerde çalışabileceği söyleniyor. Birçok kullanıcının, bir konsol oturum açma istemine önyükleme yapıldığını bildirmesi üzerine, Debian 10’da Xorg’un birçok durumda çalışması için özgür olmayan aygıt yazılımı gerektirmesini düşündürdüğü, bu nedenle eklenen bir paketin, kullanıcıların grafik kullanıcı arayüzüne sonuna kadar önyükleme yapabilmelerini sağlayacağı ifade ediliyor. 2012 sonlarında piyasaya sürüldükten sonra zaman zaman devam eden proje, Rescuezilla tarafından 2019’da yeniden faaliyete geçirildi ve sonunda 2020’de Redo Rescue projesi tarafından yeniden diriltildi. Kurulum gerektirmeyen bir live CD olarak gelen sistem, oldukça hızlı bir biçimde önyüklenir. GPL lisanslı olarak kullanıma sunulan Redo Rescue, özgür bir yazılımdır. Debian ve partclone’e (Clonezilla tarafından kullanılan motor) dayalı olarak gelen yazılım, sürücüleri ve bölümleri yönetmek için ekstra araçlar ve sürücüleri indirmek ve belgeleri okumak için bir web tarayıcı içerir.
       
      Daha Fazla Özellik, Daha Az Karmaşık
      Redorescue , en basit, en kullanıcı dostu arayüzle birleştirilmiş birçok özelliğe sahiptir:
      Kolay grafik kullanıcı arayüzü USB'den saniyeler içinde açılır
      Kurulum gerekmez ; bir USB çubuğundan veya bir CD-ROM'dan çalışır
      Windows, Mac ve Linux makinelerini kaydeder ve geri yükler
      On milyonlarca kişinin güvendiği endüstri standardı olan Clonezilla ile tamamen birlikte çalışabilir
      Giriş yapamasanız bile dosyalarınıza erişin
      Silinen resimleri, belgeleri ve diğer dosyaları kurtarın
      Tam özellikli bir tarayıcıyla internet erişimi
      İNDİRME LİNKİ | REDO RESCUE
      ______________________________________________________________
      ( 3 )
      CLONE ZİLLA STABLE 3.0.1.8 [YENİ!]
      :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
      Clonezilla Linux tabanlı yedekleme ve Disk klonlama sistemi / Yedek al,Geri yükle!
      " Windows,Mac,Linux Farketmez tamamını yedekler klonlar ISO kalıpları oluşturur!  Acronis,Aoemi Mantığı."
      [ Linux tabanlı | Kurulumsuz / Live çalışır | Dosya kurtarma | Yedekleme,Geri yükleme ve Harddiskleri klonlama vb. işlemler için tasarlanmıştır! ]

      Clonezilla, disk yedeklemek ve geri yüklemek için hazırlanmış, Linux tabanlı özgür bir yazılımdır. ext2, ext3, reiserfs, xfs, jfs of GNU/Linux, FAT, NTFS gibi dosya sistemlerini desteklediğinden dolayı hem Linux tabanlı sistemler için hem de Microsoft tabanlı sistemlerdeki disk bölümlerinin yedeklenmesi/geri yüklenmesi için kullanılabilir.
      İNDİRME LİNKİ | CLONEZİLLA
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...