canhayelmert3 Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Merhabalar arkadaşlar.d diskimde "cachedosyaları" diye bir klasörüm var.tüm dosyalarımı burada saklıyorum ve bat dosyası ile çalıştırıyorum.discord dosyamda orda.ancak cd cachedosyaları yaptığımda "ı" harfini kabul etmiyor.kabul ettirmenin bir çözümü varmı.çünkü 100lerce programımın kısayolu burdan geliyor ve sırf discord için ı harfini i yaparsam 100lerce programı tek tek kısayolunu düzenlemem gerekecek.discord'u farklı konuma koymam imkansız yoksa yaptığım işin mantığı kalmaz.hiç hesap edemedim gecenin körü yaptığım için discord gibi appdata içine atılması gereken programlar olduğu için 3-5 program bat dosyası ile çağırıyorum gerisini direk kısayol olarak atıyorum masaüstüne.sessiz harf sorununu nasıl çözerim yardım bekliyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
By_FaRuK Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Tırnak içinde yazmayı denediniz mi? cd "cachedosyaları" şeklinde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canhayelmert3 Posted April 24, 2021 Author Share Posted April 24, 2021 (edited) Konu çözülmüştür. 1-) Vbs yazarken sessiz harf ile açtığınız klasörde işlem yapacaksanız mutlaka vbs'yi kaydederken kodlamayı "ANSI" olarak seçiniz 2-) aşağıda vbs ile dosya kopyalamayı ve exe dosyasını açmayı gösteren kodları paylaşıyorum ben böyle çözüm buldum.Herkes yararlansın lazım olduğu zaman. Const OverWriteFiles = True Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") objFSO.CopyFolder "D:\cachedosyaları\Discord\Roaming\discord" , "C:\Users\Admin\AppData\Roaming\" , OverWriteFiles Dim MyShell Dim shell_cmd shell_cmd = "D:\cachedosyaları\Discord\Update.exe --processStart Discord.exe" set MyShell = CreateObject("WScript.Shell") MyShell.Run shell_cmd, 1, 1 Edited April 24, 2021 by canhayelmert3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts