Jump to content

Microsoft Windows 11 Ile Nereye Koşuyor!


shiftdeletenet
 Share

Recommended Posts

Merhaba;
Forumda @HARBİKIZ'ın açtığı Microfsot hesabı açmadan insider olun cmd komutu ile  22000.51 güncellemesi aldım. Evet, sağ tuş konusu aydınlanmış oldu. Çünkü Windows 11 ile birlikte gelen sağ tuş menüsü aktif oldu.. Denetim Masası değişti, görev çubuğunda en sağda bildirim bölümüne tıkladığımızda açılan simgeler-ayarlar bölümü değişti. Masaüstünde bir dosyaya sağ tıkladığımızda üstte simgelerin de olduğu bir menü çıkıyor vs v.s.. Bu sürümü 5 dakikadır kullanıyorum ve şimdiden birşeyler söylemek erken olur ama bu sürümde bile Microsoft'un arayüzü ne yapmaya çalıştığını belli etmiş oldu. Alışkanlıklarımızı da zorlayan bazı bölümler olacak gibi görünüyor. Sağ tuş meselesi benim de canımı sıktı doğrusunu söylemek gerekirse. Önceki daha sade.. Birazdan registry kaydını deneyip, kalıcı olarak sade haline gelecek mi deneyimlemiş olacağım. Sağ tuş menüsü konusu okuyan tarafından kolayca anlaşılsın diye eski, yeni halini paylaşıyorum..

Sağ tarftaki hoparlör, batarya v.b simgelere sol tıklayınca menü açılıyor.. Bazı ayarlar mevcut, güzel olmuş.. Başlat menüsü önceki sürümle aynı.. 22000.51 güncellemesi ile değişen bir şey yok görünüyor.

Pano Geçmişi ayarları önceki sürümde var mıydı bilmiyorum. Ayarları açtım, Notepad ile deneme yaptım oldukça kullanışlı. Android cihazdan alaşık olduğum, çok sık lazım olan bir özellikti. Windows Tuşu + V 'ye basılırsa menü çıkıyor. Gayet iyi..

Widgets'lerin de günlük kullanımda çok işe yarayacağını sanmıyorum. Belki finans, haber v.s özelleştirirsek hava durumu, döviz v.s kolayca bakmak için belki.. 

Windows 11 Ekim'de nihai sürümüyle karşımıza çıktığında genel olarak memnun kalacağımızı tahmin ediyorum. Ümit ediyorum o nihai sürüm; şu özellik, bu servis diye iyice hantallaşmış olmaz.. İyi forumlar.

 

Düzenleme 1: Forumda paylaşılan Sağ tuş menüsü registry kaydı Windows 11 22000.51 güncellemesi altında, menü görünümünü Windows 10'daki sade görünüme döndürdü. Yapılacaklar arasına ekledim :)

Düzenleme 2: Görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Çubuğu Ayarları'na veya Başlat menüsünde Ayarlar bölümüne tıklayıp Denetim Masası'na girerken göreceli olarak yavaşladı ekranın gelmesi. Resmen 2 saniye kadar bekledikten sonra Denetim Masası öğeleri ancak görünmeye başlıyor. Çok ilginç.. Bu haliyle daha derli toplu olmuş tabii.

w11menu.jpg

Pano.jpg

 

Edited by sk8er_boi
Formatlama kaldırıldı
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

MrRush, 32 dakika önce yazdı:

Windows 11 ile Windows Terminali'ne Microsoft tarafından bir davet var gibi. Daha çok kullanın mı demek istiyor nedir...

:) Terminal komutu benim de dikkatimi çekti. Asıl sürüm çıktığında iptal edeceklerim arasında o Terminal komutu var. Sağ tuşta görmek istemem doğrusu.

Link to comment
Share on other sites

bence sağ tuş toplu olması iyi ben nihai sürümde sıkıntı yapmam yeterki stabil çalışsın güvenlik açıklar olmazsa daha güzel olur çalınacak verim yok ama iş yapanların illaki verileri vardır bu açıdan dikkat etmek gerek emülatör olayı iyi olmuş tam kullanmadım fazla bişi diyemem kullanmiyacağım çok servis olur onuda ustadlar halleder biraz değişilik iyidir gelecek günlerde göreceğiz ne bekliyor bizi iyi forumlar kolay gelsin

Edited by AdnanGumus
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...