Jump to content

Kalfa

Üye
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1168 profile views

Kalfa's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

26

Reputation

  1. Bilgi için teşekkür ederim,iyi çalışmalar.
  2. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi Windows başlangıcında böyle bir kayıt var.Nedir,neye yarar ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
  3. Microsoft'un kendi sitesinden istediğinizi indirebiirsiniz
  4. İlk gördüklerim; Otomatik kaydetme bazen çalışmıyor.Otomatik kaydetme ayarlarından ayarladığım süre ikinci açmamda sıfırlanmış oluyor.Dolayısıyla yapılan değişiklikler kaydedimeden kapatılıyor.Kapatılırken dosyayı kaydedip kaydetmeyeceğimizi sorsa çok daha iyi olacak.Konuda sürüm 1,1 olarak verilmiş linkten inen sürüm 1,0 olarak görünüyor.,Ellerine sağlık düzeltmelerle çok daha iyi olacağına eminim. Windows11 24H2 kurulu bilgisayarda denedim.
  5. Sanalda kurdum.Şimdilik sorun görünmüyor.Programları kurduktan sonra da olacağını sanmıyorum. İlk kurulumda lot seçenekleri görünmüyor.Enterprise olarak kuruluyor.Windows kurulumu bitip masa üstü geldikten sonra sizin 1.fotografta gösterdiğiniz gibi lot seçim ekranı geliyor.Seçimi yaptıktan birkaç saniye sonra istenilen sürüme geçiyor. Ellerine sağlık.
  6. Bilgisayarın halen eski SSD deki ön yükleme bölümünü kullandığı için bu hatayı veriyor gibi. Farklı çözüm yolları var.En basiti Usb den çalışan Linux veya WinPE ile bilgisayarı başlatıp o bölümü silmek.Veya format atar gibi başlatıp kurulacak bölüm seçme ekranı geldiğinde o bölümü silmek. Son olarak eski ssdyi söküp yeni ssdye temiz windows kurduktan sonra eski ssdyi takıp biçimlendirmek.Şimdilik aklıma bunlar geliiyor. Mutlaka başka çözümler de vardır.İnternette arama yaparsanız farklı çözümler de bulabilirsiniz.
  7. Aldığın SSD hayırlı olsun.İyi günlerde kullan .Anladığım kadarıyla bilgisayarında iki ssd oldu.Eskisi yedek, yeni aldığın Windows kurulu olacak şekilde kullanmak istiyorsun.Biçimlendirip harf atamana gerek yoktu.Format işlemi sırasında zaten olacaktı.Format atmak günümüzde artık daha kolay.Hiç bilmeyen biri dahi Youtubeden izleyerek yapabilir.Bu sayfadaki videoları izlersen çözüm bulacaksın.Bunun için bilgisayarcı aramana gerek yok.Kolay gelsin.
  8. Anakartınızın kendi sitesindeki bilgilere göre PCIe NVMe ve SATA mod desteği ile Ultra Hızlı PCIe Jen3 x4 M.2 desteği var. Bu durumda NVMe SSD almanız daha iyi olur. ileriki zamanda Anakart değişimi düşünüyorsanız PCIe Gen 4 alın.Bu anakartta PCIe Gen 3 olarak çalışır.Yeni aldığınız anakartta PCIe Gen 4 kullanırsınız.Anakart değişimi düşünmüyorsanız PCIe Gen 3 SSD almanız yeterli.Marka derseniz Samsung EVO serisi biraz pahalı olmakla beraber çok beğeniliyor. Kapasiteye göre model ve fiyat değişiyor.Bütçenize göre seçenekler farklı. Aşağıdaki fotoğraf Kingston sitesinden alınmıştır.
  9. Yazılımı çalıştırmadan önce bilgisayara bir tane usb bellek takın..Sonra yazılımı çalıştırın..USB belleği görecek mi? Yazılımın normal çalıştığını görmüş olursunuz. Samsung Magician yazılımı sürüm seçme sayfası Yukarıdaki linkten SSD'yi aldığın tarihe yakın bir sürümü indirip kurarak deneyebilirsiniz.Bazı kullanıcılar bu şekilde çözüm bulmuşlar. Önemli verilerinizi harici bir depolama aygıta yedekleyin.Gittiği yere kadar kullanmaya devam edin.Tek derdinz bu olsun.İyi çalışmalar...
  10. Hayır arkadaşım.Fotografta görüldüğü gibi samsung ürünlerinden dahili SSD,harici SSD,usb bellek ve hafıza kartlarını destekliyor. Sitesinde desteklenen modelleri gösteriyor. SSD'yi tanıması için bir ayar yapmanıza gerek yok.Program açılırken bilgisayara takılı her türlü depolama aygıtını tarıyor.Samsung harici bir üretici ise adını ve depolama kapasitesini gösteriyor.Diğer bilgileri ( firmware.seri no,bağlantı noktası vb.) göstermiyor.En azından bende durum böyle.
  11. Kullandığınız SSD üreticisinin, Samsung Magician adında kendi yazılımı var. Bu yazılımla SSD'nizi kontrol edebilir.Hata testleri yapabilirsiniz.Yapacağınınız elbette bunlarla sınırlı değil. Samsung Magician Yazılım linki Yazılım hakkında (Samsung ) Aynı model SSD'yi geçici yedekleme için kullanıyorum.
  12. Ekran kartı sürücüsü elbette güncellenebilir.Fakat yükarda bahsettiğim ekran kartı sonradan aldığınız ekran kartı değil.Bilgisayar chipde hazır gelen tümleşik ekran kartı.Monitör bağlantın DVI ise HDMI olarak değiştirip deneme apabilirsin.Bu şekilde çözüme ulaşan kişiler de olmuş.Sorunu google de aratırsan çok farklı çözüm yollarını gösteren cevaplara ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin..
  13. Aynı durumdakilere bios güncellemesi ve anakarttaki hd grafik kartını iptal ederek deneme tavsiyesinde bulunmuşlar.Bu şekilde çözüme ulaşan varmıış.Deneyebilirsiniz.
  14. Eline sağlık.bilgiler doğru görünüyor..
×
×
  • Create New...