Jump to content

awengers44

Üye
  • Posts

    1953
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    43

Posts posted by awengers44

  1. escoelektronik, 21.03.2024 - 02:38 yazdı:

    Hocam bütün harici cihazlar çıkarılmış şekilde de denedim yine aynı sorunla karşılaştım sadece sizin yapmış olduğunuz sistemler değil başka siteden indirmiş olduğum hiç oynama yapılmamış sadece güncellemeler entegre edilmiş iso ile de aynı sorun çıktı peki driverları nasıl kaldırabilirim iso dosyasının içinden

    Her sunumda benzer sorunlardan bahsediyorsunuz ancak bir türlü donanımlarınıza bakmak gelmiyor mu aklınıza? öncelikle cmos clear yapıp bios ayarlanızı kontrol ediniz; %lik oranda 1.sırada varsa bios güncellemesi, ram, varsa onboard görüntü verip harici ekran kartını sökün, power supply ve hdd. Tek tek test edip sorunu tespit ettikten sonra sıkıntılı donanımı sistemden çıkartır ve sorunsuz bir kurulum elde edersiniz inşaAllah. Sizin sorunun işletim sisteminden ziyade gelişen yazılım ve bileşen teknolojisi ile geçmiş zamanda üretilmiş donanımların aynı yapı ile değil de düşük bütçe ve arge ile kendilerine özgü kodlamaları veya ilk alındığında arızalı değilse daha sonra anakart veya power supply ile güç dengesizliği neticesinde bazı parçalarda fark edemediğimiz arızalar veya yanan çok küçük dirençler sebep oluyor. Bazen aynı donanımlar bazı işletim sistemi yüklemelerinde nedenleri tam bilinmemekle birlikte sorun yapmıyor ve sistem başarılı bir şekilde yükleniyor ancak bu bize donanımın sağlıklı olduğunu göstermez. Her donanımı test eden, yük altında ve farklı kodlamalar ile sorunları anlamaya çalışan harici parçalar ve yazılımlar var. Bunlar elinizde olmadığına göre, bildiğiniz yada size tavsiye edilen iyi bir teknik servise başvurun. Sitede paylaşılan işletim sistemlerinin çoğunu test ederim ve harici bir çok farklı donanımda da farklarını görüp ona göre yedeğe alan birisiyim. Sorun olsaydı muhakkak geri bildirimde bulunur ve yapımcıyı bilgilendiririz.

    Başarılar dilerim.

    • Like 1
    • Thanks 1
  2. Spoiler

     

    Sorunsuz ve hızlı bir şekilde eset nod32 çalışıyorken kuruldu, lisans ekledi ve hosts dosyasına gerekli engellemeler eklenip c:shaolin klasörü ("%temp%\shaolin.. daha iyi olmaz mı?") silinerek temizlik yapıldı.

    Komut penceresinde dosya bulunamıyor diye bir uyarı vardı ancak dikkat etmeden uygulamayı kapattım.

    Ellerine sağlık başarılı ve düzgün bir kurulum olmuş tebrik ederim. Yalnız üninstall etmedim, programı kaldırırken *.msi dosyası ararsa sıkıntı olur.. birde programlara simge muhakkak olsun tavsiyesinde bulunayım ;)

    Pdf dosyası üstünde test ettim, pro özelliklerini yerine getiriyor eline sağlık sorun yok ancak patlama durumu için henüz erken.

     

    • Like 1
  3. Şayet vereceğiniz komut windows güncelleme ve servislerini ilgilendiren bir işlem içeriyorsa önce onları kontrol edin. Birde geçen gün komut işlemi yapmak istediğimde PowerShell (x86) ile çalıştırabildim.

  4. erdal4444, 4 dakika önce yazdı:

    Anakartinin kuzey veya guney chipsetinde ariza var.ama yüksek ihtimal güney chipseti..hdd gözükmuyor yada sistem hemen cökuyorsa sebep budur....

    Eski anakartlarda olurdu dediğiniz, uzun süredir yeni nesil anakarlarda güney tek chipset bulunur.

    Test sonuçları kesin olur ancak, muhtemelen power supply arızasıdır, dengesiz voltaj gönderim sonuçları sonucu sistem karasızlığa düşüp windows çöküyordur.

    • Like 2
  5. TR_by, 18 dakika önce yazdı:

    Üstadım bu konuda ilk defa olumsuz geri bildirim aldım inanki, ben multibootlar ile kurulum yapıyorum ve Araçların masaüstüne gelmediğine hiç şahit olmadım.

    Mesela sunumdaki resimler Easy2boot ile gerçek sisteme kurulumdan alınmıştır ve gördüğünüz gibi Araçlar masaüstünde.

    Geri bildirim gelse sizin bahsettiğiniz yollar hariç $oem$ i install.wim de Windows/Setup içine gömerim zaten.

    Rica ederim hocam, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sadece yanlış anlaşılma var onun için tekrar kısaca bahsedeyim ;) 

    Multiboot sistemlerde direk iso dosyası ile boot edip sistemi kurarsanız dediğiniz gibi $OEM$ içeriği genelde yükleniyor, ben iso dan değil winpe sistemden yükleme yapıyorum onu kastettim ama çok da önemli değil.. canın ruhun sağolsun.

    @gokanuysal Sanal sistemde iso birinci boot aracı olduğu için install.wim dosyaları yüklenip sistem restart edince; ya diski birinci sıraya alın yada iso dosyasını sanal sürücü kalıbından çıkarın. Daha sonra kurulum devam edecektir.

    • Like 1
  6. TR_by, Bir saat önce yazdı:

    Eyvallah üstadım, Saygılar.

    Bilmukabele üstadım :) winpe den kurulum yapınca yada bizim iso dan yada wim,den çalıştır dism++ vs araçları ile yüklenince $oem$ içeriği yüklenmiyor maalesef.

    install.wim\Users\Default\Desktop\ içeriğine atacağınız dosyalar kurulum sonrası otomatik gelir.

    Daha sonrasında her farklı kullanıcı hesabı açmada da gelmesi için; install.wim\Users\Administrator\Desktop\ içeriğine de eklemiş olursanız bu hesaplar içinde otomatik olarak bu dosyalar o hesabın masa üstüne gelecektir.

    @YAGMURADAM üstteki iso da olan araçlar klasörü.

    https://www.mediafire.com/file/31lukiuj8vsi10m/by_tr-Araçlar.7z/file

     

    • Like 2
  7. Ellerine sağlık çok güzel ve ihtiyaç olan bir çalışmaydı. Windows 11 kurmak isteyip performans sorunları yüzünden kuramayan veya yabancıların paylaşımlarına muhtaç olan düşük donanım sahipleri için mükemmel bir çözüm.

    Birde beni mazur görürseniz sonraki paylaşımlarda bir tavsiye ve talep olarak, masa üstüne gelecek olan dosyaları install.wim içine ekleyip yükletirseniz benim gibi winpe den kurulum yapanlar için ilk yükleme sonrası iso dosyası ile bağlantı kesileceği için $OEM$ içeriği install78setup harici yüklenmeyecek bilginiz olsun üstadım.

    • Like 4
  8. Server 2022 build 20348.2227

    Sistemde 4 imaj bulunmakta.

    Standart ve Datacenter + Masa üstü deneyimi kurulumu.

    Sistem dün itibarıyla güncel ve kendi sistemimde kurdum, donanım tanıtımda sorun yaşamadım, yük altında ve çalışmasında fark ettiğim bir hataya rastlamadım.

    Herhangi bir hata yada sorun fark ederseniz lütfen geri bildirimde bulunun.

    DotNET 3.5'i entegre edildi.
    DotNET Framework 4.8.1'i desteği eklenmiş.
    Ayrılmış depolama alanı kullanımını devre dışı.
    Windows'taki gereksiz öneri ipuçlarını devre dışı.
    Defender ve güvenlik duvarı etkin.
    Güncellemeler açık.

    ISO dosyası içinde etxra klasöründe aktivasyon için @mephistooo2 üstadın çalışması ve gerekli bir kaç dosya eklenmiştir.

    server2022.jpg.2f57ebc9099738d008ebbcd8638b9432.jpg

    https://www.mediafire.com/file/cjk8hliynltvwze/20348.2227.240104-0139.FE_RELEASE_SVC_PROD1_SERVER_X64FRE_TR-TR.iso/file
    Dosya: 20348.2227.240104-0139.FE_RELEASE_SVC_PROD1_SERVER_X64FRE_TR-TR.iso
    CRC-32: 6076cbe6
       MD4: ed61ed4531bc3215e9195207d10699d2
       MD5: 1a11885cb522ae78c5e1404fa07795ee
     SHA-1: a03fe412501fff21fba73edddc53263df72a5122

     

    • Like 3
    • Thanks 1
  9. naturel, 20 saat önce yazdı:

    Bence çok güzel bir çalışma forumda ilgi görmemesi garip...Paylaşımınız için teşekkür ederim.

    Ben kendi adıma sizden bir talepte bulunmak istiyorum.

    Paylaştığınız dosyadaki refind ve clover bootloader'ları ventoy yüklü diskime nasıl eklerim.

    Yada paylaştığınız çalışmaya ventoyu nasıl ekleyebilrim. 

    Teşekkür ederim. İnsanların çoğu kolaya kaçmaktan veya alışkanlıklarından vazgeçmiyor yada zora düşmeden diğer alternatif paylaşım ve sistemlere pek dönüş yapmıyorlar.

    Belki çoğu haklıdır da bilemem, ventoy kullanmadığım için alternatif sistemler ilgi alanımdadır.. zamanım oldukça ilgilenir ve takip eder, kolay anlaşılacak sistemleri mümkün oldukça paylaşırım.

    Talebinize şöyle cevap vereyim. Burdaki paylaşıma ventoy eklemek zor ve anlamsız olur hiç gerek yok, illa ventoy ve bu sistemler bir arada olsun diyorsanız Vadi v4 paylaşımımda hepsi bir arada var.

    Var olan ventoy'a ekleme sorusu ise 3 şekilde mümkün.

    1- F6 ExMenu geçişi için ventoy_grub.cfg eklentisi gerekli komutları ekleyip diskin sonuna preserve fat 32 alan oluşturup paylaştığım efi dosyaları çalıştırabilirsiniz.

    if [ "$grub_platform" == "efi" ]; then
    	search --set=root --label VADI_EFI
    	chainloader /efi/boot${VTOY_EFI_ARCH}.efi
    	boot
      fi

    2- Ventoy diske hiç müdahele etmeden rEFInd 7z ile açıp *.img dosyasını alın. Clover için iso indirip 7z ile açıp diskinize kopyalayın.

    3- Yine preserve alan oluşturup istediğiniz dosyaları ve geçişleri buraya ekler, ventoy browser komutunca işlemleri yapabilirsiniz.

    • Thanks 2
  10. Üstte verilen cevaba ek olarak, yedekler için kullanacaksanız 64 kilobayt hızlı biçimlendirin.

    Diskten daha yüksek performans elde edersiniz ve sadece ssd ler için değil tüm diskler için bölünmesi tavsiye edilen bir işlem değildir, mümkün olduğunda işinize yarayacak diskler alıp tek parça olarak kullanmak her zaman için en yüksek performansı elde etmek demektir. Ben işim icabı genelde tek parça kullanırım ancak sistem yedeği için yine aynı diskte imaj backup için ayrı bir bölüm oluşturup bu dosyayı o kısma yedekler ve bölümün harfini kaldırıp sistemden gizlerim, böldüğüm kısım hiç kullanılmadığı için diskte performans kaybına sebep oluşturmuyor.. en azından testler de çıkan sonuç böyle.

    • Like 2
  11. @bensuslu11 Ellerine sağlık çok güzel seri akıcı ve stabil bir çalışma olmuş. Valorant ve faceit kullanmayanlar için harika bir sistem. İşletim sistemini multiboot çalışmam üstünde (ventoy şart değil) aioboot iso kullanarak mbr olarak (efi ye göre daha zordur) hatasız kurulum yaptım ve sadece bir tane güvenlik güncellemesi aldım. Donanım kurulumları ve ihtiyaç duyulan programları kurduktan sonra da sistemde herhangi bir dengesizlik veya kararsız çalışması gibi bir sorunla karşılaşmadım. Çalışma ve paylaşım için teşekkür ederim.

    • Like 2
    • Thanks 2
  12. fesli, 36 dakika önce yazdı:

    disk bulunamadı hatası alıyorum ( editli iso ile boot ediyorum )

    Spoiler

    20220402_175501.jpg

     

    Editli iso,dan kastınız tam olarak nedir bilmiyorum ancak aynı iso dosyası ile usb'den boot ettiğinizde malum pc,de diskleri görüyor ise; iventoy iso dosyası ile bağlantıyı koparmış demektir.

    Başka bir iso dosyasıyla test edin sorun yoksa boot.wim dosyalarını değiştirin sorun çözülür. Bir diğer sorun ise sources klasöründe ki install.wim dosya adı *.esd ise uzantıyı *.wim olarak değiştirin.

    • Like 1
  13. @crasadure Eline ağzına yüreğine sağlık üstad, çok başarılı ve oldukça anlaşılır bir anlatım ile her seviyedeki kişilerin anlayacağı bir berraklıkla anlatımı yapmışsın yine.. teşekkür ederim.

    Free kısmına kimse takılmasın, 5 pc ye aynı anda boot etmesi bile fazla ki @mephistooo2 üstad zaman bulursa belki başka bir başlık açıp detaylı anlatım ile sınırsız  paylaşımı yapar :D 

    Paylaşımı yapacak ve boot ettirecek sistem maksimum (dosya yapısına göre) ağ yapısına bağlı olarak yüklemesi 20-90 mb olacağından aynı anda beş makinaya yükleme yapılması hızı daha da düşürecektir.

    Paylaşımı yapacak ve boot ettirecek sistemde fiber switch + en az 10 gb sfp kullanmadığınız sürece pro versiyonun peşine düşmeyin.

    • Like 1
    • Thanks 2
  14. Merkezi uydu yönetim sistemlerinde santal switch ile dairede bulunan her uydu tv kablosu ayrı ayrı çekilmektedir. Aksi takdirde ilk açılan ve sinyal alan tv vertikal yada horizantel hangi sinyalden gelen yayını izliyorsa diğer tv sadece o sinyallerden gelen yayınları izleyebilir. Paralel bağlantı ile merkezi sistem kurulmuş olamaz. Sinyal alamadığınız odada bulunan anten prizini açın ve kabloyu düzgün bir şekilde tekrar bağlayın, şayet sinyal yine zayıf geliyorsa santral switch in yanına gidip telefonla iletişim sağlayıp tv açık vaziyette iken kabloyu söktürüp taktırın, bu işlemi bir kaç defa yaptırınca switch,te sönen lamba dan emin olunca ucunu tekrar yenileyin.

  15. awejnhbow, 1 saat önce yazdı:

    Şu şekilde bir hata alıyorum üstadım...

     

    Spoiler

    AioBoot.png.691860bb15b58628d1cc9d5d88adc572.png

     

    Tamam butonuna tıkladıktan sonra kapanıyor. İndirdiğim Ventoy & Vadi multiboot dosyasındaki Vadi_NTFS içinde olan aioboot dosyalarını Ventoy kurulu diske kopyalayınca tekrar çalışıyor.

    Üstte yazdığım grubia32_real.efi ve grubx64_real.efi dosyaları ile ilgili sorun tekrar nüksetmiş kardeşim, enteresan olan durum ise ventoy'da test edip öyle sorun düzelmiş demiştim.. nasıl olduysa yanılmışım

    AIO Boot yapımcısı değişikliğe gitmişti, bu durumu @crasadure hoca kendisine bizzat rapor etti ve bize çözüm olarak verdiği komut işe yaramadı.

    Dolayısı ile bende ventoy ve aioboot ile ilgili güncellemenin yapımcı değişikliğe gidince kadar olmayacağını açıklamaya eklemiştim, şimdilik çözümüm yok maalesef.

    • Thanks 2
  16. awejnhbow, 6 saat önce yazdı:

    Üstadım ben denildiği gibi MultiBoot_USB diskine kopyalayıp yönetici olarak çalıştırıyorum ama dosyalar değiştirilip aioboota dosya entegre ettiğimiz yer açılınca hata verip kapanıyor ventoylu sürümde. Ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba ventoylu sürümde aioboot güncelleyebilen var mı?

    VETOYEFI de bulunan grubia32_real.efi ve grubx64_real.efi dosyaları ile aioboot da değişiklik sebebi ile uyum sorunu vardı ancak 23.06.02 sürümünde ventoy'da hata vermeden çalıştı sistem testini yapıp öyle paylaşıma açarım.

    Normalde AIO_Boot_NewGen_23.06.02.exe kurulumundan sonra MultiBoot_USB kök dizine çıkardığınız AIO_Boot_NewGen.exe dosyası silinir ve aioboot arayüzü açılarak sistemin desteklediği dosyaları yüklemeniz sağlanır ancak siz hata verip kapanıyor demişsiniz. Siz olması gerektiği gibi yapmışsınız fakat hata varsa o ekranda kalması gerekliydi, sizde verilen hata nedir hocam onun ekran resmini verirseniz mantık yürütebiliriz. İndirdiğiniz ventoy vadi klasöründe Vadi_NTFS içinde olan aioboot klasörü kopyalayıp Ventoy kurulu diskte olan aioboot dosyaları sildikten sonra elle yapıştırın bakalım çalışacak mı.

  17. AIO_Boot_NewGen_23.06.02.exe paylaşım klasörüne eklendi.

    Yapımcı belirmemiş ancak değişikliğe gitmiş sanırım, çalışma her iki yapıya da uygundur.

    AIO_Boot Kurmak için Dosyayı MultiBoot_USB diskine kopyalayıp yönetici olarak çalıştırın.

    • Like 1
    • Thanks 1
×
×
  • Create New...