Jump to content

awengers44

Üye
  • Posts

    1953
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    43

Everything posted by awengers44

  1. Her sunumda benzer sorunlardan bahsediyorsunuz ancak bir türlü donanımlarınıza bakmak gelmiyor mu aklınıza? öncelikle cmos clear yapıp bios ayarlanızı kontrol ediniz; %lik oranda 1.sırada varsa bios güncellemesi, ram, varsa onboard görüntü verip harici ekran kartını sökün, power supply ve hdd. Tek tek test edip sorunu tespit ettikten sonra sıkıntılı donanımı sistemden çıkartır ve sorunsuz bir kurulum elde edersiniz inşaAllah. Sizin sorunun işletim sisteminden ziyade gelişen yazılım ve bileşen teknolojisi ile geçmiş zamanda üretilmiş donanımların aynı yapı ile değil de düşük bütçe ve arge ile kendilerine özgü kodlamaları veya ilk alındığında arızalı değilse daha sonra anakart veya power supply ile güç dengesizliği neticesinde bazı parçalarda fark edemediğimiz arızalar veya yanan çok küçük dirençler sebep oluyor. Bazen aynı donanımlar bazı işletim sistemi yüklemelerinde nedenleri tam bilinmemekle birlikte sorun yapmıyor ve sistem başarılı bir şekilde yükleniyor ancak bu bize donanımın sağlıklı olduğunu göstermez. Her donanımı test eden, yük altında ve farklı kodlamalar ile sorunları anlamaya çalışan harici parçalar ve yazılımlar var. Bunlar elinizde olmadığına göre, bildiğiniz yada size tavsiye edilen iyi bir teknik servise başvurun. Sitede paylaşılan işletim sistemlerinin çoğunu test ederim ve harici bir çok farklı donanımda da farklarını görüp ona göre yedeğe alan birisiyim. Sorun olsaydı muhakkak geri bildirimde bulunur ve yapımcıyı bilgilendiririz. Başarılar dilerim.
  2. Boot.wim dosyası üstünde işlem yapmalısınız.
  3. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde eset nod32 çalışıyorken kuruldu, lisans ekledi ve hosts dosyasına gerekli engellemeler eklenip c:shaolin klasörü ("%temp%\shaolin.. daha iyi olmaz mı?") silinerek temizlik yapıldı. Komut penceresinde dosya bulunamıyor diye bir uyarı vardı ancak dikkat etmeden uygulamayı kapattım. Ellerine sağlık başarılı ve düzgün bir kurulum olmuş tebrik ederim. Yalnız üninstall etmedim, programı kaldırırken *.msi dosyası ararsa sıkıntı olur.. birde programlara simge muhakkak olsun tavsiyesinde bulunayım Pdf dosyası üstünde test ettim, pro özelliklerini yerine getiriyor eline sağlık sorun yok ancak patlama durumu için henüz erken.
  4. Şayet vereceğiniz komut windows güncelleme ve servislerini ilgilendiren bir işlem içeriyorsa önce onları kontrol edin. Birde geçen gün komut işlemi yapmak istediğimde PowerShell (x86) ile çalıştırabildim.
  5. Eski anakartlarda olurdu dediğiniz, uzun süredir yeni nesil anakarlarda güney tek chipset bulunur. Test sonuçları kesin olur ancak, muhtemelen power supply arızasıdır, dengesiz voltaj gönderim sonuçları sonucu sistem karasızlığa düşüp windows çöküyordur.
  6. Mümkünse power supply ve ram değiştirerek veya birden fazla ram varsa tek tek test edin.
  7. Komşum olan telefoncu esnafa sordum, aynı wifi ağına bağlayıp her iki cihaza da copy my data kurup hallediyorum dedi. Bende 3utools kullanıyorum ama whatsapp mesajlarının gmail drive ile yüklendiğini biliyorum. Ayrıca iphone cihazlar gmail hesap kabul ediyor, ama whatsapp geri yükleme yapılıyor mu onu bilmiyorum. Bu arada yeni cihazınız hayırlı olsun.
  8. @semsibey Hocanın çalışmasını kastettiyseniz, bende eset nod32 aktif çalışıyorken katılımsız olarak sorunsuz kuruldu.
  9. Rica ederim hocam, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sadece yanlış anlaşılma var onun için tekrar kısaca bahsedeyim Multiboot sistemlerde direk iso dosyası ile boot edip sistemi kurarsanız dediğiniz gibi $OEM$ içeriği genelde yükleniyor, ben iso dan değil winpe sistemden yükleme yapıyorum onu kastettim ama çok da önemli değil.. canın ruhun sağolsun. @gokanuysal Sanal sistemde iso birinci boot aracı olduğu için install.wim dosyaları yüklenip sistem restart edince; ya diski birinci sıraya alın yada iso dosyasını sanal sürücü kalıbından çıkarın. Daha sonra kurulum devam edecektir.
  10. Bilmukabele üstadım winpe den kurulum yapınca yada bizim iso dan yada wim,den çalıştır dism++ vs araçları ile yüklenince $oem$ içeriği yüklenmiyor maalesef. install.wim\Users\Default\Desktop\ içeriğine atacağınız dosyalar kurulum sonrası otomatik gelir. Daha sonrasında her farklı kullanıcı hesabı açmada da gelmesi için; install.wim\Users\Administrator\Desktop\ içeriğine de eklemiş olursanız bu hesaplar içinde otomatik olarak bu dosyalar o hesabın masa üstüne gelecektir. @YAGMURADAM üstteki iso da olan araçlar klasörü. https://www.mediafire.com/file/31lukiuj8vsi10m/by_tr-Araçlar.7z/file
  11. Ellerine sağlık çok güzel ve ihtiyaç olan bir çalışmaydı. Windows 11 kurmak isteyip performans sorunları yüzünden kuramayan veya yabancıların paylaşımlarına muhtaç olan düşük donanım sahipleri için mükemmel bir çözüm. Birde beni mazur görürseniz sonraki paylaşımlarda bir tavsiye ve talep olarak, masa üstüne gelecek olan dosyaları install.wim içine ekleyip yükletirseniz benim gibi winpe den kurulum yapanlar için ilk yükleme sonrası iso dosyası ile bağlantı kesileceği için $OEM$ içeriği install78setup harici yüklenmeyecek bilginiz olsun üstadım.
  12. Server 2022 build 20348.2227 Sistemde 4 imaj bulunmakta. Standart ve Datacenter + Masa üstü deneyimi kurulumu. Sistem dün itibarıyla güncel ve kendi sistemimde kurdum, donanım tanıtımda sorun yaşamadım, yük altında ve çalışmasında fark ettiğim bir hataya rastlamadım. Herhangi bir hata yada sorun fark ederseniz lütfen geri bildirimde bulunun. DotNET 3.5'i entegre edildi. DotNET Framework 4.8.1'i desteği eklenmiş. Ayrılmış depolama alanı kullanımını devre dışı. Windows'taki gereksiz öneri ipuçlarını devre dışı. Defender ve güvenlik duvarı etkin. Güncellemeler açık. ISO dosyası içinde etxra klasöründe aktivasyon için @mephistooo2 üstadın çalışması ve gerekli bir kaç dosya eklenmiştir. https://www.mediafire.com/file/cjk8hliynltvwze/20348.2227.240104-0139.FE_RELEASE_SVC_PROD1_SERVER_X64FRE_TR-TR.iso/file Dosya: 20348.2227.240104-0139.FE_RELEASE_SVC_PROD1_SERVER_X64FRE_TR-TR.iso CRC-32: 6076cbe6 MD4: ed61ed4531bc3215e9195207d10699d2 MD5: 1a11885cb522ae78c5e1404fa07795ee SHA-1: a03fe412501fff21fba73edddc53263df72a5122
  13. @Bitsemender Paylaşımda olan dosyaları win11 de test edip, sistem kurulumları yaptıktan sonra paylaştım. Windows ta sorun yok ancak siz macOS'u sorunca bende merağıma istinaden sordum. Teşekkür ederim.
  14. MacOS kurulu sistemim yok test etmedim ancak yapımcının eklediği resim ve dosyalarda macOS desteği var ve kurulum yapılıyor. Sizde var ise test edip sonucu yazarsanız bizde emin olmuş oluruz
  15. Teşekkür ederim. İnsanların çoğu kolaya kaçmaktan veya alışkanlıklarından vazgeçmiyor yada zora düşmeden diğer alternatif paylaşım ve sistemlere pek dönüş yapmıyorlar. Belki çoğu haklıdır da bilemem, ventoy kullanmadığım için alternatif sistemler ilgi alanımdadır.. zamanım oldukça ilgilenir ve takip eder, kolay anlaşılacak sistemleri mümkün oldukça paylaşırım. Talebinize şöyle cevap vereyim. Burdaki paylaşıma ventoy eklemek zor ve anlamsız olur hiç gerek yok, illa ventoy ve bu sistemler bir arada olsun diyorsanız Vadi v4 paylaşımımda hepsi bir arada var. Var olan ventoy'a ekleme sorusu ise 3 şekilde mümkün. 1- F6 ExMenu geçişi için ventoy_grub.cfg eklentisi gerekli komutları ekleyip diskin sonuna preserve fat 32 alan oluşturup paylaştığım efi dosyaları çalıştırabilirsiniz. if [ "$grub_platform" == "efi" ]; then search --set=root --label VADI_EFI chainloader /efi/boot${VTOY_EFI_ARCH}.efi boot fi 2- Ventoy diske hiç müdahele etmeden rEFInd 7z ile açıp *.img dosyasını alın. Clover için iso indirip 7z ile açıp diskinize kopyalayın. 3- Yine preserve alan oluşturup istediğiniz dosyaları ve geçişleri buraya ekler, ventoy browser komutunca işlemleri yapabilirsiniz.
  16. Üstte verilen cevaba ek olarak, yedekler için kullanacaksanız 64 kilobayt hızlı biçimlendirin. Diskten daha yüksek performans elde edersiniz ve sadece ssd ler için değil tüm diskler için bölünmesi tavsiye edilen bir işlem değildir, mümkün olduğunda işinize yarayacak diskler alıp tek parça olarak kullanmak her zaman için en yüksek performansı elde etmek demektir. Ben işim icabı genelde tek parça kullanırım ancak sistem yedeği için yine aynı diskte imaj backup için ayrı bir bölüm oluşturup bu dosyayı o kısma yedekler ve bölümün harfini kaldırıp sistemden gizlerim, böldüğüm kısım hiç kullanılmadığı için diskte performans kaybına sebep oluşturmuyor.. en azından testler de çıkan sonuç böyle.
  17. @bensuslu11 Ellerine sağlık çok güzel seri akıcı ve stabil bir çalışma olmuş. Valorant ve faceit kullanmayanlar için harika bir sistem. İşletim sistemini multiboot çalışmam üstünde (ventoy şart değil) aioboot iso kullanarak mbr olarak (efi ye göre daha zordur) hatasız kurulum yaptım ve sadece bir tane güvenlik güncellemesi aldım. Donanım kurulumları ve ihtiyaç duyulan programları kurduktan sonra da sistemde herhangi bir dengesizlik veya kararsız çalışması gibi bir sorunla karşılaşmadım. Çalışma ve paylaşım için teşekkür ederim.
  18. Ventoy dan sonra multiboot çalışmalar ve gelişmeler her ne kadar eskisi gibi revaçta olmasa da aktif olarak sıkça sistem kurulumları yapanların ve teknik servislerin yaşadıkları sorunlar ve çözümlere yönelik çalışmalar takip edilmesi gereken bir alan olarak değerini korumaktadır. Azerbaycanlı yapımcının multiboot alanındaki USBDualPart çalışması da her sistemde kurulması mümkün çok kullanışlı ve birçok ince detaylar düşünülerek hazırlanmış. Temelde mbr yönünden üç farklı bootloader ile sınırlı ancak bir çoğunun işini fazlasıyla görecektir. Bilinçli bir kullanıcın kısa sürede hazırlayacağı ön yapıları ve iso dosyalarının tümü multiboot kurulumu esnasında usb diske kopyalanıp sistem kullanıma hazır bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Alternatif yöntemleri ve kurulum seçenekleri ile bu alanda fayda sağlayacağını düşündüğüm bu çalışmayı değişime açık küçük bir kişisel ön yapı ile sizlere paylaşıyorum. Benim vereceğim dosya sadece bir örnek teşkil edeceğinden tamamen geliştirmeye açık bir dosya içeriği olacaktır. Sizlerde kendi istediğiniz özellikleri taşıyan alternatif kurulumları ile kendi multiboot çalışmanızı hazırlayabilirsiniz. Paylaştığım dosyayı kurduğunuzda mbr boot,da NTFS alanı aktif olup aioboot çalışacak ve diğer sistemlere de geçiş yapabilirsiniz. Paylaşımda olan USBDualPart.ini alttaki gibidir. smart_auto_switch = "true" Doğru.. ise ayarları uygular. part1_label = "VADI_EFI" Bölünecek disk partlarına verilecek isim. Burada efi dosyaları var. part1_size = "250" Ayrılacak EFI disk bölüm boyutu. Belirlediğiniz boyuıttan geri kalan otomatik tek parça NTFS biçimi olacak. part1_format = "fat32" EFI dosyaları ve kurulumları olacağından format biçimi fat veya 100 mb üzeri ise fat32 olmalı. part2_label = "DATA_USB" Bölünecek NTFS disk partitisyonuna verilecek isim. part2_size ="" İsterseniz Part2,ye boyut belirleyip geri kalan harici bir alan oluşturabilirsiniz. part2_format = "ntfs" Part2 format biçimi. bootloader = "grub4dos" Otomatik yüklenecek bootloader biçimi. bootfile = "aioldr" Bootloader dosya adı. active_part = "2" İsterseniz aktif disk birimi 1,de yapabilirsiniz ancak o zaman bootloader dosya adını grldr olarak değiştirin. hidden_part = "1" Yükleme tamamlanınca PART disk birimi gizlenecek. offset = "2048" Part1 disk offset değeri. size_in = "m" Boyut.. "m" ama işlevini bilmiyorum. pass = "vadi" Sıkıştırılmış *.zip dosyada şifre varsa buraya yazın. File: UsbDualPart.7z CRC-32: 933e20d0 MD4: f924af77e38c10f4c62e915a140ff78d MD5: 8ed6f6dbc6e31dc1b483c3dd1e409ed8 SHA-1: 527eb5ba407d0072c198708edadbcd71ea525502 Password : vadi https://www.mediafire.com/file/91zby3mo2qjq3ly/UsbDualPart.7z/file Kaynak link ve yapımcısı tarafından yapılan translate edilmiş anlatım. Yapımcıya çalışması ve paylaşımı için teşekkür ederim.
  19. Bugün tüm gerekli düzenlemeleri yapılmış ve sorunsuz bir şekilde kullanıcı hesabı oluşturması gereken windows 11 pro kurulumda bir defa internet bağlantısı gördü, restart sonrası net bağlantısı olmamasına rağmen online hesap oluşturmamı istedi, oobe\bypassnro komutu döngüye girdi bir türlü çevrim dışı hesap oluşturamadım. Bilenler elbet vardır ancak bilmeyenlerin işine yaraması temennisi ile burada diğer bir çözümü paylaşmak istiyorum. Bu komutları zaten server sistemlerde pxe de ve diskless sistemlerde kullanıyoruz ancak windows kurulumunda ilk defa başıma geldi, denedim çalıştı burada var mı bilmiyorum ancak sağ olsunlar nette de başka yerde paylaşımını gördüm.

    Shift + F10 tuş kombinasyonu ile "CMD" komut sistemini açın. 
    net.exe user "Kullanıcı Adı" /add 
    net.exe localgroup "Administrators" "Kullanıcı Adı" /add 
    cd OOBE 
    msoobe.exe && shutdown.exe -r 

    -----------------------------
    "Kullanıcı Adı" Kısmına vermek istediğiniz yönetici hesap adını girin. Her iki isimde aynı olmalı !!
    Üstteki sıralamayı düzgün bir şekilde yaptığınızda son komut sistemi yeniden başlatır ve oluşturduğunuz hesap ile windows açılır. 
    İkincil bir sistem adına hesap oluşursa kullanıcı hesaplarından bu hesabı ve varsa dosyalarıyla birlikte kolayca silebilirsiniz. Üstteki komutları normal windows içinde de yönetici hesabı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

    1. Show previous comments  1 more
    2. mustafakarasan

      mustafakarasan

      https://dosya.co/z24mmp9zyf0f/autounattend.xml.html
      bu dosyada administrator olarak win11de tüm tpm gibi akla gelecek engelleri aşar.defenderi kapatır.açılışta programı kurduruyorsanız engel olmaz istediğiniz zaman defenderi geri açabilirsiniz.masaüstüne kadar sorunsuz şekilde windows 10 ve11de kurulum yapar hiçbir engele takılmaz.ben devamlı bunu kullanıyorum.tamamen türkçe kurulum yapar

    3. mustafakarasan

      mustafakarasan

      dosya ile 32bit 64bit ve arm64bit kurulum yapar

    4. awengers44

      awengers44

      Öncelikle yanıtlar ve dosya paylaşımları için çok teşekkür ederim :) 

      Bende sorun kalmadı işimi çözdüm elhamdulillah, net bağlantısını kesmeden kullanıcı eklemek mümkün olduğundan bu çözüm bir başkasının işine yarar düşüncesi ile buraya ekledim.

  20. @mephistooo2 Windows Server 2022 Standard 20348.1487, online 180 gün tek seferde sorunsuz etkinleştirildi. Ellerin dert görmesin üstadım
  21. Editli iso,dan kastınız tam olarak nedir bilmiyorum ancak aynı iso dosyası ile usb'den boot ettiğinizde malum pc,de diskleri görüyor ise; iventoy iso dosyası ile bağlantıyı koparmış demektir. Başka bir iso dosyasıyla test edin sorun yoksa boot.wim dosyalarını değiştirin sorun çözülür. Bir diğer sorun ise sources klasöründe ki install.wim dosya adı *.esd ise uzantıyı *.wim olarak değiştirin.
  22. @crasadure Eline ağzına yüreğine sağlık üstad, çok başarılı ve oldukça anlaşılır bir anlatım ile her seviyedeki kişilerin anlayacağı bir berraklıkla anlatımı yapmışsın yine.. teşekkür ederim. Free kısmına kimse takılmasın, 5 pc ye aynı anda boot etmesi bile fazla ki @mephistooo2 üstad zaman bulursa belki başka bir başlık açıp detaylı anlatım ile sınırsız paylaşımı yapar Paylaşımı yapacak ve boot ettirecek sistem maksimum (dosya yapısına göre) ağ yapısına bağlı olarak yüklemesi 20-90 mb olacağından aynı anda beş makinaya yükleme yapılması hızı daha da düşürecektir. Paylaşımı yapacak ve boot ettirecek sistemde fiber switch + en az 10 gb sfp kullanmadığınız sürece pro versiyonun peşine düşmeyin.
  23. Merkezi uydu yönetim sistemlerinde santal switch ile dairede bulunan her uydu tv kablosu ayrı ayrı çekilmektedir. Aksi takdirde ilk açılan ve sinyal alan tv vertikal yada horizantel hangi sinyalden gelen yayını izliyorsa diğer tv sadece o sinyallerden gelen yayınları izleyebilir. Paralel bağlantı ile merkezi sistem kurulmuş olamaz. Sinyal alamadığınız odada bulunan anten prizini açın ve kabloyu düzgün bir şekilde tekrar bağlayın, şayet sinyal yine zayıf geliyorsa santral switch in yanına gidip telefonla iletişim sağlayıp tv açık vaziyette iken kabloyu söktürüp taktırın, bu işlemi bir kaç defa yaptırınca switch,te sönen lamba dan emin olunca ucunu tekrar yenileyin.
  24. Üstte yazdığım grubia32_real.efi ve grubx64_real.efi dosyaları ile ilgili sorun tekrar nüksetmiş kardeşim, enteresan olan durum ise ventoy'da test edip öyle sorun düzelmiş demiştim.. nasıl olduysa yanılmışım AIO Boot yapımcısı değişikliğe gitmişti, bu durumu @crasadure hoca kendisine bizzat rapor etti ve bize çözüm olarak verdiği komut işe yaramadı. Dolayısı ile bende ventoy ve aioboot ile ilgili güncellemenin yapımcı değişikliğe gidince kadar olmayacağını açıklamaya eklemiştim, şimdilik çözümüm yok maalesef.
  25. VETOYEFI de bulunan grubia32_real.efi ve grubx64_real.efi dosyaları ile aioboot da değişiklik sebebi ile uyum sorunu vardı ancak 23.06.02 sürümünde ventoy'da hata vermeden çalıştı sistem testini yapıp öyle paylaşıma açarım. Normalde AIO_Boot_NewGen_23.06.02.exe kurulumundan sonra MultiBoot_USB kök dizine çıkardığınız AIO_Boot_NewGen.exe dosyası silinir ve aioboot arayüzü açılarak sistemin desteklediği dosyaları yüklemeniz sağlanır ancak siz hata verip kapanıyor demişsiniz. Siz olması gerektiği gibi yapmışsınız fakat hata varsa o ekranda kalması gerekliydi, sizde verilen hata nedir hocam onun ekran resmini verirseniz mantık yürütebiliriz. İndirdiğiniz ventoy vadi klasöründe Vadi_NTFS içinde olan aioboot klasörü kopyalayıp Ventoy kurulu diskte olan aioboot dosyaları sildikten sonra elle yapıştırın bakalım çalışacak mı.
×
×
  • Create New...