Jump to content

asd720

Üye
  • Posts

    424
  • Joined

  • Last visited

Status Updates posted by asd720

  1. slm üstad kandiliniz mübarek olsun bana eski pc için linux tavsiye ederminiz Türkçe olanından bide driverları nasıl yapıyoruz linuxda onun için sizi rahatsız etmiştim.

    1. forjest

      forjest

      Aleyküm selam,geçmiş kandiliniz mübarek olsun.

      Hastaneden yeni geldim mesajı yeni gördüm kusra kalmayın.

      • Çok eski bir bilgisayarsa eğer lubuntu dağıtımı sade ve sorunsuz olarak tercih edilebilir. 32 bit ,destekliyorsa 64 bit
      • Diğer alternatiflerde: Linux mint Xfce | Manjaro lxqt | Linux lite
      • Orta seviye eski/bir bilgisayar ise: Hepsi kurulabilir: Ubuntu kylin,Linuxmint xfce,mate,Manjaro xfce,Solus4 mate
      • İlk kez kuracaksanız eğer burada en mantıklısı,Linux mint veya manjaro olacaktır.
      • Yoksa çok fazla dağıtım var onlara girmiyorum bazen kafa karışıklığı olabiliyor. 
      • tnctr arama bölümünden yada google üzerinden rahat bulabilirsiniz hepsinde sürücü/driver yükleyici mevcut özellikle manjaro kurulum sırasında nvidia / ati , intel sürücüleri ile ilgili seçim opsiyonu bulunmakta.Ati ekran kartlı bir bilgisayar değilse zaten çok önemi yok tüm linuxlerde açık kaynak sürücüler otomatik olarak tüm donanımları tanır windows mantığı gibi değildir kernel ona göre yapılandırıldığından uygulama ve sürücüler ile beraber senktonize birşekilde yükleme,kullanım ilerleme sağlayacaktır sorun olursa ki zayıf ihtimal başından belli eder.
      • Dikkat edilecek husus kurulum yönergeleri olmalı girişen şifre kısa net kolay hatırlanabilen seçim olmalı.Program yüklemelerinde root şifreleri sürekli çıkabilir bazen can sıkıcı olabiliyor ben iki basamaklı password oluştururum genelde,diğer taraftan şifresiz otomatik olarak giriş için seçenekler mevcut.Bunu kurulum aşamasında kullanıcı adı ve şifre kısımlarının altında beliren "otomatik giriş" seçeneği aktif olursa eğer,sistem sadece girişte şifresiz otomatik giriş sağlar yine programlarda ve sistem değişikliklerinde sorar bu fonksiyonda kaldırılabilir ancak tavsiye edilmez bunuda kurmadan evvel bilginiz olması düşüncesi ile ekledim.

      Kolay gelsin saygılarımla. :) 

  2. üstad senin en son çalışmanda pro lite çalışması çok hızlıydı ama tek sorun internet ile ilgili bağlantı sorunuydu nasıl o kadar hızlı az ram tüketiyordu yardımcı olurmusun msdn sürüm kullanıyorum bende biraz hız istiyorum iobit smart ram falan vardı onlarla mı alakalı acaba ?

    1. asd720

      asd720

      mesaj atma özelliğiniz kapalı galiba üstad o sebeple burdan yazdım.

  3. slm üstad deviantarttan tema indirdim system 32 ye dll kopyalamam gerektiğinde bu uygulama açık diyor sahiplik alma denedim oda olmadı temayı çok beğendim kurmak istiyorum ama beceremedim ingilizce yazıyor yardımcı olurmusunuz

    1. forjest

      forjest

      Sistemi kurulumsuz çalışan WinPE live veya farklı live sistemlerden biriyle açarak,ilgili dizinlere tema ile ilgili dll dosyalarını atarak işlem yapılabilir.İşlemler evvelinde sisteminizde kurtarma geri dönüş yedeği oluşturmanızı öneririm kolay gelsin.

  4. kardeş hallettin mi usb yi

  5. S.a Dostlar format atarken hata kodu alıyorum cd ile de denedim usb ile de denedim olmuyor win7 ultimate 32 denedim %20 ye gelince hata kodu veriyor :( ne yapcam 

    1. Show previous comments  1 more
    2. asd720

      asd720

      Hata kodu: 0x8007045D

    3. casper0007

      casper0007

      kasadakı tum kabloları sok 2 adet ram varsa yerlerını deıstır ve baska bır ıso kalıbı ıle dene 

    4. asd720

      asd720

      denedim win xp de denedim olmadı

  6.  

    windows update tamamen kapalı bu arada.

    1. mmtsahindmn

      mmtsahindmn

      anlamadım sorun ne

  7. üstad selamlar youtube deki 5 gerekli program videonu izledim like'ni verdim. Nod32 yi yükledim. yanlız ünlem var sağ alt köşedeki simgesinde. programın ana sayfasında en yüksek düzeyde koruma diyor. bi kontrol edermisin sorunsuz mu ? Bu arada gamerangere beklerim :)

     

  8. sa perfect xp lite v2 elinde varsa upload edermisin 

  9. Selamlar üstad geçenlerde bahsettiğim eski kasama xp kurdum gayet iyi fakat internette gezinme problemi yaşıyorum tarayıcı kuramadım chrome katılımsız olmadı yandex katılımsız olmadı internet explorer 8 ile de olmaz :S ne kurabilirim saygılarımla.

    1. forjest

      forjest

      Alttaki tarayıcılardan biri mutlaka çalışacaktır.32 bit olanları uygundur.

      Pale moon , FireFox ESR | Chromium , Opera

      (Palemoon tavsiye edilmekte eski xpler için.)

  10. üstadım selamlar benim bi kasa var 512 mb ram li ne kurmalıyım işletim sistemi olarak saygılar.?

    1. Show previous comments  5 more
    2. forjest

      forjest

      Linux işletim sistemlerinin üzerinde tüm sürücüleri tanıyan açık kaynak sürücüleri yüklü geldiğinden tamamını tanır.Sonradan ayrıca harici olan ekran kartı'da Ati,Nvidia veya Intel sürücüleride manuel olarak istenirse yüklenir.Ben kendim açık kaynak kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.Özetle windows mantığında değildir kullandıkça daha da anlaşılır tabii sende sağol estağfurullah. :) 

    3. efe34

      efe34

      linux mint mate veya xfce daha mı fazla kaynak kullanır lubuntuya göre, bn mint e aşinayım mint kurmak istiyorum eski laptopa?

    4. forjest

      forjest

      Donanım özelliklerin iyiyse efe34 Mint'in herhangi birini kurabilirsin (KDE) Hariç! Xfce,Mate,Cinnamon vs.Lubuntu eski pc'lere göre hazırlanmış olduğundan lxde desktop arayüzüne sahip genellikle diğer masaüstlerine göre en hızlı çalışanlar arasında yoksa i3,Jwm masaüstleride var daha hızlı çalışan,ancak görsel ve kullanım yapısı normal kullanıcı için uygun değil.Openbox olabilir lxde'e kadar buda hızlı çalışır.Linux'e gönül vermiş kendi iso kalıplarınıda hazırlayan daha çok openbox desktop hızlı Türkçe güncel derlemeler yapan arkadaşın blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz ayrıca arkadaşlar.linki altta spoiler'ın içine ekledim.İyi günler kolay gelsin. :) 

      + olarak-> Linux mint 19 Final bu ay içinde çıkacak az kaldı bekle derim.

       

  11. Nerelerdesin 

  12. nerelerdesin 07 yapalım

    1. mmtsahindmn

      mmtsahindmn

      hemennnn yapalım gel

  13. selaminaleyküm

    1. Show previous comments  1 more
    2. asd720

      asd720

      üstadım bu konudaki temanızın linkini verebilirminiz çok sevdim saygılarımla hayırlı cumalar

       

    3. nadas21

      nadas21

      selam, bahsettiğiniz tema iconlarla özel olarak sisteme sonradan dahil ettiğim bir temadır,Kurulum gerekecek bir tema değildir,

    4. asd720

      asd720

      link varmı peki üstad

×
×
  • Create New...