Jump to content

serkanakin34

Üye
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

505 profile views

serkanakin34's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

15

Reputation

  1. Şöyle bir çözüm yolu önermişler belki faydası olur. Eve geçince mağazadan birşey indirmeyi deniyeyim bakalım hata alacak mıyım.
  2. Kurulumu sağladım, Pek fazla kurcalama imkanım olmadı. Önümüzde ki tatil döneminde detaylı bir dönüş yapmak istiyorum. Bu tarz paylaşılan sistemlerin altında ciddi bir efor ve büyük bir emek oluyor. Kullanmaya çekinen arkadaşlar için referans olması babında bilgim dahilinde bir değerlendirme yapacağım kısa süre içerisinde.
  3. Aranılan, beklenen, özlenen sistem gelmiş. Akşam hemen deneyeceğim. Home SL üzerine çalışmalara karşı özel bir hassasiyetim var Nacizane bir soru ve bir önerim var. Şahsım adına önerim ; keşke Defender'in tüm bileşenleri kaldırılmış olsaydı. Sistem üzerinde öyle aman aman bir güvenlik sağladığını düşünmüyorum. ( Kurulum sonrası tamamen kaldırılmasını sağlayan bir yönerge var ise uygulamak isterim ) Sorum : Sistem güncelleme alabiliyor. Güncellemeler yaptığınız iyileştirme ve ayarların bozulmasını sağlar mı ? Çok güçlü donanıma sahip olmayan benim gibi kullanıcılara güncellemeleri yapmayı mı yoksa kapatmayı mı önerirsiniz ? Böyle modlu sistemlerde güncelleme sonrası çeşitli hatalar ve ilk zamanlarda ki hızın yitirilmesi olaylarını bol bol yaşadım. Değerli zamanınız için teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim. Giresun'a selam.
  4. QCY T 17 model kulaklığımı bağlamakta ve kullanmakta bu sürümde bir sıkıntı yaşamadım. Bu arada Home SL sürümü de gelse efsane olurdu. Çoğu kullanıcının orijinal lisansı Home Single Language sürümlerinde Sistem hala mükemmel , 6gb ramin 3 gb civarı kullanılıyor işlemler. Aslında bir slottaki rami sökebilirmişim. Fazlası israf oldu
  5. 11,5 yıllık bad sectorden geçilmeyen harddiskime kurdum. Gayet iyi sonuç veriyor. Açılış süresi 25 30 saniye. Açıldıktan sonra bir titreme vs geliyor açılış programlarının açılması için geçen süre 1 dk civarı . Ondan sonra performansı 10 numara (SSD israftır). Bu 12 yıllık Laptopta dahi bu performansı gösterebiliyorsa cidden başarmışsın demektir. Özellikle Windows 11'i bulut teknolojisinden arındırıp sade hale kavuşturman buna ek olarak Explorerde yaptığın rahatlatma cidden aşırı hissedilir durumda. Eline emeğine sağlık. Memleketin denizine yeşiline selam. Fındıklar olmaya yakın görüşürüz Giresun. :))
  6. Evet Hocam. Sorunun çözümü Windows 11 simge setinin kaldırılmasıymış. Tarayıcılardaki iconlarla simge setinin ne alakası var bilmiyorum ama bir şekilde etkilemiş Sorunum çözülmüş oldu. Sisteminden çok memnunun Gözlerine Ellerine sağlık @forjest hocam. Allaha emanet.
  7. Dün gece bu sürümü yükleyene kadar Windows 8.1 Home SL kullanıyordum. Aynı google chrome aynı w 8.1 . Böyle bir sorun yoktu. Desteğin kesilmesiyle ilgili olduğunu sanmıyorum. Yoksa Ocak ayından bu yana sürekli benzer problemler yaşardım. Forjest hocanın yaptığı bir ayar vs sebebiyle diye düşünüyorum.
  8. @forjest Üstad eski laptopuma kurdum bu sürümü. Herşeyiyle stabil çalışıyor. 12 yıllık harddiskli bilgisayar 11 saniyede açılıyor Çözemediğim daha doğrusu sebebini bile bulamadığım bir sorunum var. Bazı sitelerde windows 10 11 8.1 kullanırken vs yaşamadığım küçük avatarların ve simgelerin gözükmeme olayı var. Eklediğim fotoğraflarda kırmızı ile işaretlediğim alanlarda sarı ile işaretlediğim şekiller vs var aslında ama göstermiyor. Tarayıcıları değiştirdim ama sonuç değişmedi. Sanki yazı fontları ile alakalı bir sıkıntı gibi. Bilgin varsa yardımcı olursan çok makbule geçer. - 3. eklediğim resimde ram ve işlemci kullanımı. Steam Google Chrome açık ve kullandığım bütün programlar yüklü hali iken. ortalama 1.5 gb ram kullanımı var. Gördüğüm en muazzam değer. - Eline sağlık herşey için tekrardan.
  9. Konu güncellenmiş anlatımıyla 10 numara olmuş. Cumartesi günü sistemini gerçek makinada deneyeceğim. Geri bildirim yaparım (+) ve (-) yönleri hakkında. Başarıların daim olsun.🙂
  10. Explorer'in silindiği bilgisayarda Steam kullandım. Stabiliteyi engelleyen bir sorun yaşamadım. Epic Games hakkında bilgim yok.
  11. Pro, Home, Ltsc vs hangi sürüm üzerinde çalıştın ? Konu açıklamasını görseller ve detaylı bilgilerle süslersen daha çok kişinin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Eline sağlık şimdiden.
  12. Defender aktif. Sadece saat yanı simgelerinde gözükmüyor. Deaktif hale getiremediğimden silecek programların kurulumunuda yapamıyorum. Defenderden kurtulmanın bir yolu var mı üstad ? Sade Görsel kullanıyorum. Sisteminden görselliği vs olsun çok memnun kaldım. Eline sağlık
  13. Çok yararlı bir çalışma olmuş. 2014 model Lenovo Z580 laptopta performans olarak maksimum verim aldırdı. Mağazayı vs eleştiren arkadaşlar olmuş ama eski donanımlar için RAM ve Harddisk'e binen yük 200mb dahi az olsa çok önemli oluyor. @akifkaragozbeye teşekkür ederim. birkaç haftalık yoğun kullanım sonrası artıları eksileri üzerine bir değerlendirme yaparım. Gelecek sürümler hakkında yapmayı düşündüğünüz değişikliklere ışık tutar diye ümit ediyorum. - İyi günler.
  14. @Emre028 Sistemi tekrar boot edip kurdum hata almadım kurulma sonrasında. Sanırım önceki sürümde indirme sırasında bir problem oluşmuş. Gayet memnun kaldım sisteminizden elinize sağlık.
×
×
  • Create New...