Jump to content

deli_petro06

Üye
  • Posts

    1130
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    40

Status Updates posted by deli_petro06

  1. KurtZimmermann SOFTWARE...

    Geliştirdikleri uygulamalara bayıldığım grup yada kişilerden birisi de Kurt Zimmermann. Harici olarak ücretsiz uygulamalarıyla Nirsoft, tam benim kafadan olduklarını düşündüğüm Stardock.

    Herneyse, konumuza dönersek ana sayfayı meşgul etmemek için Kurt Zimmermann' ın geliştirdiği uygulama linkini buradan paylaşıyorum. Geliştirici sayfasında 4 ücretsiz uygulama paylaşıyor.

    1- HDCleaner - Windows Temizlik Uygulaması

    2- Tweak Power - Windows Optimize Uygulaması

    3-RegCool - Kayıt Defteri Uygulaması

    4-ImageFinder - ****

    4 uygulama da 32-64 Bit desteği var. Portable ve ücretsiz olması da çok büyük artı olduğunu düşünüyorum. Desteği hakettiğini düşünerek burada paylaşıyorum...

    https://kurtzimmermann.com/index_e.html

    Bir gözatmanızı tavsiye ederim... 

  2. Sysrep' le alakalı açığı bulduktan sonra bir de GHOST SPECTRE abimize bakayım dedim. Yaptığı işlemlerden dolayı çok fazla dosya etkilendiği için aşırı veri var. İçlerinden ayıkladığım bazı kısımları paylaşacağım. Yine güvenlik riski oluşturmaması açısından incelediklerimi paylaşıyorum. İsteyen ve kendisine ulaşabilen varsa verileri teyit ettirebilir...

    Öncelikle GHOST SPECTRE' nin nette çok fazla sayı da taklitçisi ve trolü var. O yüzden araştırıp kendisine ait olduğunu düşündüğüm youtube sayfasından verdiği referans linklerden indirdim. Youtube kanalında en güncel olduğunu gördüğüm sistemi indirdim. O yüzden güncel bir sistem değil. Aşağıdaki linkteki WPE sistem değil normal olanı indirdim. İçeriğinde çok fazla sürüm olduğu için sadece içlerinden en alt sekmedeki lite sistemi yükleyerek elde ettim. Her sürümden farklı veriler çıkıyor. Aşağıda göreceğiniz verilerin büyük bir kısmı sistemi hazırlarken kullandığı script, yükleme dosyası v.s gibi şeylerden etkilenen dosyalar. Adamın sırlarını da ifşa etmeyeceğim :) Birkaç bilgi kırıntısıyla ancak bu kadar oluyor :) ...

    Orjinal kendisine ait olduğunu düşündüğüm youtube kanalındaki sistemin linki:

     

    Emin olamama sebebim, bu adamın çok fazla taklitçisi ve trolü olması. Birçok sitede GHOST SPECTRE' ye ait olduğu söylenen sistem orjinal GHOST SPECTRE' ye ait değil.

    UYARI: Arkadaşın sırlarını ifşa etmemek ve kişisel bilgilerinin ifşa etmemek adına ayıkladıklarımın görüntüleri aşağıdakiler gibidir. Ve hepsini inceleme fırsatım olmadığı için incelediklerimin muhtemelen % 20-30 civarına tekabül ediyor...

    Spoiler

    Q9cxCn.jpg

    Q9czrq.jpg

    Q9cBwW.jpg

    Q9cK5h.jpg

    Q9cgAr.jpg

    Q9ckij.jpg

    Q9co3o.jpg

    Q9c8vH.jpg

    Q9cf0V.jpg

    Başlar da da yazdığım gibi GHOST SPECTRE' nin kendisinden de bu verileri teyit edebilirsiniz. 

    SİSTEM HAZIRLAYANLAR İÇİN UYARI: Sistem hazırlarken kms kullanmamanızı tavsiye ederim. Çünkü KMS kullanıldığında istediğiniz kadar kaldırın veya temizleyin paylaştığınız iso kurulduğunda ister yerel hesap ister microsoft hesabı olsun arattığnız da görünmemesine rağmen bu hesaplarda çalışır halde geliyor. Kendi orjinal key' inizi bile kullansanız KMS aktif olarak çalışıyor. Özellikle forumda Gizli Gizli diye sistem pazarlayanların sistemleri bu şekilde. Otomatik aktivasyon eklediklerinde de eklemediklerinde de KMS çalışır olarak geliyor. :) 

    Ağa bağlı bir sistem üzerinden Windows hazırlayıp paylaşmayın :) Mac adresleri varsa MAC adresleri, IP adresleri varsa IP adreslerine ister IP adresleri üzerinden isterse oluşturulan hesaplara aktarılması sayesinde nette verileriniz dağılıyor :) 

    Diyelim ki bir pc' de sistem hazırlamaya başladınız ve belli aşamalar da farklı pc' ler de devam ettirdiniz bunlara ait veriler çıkıyor. 

    Bu konu hakkında araştırmaya da devam ediyorum. Aklımda deli sorular var. Mesela; sistemi hazırlayan kişinin bıraktığı ve sonrasında kuran kişinin oluşturduğu hesaba aktarılan dosyalar üzerinden bir açık olabilir mi? 

    Örnek; Çok gizli aşırı gizli hiper gizli diye bir süzme sistem hazırlıyor diyelim. Ve bu süzmenin hazırladığı sistem içerisinde diyelim ki system32/x.dll dosyası değişikliğe uğramış. Bu x.dll dosyasının hash değerleri referans alınarak o iso yu kuran kişiler hacklenebilir mi?

    Bir de microsoft üzerinden indirilen iso dosyasını indirip müsait bir zamanda bakacağım :) Bakarsınız Windowsun geliştiricilerine ait izler de çıkar :)

    Kusura bakmayın birkaç bilgi kırıntısıyla ancak bu kadar oluyor :)

    1. Show previous comments  2 more
    2. deli_petro06

      deli_petro06

      @Shadowscape

      Şu ana kadar bir sorun göremedim. Sadece windowsun kendi dosyalarından birisini incelerken ingilizceden google çeviri şeklinde bir yazı okudum. Ben çeviri de bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Bir tane dll dosyası için C/Windows klasörü içerisinde olması gerekir diyor. Eğer başka bir klasördeyse virüstür diyor. C/Windows/System32 klasörü ve bir klasör daha örnek vererek, bunlar içerisinde olursa virüstür diyor. Ben çeviri hatası olduğunu düşünüyorum. Kendi sistemimde de o bahsedilen Windows' a ait .exe dosyası C/Windows/System32 klasörü içerisinde yer alıyor. Ya çeviri hatası var ya da bilgi eski. Bahsettiğim .exe dosyasını da tekrar bakıp bulabilirsem hangisi olduğunu eklerim...

      Bu verileri de bilgili arkadaşlar için ekledim. Algı da seçicilik diye birşey var. Benim dikkatimi çekmeyebilir ancak bilgili bir insan için anormal durumlar hemen dikkatini çekebilir. Çünkü paylaştıklarımın hepsi ya yaptığı bir işlemden etkilenmiş dosyalar ya da bir uygulama yüklediğini gösteriyor. Mesela bu çalışma da birden fazla kez Edge' yi kaldırıp yüklüyor. 2 kez yüklediği Edge' yi tarayıcı üzerinden güncellemiş. 

      Şu ana kadar GHOST' un hazırladığı sistemle alakalı bir sıkıntılı virüs v.s gibi birşeye rastlayamadım. Eğer dün araştırdığım dosya için okuduğum makale doğruysa virüs olabilir. Ancak ben çeviri de hata olduğunu düşünüyorum.

      Bu konu da sadece GHOST' tan bahsetmiyorum. Hani forum da çok gizli, aşırı gizli, fbi bile kıramaz gibi abuk sabuk başlıklı paylaşımlar var. Mesela orada sıkıntılı bir durumla karşılaştım. Devlet sırrı başlıkları atılan çalışma da KMS kullanılmış. Otomatik aktivasyonu var mı bilmiyorum? Ancak gördüğüm siz orjinal key kullansanız bile o aşırı gizli, aşırı modlu çalışma da çok açık var :) Inspectre ile açık var mı diye bakmış sanırım. KMS orada ben buradayım diyor. 

      O çalışmayla alakalı net olarak sıkıntı şu; siz orjinal windows anahtarınızı bile girseniz ve yerel hesap, microsoft hesabı ne hesap açarak kurarsanız kurun KMS arkaplanda çalışıyor. Ben administrator hesabıyla da kontrol ettim. Yerel ve Microsoft hesaplarıyla da kontrol ettim. KMS orjinal keyle aktive edilmesine rağmen arkaplanda çalışıyordu. KMS sistemi zombileştiriyorsa ki bunu Lunizz mi öyle bir yazılımcı söylüyordu. Eğer böyle bir durum varsa orjinal key kullansanız bile KMS aktif ve otomatik olarak zombi pc oluyor. 

      Aslında en büyük tehlike paylaşımcı için geçerli. O çok gizli sisteme sızabilecek IP adresi v.s bırakmış. Ip adresleri, Mac adresleri mevcut. Paylaşımı yaparken de sizleri korkutmak v.s için paylaşmıyorum. Beyinsizlerle yola çıkmayın. Sorgulayın ve benim dikkatimi çekmeyen başkasının dikkatini çekebilir diye ekliyorum. 

      Bu forum da daha önce de yazmıştım. Çok gizli aşırı gizli hiper gizli denilerek insanları aldatıyorlar. Belki siz bu gizli ibaresine aldanıp yanlış birşeylere kalkışmazsınız. Ancak biri çıkar çok gizli olduğunu sanıp bir işlere girişir yada bu ibare cesaret verir. Biraz birşeyleri sorgulamak lazım. Burada yıl denilecek kadar uzun bir süre bu başlıkla sistemler paylaşıldı. Birisi de çıkıp nedir bunu gizli yapan diye sormadı. Sonuç; sistem bırakın gizliliği aksine ciddi açıkları var. Ben olsam o şahsın sistemini kullanıp bir şekilde mağdur olsam ondan da şikayetçi olurum. Gizli ibaresini koyuyorsan altını dolduracaksın. 

      Mesela şu an, o çok gizli gipgizli denilen sistemdeki kurulduğunda aktif olarak gelen KMS inject isimli dosya üzerinden indirilenler de hacklenebilir mi onu bilenlere soruyorum. O boş şahsı da kişisel meselem olarak gördüğüm için değil bu forum da farklı işler döndüğünü düşündüğüm ve kullandığı ibareden dolayı inceledim. Şu an bütün sistemine sızabilecek bilgiye sahibim. Belki de sızdım :) Alttan datalarını topluyorum :) 

      Şu forum da sorgulamayı bir kişi bile olsa öğrensin diye paylaşıyorum. Bu forumda yanlış işler çeviren bir grup var. Millete yan hesaplarla ana bacı sövdüren, yabancı bir şahsın sistemlerine geçmişte bu forumu mahkum ettiren tipler var. Ve onların trolleri var. Bugüne kadar da bu şahıslarla ilgili ne yazmışsam kanıtını şu son açıkla buldum.

      Oprekin denilen şarlatan da aynı şeydi. Bu forum da bir grupla insanları manipüle edenler de aynı şey. Ve shiftdeletenet denen fransa da yaşayan şarlatan da (Oprekin samimi arkadaşımdır diyen ve bu forum da sistemlerini insanlara pazarlayanların en başındadır. O zamanlar ben tanımam etmem diyordu. Özelden küfür ederken de samimi arkadaşımdır. Basarım parayı sistemi hazırlatırım demişti ve forumda paylaştım.) Bence düşünmeniz gereken GHOST değil burnunuzun dibindekiler. Aynı şeyi yapıyorlar sadece şu an için para talep etmiyorlar. Onu da başka forumlar üzerinden elde ediyorlardır. 

      Oprekin bir youtube hesabı kullanıyordu. Bir de kendi sitesi vardı. Bunların hepsin de aynı bu forumdakilerin yaptığı gibi sistemleri sattırmaya çalışan troller vardı. (bu forumda da başta shiftdeletenet var ve onun en başından beridir cilaladığı çok gizli abimiz var.) Gidin Oprekin' in kendi sitesinde yaptığı ne varsa bakın aynı şeyleri bu çok gizli abimiz yapıyor :) Bu forumda da aslında para mevzusunu trollerle bir ara yapmaya kalktılar. Oprekin sistemlerini satın almak için hadi para toplayalım v.s. gibi olaylar oldu. Benim tespit ettiğim 10-15 nick var. Bunlardan bazıları yan hesaplar. Düşünmeniz gereken burada olanlar. Sorun arıyorsanız burnunuzun dibinde. O paralı sistem satın aldırtmaya çalışan Shiftdeletenette aktif olarak çok gizli abimizin konularında fink atıyor. Özelden küfürler savuran ve yine farklı hesap açıp çok gizli abimizle iş çevirmeye devam ediyor. 

      Eğer bir sorun arıyorsanız, yan hesabıyla kendi konularını beğenip sanki başkasıymış gibi gelip forumu galeyana getirenler bir sorun diye düşünüyorum. İsterseniz videosunu da paylaşırım. İfşa olana kadar yan hesabıyla kendi çalışmalarına beğeni atıyor, benimle kavgalı olduğu için söz de kendisinin hayranı olduğunu söyleyerek benimle tartışmaya giriyor. Ve bu çevresindeki troll grupta yan hesabın kim olduğunu bilerek saldırıyorlar. Bu grubun kimler olduğunu da konularını açıp en çok mesaj atanlardan görebilirsiniz. Ya da rastgele yeni nicklere bakın sadece bu gizli abimizin konularına mesaj yazmak ve beğeni atmak olduğunu görebilirsiniz. Bunların geneli de yan hesap zaten. Aynı oprekim taktiği trollerle şişir şişir. Zaten trollerin gazına gelip köpürtecek insan bir şekilde oluyor. 

      Sorun arıyorsanız sorunun en büyüğü bu forumda. Neden hep aynı kişiler? Neden bir insan yan hesap açıp kendi konularını köpürtür? Neden aynı gruptaki kişiler özelden küfürler savuruyor? Tek amaç popülizm kasmak mı?

      Bu arada shiftdeletenet' in yeni kullandığı nicki de emirhanefe denilen şahsın da forumda yeni nicklerle aynı işleri devam ettiğini tespit ettim. emirhanefe' ye dava açmıştım. Benden bu şahsın bulunması için 2000 dolar tnctr datalarının bulunduğu firma için para istendi. Bende bu parayı benim değil emirhanefe nickini kullanan şahıstan temin edilmesi için Adalet Bakanlığına başvurdum. Trollere duyrulur. Bu vasıtayla bunu da eklemiş olayım. Emirhanefe denilen zavallı yeni kullandığın nickle gelişmeleri takip edebilirsin. Oraya 2000 dolar ödeyecek kadar para yaz.

      Sorun arıyorsanız sorun burada... 

    3. Shadowscape

      Shadowscape

      Teşekkür ediyorum yazdıklarını harfiyen okudum. Sistemleri incelemek konusunda size hak verdim. Tabiiki virüs vs bunlara bakmak gerek. Sadece bi keresinde ghosta sormuştum virüs varmı diye bana bütün ülke kullanıyor öyle birşey yapamam demişti. Bi ara bende kullandım ghost ama bi sorun yaşamamıştım. Hatta videosunda kendisinede kuruyor . Ama tabi dediğin gibi incelemek lazım. Bilgilendirme için teşekkürler.Ama virüs olup olmadığını nasıl anlayacam onu bilmiyorum çok açıkçası : )

    4. deli_petro06

      deli_petro06

      @Shadowscape Dünkü araştırdığım dosyayı bulabilsem bir örnek verecektim. Sadece yol olarak hatırlıyorum. C/Windows/System32 klasörü içerisinde olan bir dosyaydı. GHOST' ta da bende de C/Windows/System32 klasörü içerisindeydi. Okuduğum konu da o dosyanın C/Windows klasörü içerisinde olması gerektiği ve başka bir klasörde olduğu takdir de virüs belirtisi olduğu yazıyordu. Hatırladığım kadarıyla görev yöneticisiyle alakalıydı. Bugün mesela kurcalarken msdtc.exe dosyasına baktım. Konulardan birisinde msdtc.exe' nin virüs yediğinde C/Windows/System32 dışında bir klasöre taşındığı ve System32 dışında bir klasöre taşındığında kendisini otomatik gizlediğini yazıyor. Sistemi kurup bakmak lazım. Msdtc.exe bir şekilde etkilenmiş. Bu sadece bir örnek.

      Benim ilk bakışta dikkatimi çeken şey, System32 klasörü içerisindeki sanırım ghost_tweak.exe dosyası oldu. Bunun virüsle alakalı olup olmadığını araştırmak lazım. Bunu da sadece bir örnek olarak veriyorum. Mesela geçmişte benzer bir deneyimim olmasaydı şüphelenebilirdim. Neden System32 içerisinde bu klasör de ne işi var diye düşünebilirdim. Ancak daha ram temizlemesi uygulaması olarak kullandığım ve system32 klasörü içerisine attım. Bunu da o sistem için yazdım. System32 klasörü içerisine atmış olma sebebim de ProgramFiles yada ProgramFilesx86 klasörü içerisinde bir temizlik yaparken yada elle temizlik yapılırken silinmesin, ram temizlemeye devam etsin diye atmıştım. Genel olarakta bu dosya System32 içerisine atılıyor. Başlar da da yazdığım gibi daha önce deneyimim olmasaydı ilk dikkatimi bu çekerdi. 

      Daha çok virüs aramak için çalışır sistemde de bakmak lazım. Ancak bulduğum açığın şöyle bir güzelliği var. Başta verdiğim örnekte olduğu gibi konu da diyor ki, msdtc.exe x boyuttadır ve System32 dışına virüs kaynaklı çıkarıldığın da otomatik olarak kendisini gizler diyor. Siz çalışır sistem de gizlendiği için arasanız da bulamayabilirsiniz. Ancak ben bu yöntemle virüs yerleştirilip gizlense bile bu dosyanın değişikliğe uğradığını yada herhangi bir şekilde normal yollardan da çalıştırıldığını görebiliyorum. Sistemlerini kullanıyorsanız resimdeki dosyaların yollarına v.s bakabilirsiniz. Windowsun kendi exe, dll dosyalarının çoğu için okuduklarıma göre olması gereken klasör dışına çıktığında virüs olabileceği yazıyor. Win7, Win8, Win10 her biri için olması gereken klasörler belirtilmiş. Bunlara bakabilirsiniz. Ya da System32 klasörü içerisinde çalışan ghost_tweak.exe orada var mı? Gizlenmiş mi? Gizlenmişse neden gizlenmiş v.s gibi araştırma yapabilirsiniz. Mesela system32 içerisine ghost_tweak.exe attığını belirtmiş mi? Ya da sorduğunuz da yok ben system32 klasörü içerisine ghost_tweak.exe atmadım diyorsa şüphelenebilirsiniz. Çünkü net olarak orada veri var. Ve microsofta gönderilen kurulumla alakalı rapor içerisinde bu işlem gidiyor. Benim şu ana kadar gördüğüm bu verileri silemiyorsunuz. 

      Kendimden de bu konuyla alakalı şunu yazabilirim. Ram temizleme görevi için https://wj32.org/wp/software/empty-standby-list/ linkindeki ram temizleme işlemi için kullandığım dosyayı system32 klasörü içerisine attım. MemReduct ekleyene kadar bu dosyayı kullandım. Kendim elle oraya attığım için bu dosya verisi çıkıyor. Ve o sistemi kuran herkesin Windows' a gidecek raporları içerisinde bu veri bulunuyor. Raporlama olarak gider gitmez bilmiyorum. Ancak bu veriler silinemiyor. Özellikle gördüğüm dışarıdan mudahale edildiğinde bu veri kesinlikle işleniyor. 

      Virüs var diyebilmek için iyi araştırmak lazım. Mesela ben ilk olarak ilgimi çeken x.exe dosyalarına bakıyorum. Örnek; ghost_tweak.exe. Çünkü bu exe dosyası sistemin kendi bileşeni değil. Reg.exe bu sistemin kendi bileşeni. Mesela reg.exe GHOST çalıştırmış. Ya bir reg kaydı girmiş yada elle regedit çalıştırıp bir değişiklik yapmış. Sistemin kendi bileşeni olduğu için onları sona bırakıyorum.

      Kesin olarak yazabileceğim şu var. Verdiğim iki örnekten Gizli sistemcinin hazırladığı sistem de Administrator hesabında da sonradan iso indirip format atarak oluşturduğunuz yerel yada microsoft hesabında da KMS_inject orjinal keyinizle bile kurulum yapsanız çalışır olarak geliyor. Mesela bu benim için bir sorun. Hem kendi orjinal key' im var hem de KMS kullanmak istemiyorum. Ya da KMS' nin çalışmasını istemiyorum. Hem gizli diye sistem pazarlanıp hem de bir açık olarak KMS dosyası aktif olarak çalışıyorsa düşünüp taşınıp siz karar vereceksiniz. 

      GHOST' a aitte tüm verileri paylaşabilme şansım yok. Diyelim ki verdiğim örnekteki çalışmasın da Defender' sız Lite, Defender' lı Lite v.s farklı sürümler var. Her sürüm için ayrı ayrı veriler var. Ya da farklı pc' ler de hazırlanmışsa farklı IP, Mac adresleri vs. var. 

      En başından beridir de bu forumdaki kavgamın nedeni bu. Kendi sisteminizi kendiniz hazırlarsanız bir çok soru işareti olmaz. Ancak bu forumda olduğu gibi birileri sizin önünüzü kesmek için gruplaşıyorsa oturup düşünmek lazım. 1-1,5 yıldır 10-15 kullanıcının aktif olduğu bir grup birşeyleri aşağı düşürüp birşeyleri yukarı çıkarıyorlar. 500 bine yakın kullanıcısı olan bir forumu 10-15 kişi parmağında oynatıyor.

      Koskoca forumun tek bildiği format atmak. O da nasıl oluyor bilmiyorum. Günde 3 sistem gipgizli sistem paylaşılsa 3' üy le de format atıyorlar :) Güvenlikle alakalı da endişe duyuyorsanız, kendi hazırladığınız sistem, kendi ayarlarınız en güvenlisi. En azından buna kafa yorarken çoğu dosyanın Windows' a ait olup olmadığını yada şüpheli birşeyler olup olmadığını az da olsa anlayabiliyorsunuz. 

      Ghost avrupalı olduğu için sistemlerini kuran kitlenin çoğunun önemsiz kişisel işler için kullandığını düşünüyorum. Orada alıp kurumsal bir firmaya modifiye bir sistem kuracaklarına ihtimal vermiyorum. Biz de adam alıp kurumsal firmasında kullanıyor :) Alıp teknik serviste kullanıyor :) Siz de bu forumun formatçıları gibiyseniz korkmanıza gerek yok. Her gün pc' sine 3-5 format atan başkasına ne yapmaz :) 

      İşin şakası bir yana oradaki listedeki dosyaları kontrol edeceksiniz. Rastgele örnek verdim. Msdtc.exe dosyası için okuduğum konu da virüs yediğiniz de yada başka bir klasöre taşındığında otomatik olarak kendisini gizler diyor. Eğer bu bilgi doğruysa ve msdtc.exe' yi bulamadıysanız görev yöneticisinde çalışıp çalışmadığı görülüyor...

      Kaliteli ve güvenilir bir antivirüs bana göre şart...

      Buna rağmen virüs yeme ihtimaliniz yine var...

  3. Forumda Gizli diye boş muhabbet yapılan sistemden sadece %3-5 lik önemsiz veri paylaşıyorum. Daha kendisine faydası olmayanlar gizli sistem paylaşıyorum diye forumda fink atıyor. 

    Bu hazırladığı sistemde indirdiği .xml dosyası adresi;

    https://cxcs.microsoft.net/api/settings/tr-TR/xml/settings-tipset?release=20h1&sku=Professional&platform=desktop

    Bunlar sadece uygulama hazırlarken yaptığı işlemlerden bazıları;

    Q9TW3q.jpg

    Bir adet sistemine sızmaya yetecek IP adresi :)

    Üzerine daha kontrol etmediğim bir kaç bin veri var. Bu şahıslar forum da gizli diye sistem paylaşıyor. Umarım bu şahıslar bir şirketin verilerini koruma görevi falan yapmıyordur. Yapıyorlarsa o firmalar Allah' a emanet demektir...

    Ve bu gizli denilen sistemden verileri bulmak için kullandığım 2 uygulama da ücretsiz basit uygulamalar. Ahlaksız tipler olsalar da güvenlik sıkıntısı yaşamasın diye 2. uygulamayla elde ettiğim sıkıntılı verileri paylaşmayacağım...

    Öyle toplama bilgilerle şöyle yapıyorsun böyle yapıyorsunla bu işler olmuyor. Daha kendi verilerinin gizliliğini koruyamazken Gizli diye sistem paylaşılıyor :)))))

    1. Show previous comments  2 more
    2. deli_petro06

      deli_petro06

      Ücretsiz 2 uygulamayı konusunda bilgi veremem. Daha önce de yazdım. Gizli gizli diye sistem paylaşanların IP' si v.s var. Yabancı bir paylaşımcının Windows İnsider hesabına şifresiz girilen veriler var. Kısaca bunu paylaşamam. İleri de yasal olarak sıkıntı çıkarabilir. Takdir edersiniz ki bu açığı iyi şeyler için kullananlar olacağı gibi kötü şeyler içinde kullanan var. Ve gördüğüm kadarıyla GHOST SPECTRE dahil kimse bu açık konusunda fikri yok. Birazdan GHOST SPECTRE' ye ait bir kaç dakika da elde ettiğim önemsiz verilerin görsellerini de paylaşacağım. Kazdıkça fışkırıyor. Paylaşacaklarım yine güvenlik riski oluşturmayacak şeyler olacak. Ninjutsu grubunun hazırladığı Ninjutsu sistemlerini de merak ediyorum. Ancak Ninjutsu OS sistemlerinin sanırım içinden çıkamam. Bu çalışmalardan binlerce veri elde ediyorsam Ninjutsu OS sistemleri düşünemiyorum. Sanırım Ninjutsu OS sistemleri bir değil bir kaç kişi hazırlıyor. IP' ler, bağlanan cihazlar v.s sonucu tahmin etmek imkansız gibi birşey...

    3. asil111

      asil111

      yani kısaca ne diyorsun ? Kime güvenipte kimin Sistemlerini kuralım ? Görünen o ki Microsoftun el değmemiş sistemleri her zaman tercihimiz mi olmalı. Uzman görüşün nedir :)

    4. deli_petro06

      deli_petro06

      @asil111 Yani sorgulayın diyorum. Forum da 500 bin üye varsa bu forum üyelerini 10-15 kişilik grup ahlaksızca manipüle ediyor. 2 yıl boyunca çok gizli aşırı gizli gipgizli diye paylaşım yapıldı. 500 bin kişiden bir kişi de çıkıp nedir bunu güvenli yapan demedi. Net olarakta yazayım. İncelediklerim içerisinde en çok tehdit içeren çalışmalar da bu grubun köpürttüğü şahsın çalışmaları. En azından meraktan sorarsınız. Allah beyin vermiş işin özü sorgula diyorum. O beyin süs olsun diye yok. Dönün çevrenize bir bakın. Her yer de çinli, rus, amerikalı, beğenmediğimiz araplar var. Neden acaba? Adam bu gipgizli sistemi alıp şirketinde kullanıyor... 

      Forumdaki 500 bin üye mayın eşeği gibi kullanılıyor bu grup sayesinde. Mayın eşeği gibi kullanılmak istemiyorsanız kendi sistemlerinizi kendiniz de yapabilirsiniz. Zamanınız yoksa da en azından kurcalaya kurcalaya birşeyler öğrenir, sıkıntılı sistemleri ifşa edersiniz. Yemin ediyorum ben bıktım. Bu kadar mayın eşeği olunmaz. Oprekin diyorlar, ooo herkes saldırıyor. (Oprekin aşırısı sıkıntılı bir şahıstı.) Lori Yagami diye birisi (bana göre Türk. Yazılanları da biliyor. Bunu daha önce bir paylaşımında aynı linkleri kullanıyor dedikten sonra değiştirmeye başlamasından biliyorum. Nedense ben paylaşımı kesince o da yok oldu.) Lori Yagami' nin forum da 50 bin den fazla iletisi var. Yanlış bilmiyorsam. Sorgulamadan insanlar sistemlerini indirdi. Başka ülkedeki bir siteye gir 3-5 Türkçe kelime yaz bakalım kaç dakika yaşayabiliyorsun... 

      Ben bu foruma üye olduğum da Rus' lar dünyanın her yerinde toxic tiplerdi. O günden bu güne adamlar resmen dünyanın bir numarası oldular. Her oynadığın oyunda, her kurduğun uygulamada, her girdiğin site de, her kullandığın WinPE' ler de say say bitmiyor. Her yer de adamlar var. Biz de ne var. Bir ahlaksız grubun köpürttüğü ve birçok insanın mayın eşeği gibi peşine takıldığı gülünç bir topluluk var. Sistemlerini inceliyorum. Tam bir felaket. Sizi de bu şahsın konuların da sıkça görüyorum. Sorgulayacaksınız. İlk olarak bu ahlaksız tipin konusunu paylaştım. O günden bu yana kaç gün geçti. Konuyu okuyanlardan birisi de çıkıp bilader nedir bu gizli? Sormadı...

      Bu ahlaksız tip dışında kimse konusunda birşey demiyorum. İndirin, indirmeyin umrumda değil. Forumda dönen işlere tek kelime yazamıyorsunuz. Gelip aklınızca burada "Uzman görüşün nedir :) " şeklinde dalga geçmeye kalkıyorsunuz. İlla bir akıl hocası arıyorsanız, görüşüm mayın eşeği olmayın, birşeyi okuyorsanız kendi tercihinizi yapacak kadar Allah beyin vermiş. Okursunuz, güvenilir geldiyse kendi kararınızı kendiniz verirsiniz. Kimseye uzmanlık taslama yada akıl hocalığı yapmak gibi bir derdim yok. En başından bu yana da tek yapmaya çalıştığım forum da genç arkadaşlara bir şeye başlamaları için ilham vermeye çalışmak. 

      Amacım bir önceki cümle. Ancak sonuç? Bir kısmı yan hesap, bir kısmı trol hesap, bir kısmı sadece belli şahısları köpürtmek için kullanılan hesapların peşinden koşup duran bir topluluk. Bir kısmı da özelden şu senkron2 denen şahıs yok mu? Şu SON_VATAN denilen şahıs yok mu? Şu fingerprint denen şahıs yok mu? diyerek bunlar yüzünden paylaşımı bıraktım diyip sonra konuların da boncuk dağıtıyor. Bir kısmı mayın eşeği gibi bu grubun gazlamasıyla özelden küfür etmek için kullanılıyor. Köpürttükleri şahısta forumdan ben gidiyorum deyip, yan hesabıyla kendi paylaşımlarını beğenen, ben onun hayranıyım diyerek aklınca benimle kapışan zavallı. Foyası ortaya çıkınca da zaten ben kendi nickimle de gelirdim diyen garip bir tip...

      Ne uzmanım, ne birisinin yerine karar verecek birisiyim, ne de bir önceki kısımda yazdığım gibi forumda tiyatro çeviren bir üyeyim. Bir konu belirlerim. Gerekirse yüzlerce saat araştırırım, denemeler yapar öğrendiğim kadarıyla bildiğim kadarıyla gelir fikrimi yazarım. Doğru olma ihtimali olduğunu düşünüyorsanız ve güvenlikle alakalı endişe duyuyorsanız, kararı siz verirsiniz. 

      Neden Oprekin hep kontrolünde olan siteler de, facebook, youtube sayfasında milleti soyup soğana çevirdi düşünmek lazım. Aynı bu forum da olduğu gibi bu forumlar da nasıl tutundu. Neden bir Amerikan sitesinde tutunamadı. Neden kendi sistemlerini köpürtmek için belli kişileri kullandı. Ki, bu forumda Oprekin sistemlerini köpürtenlerle bu şahıslar, gipgizli reisin çevresindeler :) Ve sürekli konuların da yalan dollan tiyatro çevirip duruyorlar. Yok, çok samimi değillermiş. Özelden yazışıp tiyatro çeviriyorlar. Mesela ben bunları sorguluyorum. Birisinin de akıl hocası olmasına gerek yok.

      Gipgizli reisle alakalı da aslında elimde bir takım şeyler var. Ancak forum da Oprekin gibi patladıkları zamanı bekleyeceğim. Bu grubun çok sevdiği birşeyle yazımı tamamlayayım. Nickte deli var diye sürekli oradan alıntı yaparak tiyatro yapmalarına katkı da bulunayım. "Deli" nin ipiyle kuyuya inilmez. Okuyacaksınız, kararı siz vereceksiniz...

       

  4. Bugün Sysprep işlemiyle alakalı sanırım bir açık buldum. 2 ücretsiz uygulamanın birincisiyle saat saat, saniye saniye o uygulamada hangi programları çalıştırmış, kaçta pc açılmış kaçta kapanmış. Hangi sitelere girmiş, sysprep yaptığı sanal makineye bağladığı D diskine hangi uygulamarı indirmiş, hangi tarih ve saat, saniye de indirmiş herşey vardı. Bir temizlik uygulamasıyla da temizlik yaptığını sanmış ancak bayağı döküman duruyordu. cscx.microsoft.com sitesinden xml dosyası falan indirmiş. 

    Örnek olarak; W10 yapım isimli bir iso yada klasör den Edge kaldırmış, kurmuş, Inspectre isimli bir uygulama çalıştırmış. Dism++ 64, Dism++ x86, Sistem ince ayar, Defender Control 2.0, Ntlite setup, Geek Uninstaller,Win10 tweaker 15.2 v.s gibi çok detay şekilde uygulamayı bilgisayarına hangi tarihte indirmiş, pc ne zaman açılmış kapanmış v.s gibi bilgiler mevcut. Daha ilginç bilgiler de vardı. 

    Buraya kadar herşeye, ne olacak ki diyebilirsiniz...

    Ancak yerli yabancı hazırlanmış 3-4 sistem indirip kurcaladım. Kurcaladığım sistemlerden birisinde bulduğum bir link şeklinde dosyayı 2. bir uygulamayla çalıştırdığım da şifre dahi girmeden bir windows insider hesabına giriş yaptım : ) Şu an üzerinde çalıştığım şey; acaba sysprep yaparken insider hesabını açtı ve kaydettikten sonra geçmişi silmeyi unuttuğu için mi şifresiz hesaba girdim yoksa Windows raporlama sistemi için tuttuğu bir yedek mi onu çözmeye çalışıyorum...

    Şunu yazabilirim Ccleaner, HibitUninstaller veya benzeri uygulamalar kişisel verileri silmiyor. Microsofta bu konuyu raporlamayı planlıyorum. Bakalım düşündüğüm gibi bir açık mı var? Yoksa tamamen hazırlayan şahsın mı umursamazlığından kaynaklanıyor?

    1. asil111

      asil111

      Sorunu detaylandırıp çözdükten sonra ve Microsoft'a bildirdikten sonra konuyu açsaydın daha iyi olurdu. Şimdi uyanığın biri belirttiğin konu üzere gider detaylı çalışma yapar, dediğin gibi Microsoft a bildirir. Velevki böyle bir açık olduğu tespit edilirse, Şirkette açığı bulana gönlünden kopanı mesela 50.000 $ adama hediye eder. Ruhunda duymaz ama, Sende öle baka kalırsın... Bilgi değerli şeydir. Nasıl kullanacağını bilmezsen senin için değersizleşir ama kullanmayı bilen için daha değerli olur ;)  (Zamanında hayrımıza Microsoft, google, facebook gibi bir çok şirketin açıklarını bildirmiştik. Millet açık bulup para kazanıyordu, biz öle bakıyorduk... Yanlış anlama, Yukarıdaki örneklemede onun için... ) 

    2. deli_petro06

      deli_petro06

      İşin para kısmı önemli değil. Microsoftunda 50.000 dolar ödül vereceğini sanmıyorum. Adamlar ne açıklar buluyor sadece teşekkür edip geçiştiriyorlar. Detaylı bir çalışma yapacak kişi varsa ve modifiye bir işletim sistemi kullanıyorsa oluşturduğu yerel kullanıcı hesabı üzerinden de bu verileri araştırabilir. Sysprep işlemi yaparken administrator hesabıyla bıraktığı kalıntı olarak ne varsa yeni oluşturulan hesaba da aktarıyor. 3 yabancı 2 yerli modifiye işletim sistemine baktım. İstisnasız bütün hareketleri saniyesine kadar görülüyor. Ve sysprep işlemi için normal masaüstüne indiriği dosyaların indirilme zamanı v.s gibi şeyler de var. 5 sistemden birisinde şifresiz hesaba girdim. Diğerlerinde de vardı gözümden mi kaçtı bilmiyorum. Her işletim sisteminden kalan artıkları kontrol etmek zahmetli. Hepsine de bakamadım. Çünkü bir işleme ait birden fazla veri var. Örnek veriyorum, sysprep için dism++ uygulamasını x tarihte, saat ve saniye de indirmiş. Sonra bir iso oluşturup x isimli bir klasöre atmış. Ardından x tarihte çalıştırmış v.s gibi bir uygulamaya ait veriler v.s var. Girdiği siteler, girdiği sitelerden indirdiği dosyalar v.s böyle gidiyor. Güvenlik açığı olabilecek tam olarak neler var daha detaylı bakmam lazım. Şu ana kadar bahsettiklerimden en önemlisi, modifiye edilmiş bir sistemde şifre girmeden microsoft insider hesabına girmem oldu. Hem de o modifiye işletim sistemine yerel kullanıcı hesabı oluşturmuş olmama rağmen o şifresiz olarak girdiğim link vardı. Ve yakın dönem olduğu için şifresini de değiştirmemiş olabilir. Daha çok uyarı amaçlı ekledim. Ccleaner, hibituninstaller, hdcleaner v.b. hiçbir temizlik uygulaması bu verileri silmiyor. Bunu şunun için yazıyorum. Birinde bir ağ uygulamasıyla işlem yapılmış. Elle ip adresi v.s girmiş. Sıkıntı...

  5. Denemeye devam...

    Majorgeeks' e benzer bir bir iş yapmayı planlıyorum. Benzer diyorum. Çünkü benim amacım 200+ reg kaydı oluşturmak değil. Aksine 200-300 reg kaydını sorunsuz bir şekilde birkaç reg dosyasına sığdırmak. Ve OEM klasörü içerisinde hem reg dosyası desteğiyle hemde setupcomplete.cmd' ye bcedit v.b komutlarıyla kurulum sonrası birçok ayarı aktarabilmek. Bugün öğle saatlerinde pc başına geçip sıfırdan birçok reg dosyasını birleştirmeye çalıştım. Daha birçok ayarı ekleyeceğim. Videoda deneme yaparak hem paylaşayım, hem üstadlar yanlışlarımı söyler diye düşündüm. Bu yüzden hatalarıyla upload ettim...

    REG DOSYALARI:
    https://disk.yandex.com.tr/d/q-dbzBCl6uNu1A

  6. Aynı tipler aynı tiyatrolar... DEVAM...:))))

    Boşa dememişler can çıkar huy çıkmaz...

    Bak giderim ha... :))))

     

  7. Kısmet olursa sonraki paylaşımda kilit ve duvar kağıdı olarak kullanmayı düşünüyorum. Biraz üzerinde düzenleme yaptım. Özellikle telefon tablette çok hoş görünüyor. PC' de de duvar kağıdı olarak kullanmaya başladım...

    PHm3TW.jpg

    Orjinali

    52415024_peakpx(5).thumb.jpg.5ca28ff0a2739be7e62636b9ae0f5e51.jpg

  8. Logonun elden geçme zamanı gelmişti...

    Uzun zaman photoshop kullanmayınca paslanmaya başlamışım...

    PH07Gj.jpg

  9. Son 2 gündür "Yaşar Usta" gibi Microsofta triplendim... :)

    Spoiler

     

    Yeni şeyler deneyeyim dedim.

    -NetFramework 3,5 ve 4,8' i iso' dan silip Windows'u kurduktan sonra ekleyeyim dedim. Hiçbir farklılık yok. O kadar zahmete değmez dedim.

    -Ardından Windows PowerShell' i iso' dan sileyim. Majorgeeks' Portable olarak son sürümünü indirdim. Ardından Program Files klasörüne attım ve bir kısayolunu da başlat menüsüne ekledim. Ancak Microsoft beklediğim gibi bir cevap vermedi :)

    Spoiler

     

    Bir komut dosyasını Portable Windows Powershelle çalıştırmak isteyince Windows resmen kör oldu. Bir türlü görmedi. Hem komut dosyası üzerinden hemde "Ayarlar + Uygulamalar + Varsayılan Uygulamalar + Dosya Türüne Göre Varsayılan Uygulamaları Seçin" kısmından varsayılan olarak seçmeye çalıştım. Microsoft kör oldum diyor başka birşey demiyor. .cmd uzantısına bir türlü portable powershell' i ekletmedi.

    Bende .msi uzantılı olarak son sürümü indirip kurayım dedim. İndirdim, kurmaya çalıştım. Microsoft abimiz Windows Manager 4.0 yükle önce dedi. Onu da indirdim. Kurayım dedim. Demesin mi? Bu uygulamayı Windows Özellikleri kısmından yüklemen gerekiyor! Bu test için hazırladığım sistem de de Windows Özellikleri çalışmıyor.

    Kısaca Windows PowerShell' i de silmenize gerek yok. O kadar istiyorsanız Windows Özellikleri çalışan bir windows üzerinde Windows Özellikleri kısmından kaldırabilirsiniz. Aktif olarak kullanıyorsanız kaldırmayın. Tavsiye etmem. Sonra başa bela oluyor...

    Bu bahaneyle de Distek 1,75 GB lere kadar yer kaplayan bir denemem oldu. Ortalama olarak 1,89 GB' larında kurulumlar oldu. Videosunu da çektim. Eklediğim OEM klasörü konusunda da elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım...

    Screenshot_3.thumb.jpg.205b7a9188ff1da0eb3b408f63152dd0.jpg

    1. amd_turkey

      amd_turkey

      compact komutu kullanmadan 1,9 gb ta düşürdüysen şapka çıkarıyorum...

  10. Winreducer için dün yeni bir bilgi eklenmiş. Winreducer' i beğeniyorum ve yakından takip etmeye çalışıyorum. Projenin başındaki arkadaşın paylaşımlarına göre çok güzel özellikler eklenecekmiş. Windows düzenlemesi yapılmasının yanında Office' i de düzenleme seçenekleri ekleneceğini yazmış. Hatta kullandığı birçok altyapının güncelleneceği veya tamamen yenileneceğini yazmış. Ve birçok yeni özelliğin de bu yenilenme sürecinde ekleneceğini yazmış. Windows 11 desteği için de yanlış anlamadıysam 5 Ekim 2021' de Ex 110 diye bir sürüm ekleyeceklermiş. Diğer açıklamalar aşağıda;

    Spoiler

    WinReducer Proje Durum Bilgisi (05 Eylül 2021) [TÜMÜ]
    5/9/20210 Yorumlar
     
    Selam beyler,

    Uzun haftalar süren sessiz çalışmanın ardından, WinReducer "ES-Serisi" ve "EX-Serisi" yazılımının geleceği hakkında bu yeni WinReducer Projesi bilgilerini sizinle paylaşmaktan gerçekten çok mutluyum.

    Tüm WinReducer Yazılımlarının gelecekte birçok değişiklik, modifikasyon ve iyileştirme ile geliştirilmeye devam edeceğini onaylıyorum:

    1 - WINREDUCER PROJESİ 10 YILLIK YILDÖNÜMÜ
    05 Ekim 2021'de WinReducer Projesi 10 Yıl sürecek! Ve bu harika etkinlik için bir çok sürpriz olacak... Ama bu bir sürpriz olacak... İkisi burada saklı ;)
    WinReducer Web Sitesinde ve Forumda 05 Ekim 2021'i kaçırmayın :)

    2-WINREDUCER EX-100 - v3.x.x.x
    v3.0.0.0, birçok iyileştirme ile Haziran 2021'de piyasaya sürüldü ... ve v3.0.0.1 [VIP] ve v3.1...0 [ALL] yakında yeni bileşenlerle sunulacak: 10-11- [VIP] için 12 Eylül 2021 ve [ALL] için 17-18-19 Eylül 2021.
    v3.x.x.x dalına dayalı daha fazla yeni sürüm, önümüzdeki haftalarda daha düzenli olarak sunulacak.

    3 - YAYIN PROGRAMI
    Sürüm sürümü, alternatif olarak [VIP} ve [ALL] sürümleri arasında haftada bir yeni sürümle Şubat 2021'de tanıtılan yeni programa dayalı olacaktır, örneğin:
    - 1. Hafta : [VIP]
    - 2. Hafta : [TÜMÜ]
    - 3. Hafta : [VIP]
    - 4. Hafta : [TÜMÜ]

    4 - HATA AVLAMA OTURUMU 2021
    Markus ve KrX (Forum Moderatörleri) ile, yıl sonundan önce, bulgularınızı veya hata raporlarınızı gerçek zamanlı bir süreçte çözmek için yeni bir Hata Avı Oturumu düzenlemek için çalışıyoruz.
    ==> Bu arada, hataların hala mevcut olup olmadığını veya tekrarlanabilir olup olmadığını veya forum hataları gönderilerinin kapatılması gerekip gerekmediğini kontrol etmek için forum hata mesajlarınızı kontrol edip güncellerseniz harika olur ... çok teşekkür ederim !

    5 - WINREDUCER EX-110
    Son haftalarda birçok kullanıcı bana Windows 11 için bir WinReducer Yazılımını ne zaman yayınlayacağımı sordu ... bu yüzden bugün ilk genel sürümün resmi tarihini açıklayabilirim: 05 Ekim 2021
    WinReducer EX-110, Windows 11 için özel bir yazılım olacak ... ayrıca bunun için özel bir Forum bölümü olacak.

    6 - WINREDUCER SERİSİ - v4.x.x.x [Şubat 2021'deki en son WinReducer projesinin Durumundan bu yana değişiklik yok]
    Haziran 2021'de, tüm WinReducer "ES-Serisi" ve "EX-Serisi" yazılımlarının resmi olarak yayınlanmasından 6 yıl sonra ... tüm yazılımlarınız tek bir varlık olmak için gelişmeye başlayacak: "WinReducer Serisi".
    Tüm yazılımlar ve kategoriler, büyük değişikliklerle (yeni tasarım, yeni kullanıcı arayüzü, yeni kullanıcı deneyimi, yeni kaldırma motoru, yeni işlevler, ...) tamamen elden geçirilecek ve temalara göre yeniden gruplandırılacak (tek tema için bir yazılım):
    - ES-Serisi: yüksek düzeyde verimlilikle kolay görevleri başarmak için "Kolay ve Basit" yazılımın kısaltması
    - EX-Serisi: WinReduced 7, 8.1, 10 ve 11 ISO'nuzu oluşturmak için tüm seçeneklerle birlikte "Uzman" yazılımının kısaltması (Windows 8.0 desteklenmeyecektir)
    - MM-Serisi : Media Center grafik kullanıcı arabirimini kullanan tüm ses ve video dosyalarını okuma ve dönüştürme için tüm seçeneklerle "Multimedya" yazılımının kısaltması
    - PR-Serisi: WinReduced 10 veya 11'inizi ve Sunucu ISO'nuzu ve ayrıca MS Office ISO'nuzu oluşturmak için tüm seçeneklerle "Profesyonel" yazılımın kısaltması
    - ... gelecekte daha fazlası mevcut olacak!
    ==> Tüm bu yeni "WinReducer Serisi - v4.x.x.x" yazılımı, WinReducerOS ile kullanılabilecek yeni bir yazılım mimarisi sunacak: WinReducerOS Core'a dayalı "WinReducerOS Modülleri" adlı modüler mimari!
    ==> WinReducer "ES-Series" ve "EX-Serisi" v1.xxx, v2.xxx ve v3.xxx'den tüm geçerli seri numaraları, "WinReducer Series - v4.xxx" ile birlikte geçerliliğini koruyacaktır. WinReducerOS web sitesinde mevcut olmalıdır (henüz mevcut değildir).

    7 - WINREDUCER "ES - Dosya Doğrulayıcı", "ES - Logo Değiştirici", "ES - Wim Converter", "ES - Wlan B&R", "EX-70", "EX-80", "EX-81" ve " EX-100" planlı Sınırlı Destek, Destek Sonu ve Kullanım Ömrü Sonu [Şubat 2021'deki en son WinReducer Proje Bilgilerinden bu yana değişiklik yok]
    Hem Sınırlı Destek (L.S.), hem de Destek Sonu (E.O.S.) ve Kullanım Ömrü Sonu (E.O.L.) için tüm bu WinReducer Yazılımları için geri sayım başladı:
    - "EX-80" : L.S. Haziran 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "ES - Dosya Doğrulayıcı": L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "ES - Logo Değiştirici" : L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "ES - Wim Dönüştürücü": L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "ES - Wlan B&R" : L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "EX-70" : L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "EX-81" : L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    - "EX-100" : L.S. Aralık 2021'de - E.O.S. Haziran 2022'de - E.O.L 05 Ekim 2022'de
    ==> Dikkatli olun, bu yazılımlarda sunulan tüm işlevlerin geliştirilmesi, yeni "WinReducer Series - v4.x.x.x" geliştirme dalında gelişmeye devam edecek, bunlar basitçe farklı şekilde yeniden düzenlenecek! Artık sadece yazılım isimlendirmesi kullanılmayacaktır.
    ==> Kayıtlara göre, 05 Ekim 2022 WinReducer Projesinin 10. doğum günü olacak!

    8 - WINREDUCER.NET VIP ÜYE ALANI
    Şubat ayında VIP Üye Alanının 05 Ekim 2021'de durdurulacağını duyurmuştum... ancak bu, VIP Üye Alanının 10 yılı için 05 Ekim 2022'ye ertelenecek.
    VIP sürümleri hem "WinReducerOS" hem de "WinReducer Series - v4.x.x.x" yazılımında farklı şekilde sunulacaktır. Ve bu çizelgenin 6. maddesinde belirtildiği gibi, tüm geçerli seri numaraları "WinReducer Series - v4.x.x.x" yazılımı tarafından ve WinReducerOS web sitesinde (henüz mevcut değil) bulunacak bilgilere göre desteklenecektir.

    9 - WINREDUCER.NET WEB SİTESİ [Şubat 2021'deki en son WinReducer Proje Bilgilerinden bu yana değişiklik yok]
    WinReducer.net web sitesi 05 Ekim 2021 tarihinde v10.0.0.0 olarak güncellenecektir.

    10 - WINREDUCER.NET FORUM [Şubat 2021'deki en son WinReducer Proje Bilgilerinden bu yana değişiklik yok]
    WinReducer.net Forumu her zamanki gibi kullanılabilir ve kullanılmaya devam edecektir.

    11 - SON SÖZLER
    WinReducer "ES-Serisi" ve "EX-Serisi" yazılımı, WinReducerOS yazılımının yanında WinReducer Projesinin önemli bir parçası olmaya devam edecektir. WinReducerOS'un gelişimi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, WinReducerOS Forumunda (Haberler) yeni bir "WinReducerOS Alpha Status Description - Part 4" bulunmaktadır: www.winreduceros.com/forum

    Bu uzun aylar boyunca gösterdiğiniz sabır ve saygı için hepinize gerçekten TEŞEKKÜR EDERİM, Windows özelleştirme tutkumuz için en harika ve yenilikçi deneyimi sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum!

    Güzel bir gün geçirmenizi ve güvende kalmanızı dilerim!

    Saygılarımızla,
    kış fırtınası2050

     

  11. Hazır boş zaman varken, Windows Netframework 3,5-4,8 Silip performansa etkisine bakıyorum. 

    1- Netframework 3,5-4,8' i tamamen sildiğimde işlemci, ram değerleri aynı gibi görünse de tepkiler daha hızlı. Menlülerin tepkilerini beğendim. Daha önce yaptığım bir deneme de Powershell açılıp, kapanıyordu. Araştırdığımda Netframework kaynaklı olabileceğini yazmışlardı. O tez çürüdü. Netframework' ü tamamen sildim ve powershell sorunsuz çalışıyor. Hatta daha hızlı açılıyor. Windows Güncellemeyi sorunsuz yaptım. Üstüne windows üzerinden Netframework 3,5-4,8' i yükledim. 

    2- Windows iso boyutunu, sonuç düşündüğüm şekilde olursa 1 GB altına düşürmeyi deniyorum. 

    A ) Windows Özellikleri çalışır durumda olması için esd sıkıştırma yapmadan boyut; 2,1 GB

    B ) Esd sıkıştırmayla muhtemelen 1,6 GB' lara iner. Ve sysprep + Windows Özellikleri çalışıyor. 

    C) Derin bir temizleme yaparsam 1,6 GB ' lardan 1,1 GB veya 1 GB ' ın altına düşer diye tahmin ediyorum. (ESD sıkıştırmalı) Ancak derin temizlik sonrası Windows Özellikleri muhtemelen çalışmayacak. Çalıştırabilmeyi deneyeceğim...

    DENEME SÜRÜMÜ: 19043.1200 Win10 Pro X64

    P5AdwU.jpg

    P5A01n.jpg

    Planım; 1 GB civarlarında Windows Özellikleri kurulumdan sonra yada önce nasıl çalıştırabilirim. Diğer sorunları çözebileceğimi düşünüyorum. 

    Amacım; Windows 10' un tüm bileşenlerini silip, sorunsuz şekilde tüm bileşenleri Windows üzerinden yüklemek koşuluyla nasıl ekleyebilirim...

  12. Hala bazı konular da malum konudan dolayı ağlayanlar görüyorum. Bu kadar ağlamayın. Her olayda foyalarınız daha da çok ortaya çıkıyor. Aynı grup şişir, köpürt, patlat yapmaya çalışıyorlar ancak kimse takmıyor. Öyle konular da ağlamayın. İşi de sürekli bana yüklemeye kalkmayın. Terbiyesizliğin en alasını yaptınız. Terbiyenizle oturun. Forumu yok ettiniz. 

    Ağlayacaksanız, rahmetli Oğuz Yılmaz abimizden aşağıdaki şarkı size yardımcı olur. Yanına da bol klorlu bir çeşme suyu alın. Klorlu su içip, içip dertlenebilirsiniz. Bu ucuz numaralar komik! Roketleriniz yine tiyatroyla mı dönecek? Bu arada 2. nickleriniz olmazsa bu operasyon tutmaz...

    Bu kıyağımı da unutmayın. Rahmetli Oğuz abimde güzel söylerdi bu türküleri...

     

    1. KemalALKIN

      KemalALKIN

      Konu nedir hocam?

    2. ByOs

      ByOs

      Nası da belli angara bebesi olduğun 😉

  13. Bununla konuyu sonlandırıyorum. Hala kanıt isteyenler vardı...

    PsmOfR.jpg

  14. Cümleten Selamun Aleyküm...

    Arkadaşlar forumda konular için video yüklemek amacıyla kullandığım youtube kanalında bugün aşağıdaki gibi virüs yaymak amacıyla bot hesap gördüm. Kesinlikle tıklamayın. Gördüğüm anda siliyorum. Ancak ben sildiğimde siz görebiliyor musunuz bilmiyorum?

    Bu linkler sadece virüs yaymak amacıyla kullanılıyor...

    Screenshot_1.jpg

    1. neskali

      neskali

      Yok üstad görünmüyor bizede eline sağlık.

  15. Yetişirse geceye, yetişmezse yarına paylaşırım...

    Nostalji çalışması olarak paylaşmak istiyorum. İlk yada ikinci paylaşımımdı. Biraz düzenleme yaptım...

    @polymorpha kardeşim de dönüş yapar, performans konusunda desteklerse güzel bir çalışma olabilir. Beklediğim sonucu alır ve polymorpha kardeşim desteğini eksik etmezse HOME sürümü için daha geniş bir görsel çalışma planlıyoruz...

    PRqte9.jpg

    PRqCnt.jpg

  16. 19043.1083 Katılımsız Kurulum Denemesi...

    P41q4M.jpg

  17. Sonunda düzgün çalışan bir normal çalışma elde ettim. Asıl sorun şu; bu bir lite çalışması değil. Windows Özellikleri çalışıyor. Online, Offline kurulum yapılabiliyor. Ancak uzun süredir DeLite serisinde Windows Özellikleri kısmı sorunluydu ve bunu nasıl açıklayacağım. DeLite serisine ayrı şekilde çalışacağım. Bu çalışmaya ayrı çalışacağım. Gerçi iso boyutu 1,87 GB ancak aynı şekilde çalışır olarak boyutu hala düşürebilirim...

    Baş belası rezerve alan yine sonradan açıldı. Artık indiren arkadaşlar 2 saniye kodu girerler...

    P3ACV3.jpg

     

    1. Show previous comments  2 more
    2. register
    3. amd_turkey

      amd_turkey

      iso dosyasını 1,56 Gb ta indirdim. 7GB rezerv kapattım. Upload ediliyor inşallah...

      VirtualBox_10_22_06_2021_22_07_35.png

      VirtualBox_10_22_06_2021_22_08_53.png

      VirtualBox_10_22_06_2021_22_10_16.png

    4. amd_turkey

      amd_turkey

      Mağaza yüklenebiliyor :)

      VirtualBox_10_22_06_2021_22_16_44.png

  18. Cümleten Selamun Aleyküm...

    Tüm İslam Aleminin Mübarek Ramazan Bayramı Kutlu Olsun...

    Çam Sakızı Çoban Armağanı...

    PEgLWq.jpg

  19. Nabıyonuz len... :) 

    Bir haftadır anlamsız da olsa bu parçayı dinliyorum. Sıfırdan Ntlite ve Winreducer hazır kalıp kullanma videosu hazırlamayı planlıyorum. Son DeLite 2' de kullandığım kalıplarla konuyu anlatmayı planlıyorum. İyi olmasa da bir süreliğine mikrofon buldum. Şunu silebilirsiniz bunu silebilirsiniz yerine hazır kalıpları eklemeyi planlıyorum. Kalıplarla nelerin silinip nelerin silinmemesi konularını meraklı arkadaşlar kendileri anlayabilirler diye düşünüyorum. Üstüne araştırma da önemli. Ve uupdump v.b. sitelerden windows indirme, çoklu dil içeren windows indirme v.s gibi videolar çekip anlatmayı planlıyorum...

    Bu parça acayip dilime dolandı :)

    Bu arada tok bir sesim olsa da telefon, video kaydı, mikrofonlar da acayip kötü çıkıyor. Anlamadım gitti. Telefonda sesimi duyanlarla, gerçekte duyanlar inanamıyorlar. Sebebi nedir anlamadım gitti...

     

     

    1. casper0007

      casper0007

      Windows10 Homex64 core oem brand yaptım kendıme son bı kez kurup test etmelıyım erınıyorum

    2. deli_petro06

      deli_petro06

      @casper0007 "Başlamak, bitirmenin yarısıdır" derler. El atarsanız gerisi gelir. Allah kolaylık versin...

    3. neskali

      neskali

      deli_petro06  üstad benimde gerçek konuşma sesim le mikrofon kaydındakinin alakası bile yok en az 15 seviye eksi tabi daha kötü kayıtta , çevremdekilerden de çok bu yönde geri dönüş alıyorum telefonda sesin konuşurken bambaşka diye 🤣

  20. Bitlocker iyi hoş ama bu kadar da abartı olmaz. Yedekleme için kullandığım diskin Bitlocker şifresini kaldırmak 27 saat sürdü. Tekrar şifrelemekte bir o kadar sürecek gibi duruyor. 53-54 saat şaka gibi. Bir daha yedekleme için kullandığım HDD' te deneme yapmayacağım. Üstüne birde windowsun kurulu olduğu bölümden 73+ Gb veri taşımak 2 saat sürdü...PWcNsK.jpg

     

    1. mephistooo2

      mephistooo2

      Bitlocker disk üzerinde sektör sektör şifreleme yaptığı için disk dolu iken çok uzun sürmesi normal.

      Bitlocker ile disk şifrelemeden önce her daim diski komple biçimlendirip şifreleme yaparım.

      Disk boş iken şifreleme işlemi ve şifre çözme işlemi kısa sürüyor çünkü sektörlerde herhangi bir veri yok...

    2. deli_petro06

      deli_petro06

      @mephistooo2üstadım veri 2tb ın üzerinde olduğu için taşıyacak yer yok. 3 parça bölmüştüm. Yedekleme diski olduğu için c sini de depolama alanı olarak kullanıyorum. C yi bile başka bölümlere aktararak, acil bir durum için formatladım. Aslında ilk başta sadece C nin bitlocker' ını kapatmayı düşündüm. Nette o şekilde sıkıntılar çıktığı yazıyordu. Artık eski hdd ime bir windows kurduktan sonra 3 parçaya bölüp bitlockerla şifreleyeceğim. Ardından sadece C nin bitlocker kilidini açıp sorun çıkarıp çıkarmayacağını test edeceğim. Sadece C olursa kurulumdan sonra sadece windows yüklü olacağı için uzun sürmeyebilir...

  21. Kendi SSD' ime kurmak için altyapı olarak hazırladığım sistem hazır. 21h1 -19043.928 Pro. Paylaşıp paylaşmamak konusunda emin değilim. Sysprep yine rezerve alanı aktif etti. Masaüstüne kodları ve nasıl yapılacağını bilmeyenler için Not ekleyip paylaşsam mı diye düşünüyorum. Ayrıca masaüstüne Lzx sıkıştırma bat dosyası olarak ekledim. Çalışıyor. 

    Önceki sürümler de Windows Özellikler (Çalışmıyor. Net3,5-4,8, Yazdırma, SMB aktif) haricinde Disk Yönetimi, Görev Çubuğu düğmeleri birleştirme ayarlarının pasif olması, İso dosyalarının windows gezginiyle açılmaması sorunu giderildi. VHD desteği  ve Ekran Alıntısı Aracı tekrar eklendi. VHD desteğini test edemedim. Yine Lite olarak hazırladım...

    PWTeIQ.jpg

    PWTcOW.jpg

    PWTSQ9.jpg

    PWTsht.jpg

    PWT1l8.jpg

    PWT5IJ.jpg

     

  22. Yapmaya Çalıştığım Multiboot

    Sonuç :)

     

    Çıldıracağım. Sürekli başa dönüyorum. Windows kur, diski bölümlendir. Tamam. Bölümlendirdiğim Android kısmına android kur. Güzel kuruldu. Android Restart at. Yav neden windows açılıyor. Neyse bir uygulamayla hallederim. ChromeOS kur. Yav arkadaş neden tüm diski siliyorsun... 😡

    Baştan başla...

    Windowsu kur. Bölümlere ayır... :) 

     

    1. Show previous comments  2 more
    2. mustafakarasan
    3. asil111

      asil111

      e Ben demiştim sana.... :)))

    4. deli_petro06

      deli_petro06

      @asil111 Bir musibet bin nasihattan iyidir demişler. :) İlk denemelerimden sonra sıralamayı değiştirmeyi düşünüyorum. Önce 50 gb lık bir windows kuracağım. Disk yönetiminden bölümlendirip, adlandıracağım. Ve Windowstan sonra ilk olarak Linuxları kuracağım. Linux üzerinden Grub Costumizer kurup boot olaylarını halledeceğim. En sona da ChromeOS ve Android' i bırakacağım. Android' i bir şekilde hallettim. Sadece bana uygun Android sürümünü bulmam gerekiyor. 3 farklı android denedim. Geneli benim pc' im de wifi özelliği olmadığı için internete bağlanmadı. Ya da Windowsun yanına kurduğum da yeniden başlat dediğim de Android olarak devam etmedi. Windows, Linux ve Android' i bir şekilde çözerim. Bunların içerisinde en büyük sorun ChromeOS. Kurulum da hangi diske kurulacağını sormuyor. Direkt tüm diski kullanıyor. Şu sıralar bu sorunu çözmeye çalışıyorum...

  23. Test sonuçlarını beğenmediğim için paylaşmaktan vazgeçtim. Windows Özellikleri etkinleştirme ekranında sorun olması, admin ayarlarının hemen hemen hiçbir ayarının aktarılmaması, ram konusunda çok kötü sonuçlar aldığım için paylaşılamaz durumda. Aynı ayarlarla yaptığım önceki denemeler de çok iyi sonuçlar almıştım. Önceki denemeler de ram kullanımı 0,6 ya kadar düşürmüştüm. Bu çalışma da 1,7 GB' a kadar yükseldiği oluyor. Sadece Paint3D, Hesap Makinası ve Store' nin bulunduğu bir çalışma da bu kadar yüksek ram kullanımı olan bir windowsu paylaşmak istemiyorum. Çok fazla deneme yapmaktan artık fanlar bile aşırı ses yapmaya başladı. Sonuçlar konusunda da net sonuçlar alamıyorum. Daha sağlıklı sysprep yöntemi konusunda aradığım konuları bulamıyorum. Üstüne bilgisayarla alakalı sıkıntılar da binince çalışma yada deneme yapmayı tamamen bırakmak, uzun süre ara vermek konusunda düşünmeye başladım. Bir süre kafa dinlemeyi düşünüyorum. Çok iyi sonuçlar aldığım sysprep denemeleri hata veriyor. Gereksiz zorladıkça sürekli hatalarla boğuşmak ve çözüm konusunda yerli kaynak bulamamak iyice sinirlerimi oynattı...

    Bu da mı gol değil.jpg

    1. deli_petro06

      deli_petro06

      @amd_turkey Üstad. Hiçbir işlem yapmadan orjinal windows iso' su ile denedim. Yani iso' yu indirdiğim şekliyle denemeler yaptım. O kadar saçma sapan sonuçlar çıkıyorki, anlam veremiyorum. Sıralama orjinal iso + sysprep + ntlite + winreducer şeklinde denedim. Ve her aşamada sanal pc kurulumu yaptım. Sysprep işleminden sonra sanki hiç ayar yapmamışım gibi saçma sapan sonuçlar çıkıyor. Not alıp birebir işlemler yapıyorum. Birinde ram kullanımı ciddi anlamda düşük, stabil oluyor. Sysprep hata veriyor. Diğerinde sysprep yapıyor ancak hiçbir ayarı aktarmıyor. Araştırıyorum cevap yok. Deneme yapmaktan artık pc' nin hemen hemen tüm fanları traktör motoru gibi çalışıyor. Artık çıldırma noktasına geldim. Arada bazı ayarları görebilmek için kurulu sistemim üzerinde de ayarlar yapıyorum. Windows da çökme noktasına geldi. Sysprep kullanmasam kafamdaki özelleştirmeleri yapamayacağım. Çok iyi sonuçlar aldığım oluyor, sysprep' e takılıyor. Araştırıyorum bir sorunu çözüyorum, diğeri çıkıyor. Grup ilkesi ayarları yapabilirim. Ancak sysprep' in hata vermesine neden olur diye pek kullanmıyordum. Bir süre kafa dinleyip, tekrar denemeyi düşünüyorum. Hala aynı sorunlar çıkarsa artık uğraşmayacağım. Herkes bildiklerini kendine saklamaya devam etsin...

    2. deli_petro06

      deli_petro06

      @amd_turkeySon satırlar sizler için değil üstad. Birçok şeyi sizlerden ve yardımlarınız sayesinde öğrendik. Çoğu konu da da zaten nicklerinizi belirtmeye özen gösteriyorum. Ancak forumda bildiklerini paylaşanların oranı muhtemelen % 1 bile değildir. Bahsettiğin arkadaşın ayarlarının çoğu 3. parti yazılımlarla yapılabiliyor. Tekrar konuya döneyim. Herkesin görüşü farklıdır. Win10 kurcalanmadıktan sonra sysprep' in hiçbir anlamı olmuyor. Bende tam aksine win10' un kurcalanması gereken bir sistem olduğu düşüncesindeyim. Denemeler yaparken arada win7 v.s kurcaladığımda oldu. Sonraki işletim sistemlerinde raporlama sistemlerinin nasıl örümcek ağı gibi arttığını gördüm. Bu sebeple ne kadar çomak sokulursa o kadar iyidir düşüncesindeyim. İşi öyle boyutlara getirdiler ki, canı sıkılıyor internetini kullanıyor, canı sıkılıyor HDD' inizi kullanıyor. Sysprep' te benim için çok kilit bir yöntem. Çünkü yapılan ayarların sonuçlarını canlı canlı görebiliyorum. Özelleştirme konusunda çok fazla seçenek sunuyor. Syspreple hazırlanmış çok iyi sistemler de gördüm. Yabancı forumlar da da iyi örneklerini sıklıkla görüyorum. Paylaşım konusunda eleştirim sadece bu forum için de değil. Ancak bu tipte en fazla bu forumda var. Bildiklerini paylaşanların sayısı iki elin parmakları kadar değil. Yanlış bilmiyorsam bu forumun 500 bin kullanıcısı var. Gerçek anlamda paylaşım yapan kişi sayısı 10' u bulmaz. Yarım milyon üyesi olan bir forum da daha sysprep' i çözemiyoruz. Ve bu forumun onlarca yıllık deneyimi var. Daha dünki forumlar da paylaşım yapan bilgi paylaşan insanlar bu forumu 100' e 1000' e katlıyor. Ve mükemmel işler çıkıyor. Biz de de işi bilen kendisine saklıyor. Devlet sırrı sanki. Böyle olunca da çare yabancılar oluyor. Oprekin gibi sahtekarların eline düşüyorlar. Oprekin gibi sahtekarların eline insanları düşürecek kadar basiretsiz miyiz? Maalesef, yarım milyonluk forum da bir beğeni için bildiklerini devlet sırrı gibi saklıyorlar. Paylaşanlar da çok açık net görünüyor. Sorunlar da cevaplar genelde hep aynı kişilerden geliyor. Tek tek yazamadığım için kusura bakmayın. Zaten foruma girenler siz, MrRush, Forjest, Hasan835,... son dönemler de bilirsinya' nın güzel paylaşımlarını ve nicki şu an aklıma gelmeyen arkadaşları net görüyorlar. 85 milyonluk ülkeyiz, youtube' de sysprep konusunda Türkçe tek bilirsinya' nın adam akıllı videosu var...

  24. Bu da boşa gitti...

    Screenshot_1.jpg

×
×
  • Create New...