Jump to content

melihasliyuksek

Üye
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by melihasliyuksek

  1. Sistem on numara beş yıldız eksiği yok fazlası var eski laptopta güzel çalıştı ama masaüstüme kurmadım sürücüler çalışmıyor çünkü LTSC'de Home 21H2 veya 11 Home ile ilgili bir çalışmanız olursa test etmesinde, uploadında veya herhangi bir sıkıntısında yardımcı olurum genelde sizin çalışmalarınız min. hatada oluyor W10 veya 11 normal sürümlerinide görmek isterim yardımcı olmakta isterim hocam :) 

    • Like 3
  2. amd_turkey, Bir saat önce yazdı:

    Başkan, normalde eklenmişti. Çalışmaması ilginç.

    Elinizde win10 var mı, 10un altyapısı ile 7 kurabilirsiniz İnstall.wim leri değiştirerek 

     

    Tabi benim kanaatim Ryzen sisteme,  Win7 kurulmaz :)

    Birkaç özel işle ilgili programlar vardı onları w10 da açamadım w7 de açıldığından şu anlık lazımdı :) install.wim değişerek deneme yapıcam hocam sağolun.

  3. amd_turkey, 36 dakika önce yazdı:

    Güncellemeler kalıntı bıraktığı için boyut şişmiş olmalı.

    Sysprep kullanıyorsanız

    Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

    Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

    Dism.exe /online /Cleanup-Image /SPSuperseded

    Kodları ile, Eğer export ettiğiniz wim dosyasının c:\wim klasöründe olduğunu varsayarsak


    Dism.exe /image:c:\wim /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

    Dism.exe /image:c:\wim  /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

    Dism.exe /image:c:\wim  /Cleanup-Image /SPSuperseded

    kodları ile, sistemi kalıntılarından arındırabilirsiniz. 

    Bu sayede iso dosyanız 4,8 ila 5 GB ta inecektir.

    ESD sıkıştırma yaparsanız da, 3,5-4GB hayal değil

    Doğrudur üstad dediğim gibi zaman ve dism sıkıntısı yaşadım yoksa dism ile yapıp esd sıkıştırma yapacaktım.

  4. Herkese merhabalar tnctr ailesi uzun zamandır foruma girmiyordum bu aralar sıkıntıdan dolayı yine buralardayım :).Öncelikle çoğu OEM bilgisayar keyleri bu sürümde olduğu için Home SL yi seçtim ayrıca en temizi.Bu sistemi kendim için yapmıştım ama 3 gündür gerçek, 2 makinede biri oyun birisi ofis bilgisayarına kurdum ve gayet stabil yapısı bozulmayan orjinaline bayağı sadık ama orijinal gibi gereksiz tonla ıvır zıvır bulundurmayan bir kalıptır.Orijinal Windows 10 kalıbı üzerinde oynadım.NTLite ile yaptım çalışmayı şeffaf olsun diye değişiklerin hepsi oturum olarak gözüküyor silmedim iso dosyasından bakabilir ve hatalarımı söyleyebilirsiniz. Dism yüklemeyi unuttum pc ye internette gitti şansa güncellemeyi ntlite dan eklediğim için boyut biraz fazla esd sıkıştırma da yapmadım ama upload ettik bir şekilde :) 

    İNDİRME LİNKİ:

     

     

    Yaptığım Değişiklikler:

    -DOSYA PAYLAŞIM DESTEĞİ

    -OFFICE

    -YAZI TİPLERİ

    -SPOTIFY,NETFLIX 

    -MAĞAZADAN SONRADAN YÜKLENEN UYGULAMALAR ve bir kaç bileşen devre dışıdır.

    -Edgeyi kaldırmadım duruyor.

    -Defender tamamen silinmiştir çok gereksiz bulduğum bir programdı zaten.

    -Gereksiz bulduğum metro uygulamalarını kaldırdım kendim kullandığım uygulamaları bıraktım Xbox özellikle duruyor yoksa bazı oyunları açamazsınız.Mağaza kesinlikle sıkıntısız bir şekilde duruyor ve çalışıyor.

    -Net 3.5 ve 4.8,DirectPlay açık bir şekilde gelir.

    -Masaüstü simgeleri otomatik gelir.

    -UAC sormayacak şekilde ayarlanmıştır.

    -Onedrive kapalı.

    -Telemetry,Windows 10 ile ilgili bilgi kalite vs vs toplamalarını hepsini kapattım Microsoftun alabileceği bir bilgi toplaması bırakmadım.Gözümden kaçmış olabilir belki.

    -Yazdırma ve yazıcı ile ilgili olan hiçbir şeye dokunmadım yazıcısı olana sıkıntı çıkarıyor.

    -Cortana silinmiştir sistemden zaten Türkçe desteklemiyor.

    -Gereksiz bulduğum hizmetler genelde şirket ağlarında kullanılan veya uzak masaüstü ile ilgili olanları kapattım.İhtiyacı olan açabilir.

    -2-3 tane net 3.5-4.8 ile ilgili güncelleme çıkıyor onun dışında günceldir.

    -Sürücülere dokunmadım hepsi duruyor zaten inf boyutları çok ufak.

    -Smartscreen kapalı.

    -Bazı reg ayarları ve performans ayarları yaptım hiçbir şeyi bozmuyor kullanımda.

    -Sistem 14 gb olarak kuruluyor.

    Dediğim gibi sistem stabil,orijinaline sadık ve 3 günlük testime göre hatasız bir sistemdir.Sorun çıkarsa bana yazınız lütfen çalışmalarım sorunsuz ve işe yarar olursa yapmaya devam ederim.İyi günler hayırlı ramazanlar.

    https://hizliresim.com/MzqZDm

    https://hizliresim.com/eTPmcn

    https://hizliresim.com/MzqZDm

    https://hizliresim.com/TwuQrI

    https://hizliresim.com/kcLRRP

     

     

     

    Ekran Görüntüsü (1).png

    Ekran Görüntüsü (4).png

    Ekran Görüntüsü (6).png

    • Like 9
  5. Merhabalar TNCTR ailesi bundan bi 1 hafta önce intel i5 3.nesil işlemcili 8 yıllık 4 gb ramli 8 yıllık harddiski bad sactor dolu bir laptopla 2 yıl boyunca burda her yeni windows sürümü çıktığında azcık bile olsa daha stabil bir performans için gelir tek tek hepsini kurar denerdim azıcık bile hızlansa ne iyi site derdim içimden çok mesajım ve konum yok ama şu son 1 haftaya kadar burayı çok sık kullandım herkesin çalışmaları için özellikle herkese teşekkür ediyorum özellikle @forjest, @MrRush, @Emre028, @MOTUN bu reislerin sistemlerini çok kullandım ve çok arkadaşıma yakınıma mahalledeki bilgisayar tamircisine kadar herkese önerdim ve hiç kuşkuyla ya kredi kartı girsem ne olur felan diye hiç düşünmedim güvendim ve güvenim hiç boşa çıkmadı artık çok üst düzey ve M2 ssd ye sahip bir bilgisayara sahip olduğum için Windows arayışlarım ve format maceralarım sona erdi gittim orjinal 20H2 sürümü kurup 15 TL ye bi lisans aldım :)  son kez teşekkür etmek istedim bu foruma özelden yardım aldığım, link aldığım insanlara teşekkürler.Görgüsüzlük gibi gözükürse affola ama sadece heyacanımı paylaşmak  ve benzer sistem almak isteyen, benzer sistemi olup sorun yaşayana yardımcı olmak için sistem özelliklerini ve resmini koyuyorum fps değerleri merak eden olursa söyleyebilir denerim oyunları! ALLAH DAHA İYİLERİNİ İNŞALLAH SİZE NASİP EDER!!!...

    İşlemci:Ryzen 5 3600

    Ekran Kartı:RX 5700XT 

    PSU:600w High Power 80+bronze eco

    Ram:Gskill 3600mhz 16 gb ddr4 ram

    M2 SSD:Kingston A2000 500GB

    Harddisk:1 TB Seagate 7200rpm

    Kasa:Aerocool Ore Saturn

    Anakart:B450 Gaming Plus Max

    Ryzen 5 3600 kullanan başka arkadaşlar var ise sorumda olacak onlara.

     

    WhatsApp Image 2020-09-30 at 23.06.09.jpeg

    WhatsApp Image 2020-09-30 at 23.06.13.jpeg

    • Like 7
  6. MOTUN, Bir saat önce yazdı:

    aldığınız hatalarla ilgili bilgim yok maalesef. opera kullanan biri olarak hiç bu hatalara rastlamadım (öğretmenim bu arada).

    zaten şikayet etmişler dosyamı ve silinmiş.

    başka bir yere upload etmeyi deneyeceğim olursa olur olmazsa konuyu çöpe atacağım.

    Opera ve Edge'de bir sıkıntı yok hocam zaten sadece chrome da girmiyor.

    • Like 1
  7. Hocam benim yaşadığım sorunlar:

    -Babam öğretmen EBA üzerinden ders yapacaktı EBA'ya chrome tarayıcı ile bu işletim sisteminde girilmiyor.

    -YKS sınav ücretleri için Mebbis'e girmeye çalıştık oraya da girmedi e-devlet üzerinden ve normal olmak üzere 2 yollu denedim giriş ekranında kalıyor ne doğru ne yanlış yazıyor başka bilgisayardan veya başka işletim sistemi üzerinden deneyince giriyor.

    -İşlemcim yeterli düzeyde ama 1080p ve 720p video izlerken sesler takılıyor arada en çok bu sinir bozdu :)

    -Online oyunlarda özellikle CS:GO ve LoL oyunlarında fps normal Windowslara göre çok yukarıda ama fps anlık olarak yerlere iniyor bilgisayardan fena olmayan bi derecede anlayan birisiyim sıcaklıkları değerleri kontrol ettiğimde ters bir durum yok sonradan orjinal w10 ve 7 de denedim onlarda yoktu bu sorun.

  8. forjest, 1 dakika önce yazdı:

    Konuya alternatif link Meganz eklendi :D 

    Dükkan senin :) 

    Adamın donanımı üst düzeyde ise,bahsi geçen detaylarla ilgili bir sorun olmayacaktır bunun ltsb/ltsc ile alakası yok aslında net üzerinde yazılıp çizilenlere çok itibar etmemek gerekli ram ve işlemciyi aşırı şekilde kullanan son versiyon bir w10 sistemi vasata çevirir bunuda hepimiz aşağı yukarı biliriz drop,fps vb. sistemden çok aslında ekran kartı ile ilişkilendirmek gereklidir. Herkesin genel olarak kulandığı sistemler farklılıklar gösterecektir. Aynı kalıba koymak yersiz olur. Oyun oynayan biri değilim iddaamda yok yazdıklarım geneldir ve şahsi görüşlerimdir. Son jenerasyon bir ürüne 2016 yılı bir sistemi kurmama anlayışı gibi düşünülebilir. Keza w10 daha tam final bile değilken hala sürümler ve güncellemeleri düzeltme fixlerini yayımlamaya devam ederken üstelik herşey oyun değil bunuda düşünmek gerekli.Yorum için teşekkür ederim.

    Dosya md5 hash değerlerini karşılaştırma yaptıysanız eğer ( dosya sağlama bütünlüğünün ) tam olup olmadığını inip inmediğinden eminsek eğer. Dosyanın normal şartlarda çıkartma işlemi gerçekleşmesi gereklidir. Diğer taraftan farklı bir şey olacağını sanmam 7zip uygulamasını kurarak deneyin birde. Donanımınız hakkında fikrim yok bu 64 bit mimarisine uygunsa 1 ve üzeri ram 256 mb ekran kartı varsa rahat çalışacaktır sistem tıpkı w7 , w8 sistemler gibi. Bunun dışında farklı alternatiflerdende yararlanılabilir.

    Aslında tüm sistemler için geçerli tedbirli b planlı olarak,sistem dahil benzer aynı sistemleri sürücülerinide bir kaç dakika içerisinde yedeklemek farklı bir dizinde tutmak,bir sonraki sistem yüklemelerinde lazım olduğundan doğru ve yapılması esas olan bir işlem gerçektende. acronis aomei yedekleme uygulamalarından birini kullanarak herşeyi yedeklemek işin başındayken " geri dönüş yolları yaratmak" tedbirler açısından iyi birşey. Elimde bu gibi durumlar için hep yedeklemeler bulundururum.  Yedekleme işlemlerimde clonezilla ve Acronis'i  kullanıyorum bir kaç dakikada şakır şakır tüm sistemleri yedekliyor. Sürücüler içinse elimdeki portable olan drivertalent'i kullanıyorum bende. Yorum ve geri bildiriminiz için ayrıca teşekkür'ler. 

    ----------------------------------------------------------------------------------------

    Gününüz aydın işiniz gücünüz rast gelsin sağlıcakla ve esenlikle kalın arkadaşlar saygılarımla. :) 

    Benim sistemim bayağı güncel ondan dolayıda olabiliyor R5 3600 ve RX 5700XT ikilisine sahibim bunlara sahipseniz yüklemeyin derim o zaman veya buna yakın donanım var ise olabilir Murat Abi ama orta seviye PC'de de aynı sorunu yaşadım ondan bilgi olarak söyliyeyim dedim birkaç arkadaşta aynısını söyledi forumda.

  9. Oyun için indireceklere söyliyeyim sistemi denedim ancak 10 oyunun 6 sında drop var ve fps düşük diğer LTSC ve LTSB sürümleride aynıydı oyun için bu sürümleri yüklemeyin aradığınızı bulamazsınız en azından bende öyle ama gündelik kullanım film,dizi,küçük çaplı oyunlar ve internette gezmek için bu LTSC ve LTSB sürümleri özellikle HDD ve 4GB ram ve altı kullananlar için biçilmiş kaftan onu söyleyeyim elinize sağlık.

  10. LTSB ve LTSC sürümler gündelik kullanım internette gezmek vb. işler için özellikle hdd ve ram kullanımı için gayet iyi ama oyun için aynısını söylemem fpsler düşük ve drop yiyorum normal w10'a kıyasla w8.1 e göre çok çok daha az fps veriyor zaten.RX 580 varsa orjinal Windows yükle gitsin modlu sistemlere gerek yok her türlü iyi fps alırsın.

  11. matadornl, 08.05.2020 - 17:23 yazdı:

     

    Düzelttim :)

    özkantnc, 20 saat önce yazdı:

    Mrh,eline ,emeğine sağlık.Diz üstü yada masaüstü pc de denendimi yada çalışırmı.Teşekkürler.

    2 Laptopda denedim Birisi HP marka birisi Packard Bell marka ikisinde de sıkıntı yok HP zaten kendi aktif kullandığım bilgisayarım birde sanalda denedim ondada sıkıntı yoktu yani.

×
×
  • Create New...