Jump to content

sk7turk

Üye
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sk7turk's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

22

Reputation

  1. Benim masaüstü sistemi görseniz, sessiz çalışan masaüstü zor gibi ilerleyen bakış açınız değişir.
  2. Rica ederim, Amd Ryzen 3 2200g oldukça sessiz çalışan bir apu işlemci, Wraith Stealth Cpu Soğutucusu ile birlikte sesini dahi duyacağınızı sanmıyorum. Yoğun işlem yapsanız bile çok az bir fan sesi duyarsınız. Benim parçaları seçtiğim yerde parçaların toplam fiyatı bu şekildeydi, montajını ev ahalisinde bu işlerden anlayan var ise kendisi yapabilir veya topladığım yerin dilerseniz adresini veririm, ürünler ister parça şeklinde, isterseniz de montajlama yapılmış şekilde gelebiliyor. Veya bölgenize yakın bir elektronik mağazasından parçaları birebir seçerek montajla yaptırtabilirsiniz, fiyat biraz oynayabilir o durumda.
  3. Elektronik biraz şans meselesi aslında, aynı cihazdan başka biri sorun yaşamıyor, bir diğeri yaşayabiliyor. Casper bazı şeyleri çözdü,yerine oturttu diye duydum ama burada asıl önemli olan olay servise iş düşünce servisin vereceği tepki. Alım öncesi değil alım sonrası kalite gerekli biz kullanıcılara. Ben her zaman çevreme derim hazır sistem almayın, bütçeyi kenara koyun ihtiyaçlarınız doğrultusunda toplayın,toplatın diye.
  4. Amd Ryzen 3 2200g 3.5ghz (turbo 3.7ghz) Vega Graphics (Vega8 ) (İşlemci soğutucu Wraith Stealth Dahili) Msi A320M Pro AMD A320 DDR4 3200 (OC) AM4 Soket Micro Atx Anakart Neo Forza 2x8 (16gb) 3200 Mhz Black Faye DDR4 Ram Samsung 870 Evo 2.5" Sata 250 GB SSD Seagate Barracuda 3.5" 1Tb 7200Rpm HDD Aerocool QS240 500W 80+ Bronze 2x12 Cm Fan Full Tempered Glass mATX Kasa Toplam 4210 liraya geliyor, ve her türlü işinizi görecek bütçeye uygun bir Apu sistem, bırakın günlük işleri oyun dahi rahatlıkla oynarsanız örneğin Gta 5 1080p high ayarlarda 40-58 fps garanti veriyor. Siz oyun amaçlı kullanmayacaksınız kaldı ki. İşinizi fazlasıyla görecektir. 790 lira cebinizde kalsın.. Ramler de Neo Forzayı özellikle seçtim, kendim de kullanıyorum memnunum. Bütçenizede uygun 2x8 16gb üzmez sizi. Geçen buna benzer bir sistemi tanıdığa topladım, ofisinde alt tarafı gelir,gider ve parça, alım satımlarını kayıda girip internette vakit geçirecek. Kendisinin gözü yükselerdeydi ama gerek olmadığını söyledim, şuanda oldukça memnun. Bu pahalılıkta bütçeye uygun neyse o toplanmalı, bütçe varsa fazla açılabiliriz tabi ama piyasa ortada ne yazık ki. Monitör eklemedim, monitörünüz vardır diye düşünüyorum.
  5. Bakayım bi hocam sizin için, özelden parçaları gönderirim size.
  6. @HARBİKIZ Hocam sizin bütçeniz ne kadarsa bir sistem toplamaya çalışayım sizin için, yada maksimum ne kadar çıkabilirsiniz, bundan 2 gün öncede belirttikleriniz doğrultusunda günlük işler için ideal, performanslı bir sistem toplamıştım tanıdığıma. Ben parçaları seçerim siz yerel tedarikçilerinizden bakarsınız hatta vatana gidip orada da toplatabilirsiniz.
  7. Üstadım, sistemi birkaç gündür kullanıyorum, ellerinize sağlık. Startisback entegre halde fakat başlat menüsü iconu nu değiştireceğim ancak sistemde startisback göremedim, izleyebileceğim herhangi bir yol varmı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ? Başlat menüsüne gelip, açılan pencere de boş bir yere sağ tıklayınca özellikler açıldı, dikkat etmemişim, çözdüm.
  8. Elinize sağlık, teşekkürler. Yükseltme yaparak deneriz.
  9. Buna 5000 lira verilmez o kadarını diyeyim. Bütçeniz bu tutarda ise Amd Apu sistem toplayalım size, yeni kartlar stoğa girdiğinde ayrıyetten bir ekran kartı alırsınız dilerseniz. Gt710 a driver desteği dahi kalmadı. Eski bir mimari, işlemci de ise Ryzen f/p olarak önde. 10.nesil i5 10400 var diye bu parayı vermezdim ben. Grafiksel işniz olsa yapamazsınız.İşlemciyi güncel tutup olabildiğince kısmaya çalışmış.Casper alınır, alınmaz o kişiye kalmış bi durum ancak bunca kişi de haksız değil, tercih sizlerin.
  10. sk7turk

    Forjest

    Üzüldüm cidden, Allah şifa versin hocam. Ben buralarda henüz yeniyim ancak çok emek veriyorsunuz belli, Allah razı olsun sizlerden, sağlık ve sıhhaat ile iyi forumlar diliyorum.
  11. Diğer eski bir sisteme mbr olarak kurulum gerçekleştirildi ve başarılı.
  12. Az önce uyandım dostlar, az bi kestireyim demiştim, kalkar kalkmaz acaip bi kol ağrısıyla uyandım. Şuanda yoğun bir mide bulantısı ve kol ağrısı var. Bünye ile alakalı bir durum sanıyorum, bizimkiler olduğunda (Sinovac) hafif kol ağrısıyla ilk gün geçirdiler. Herkeste farklı etkimi yaratıyor, yada gerçekten aşının bekleme koşullarında dayanıksız hale gelmesimi olay bilmiyorum.
  13. Bende 25'i-26 sı gibi almıştım randevumu, iki seçenek çıktı zaten. Birisi, biontech diğeri sinovac idi. Sinovac'ı seçtim, bu seçiş sebebim bilinçli değil yalnız onu söyleyeyim. Yani hangisi daha etkili, şu bu davalarına girmedim hiç. Aileden annem ve babam 2 doz sinovac olmuşlardı o sebeple seçim yaptım. Bugünde gittim sol koldan vuruldum aşıyı, vurulduktan sonra kolda hafif bir ağrı oluştu, nasıl diyeyim yani kolunuz sanki yere düşecek bir ağırlık kaldırıyor ama zoraki kaldırıyor gibi. Çevremde aşı olanı da var olmayanı da var, kişinin kendi tercihi onada saygı duyuyorum ancak toplumsal bir bela bu ve hepimiz elimizden geldiğince dikkat etmeli, aşımızı olmalıyız. Bu aşı olaylarını siyasete bağlayan kesimden bu dediğim kişilerde çoğu da 50-60 yaşlarında insanlar, aşırı derece de şahsen komik buluyorum. Aşı bir buluş, bilim, kızamık aşısı, verem aşısı olunca nasıl gidipte vuruldu isek buda o şekilde. Etkisi über değildir belki ama, illaki vardır sonuçta bağışıklığı azaltılmış, bayıltılmış virüsü vücut tanıyıp ona göre önlem alacaktır. Herşeyden önce bu düşüncedeki kişilere Allah akıl fikir versin diyorum, irade tabiki senin, beden de senin ama işin içine toplum giriyorsa ve sende topluma karışıyorsan, saygılı olmalısın. Geneli aşıya karşıt kişilerin maske taktığını dahi görmüyorum. Amacım tartışma durumu yaratmak değildir, olurda yorumum üzerinden yanıtlama yaparsanız da lütfen fikirlerinizi beyan ederken bunu hesaba katın. Herkese sağlıklı günler diliyorum, iyi forumlar..
  14. Sitedeki aktivasyon aracılığı ile digital aktivasyon yapılabiliyor, yada herhangi bir Windows 10 hwıd aktivasyon aracı iş görüyor.
×
×
  • Create New...