Jump to content

Miraç Kandiliniz Mubarek Olsun


edim.7

Recommended Posts

TÜM İSLAM ALEMİNİN MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLARIM

ayrıca güzel kandil mesajları varsa burda paylaşsak güzel olur....

benden bir tane

YAGMURUN TOPRAGA HAYAT VERDIGI GIBI DUALARINDA HAYAT BULACAGI BU GECEDE DUA BAHCESINDE YESEREN FIDAN OLMAK DILEGIYLE KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.

Link to comment
Share on other sites

Bu kutlu ve bereketli gecenin, Allah'ın nurunu daha çok bahşettiği bu gecelerin tüm Alem-i İslam'a bereket, hayır, şifa, nur, dua getirmesi niyetiyle geceniz ve kandiliniz mübarek olsun.

Link to comment
Share on other sites

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya ******üren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir."

(İsra :1)

Miraç Kandili (Arapça: لیلة المعراج, Farsça: شب معراج), İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede peygamberleri Muhammed'in, Mekke´deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya ******ürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Allah´ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olayın bahsi İslam'ın kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde geçer. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir. Beş vakit namaz, bu gecede farz kılınmıştır. Bakara suresinin son 2 ayeti tebliğ edilmiştir ki bu ayetler, iman esaslarını ve dua cümlelerini içermektedir. Bu mübarek günde genelde Müslümanlar dua eder, tesbih çeker ve Yasin suresini okurlar.

alıntıdır adress34

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...