Jump to content

Windows 7 Ye Geçmeyin çağrısı!


vistaarda

Recommended Posts

Tosunumyanlış benzetme yaptin olmadı o :)

Kapici evimin kapisi yapar ama kilidini takmaz.Bende gider kaliteli kilit alir takarim :)

anladın mı tosunum.Benzetme bu.

linux mac gibi sistemlerde program desteği çok az neredeyse yok..

oyun oynucam oynuyamiyorum.google da bi arama yapsam program için hemen tak windowsunu buluyorum..

napayim şunu bunu desteklemeyen sistemi ? ben istediğim oyunu istediğim programi kuramicaksam istediği kadar güvenlik elemani diksin başina.kullanmam haci..

o nedenle virüs girmez zaten. çünkü, .exe veya .dll vs. vs. desteklemez.

Link to comment
Share on other sites

@vistaarda kardeşim, hayatının hangi dilimine aldın Linux'u da bu kadar kesin yargılar ortaya atabiliyorsun?

ben 10 yıldan fazladır bilgisayarla haşır neşirim, 7-8 yıldan fazladır bilgisayara aşırı bir merakın var ve 3 yıldır düzenli olarak bilgisayar-internet ağı içinde yaşıyorum.

2 sene önce sırf mecburiyetten (sistem bilgilerimi kurtarmak için) Ubuntu LiveCD kullandım ve o gün bu gündür Linux diğer sistemlerden daha iyidir diye bas bas bağırıyorum :dribble:

Niye Mi?

* daha az tercih edildiği ve/veya açık kaynak kodlu olduğu için yaptığı-girdiği bütün komutları notkası virgülüne görebiliyorsun.

* (Profesyonel kullanıcıları) artık görselliğin hiçbir önemi yok. Sadece bizim gibi ev kullanıcıları için önemli aero muhabbeti fln :dribble: sen hangi işyeri bilgisayarında WindowBlinds kurulu gördün :)

* "aptal güvenlik mevzusu"na gelince :D kim ne derse desin Linux Tabanlı sistemler MS ve MacOS tan kat be kat daha güvenlidir. Açıka kaynak kodlu olmasına rağmen. Bu testlerle ispatlanmıştır, benim anlatmak için kasmama gerek yok.

Microsoft Neden tercih ediliyor dersen:

* Başta oyuncular için; oyunların nerdeyse tamamı (java destekli) C++ ile yazılıyor ve Windows'un (XPden sonraki sürümleri) kendisi de c++ ile yazıldığından çalıştırmasında sorun olmuyor. DirectX vs cabası.

* Ev Kullanıcıları için; sen de görmüşsündür, ev kullanıcılarının çoğu MSN açmak ve internette gezmek dışında pek bişey yapmazlar, çok çok arada sırada Ofis kullanırlar. e bu adamlar için sistemin açık kaynak olup olmamasının bir önemi yok.

+1: Özellikle Windows95ten sonra bilgisayar dünyası yeniden şekillendi. Artık HDD diye bir kavramdan söz edilir oldu. Stabil işletim sistemleri... Bilgisayarın bulunuşundan sonra belki de en büyük adım. ve bu adımı UNIX den önce yapmanın haklı başarısı var Microsoft'ta... Hatta öyle ki Linux'un bazı sürümleri hala kurmadan kullanılıyor ve kullanıma ihtiyaç duymuyor. Bir ev kullanucusu Kişiselleştirdiği (belgelerim, müziğim cartım curtum) bilgilerini her yeniden başlatışında yeniden ayarlamaktansa kurulu sisteme terfiyi tetcih ediyorlar :)

* Kişiselleştirme dedik; Aslında Linux tabanlı sistemler de kişiselleştirilebiliyor (hatta nispeten Windowstan daha fazla))Pardus ve Ubuntu için konuşuyorum) Ama en sorunsuzu ve en kolay kullanılırlık Windows ta.

* Kullanılabilirlik; Windowsta acemi kullanıcılar hedef alınmıştır. "birkaç tıkla işimi halledeyim" düşüncesindedir kullanıcılar. Ama linux biraz daha karışıktır, ve dediğim gibi biraz da uzmanlık gerektirir.

....

daha çok sebep sayabilirim kıyaslama için ama özet geçmek gerekirse bunları söyleyebilirim.

Şirket sahiplerinin Windowsu kullanması için hiçbir mantıklı sebebi yok aslında (ASP.NET tabanlı web sayfaları dışında; ki zaten çoğu görselliğe hitap ediyor) Şahsen benim bir şirketim olsa Kesinlikle Ubuntu kullandırırdım. Hem parasal yönden hem de güvenlik vs yönünden

Alışkanlıklarımızdan vazgeçemediğimiz için bu kadar soğuk davranıyoruz Linuxa aslında. ama objektif olmak gerekirse Windows 7 olmasaydı Microsoft 2 seneye kepenklerini indirirdi...

Ve şunu hep söylerim; Linux DiretX tabanına %10 uyumluluk versin, Windowsun yüzüne dahi bakmam :dribble:

Güzel yazmişsin.Anlaşılan canını sıkmış konu.

Bak kardeşim.

microsoft windows olmadan yaşamaz diye bir kural yok.Microsoftun tek işi sadece oturup windows yazmakda değil.Sen bu zamana kadar microsoft ürünü olarak sadece windows kullanmışsın ki buda belli gibi :)

micrsoftun windows vb projeleri dışında donanimsal bir çok projeleri var.mesela amerikada oluşan fırtınalar gibi.

Sana şunu söylüyeyim.

windows kullanıcısı demek acemilik demek değildir.

Kullanım seçimi yada kişiseldir.

Benim işim microsoft tabanli uygulama ve web geliştirmek.

Ayrica ubuntu yada linux kullanmakda uzmanlık gerektircek bişeysi yok.

istesem 1 hafta demez linuxsun cılkını çıkararim.Sadece ben değil windows kullanmış kişiler bile...

Ayrica bu böyle "DiretX " değil böyle "Directx" olucak.

Şunuda belirteyim.Microsoftun windows 7 den sonra çok farkli bir işletim sistemiyle gelicekdir.

ayni yola devam etmez.

Nasil consoldan win 95 e geçtiyse win 7 den başka bir yapiya geçicekdir.

Link to comment
Share on other sites

linux tabanlı sistemler "0" hatalı (!), acayip stabil (!) di mi?

neden directx e alternatif yok?

linux 100 yıl geçse de zirve de olamaz...

mac de linux da kullandım, mac bile daha kullanışlı ve görsel

linux ta görsellik için onlarca bileşen kurulması gerekiyor (kde, compiz fision, gnome gibi)

Link to comment
Share on other sites

Gerçekten bir linux vs. win maçına döndü :D

Evet her sistemin kendine göre özellikleri var ama bence 100 yıl geçse de 1. olamaz değil de bi 100 yıl ister linux un birinci olması için...

Yaa lütfen bi düşünün şuan belli bir kısmımız siteye Windows İnternet explorer ile giriyor değil mi ?

Yani doğal olarak windows tan. Bu bile bir belirti aslında. Tekel olduğu kısmen doğrudur ama bu yıkılması çok zor bir tekel.

Bir arkadaşmızın dediği gibi windows kullanan birine linux fransızca gibi gelir. Ben geçenlerde pardus 09 kurmaya çalıştım. Kuramadım bile :)

Yani çok farklı bir sistem. Sanal alem için yeniçağ gibi birşey. Güvenli de ne oluyo ??? .exe vs. dosyalar çalışmıyor ve nerdeyse hiç bir şey yapamıyoruz.

Mesela basitçe;

Flash programını biliyorsunuzdur.

Animasyon programı. Çok kullanılan ve çoook şeyler yapılmış bir programdır. Bu programın bile linux sürümü yok.

Zaten olsa da paralı olur veeeeeee sonuç:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

İşin içine para girmiş olur ve birileri bunun patentini alır ve mutlu son!!!

Bu hem kullanım hem de tekel ile alakalı bir örnekti. Gerçi para girse kullanım açısından kullanamayız diye birşey yok.

Bedavaya da kullanılır bu tip sitelerde paylaşarak. Ama herkes de böyle mi alıyor program win vs. şeyleri ? Hayır.

Yani demek istediğim bu tekele çözüm zor. (En azından şuan bir çözüm buamadım :) )

Link to comment
Share on other sites

hiçbir işletim sistemi maalesef ms in verdiği güvenliği vermiyor kullanıcılarına.FSF haklı ama şahsen ben açık kaynak işletim sistemlerine karşı soğuğum.Linux ve türevlerini hariç tutarsak geriye mac os kalıyor ama hakkında edindiğim kısıtlı bilgi,mac os hakkındaki tüm sorularıma cevap vermiyor..forumlarda yeteri kadar konu ve destek sayfaları da ayrılmıyor Mac os'a

11 yıldır bilgisayar kullanıcısıyım ve MS sürümlerini antivirüs olmadan kullandığımı bilmiyorum. Hergün bir virüs kapıyor bilgisayar, hiç adını sanını duymadığım. Daha 80'li yıllarda üretilen Confiker solucanına bir çözüm bulunamadı. Bu nasıl bir güvenli işletim sistemi? Xp ve Vista için yazılmış 1 milyona yakın zararlı içerik varken bilgisayar kullanıcıları kendilerini nasıl güvende hisseder bir açıklarsan sevinirim? Neye göre güvenli?? MS nasıl bir güvenlik veriyor? Çıkardığı yeni işletim sistemlerinde daha piyasaya çıkmadan açığa çıkan ciddi güvenlik açıkları ile mi? Linux işletim sistemlerine neden karşısın o bir söyler misin? Kaynak kodunun açık olması mı seni güvenlik konusunda kaygıya düşürüyor? Linux için yazılmış zararlı içerik sayısı bildiğim kadarı ile 2000 civarı ve bunların hiçbiri yeni sürümleri çıkan Linux işletim sistemlerinde aktif olacağını sanmam. Nedeni ise sürekli güncellenen ve yenilenen kerneli ile. MS NT kerneli ne kadar güncel tutuyor? Vistada bile yenilemedi kerneli. Satışları düşünce kafasına DANK etti hantal kerneli yeniledi de Win7 bu kadar beğeni topladı. Win7 de sunulan birçok çalıntı yenilik hiç beğenmediğin hatta güvenmediğin linux sürümlerinde kullanılıyordu eskiden beri. Şunu da kabul etmek gerek MS ne yaparsa yapsın hatta mac OS da dahil buna linux işletim sistemlerini de dahil edersek hepsi UNİX işletim sisteminden türedi. UNİX'te açık kaynak kodlu idi. MS bile Uzun yıllar hotmail sunucularını Unix ile kullanıcılarının hizmetine sundu.

Burada linux'u veya başka bir işletim sistemi savunmuyorum. Ama bana kimse MS'nin çıkardığı işletim sistemlerine güvenli demesin. Sağladığı hiçbir güvenlikte yok. Bana hiçbir güven verdiğide yok. Daha çok kuşku ve kaygı veriyor. 11 yıllık bilgisayar deneyimim bana bu söylüyor.

SAYGILARIMLA

Link to comment
Share on other sites

ben olsam sierketim için linux secerdim. ama sistem sorumlusuna da bağlı bu geçiş. neden cünki daha ucuz :D ancak su var atıyorum a soft un yazdığı b isimli ERP uygulaması kullanıyordumdur. isletmenin tüm ihtiyaclarına cevap veriyor ve sirketin iyileşme sürecinde ciddi faydası vardır siz tutup linuxa geçip wine ile uğrasamazsınız. ücretsiz erp de var mı bilmiyorum

bir erp 2 ila 3 yılda yazılır bir işletmenin 10 yıllık ihtiyaçlarını karsılayacak sekildedir.

derken linux işletmeler için çok karlı ben bir firma sahibi olsam firma için yazdıracagım uygulamayı web application olarak yazdırırım böylece linux mu olcak windows mu solarıs mı sorunu olmaz.

de bunun win 7 ile alakası yok windowsun durumu bu vista ile de vardı ama hala xpdn kopmaz cogu firma cünki hersey malesef hala windows 7 de calısmıyor XPM de işlemcinizde sanallastırma yetenekleri var ise çalışıyor.

ayrıca firmalar lisansa verdiği parayı masraf olarak yazıp vergiden düştüğü içinde sorun olomasa gerek.

ve bence acık kaynak kod yalan oldu MYSQL oracle aldı ki dolaylı yoldan :s

open source un 3 kalesi var

1- Linux

2- Mysql

3- Php

Link to comment
Share on other sites

11 yıldır bilgisayar kullanıcısıyım ve MS sürümlerini antivirüs olmadan kullandığımı bilmiyorum. Hergün bir virüs kapıyor bilgisayar, hiç adını sanını duymadığım. Daha 80'li yıllarda üretilen Confiker solucanına bir çözüm bulunamadı. Bu nasıl bir güvenli işletim sistemi? Xp ve Vista için yazılmış 1 milyona yakın zararlı içerik varken bilgisayar kullanıcıları kendilerini nasıl güvende hisseder bir açıklarsan sevinirim? Neye göre güvenli?? MS nasıl bir güvenlik veriyor? Çıkardığı yeni işletim sistemlerinde daha piyasaya çıkmadan açığa çıkan ciddi güvenlik açıkları ile mi? Linux işletim sistemlerine neden karşısın o bir söyler misin? Kaynak kodunun açık olması mı seni güvenlik konusunda kaygıya düşürüyor?

...

dostum,o alıntıda altı çizili bir kelime var: "maalesef". önce şunu netleştirmek lazım ki herhangi bir firmanın,ve de (özellikle belirtiyorum: microsoft'un!) şakşakçısı değilim.Erken çıkan yol alır misali,MS bugünkü büyüklüğünü pazara girdiği yıllarda rakipsiz olmasına borçludur.Eğer eşzamanlı bir iki firma daha girmiş olsaydı,veya ms den kopmalar olsaydı bugün tüm dünyanın pc kullanıcıları için birçok imkan oluşmuş olacaktı.Ama olmadı.MS'in Windows'u, senin tabirinle tüm güvensizliğine rağmen bugün dünyada neden 1 numara,onu düşünelim.

Mesela Mac'i nasıl tanırsınız? Oldukça kibirli bir firma.Daha geçen zamana dek,Mac Os'un PC lerde kurulumunu engelliyordu.Ta ki biri çıkıp da bu kiliti kırana kadar.Bu olaydan sonra, Mac'in kendisi PC uyumlu Os üretmeye başladı.Sonra SUN Microsystems'in Solaris'i.Kaç kişi biliyor bu sistemi? Yani demek istediğim yeteri kadar alternatif yok MS'e karşı.Güvenlik konusunda da yanyana koyduğum zaman tüm alternatifleri,evet,açık kaynak kodlu olması yüzünden bana Linux tabanlı sistemler daha güvensiz geliyor.Nedeni öyle ki,sistemine girmek isteyen birinin senin için kompleks bir virüs üretmesine bile gerek yok! Kodlar açıksa,bu kodlar sadece pc sahibine açık değil ya!  :D

Link to comment
Share on other sites

@pcmemo

evet Windows amatörler için değil, biz de kullanıyoruz. Hatta büyük tasarımcılar vs. Linuxun yüzüne bakmıor :D ama bu demek değil ki Windows mükemmel bir işletim sistewmi :D Biz (Windows kullanıcıları) alışkın olduğumuzdan Linux kullanmak zor gelir ve biraz daha teferruatlıdır. Ayrıca Linux kullanmanın matah bir özelliği yok ki zorsunasın, benbce cılkını çıkarma süren 2 günü geçmez bu hırsla :)

DiretX hatası için özür dilerim, görme özürlüyüm idare et :good:

DirectXe alternatif gelmemesinin sebebi de şu olabilir belki; nasıl ki Silverlight Flash'ın yerini tutamıyor, bulunan alternatifler de DirectXin yerini tutamıyor.

Microsoft'un sadece Windows unu kullanmadım sevgili kardeşim onu da belitreyim :) Ama olay şu ki en başarılı olduğu konu elbette Windows, o yüzden bu kadar yüklendim Microsoft'a

----

@solyma

Linux mükemmel bir işletim sistemi değil ki zaten. Hatta Windows daha stabil, zaten Linux'un kaybettiği konu da o dedik ya, Stabil sisteme geçmesi geciktiği için Windows'tan geri kaldı ve hala toparlayamadı.

Zaten %100 sorunsuz bir işletim sistemi olsaydı bilgisayarcılar aç kalırdı :) Virüslerin yazılmasındaki amacın ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve yine biliyoruz ki Windows XP, güncellemeleriyle Windows7ye dönüştürülebilir. Yeni bir sisteme yüzlerce dolar para koymanın alemi yok. (biz zaten koymuyoruz, ama şirketlerin böyle bir lüksü yok malesef)

---

LinuX'u neden övüyorum bilyor musunuz?

* Windows gibi tekelci değil; yani yazılımlarını Windows üzerinde de kullanabiliyorsunuz (GIMP, VLC, Firefox, OpenOffice.org... daha sayabilirim) (Linux kullanıcıları Windows üzerinde yabancılık çekmez anlıycağınız)

* Paralı değil; bizim için bir önemi yok ama şirketler her bilgisayar için yüzlerce doları gözden çıkarmak zorunda.

* Türevleri çok; Ubuntu, openSUSE, Pardus, ArchLinux... ohooo say say bitmez :)

* Kurulmasına gerek yok; Herhangi bir bilgisayara taşınabilir medyadan rahatça girebiliyorsunuz. Bu kadar. Yok driver kurulmadı, yok, aerosu çalışmadı, orası öyle, burası böyle... yok abicim yok işte, zaten şirhet kullanıcıları (özellikle vurguluyorum şirket kullanıcıları) en fazla yazıcıdan çıktı alıyor, onun dışında bir bilgisayarda olmkası gereken herşey zaten medyaya engetre olarak geliyor. Bu sayede bilgisayara kayıt bırakmadığı i.çin hem daha güvenli oluyor hem de HDDe yüzlerce lira para dökmek zorunda kalmıyoruz (patronlar kalmıyor).

Tekrar söylüyorum yazdıklarım ev kullanıcısı için değil, eğer öyle olsa zaten hiçbirimiz şu an bu tartışmayı yapmıyor olurduk, çünkü %100e yakınımız (en fazla 15-20 kişi) Linux ve türevlerini kullanıyor olurdu.

Ve eminim (tahmin değil kesin konuşuyorum) patron olsaydınız dediklerime tereddütsüz katılırdınız.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar 2 sayfanın tamamını okudum ve şunu söyleyeyim windows yazılımlarının ilk çıktığı dönemde mac ile dava konusu olduğunu umarım biliyorsunuzdur fare imleci sağtuş menüsü tamamen aynıydı mac ile ie7 firefoxun multitab özelliğini almadımı bazılarınız directx konusunu açmış ve biri alternatifi yok demiş bas bas bağıracam daha tutarlı daha kararlı OPENGL. bazılarınız dosya sistemleri üzerinde durmuş ext tipi dosya sistemi mac den alınmıştır yapısı şöyledir bir program kendi başına bir üst klasöre geçemez yani masaüstündeki bir virüs c diski içine kendini kopyalamassı için bütün klasör adımlarını tek tek egale etmesi gerekir ntfs de böle bişiy yok 2000 yılında çıktı bu nt dosya sistemi ama artık son kullanıcının isteklerini karşılayamaz duruma geldi tekelden bahsediyorsunuz en büyük tekeli ben size söyleyim pc nin en hantal aygıtı hdd dir. sebebi ntfs dosya sisteminin hala kullanmaya zorlanması ve üreticilerin bu sisteme destek vermek zorunda kalmalarıdır. ben şahsen harddiskimden hiç memnun deilim kapasite 3tb a çıktı ama hala 15 sene evvelki 7200rpm i kullanıyoruz bir ara ram tipi elektronik hdd çıktı ama ntfs uyum sorunu yaşadığı için firma geri adım attı. açık kaynak kodlu yazılımlar dünya çağında denetlendiği için negatif bir durumda mutlaka forumlara kadar düşerdi perki hiç duydunuzmu herhangi bir linüx versiyonunda kasti olarak açık bırakılmış diye bunu microsoft ta mutlaka duymuşsunuzdur. güvenli sistem demişken ben olsam server olarak solaris database olarak oracle pc olarak ubuntu kullandırırım çalışanlarıma.

Link to comment
Share on other sites

Bir çok kez Pardus ve diğer linuxlara geçmek istedim. Sistemi kurdum. Sadece sistemi kurmakla da kaldım. Başka hiçbir program kuramadım. üzerinde kurulu olanlarda yetmiyor zaten. Yani tamam hep beraber microsoftan kurtulalım ama nasıl. Öncelikle microsoftun kullanım kolaylığı var. İstediğin her programı rahatlıkla kurabiliyorsun. Senelerin vermiş olduğu göz aşinalığı var. Linux ta yeterince kaynak yok, program yok, olanın da nasıl kurulacağını bilmiyoruz. Tıkla kur sistemi yok. Sisteme aşinalık yok. Kuruyorum belki bir şeyler bulurum diye her seferinde 2. gün kaldırmak zorunda kalıyorum. Herkesten çok istememe rağmen olmuyor.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar sizler kişisel kullanıcısınız.Şirket yada vb kuruluşlar değil.Madem o kadar güvenliğe düşkünsünüz.güvenlik elemani alin. :)

Yani nedir bu sizin güvenlik düşkünlüğünüz.bu zamana kadar windows kullandım bişey olmadi.

Eminim öyledir biri bizi izliyor gibi masaüstünü izliyolar camerana istediğin an bağlanıyolar bilgisayarına kıskanabilceğin kişilerin resmini koyma özel olarak kullanma tavsiyem :):):download1:

Herkez win 7 diyor çok güzel diyor tavsiye ediyor ama boş konuşuyor.Şu an da win 7 için uyumlu program var mı yok xpyi vistaydı karıştırdılar win 7 'de ulead video studio denesene kurma kuruyorda cd yazdırcağın zaman next butonunu bulamıyorsun veya çalışmanı masaüstüne avi olarak çevirceğin zaman next tuşu çalışıyor mu gözünle gör git tube hunter denesene a4 tuşu fazla olan özellikli mausenin özellik programını yüklesene gidipte boş boş kimse konuşmasın win7 diye birazdaha bekleyin.Tavsiye etcek kişiler deneyen kişiler olsun ayrıntısına kadar.

Hee linux sağlam kolay kırılmayan bir program olabilir yalnız kullanıcı için kullanışlı değil zaten kendileride şirketlere mail atıyolar şirket için keyif yapan şirketse almaz tabi

Ayrıca win 7 değil xp bize programları çalıştırabilen sistem lazım programları çöpe atacağımız değil

Link to comment
Share on other sites

Win7 çok iyi tasarlanmış bir sistem bu kadar ağır konuşmak gerekmez fakat fiyat konusunda bende çok karşıyım baksana gözünü sevdiğimin tubitaka adamlar pardusu yapana kadar neler yapıyolar milli işletim sistemimizi ve kargo parası veriyosun sadece.Ama bir win7 almaya kalksan 350 tl yi gözden çıkarman gerekiyor.En azından 100 tl falan olsun bedava olsunda demiyorum ama bundanda eminimki şu bağımlılık konusuna gelince evet gerçektende bağımlı oluyoruz microsofta şımarıyolrlar :download1:

Link to comment
Share on other sites

Win7 çok iyi tasarlanmış bir sistem bu kadar ağır konuşmak gerekmez fakat fiyat konusunda bende çok karşıyım baksana gözünü sevdiğimin tubitaka adamlar pardusu yapana kadar neler yapıyolar milli işletim sistemimizi ve kargo parası veriyosun sadece.Ama bir win7 almaya kalksan 350 tl yi gözden çıkarman gerekiyor.En azından 100 tl falan olsun bedava olsunda demiyorum ama bundanda eminimki şu bağımlılık konusuna gelince evet gerçektende bağımlı oluyoruz microsofta şımarıyolrlar :download1:

Sen dediğim programları çalıştır ondan sonra bana konuş win7 diye standart kullanıcıysan herhalde madem iyi tasarlanmışsa fiyatıda hakediyor 350 ver al güzel tasarlanmış öyle değil mi herşeyi eksiksiz çalıştırıyor değer o paraya bence al sen

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...