Jump to content

Bu Gezegende Mutlaka Yaşam Var


69sihirbaz69

Recommended Posts

Bu gezegende mutlaka yaşam var

105350.jpg

Aranılan gezegen bulundu. Bu gezegende bol oksijen içeren dev bir okyanus olduğuna kesin bakılıyor. Yani canlılar yaşayabilir... Jüpiter gezegeninin buzullardan oluşan uydusu “Avrupa”da yaşam olasılığının çok yüksek olduğu bildirildi.

Alman Frankfurter Rundschau gazetesinin internet sayfasında yer alan bir habere göre, Avrupa’daki büyük buzulların altında, bol oksijen içeren dev bir okyanusun bulunduğu tahmin ediliyor.

BUZULLARIN ALTINDA DEV BİR OKYANUS VAR

Arizona Üniversitesi’nde görev yapan Amerikalı gezegen bilimcisi Richard Greenberg’in, Avrupa ayında mevcut olan şartlar altında yaşam olmasına kesin gözüyle baktığı belirtildi.

BÜYÜK BOYDA HAYVANLAR DA YAŞAYABİLİR

Greenberg’in araştırmaları sonucunda, Avrupa’daki buzulların altında bulunan okyanusun, bugüne kadar tahmin edilenden daha fazla oksijen içerdiğinin tahmin edildiği, bu durumda bu okyanusta sadece mikroskobik küçük canlıların değil, küçük boyda balık cinsi hayvanların yaşamasının da mümkün görüldüğü kaydedildi

Kaynak: internethaber.com

Link to comment
Share on other sites

Diyelim ki su var. Hatta okyanus. Nasıl taşıyacaklar?

evet suyu taşımak kullanmak için değilde orada yaşam için arıyorlar su olan yerde canlıda yaşayabilir su kombinasyonlarıyla atmosfer oluşur ve yaşam şansıda olur yabancıların klasik dünya dışı hayalleri...yani yeni yerleşim yeri olayı hem yıllar geçti oldu diyelim sonuçda türkiyeden oraya vize:D isticeklerdir oda uzun iş en iyisi dünya:D

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar İslami bir yorum getirecek olursak insanlaarın dünyadan başka ir yaşam alanı yok...

Çünkü topraktan geldik toprağa gideceğiz emin olun hepimiz dünyada öleceğiz dünyaya gömüleceğiz... :D

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar İslami bir yorum getirecek olursak insanlaarın dünyadan başka bir yaşam alanı yok...

Çünkü topraktan geldik toprağa gideceğiz emin olun hepimiz dünyada öleceğiz dünyaya gömüleceğiz... :D

bizi yaratan mühendisten daha mı iyi bilecekler. istedikleri kadar uğraşsınlar.belki olmayacağını anlarlar.olur ki düşünürler ,akl ederler

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar İslami bir yorum getirecek olursak insanlaarın dünyadan başka ir yaşam alanı yok...

Çünkü topraktan geldik toprağa gideceğiz emin olun hepimiz dünyada öleceğiz dünyaya gömüleceğiz... :)

Diğer gezegenlerde toprak olmadığı ne malum xD

Link to comment
Share on other sites

jüpiter e gitmek daha bi canlıya nasip olmadı Jüpiterin dünyaya uzaklığı 3.1500.000.000 Km dir. yani saat te

1000000000 km hız yapan bi araç içinde bile gitsen 3 bin senede varabiliyosun yani yolda kesin ölür gitmeye

çalışan :) yani yaşam olsa bile oraya kimse gidemez istesede ....

Link to comment
Share on other sites

neskali verdiği bilgiler atmasyon usukü falan muhtemlen yahut noktalama ve hesap hatası varda sonuç olarak demek istediği şey mantıklı, ayrıca dinde toprağın kimyasal formülüde yok yani başka gezegenlerde toprak yok diyemeyiz,ayrıca hiçbir insanın ömrü şukadar olacakta diyemeyiz zaman kavramı maddi birşey değildir okadarda ve belli bi hıza ulaştıktan sonra ayrıca uzaya çıkıp çevre şartlarını değiştirdiğimizde zamanın nasıl işleyeceğini ve insana olan etkilerini bilemeyiz ahir zamanda olduğumuzu kabul ediyoruz lakin ahir zamanın ne akdar uzun süreceğini bilmiyoruz belki gideriz bu gezegene belki biz bile gidebiliriz,ilerde ne olacağını Allah bilir bi teknoloji bir anda patlak verip bilim bir anda inanılmaz gelişebilir herşey ihtimal dahilinde. : )

Link to comment
Share on other sites

haklısın bilimadamları okadar "ışıkyılı" diye bişey icad etmişler bakalım ışıkhızına çıkarsalar(uzayda) belki gerçekleşebilir hiç belli olmaz ama bence de "mutlaka" kelimesi kesni gibi geldi bana, büyük başlık atmışlar banak alırsa.

Link to comment
Share on other sites

olaya sadece yerleşme amacıyla bakmayın derim

su insanoğlunun olmazsa olmaz ihtiyaçlarından biri dünyadan uzaya ihtiyaçları için bile olsa su ******ürmek epey pahalı eğer dedikleri gibi yaşam gereksinimlerini karşılayacak bir su v.b materyaller bulunabilirse araştırma olanıklarıda pekala olacak ve kolaylaşacaktır.

Link to comment
Share on other sites

ohoo bunun heryerine düşüncek olursa albert i sollardık xD

Ayrica sen toprakdan geldik toprağa gideceğiz demişssin bende buna bağlantılı olarak espiri maniyetinde yorumumu yazdim.

2bin sene önce kim bilir insan neler düşünüyorlardaki gelecek hakkında :)

Link to comment
Share on other sites

İslam dininde dünyada doğdun dünyada ölecen diye bir kavram yok. Dünayay yaratan değil Alemleri yaratan olarak geçiyor eğer dikkat ettiyseniz Kur'ani-i Kerim'e. Milyarlarca dünya benzeri gezegen olabilir ve biz dünya olarak onlardan en düşün, en az gelişmiş, en geride kalmış bir gezegen olabiliriz. Bu konuda hiçbir kesin bilgi yok. Yüce Allah öyle yaratmış ki kainatı ona söz denilemez. Madem yorum yapacaksanız dalga geçmeden dini karıştırmadan yapın. İlk yorumlarda ne gerek var oraya da mı vize alacaz gibi yorumlar gördüm. Siz bilimi oyuncak gibi görmeyin. Şunu bilin ki şu anda üstünüzde olan elbiselerin o hale gelmesi bile bilimin gelişmesiyle oldu. Bastığınız her klavye tuşu bilimin gelişmesiyle oldu. Gülmeyi eğlenmeyi sevin ama her konuyu da dalga geçerek yorumlamayın, hatta o niyetle bakmayın. İnşallah vardır bir yaşam da bunca emeğin meyvesi görülür. Ben merak ediyorum ne zaman kesin bilgi verirler diye. Belki ömür yetmez ama inşallah torunlarımızın torunları bile olsa görürler bilimin son halini. Hayırlı geceler..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...