Jump to content

Aksa Doğalgaz Aynı Faturayı Ikinci Kez ödetti!


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Aslında pek ümitli değilim çözüm den de örnek olsun diye yazıyorum ki millet dikkatli olsun. Hoş elinde faturası olanlara bile sistemde ödendiği görünmüyor deyip yeniden ödetiyorlarmış veya işte ödemedin diyorlarmış. Hatta bu gün memurla tartışırken yan taraftaki veznecide aynı meşhur sözü söyledi aboneye; "sistemde görünmüyor!" Ne sistemleri varmış arkadaş! Memura dedim bak yan taraftaki arkadaşında aynı şeyi söylüyor. Gülüyor! Uzmanlar ticari ahlaksızlık var deyip duruyor. Yahu buralara kadarda uzarmı iş? E kışa girerken bu ayki faturaya yüzde 20 zam yansırsa bunlarda oluyor demekki! 

 

Neyse olayı yinede anlatayım. Aksa doğalgaz abonesiyiz mesken olarak. Genelde ben banka uygulaması ile ödüyorum. Dün sırf fatura kesilmişmi diye öğrenmek için fatura ödemeye baktım banka uygulamasından. Evet fatura kesilmiş fakat geçen ay ile m³ olarak aynı olmasına rağmen 15 TL fazla! Neyse artık alıştık zamma zira zaten buna sıra getirmiyorlar maşallah! Esas sorun "ödenecek fatura" ya tıklayınca geçen ayki faturada çıkınca birden irkildim. Nasıl olur?! Çünkü hiç sektirmem zamanında öderim ve 1 ay önceki faturayı atmam ödendi yazarak masamda bekletirim.

Ama işte yakınımın bozuk iletişimi buna sebep oldu bir yerde. Çünkü geçen ay ; ben doğalgazı ödedim elektriğide sen öde diye atarlanmıştı bana. Sanki normal söylese ödemicem.  Yani elinde dekontu görmüştüm ama arada soğuk hava esince dekonta dikkat etmedim.

Neyse Doğal gaz bayisine gidince şöyle kanıtlarım diye düşündüm aslında ödediğimizi; hep ben banka uygulamasından ödüyorum ya direkt buradan ödenen tek bir fatura var dedim memura o hangisi söylermisiniz? Yani işte o ödenmediği iddia edilen fatura olacaktı. Ağustosta bankadan şu kadar ödenmiş ee sonra? sonra yok! Yahu arada başka fatura yok ve onu yakınım ödedi çok iyi hatırlıyorum. İyide sistemde görünmüyor hala ödenmemiş olarak görünüyor! Ya işte ödedik çok iyi hatırlıyorum. Peki dekont varmı ona dair? Yok maalesef saklamadık dikkat etmedik. O zaman ödeyeceksiniz yoksa 3 gün içinde kesilecek gazınız. Ama bu sistemde görünmüyorsa sizin hatanız değilmi. Tamamda elinizde ödediğinize dair belge delil yok.! Kameralar ı inceleyin dedim günde 200 kişi geliyor nasıl bilip bulabiliriz?  Ama ödenmiş faturayı tekrar nasıl alıyorsun?!  Neyse kesilmesin diye gaz mecbur ödedik.! Hayır yani ödeyinde şöyle şöyle olup ödediğiniz kanıtlanırsa geri alırsınız falan hiç öyle bir şey yok! E dedim ya başta piyasada Ahlak sorunu var diyor uzmanlar bile! 

 Şimdi bunu nasıl kanıtlayıp parayı geri alabiliriz? Kamera inceleme olup kanıtlanabilirmi?

Gerçi dedim ya soruyorum ama çok ümitlide değilim. Çünkü elinde ödeme dekontu olanlara bile öyle kolayca para iadesi yapmıyorlarmış. Google dan baktım. Durum böyleymiş. Çünkü "Sistemde görünmüyor.!" muş.  :) Ne yapayım üzerine gideyimmi yoksa üstüne bir bardak soğuk sumu içeyim?

Link to comment
Share on other sites

Fatura ödeme merkezindenmi yatırdınız. Bankadan falan yatırsanız anında sistemden düşer. Fatura ödeme merkezleri çoğu zaman dize ödendi diye dekont verirler ama arkaplanda ödemezler. Parayı işletirler. Bu yıllarca oldu. Ben çevremdeki arkadaşlarımında faturalarını FastPay uygulaması veya internet bankacılığı ile yıllardır öderim daha böyle sorun hiç yaşamadık. 

Link to comment
Share on other sites

mustafakarasan, 28 dakika önce yazdı:

Fatura ödeme merkezindenmi yatırdınız. Bankadan falan yatırsanız anında sistemden düşer. Fatura ödeme merkezleri çoğu zaman dize ödendi diye dekont verirler ama arkaplanda ödemezler. Parayı işletirler. Bu yıllarca oldu. Ben çevremdeki arkadaşlarımında faturalarını FastPay uygulaması veya internet bankacılığı ile yıllardır öderim daha böyle sorun hiç yaşamadık. 

Bende öyle diyorum işte. Banka uygulaması ile ben yatırırken hiç böyle bir sorun olmadı. Yakınım gidip bir kere bayiden yatırdı böyle sorun çıktı. Aslında her ne olursa olsun Doğal gaz bayidendende yatırılsa sisteme düşmesi gerekir. Yada nasıl olduda düşmedi? Ben GSM şebekesinden biliyorum yada İss ödemesinden en sağlam kontrol yeri e-devlet. Yani işte gevşeklik mi yada bizmi bir şeyi kaçırıyoruz? Ama sanmıyorum. Büyük olasılıkla doğalgaz bayisi kaynaklı ama nasıl böyle bir şey oluyor? İçimden bir ses üzerine git diyorda çok fazla bir para değil böyle şeylerle uğraşmaktan nefret ediyorum.   

Link to comment
Share on other sites

Üstüne soğuk su iç... Gerçi havalarda soğudu. Ilık iç ılık bide hasta olma :)  Ben 5 yıl Resmi kurumdan üst üste borcum olmadığına dair yazı aldım. 10 yıl dolmasına 1 ay kaldı fatura geldi. Ödemedin diye.... Dedim arkadaş bak elimde evrak var 5 yıl üst üste borcumun olmadığını yazmışsınız dedim... Adamlar haklısınız beyefendi lakin ya ödeyin ya keseriz dediler. Gidin bizi mahkemeye verin dediler. Avukata sordum, abi öde dedi. Mahkeme en az 2 yıl sürer dedi. 10 lira olan borcun olmuş 1000 lira. 2 yıl mahkemelere gideceksin zamanını harcıyacaksın, piskolojin bozulacak vs. vs v.s öde kurtul dedi. Ne sen yorul nede bizi yor dedi... Maalesef bu ülkede artık sistem böyle işliyor. Artık herşey alenen yapılıyor. O kadar ki; Haklısınız beyefendi gidin bizi mahkemeye verin bile diyorlar. Daha ne yapsınlar... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

bana elektrik faturası ortalama 55₺ gelirken (apartmanda herkesin ortalaması 35₺ 40₺ gibi birşeydi) birkere saat arızalanmış ve bir baktım bir ay 0₺ fatura geldi o an uyanamadım işi sonraki ay da 0₺ gelince ayedaş ı arayıp söyledim bir yanlışlık olmalı dedim bana 2 aydır 0₺ fatura geliyor dedim, hemen ilgileneceklerini söylediler ve elektrik sayacını değiştirdiler ertesi gün, daha sonra da bana 580₺ fatura çıkarttılar ( ben 100 yada 150 beklerken ) müşteri hizmetlerini aradım durumu izah ettim elektrik sayacı sistemde daha uzun süredir arızalı görünüyormuş ve enerji bakanlığının verdiği verilere göre benim tüketim ortalamamı hesaplamışlar. ben itiraz edeceğimi söyledim hiç umursamadılar avukata gittim durumu izah ettim itiraz edip dava açabiliriz dedi ama önce faturayı ödemen gerekir dedi bende uğraşmak istemedim bildiğim bütün bedduaları edip haketmeden istedikleri parayıda ödedim arayıp haber verdiğime de pişman oldum o kadar çok kaçak kullanan duyuyoruz görüyoruzki bizim gibi dürüst davranı affetmiyorlar. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

yakının ödediyse zaten dekonta var ama kredi kartan mı peşinmi ödedi kredi kartından ödendiyse dekontu al bankalarda bazen atlaya biliyor  şansını dene dekontları alıp şirketin kendisine bundan sonrakilere dikkat et

boğaziçi elektirikte böyle bu durum yaşadım adam geldi elektirikçi kesip gidiyor yakaladım bu ne arkadaş şakamı arkadaş 10 yıldır düzenli ödeyipde 1 ay ödemeyip diğer ayları nasıl ödemişim siz dalgamı geçiyorsunuz dedim 10 yıllık bütün dekontları elimde tuttum sonraki 3 ayıda gittim elektirik şirketine veznedeki allahtan bayan du rumumu anlattım elimdeki dekontları görünce fazla uğraşmadı ödenmemiş denen dekontu aldı fotokobisini çekip meil attı galiba 2 hafta içinde sorun çözülür dedi şarteli açtım bilginiz olsun evde çocuk var 2 hafta çocuk nerde ısınacak dedim açın beyfendi bir sorun oluşmacsa ceza yansımaz dedi böyle bir saçmalıkla uğraştı ne olur olmaz hiçbir dekontunuza atmayın saklayın iyi forumlar kolay gelsin

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Başta söyledim zaten, ümidim yok ama millete örnek olsun ona göre davransın diye yazıyorum diye..

 Şimdi elimde belge olsa zaten muhtemelen bunlar yaşanmayacaktı. Memur da öyle diyor zaten. Yani o kadar tedbirli davranmama rağmen olacağı varmış.

Ben çıkarıma (tahmin yürütme) göre düşünüyorum ve böyle düşününce yüzde 99 haklıyım ama yüzde 1 de var işte.  Yukarıda çıkarımımı anlattım. Gayet ikna edici hatta memurda olabilir ama belge olmadan elinizde neye göre işlem yapıcam dedi? Burada kendince haklı ama mesela kamera inceleme alternatifini ticaret ahlakı gereği söylemesi gerekmezmiydi? Tabiki gerekirdi. Ama işte bunlara maalesef alışıyoruz artık.!

Memur diyorki bizde öyle bir ödeme dizini varki dekont vermeden işlem tamamlanmıyor diyor. İşte buradada kendince haklı. 

Ben bu konularda baya titizimdir, yani belge saklama konusunda. Ama dedim ya yakınımın sinirle hareket etmesiyle bende o an dikkat etmedim ve dekonta ne oldu hatırlamıyorum. Yani parası neysede adalet için uğraşırım böyle konularla da diyorum ya işte artık maalesef alışıyoruz adaletsizliğe! Uğraşamam ya.. onlar adalet e önem verse zaten örneğin kamera inceleme alternatifini önerebilirlerdi. Hal böyleyken yetkilinin biri ters bir şey söyler başıma bela alırım birde..  neyse başımızın gözümüzün sadakası olur belki  :) Teşekkürler..

Lütfen alış veriş lerimizde faturamızı almayı unutmayalım.  :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@PeterWilkinson @mustafakarasan   :) olay yakınımın doğalgaz bayisine yatırdığı tek ve geçen ayki 82 TL lik faturada çıktııı. :)

Bayideki memur daha öncekiler bankaya yatmış diyor ki onları ben banka uygulamamdan yatırdım. Yani hangisi nereden yatmış ekranından görebiliyor memur. Peki 82 TL lik geçen ayki nerden yatmış diyorum, o ödenmemiş olarak görünüyor diyor.  Bende diyorumki yakın zamanda Bu bayiden tek bir fatura yattı o hangisi olabilir diyorum? Tabiki yatmamış görünen. Çünkü başka ihtimal kalmıyor geriye. Başka ihtimal olabilirmi sizede sorayım? :)

Memur yüzüme ikna olmuş şekilde bakıyor ama eminimki içinden bana ne niye böyle bir riski alayım ki diyor. Birde özellikle bu tür işlerde çalışanlar a puan ile prim veriliyor diye düşünüyorum ben . O zaman tabiki şirket tarafını çıkarını tercih ediyor olmalılar.. ki bir gsm mağazasında  zengin bir müşteri gibi bir telefon modeli sordum görevli; abi o model yok ama gelecek, geldiği zaman benden alırmısın ona göre maaş alıyoruz diye usulca bizzat söyledi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...