hsynh Posted November 16, 2023 Share Posted November 16, 2023 Arkadaşalar merhaba; gigabayte H610M H DDR4 anakartım var 512gb m2 takılı ama hafıza yeterli olmuyor.Bunu 1tb a çıkarmak istiyorum ama heralde 2. M2 takılmıyor. Normal ssd de almak istemiyorum.Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted November 16, 2023 Share Posted November 16, 2023 1tb alıp elindekini 2.el olarak satabilirsin 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hsynh Posted November 27, 2023 Author Share Posted November 27, 2023 (edited) Merhaba arkadaşlar yeni m2 ssd yi aldım eski 500gb m2 yi pc ye pcie x1 den yedek olarak bağlamayı düşünüyorum internette aparatlar var onlar ise yarıyor mu bu konu hakkında bilgisi olan varmı Edited November 27, 2023 by hsynh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 hsynh, 26 dakika önce yazdı: Merhaba arkadaşlar yeni m2 ssd yi aldım eski 500gb m2 yi pc ye pcie x1 den yedek olarak bağlamayı düşünüyorum internette aparatlar var onlar ise yarıyor mu bu konu hakkında bilgisi olan varmı Veri aktarım hızları şöyle: Please register to see this content. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 hsynh, 16.11.2023 - 22:19 yazdı: Arkadaşalar merhaba; gigabayte H610M H DDR4 anakartım var 512gb m2 takılı ama hafıza yeterli olmuyor.Bunu 1tb a çıkarmak istiyorum ama heralde 2. M2 takılmıyor. Normal ssd de almak istemiyorum.Bu konuda ne tavsiye edersiniz? M2 slot adaptör alıp öyle takabilirsin. Ama tavsiye etmem. Normal SSD sata alın 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hsynh Posted November 27, 2023 Author Share Posted November 27, 2023 bozart, 29 dakika önce yazdı: M2 slot adaptör alıp öyle takabilirsin. Ama tavsiye etmem. Normal SSD sata alın Hız olarak çok mu düşer.Yada verim alamazmiyim ana karta takılan m2 ye Windows kurup bunuda pci x1 den takıp yedek olarak diğerinin yetmediği yerde takviye olarak kullansam olmaz mı 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 (edited) hsynh, Bir saat önce yazdı: Hız olarak çok mu düşer.Yada verim alamazmiyim ana karta takılan m2 ye Windows kurup bunuda pci x1 den takıp yedek olarak diğerinin yetmediği yerde takviye olarak kullansam olmaz mı Hız olarak M2 hızını vermez. Normal SSD hızını verir.. takviye olarak kullanabilirsiniz. Onun dışında kuru masraf yaparsınız . Windows u normal SSD ye kurun. M2 yide depolama olarak . Alırken NWME desteği olup olmadığını dikkate alarak alınız. Altda biri yorum yazmış Please register to see this content. Edited November 27, 2023 by bozart 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOLGAHAN5 Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 (edited) Adaptörlerden al. 1 TB M2 yi sistem olarak kullan, 512 gb M2 olanida adaptöre tak kullan. Yedek Hafiza olarak. Zaten ne yaparsan yap sonucta ikisinide sestemde kullanamayacaksin. Birisi mutlaka yedek olacak sonucta.. Ayrica SSD lerin zamani geciyor. Bundan sonra cogu bilgisayarlarda M2 olacak. ileriye dönük olarakta düsünmek lazim.. Edited November 27, 2023 by TOLGAHAN5 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hsynh Posted November 27, 2023 Author Share Posted November 27, 2023 bozart, 4 saat önce yazdı: Hız olarak M2 hızını vermez. Normal SSD hızını verir.. takviye olarak kullanabilirsiniz. Onun dışında kuru masraf yaparsınız . Windows u normal SSD ye kurun. M2 yide depolama olarak . Alırken NWME desteği olup olmadığını dikkate alarak alınız. Altda biri yorum yazmış Please register to see this content. Bu site guvenlimi acaba burdan alsam bilginiz varmı Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOLGAHAN5 Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 (edited) hsynh, 37 dakika önce yazdı: Bu site guvenlimi acaba burdan alsam bilginiz varmı Daha gelismis adaptörler var. Daha iyi verim alabilirsin. PCIe x16, Olanlarini bir arasatir istersen. SSD ve M2 fiyatlari arasinda pek bir fark yok. M2 den sasma derim... Edited November 27, 2023 by TOLGAHAN5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted November 27, 2023 Share Posted November 27, 2023 hsynh, Bir saat önce yazdı: Bu site guvenlimi acaba burdan alsam bilginiz varmı Ben bu siteden alıyorum.saglam sitedir. Aynı satıcı Trendyol ve n11 de var.orda çok pahalı komisyon alıyorlar diye. Resmi sitesinden almak daha mantıklı ve ucuz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts