Emre028 Posted February 7 Share Posted February 7 Birden fazla ISO dosyasına sahip tek bir cihaz. Kullanımı kolay: bir kez yükleyin, ISO dosyalarını ekleyin ve bilgisayarları buradan önyükleyin Özellikler: • BIOS ve UEFI desteği • Güvenli Önyükleme desteği (önyükleme, uefi anahtarlarını yönetme) • UEFI sürücülerini yükleyin • .efi yürütülebilir dosyalarını ve diğer önyükleme yükleyicilerini başlatın • Linux'u .iso dosyalarından başlatın • Windows 10 yükleyicisini ve Windows PE'yi önyükleyin daha fazla bilgi • Linux yükleyicisini ağdan başlatın (deneysel) • Yerel olarak kurulu sistemleri önyükleyin • Yapılandırma dosyalarını otomatik olarak güncelle • Arka plan hizmetleri olmadan • exFAT dosya sistemi desteği • Uyumlu ISO görüntülerinin otomatik tespiti (geri döngü işlevi) • Geri döngü desteği olmayan sistemler için destek • ISO önyükleme menüsünün özelleştirilmesini sağlar (örneğin: özel çekirdek seçenekleri) • USB, SSD, nvme, mmcblk, loop, nbd ve sanal disk desteği • x86, x86_64 desteği https://github.com/Mexit/MultiOS-USB/releases/download/v0.7.0/MultiOS-USB_windows_image_v0.7.0.zip Windows için kurulum talimatları (deneysel) -------------------------------------------------- -- MultiOS-USB'yi bir diske kurmak için ek görüntü yazma yazılımı gereklidir, örneğin: - Rufus https://rufus.ie/ - gravür https://www.balena.io/etcher/ Kurulum adımları 1) Yukarıda belirtilen yazılımı kullanarak diske 'image.img' yazın 2) Windows+R tuşlarını kullanarak Çalıştır'ı açın, diskmgmt.msc yazın ve Enter'a basın 3) USB'nizdeki ayrılmamış alana sağ tıklayın ve Yeni Basit Birim'i seçin. - boyutu seçin: istediğiniz gibi, maksimum? - Dosya sistemi: fat32 - Birim etiketi: MultiOS-USB 4) 'files.zip' dosyasını yeni oluşturulan diske açın 5) ISO dosyalarınızı kopyalayın ve USB'den önyükleyin İyi eğlenceler! 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugrayilmaz Posted February 9 Share Posted February 9 denedim fakat iso dosyalarının çalışmasını sağlayamadım hem modifiyeli hem msdn iso denedim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awejnhbow Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) Bugrayilmaz, 09.02.2024 - 16:02 yazdı: denedim fakat iso dosyalarının çalışmasını sağlayamadım hem modifiyeli hem msdn iso denedim .ISO dosya isimlerinin "config" klasörü içerisinde yer alan .cfg dosyalarında belirtilen isimler ile aynı olması gerekiyor yoksa .ISO dosyaları otomatik olarak algılanmıyor. Ayrıca Windows'u şu an için .ISO dosyasından direk çalıştırmıyor, dosyanın "os_files" klasörüne çıkarılması gerekiyor anladığım kadarıyla. Yapımcı ilerleyen zamanlarda Windows'u direk .ISO dan çalıştırmayı planladığını söylemiş. Edited February 14 by awejnhbow 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilicmuhsin Posted February 14 Share Posted February 14 Ventoy güzel ve yetiyor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saybatli Posted February 15 Share Posted February 15 Alternatif olarak bakılabilir ama ventoy gerçekten çok başarılı tek sıkıntısı eski cihazlarda düzgün çalışmaması. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts