Jump to content

Quick Any2ico 3.4.2.0


kadetti
 Share

Recommended Posts

  • 2 hafta sonra ...

Quick Any2Ico Kılavuz 

 

Kaynak dosyayı seçme

select_source.jpg

Kaynak dosyayı seçmek için dönüştürme modunu seçmeniz gerekir. Quick Any2Ico iki modu destekler: Convert from any file or folder(Herhangi bir dosya veya klasörden dönüştürme) ve Extract from binary file resource(İkili dosya kaynağından çıkarma)

Bir resmi bir simgeye dönüştürmek veya bir dosya nesnesiyle (örneğin bir dosya klasörü) ilişkili simgeyi çıkarmak istiyorsanız, varsayılan olarak seçili olan öncekini kullanın. Yürütülebilir dosya, DLL, hareketli imleç veya mevcut bir simge dosyası gibi bir ikili dosyanın kaynağından simgeyi çıkarmak istiyorsanız Extract from binary file resource öğesini seçin .

Kaynak dosyayı seçmenin en kolay yolu, onu Select source grubundaki giriş kutusuna sürüklemektir Bu yöntemi kullanarak Quick Any2Ico, bırakılan dosyaya göre dönüştürme modunu otomatik olarak seçecektir.

Select source grubundaki gözat düğmesine de basabilirsiniz Bu düğmenin davranışı seçilen dönüştürme moduna bağlı olacaktır.

Şayet Convert from any file or folder seçilirse, kabuğun dosyaya gözat iletişim kutusunu açarak dönüştürmek istediğiniz görüntüyü içeren klasöre göz atmanıza, istediğiniz dosyayı seçip açmanıza olanak tanır.

Eğer Extract from binary file resource seçilirse, bu dosyanın kaynak bir simge seçmek için izin alma simgesi iletişim kutusunu açar. Icon index girişi ikili kaynak dahilinde simgesinin sıfır tabanlı dizini belirtir.

Not: Bir dosya klasörüyle ilişkili simgeyi çıkarmak istiyorsanız, onu giriş kutusuna sürüklemeniz veya yolunu manuel olarak girmeniz gerekir, çünkü Gözat düğmesini kullanmak klasörleri seçmenize izin vermez.

 

Kaynak dosyayı seçtikten sonra  hazırsınız .

 

Hedef dosyayı seçme

select_destination.jpg

Sürükle ve bırak ile kaynak dosyayı seçtiyseniz, hedef dosya girişi otomatik bağlı olarak kaynak dosyayla aynı yolu ve dosya adını wilth ayarlanır, ancak bir ICO veya PNG dosya uzantısına sahip olacak Kaydet yerine ICO PNG gibi olduğu kontrol edilip edilmediği.

Hedef dosyayı , aynı gruptaki bir dosyayı giriş kutusuna sürükleyerek, Gözat düğmesine basarak veya oluşturulacak ICO/PNG dosyasının yolunu manuel olarak girerek ayarlayabilirsiniz.

Quick Any2Ico, dosyayı ICO formatı yerine PNG formatında kaydetmenize olanak tanır. Bu, örneğin yürütülebilir bir dosyadan veya DLL'den bir simge çıkarmak ve PNG formatında kaydetmek için yararlı olabilir.

PNG dosya biçiminde kaydetmek istiyorsanız , ICO yerine PNG olarak kaydet seçeneğini işaretleyin .

 

Gömülü görüntü formatlarını seçme

image_formats.jpg

Simge dosyalarında gömülü birden fazla görüntü olabilir.

Quick Any2Ico, 10 adede kadar görüntü formatına sahip simgeler oluşturmanıza olanak tanır: 16x16, 24x24, 32x32, 48x48, 64x64, 72x72, 96x96, 128x128, 256x256 ve 512x512. Her biçim, görüntünün genişliğini ve yüksekliğini piksel cinsinden tanımlar.

Simgenize yerleştirmek istediğiniz biçimlere karşılık gelen onay kutularını seçin. En az bir biçim seçmeniz gerekir.

ICO yerine PNG olarak kaydediyorsanız, yalnızca bir format seçmeniz yeterlidir. Bu durumda, birkaç format seçerseniz, seçilen en büyük format kullanılacaktır.

 

PNG sıkıştırmasını etkinleştirme

png_compress.jpg

Windows Vista'dan başlayarak, simge dosyalarında bulunan resimler png sıkıştırmasına sahip olabilir. Windows xp ile uyumluluğu korumak için Quick Any2Ico yalnızca geniş formatları sıkıştırır: 128x128, 256x256 ve 512x512.

Simge dosyalarınız Windows xp'ye yönelik olsa bile, bu biçimleri PNG'de sıkıştırabilirsiniz. Windows'un simgelerinizi görüntüleme yeteneğini etkilemez.

PNG sıkıştırılmış simge dosyaları çok daha az disk alanı kullanır. 256x256 sıkıştırılmamış bir simge 300 KB HDD alanı kullanırken, PNG sıkıştırılmışsa aynı simge normalde 100 KB'den daha az yer kullanır. Görüntü kalitesi tamamen korunacaktır.

PNG sıkıştırmasını kullanmak istemiyorsanız, PNG compress large formats  seçeneğinin işaretini kaldırın .

Simgeyi ICO yerine PNG dosyası olarak kaydediyorsanız bu seçeneğin hiçbir etkisi yoktur.

 

Görüntü ayarlama seçeneklerini seçme

image_options2.jpg

Simge dosyalarında bulunan görüntüler normal olarak karelidir.

Bir görüntü dosyasından (jpg, bmp, png, gif, tiff, vb.) dönüştürme yaparken ve kaynak görüntünün karesi alınmadığında (yani genişlik yükseklikten büyükse), Quick Any2Ico'nun resmi dosyanın içine kaydetme şeklini değiştirebilirsiniz. simgenin karesi.

Varsayılan olarak, resim karenin içinde ortalanacaktır. Tüm kareyi dolduracak şekilde kırpılmasını istiyorsanız, Crop radyo düğmesini seçin. Aksi takdirde, kareyi dolduracak şekilde uzatılmasını istiyorsanız, Stretch radyo düğmesini seçin.

Aşağıdaki resim, iki kare olmayan resim için farklı ayar seçeneklerinin sonuçlarını göstermektedir:

image_options.jpg

Not: Orta seçeneği kullanılırken boş alanlar şeffaf olacaktır.

 

 

 

Dosyayı kaydetme

save_file.png

Kaynak ve hedef dosyaları ve istenen seçenek ve biçimleri seçtikten sonra, ICO veya PNG dosyanızı oluşturmaya hazırsınız.

Bunu yapmak için, sadece Dönüştür! buton. Bu düğmenin metni ayrıca Çıkart! İkili dosya kaynağından ayıkla seçiliyse.

Dönüştürme/çıkarma işleminin sonucu bu düğmenin hemen altında bir metin etiketinde görüntülenecektir.

Not: Hedef dosya kaynakla aynıysa, aynı yolda bir yedekleme dosyası oluşturulur. Yedekleme dosyası için adlandırma yöntemi <original name> (backup) şeklindedir .

 

 

Komut satırı Öğeleri

 

Quick Any2Ico, komut satırından veya toplu komut dosyasından ICO/PNG dosyaları oluşturmak için kullanılabilir. Desteklenen komut satırı anahtarları şunlardır:

Quick_Any2Ico.exe "-img=Source image" "-icon=Dest. icon/png" -formats=IconFormats -pngc -crop -stretch

VEYA

Quick_Any2Ico.exe "-res=Resource file" "-icon=Dest. icon/png" -formats=IconFormats -pngc -crop -stretch

"-img=Source image" : Bu anahtar, dönüştürülecek görüntü dosyasını belirtir. Görüntü dosyası yolu veya adında beyaz boşluklar varsa, tüm anahtarı çift tırnak içine almalısınız. Örnek: "-img=C:\ Resimim.png " veya -img=C:\MyPic.png .

"-icon=Dest. icon/png" : Bu anahtar, hedef ICO veya PNG dosyasını belirtir. Simge dosyası yolu veya adında boşluklar varsa, tüm anahtarı çift tırnak içine almalısınız. Örnek: "-icon=C:\İkonum.ico" veya -icon=C:\MyIcon.png .

-formats=IconFormats :  (İsteğe bağlı) Bu anahtar, simge dosyası için görüntü biçimlerini belirtir. Birkaç format virgülle ayrılmalı ve karakterler arasında boşluk olmamalıdır. Geçerli değerler 16,24,32,48,64,72,96,128.256,512'dir. Bu parametre belirtilmezse varsayılan boyutlar uygulanır: 16,32,48,256.

-pngc : (İsteğe bağlı) Bu anahtar, büyük biçimlerin 

Please register to see this content.
 olması gerektiğini belirtir PNG hedef dosyaları için geçerli değil.

-crop : (İsteğe bağlı) Bu anahtar, kaynak görüntünün karesi yoksa, simgenin karesini doldurmak için kırpılması gerektiğini belirtir.

-stretch : (İsteğe bağlı) Bu anahtar, kaynak görüntünün karesi yoksa, simgenin karesini dolduracak şekilde uzatılması gerektiğini belirtir.

Ne olursa -crop veya -stretch belirtilen görüntü ortalanır.

"-res=Resource file" : Bu anahtar, ayıklanacak simgeyi içeren kaynak dosyasını belirtir. Kaynak dosya yolu veya adında boşluklar varsa, tüm anahtarı çift tırnak içine almalısınız. Çıkarılacak simgenin dizinini belirtmek için bir virgül ve simgenin sıfır tabanlı dizinini ekleyin. Örnek:  -res=Shell32.dll,17 veya "-res=C:\Programım.exe,2" .

Açıkçası hem  "-img=Source image"  hem de  "-res=Resource file" belirtemezsiniz . Bunu yaparsanız, "-res=Resource file" kullanılacaktır.

Aşağıdaki hızlı örnekler, komut satırı anahtarlarının nasıl çalıştığını daha doğru bir şekilde gösterecektir.

Aşağıdaki komut, PNG sıkıştırması ve 32x32, 48x48 ve 256x256 biçimleriyle shell32.dll'den 15. simgeyi çıkaracaktır.

Quick_Any2Ico.exe -res=Shell32.dll,14 -icon=Shell32.ico -formats=32,48,256 -pngc

Aşağıdaki komut, C:\My image.png resmini varsayılan biçimlerle C:\My Icon.ico'ya dönüştürecek ve simgenin karesine sığacak şekilde kırpacaktır .

Quick_Any2Ico.exe " -img= C:\ Resimim.png " "icon=C:\İkonum.ico" -crop

  

Faydalı ipuçları

PNG sıkıştırmalı bir ikili dosyadaki tüm simgeleri belirli bir klasöre çıkaran bir toplu iş dosyası oluşturmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Bu durumda, masaüstünüzde QI2 Icons adlı bir klasör oluşturacak ve imageres.dll'deki tüm simgeleri o konuma çıkaracaktır.

@echo off
if not exist Quick_Any2Ico.exe exit

set sourcefile=imageres.dll

set iconfolder=%userprofile%\Desktop\QI2 Icons

set maxicons=250

set ftype=ico

set formats=16,32,48,256


echo Extracting icons, please wait...

if not exist "%iconfolder%" md "%iconfolder%"
for /l %%i in (1,1,%maxicons%) do (
Quick_Any2Ico.exe "-res=%sourcefile%,%%i" "-icon=%iconfolder%\icon%%i.%ftype%" -formats=%formats% -pngc

)

Komut dosyası, birkaç satırı değiştirerek ihtiyaçlarınıza kolayca uyarlanabilir:

set sourcefile=imageres.dll satırında  imageres.dll dosyasını simgeleri çıkarmak istediğiniz dosyanın tam yolu ile değiştirin .

Hat olarak  set iconfolder=%userprofile%\Desktop\QI2 Icons , yerine %userprofile%\Desktop\QI2 Icons size simgeler kaydedilmesini istediğiniz klasörün tam yolu ile.

set maxicons=250 satırında  , 250'yi dosyadan çıkarmak istediğiniz maksimum simge sayısıyla değiştirin. Dosyada belirtilen sayıdan daha az simge varsa endişelenmenize gerek yok.

Hat olarak   set ftype=ico , ICO yerine dosyaları PNG olarak kaydetmek istiyorsanız, ico yerine png .

Hattı içinde  set formats=16,32,48,256 , yerine 16,32,48,256 istenen biçimleriyle. PNG olarak kaydediyorsanız, yalnızca bir biçim belirtmeniz gerekir.

Yukarıdaki komutların hiçbirinde double-quotes (çift tırnak işareti) kullanmayın! Hedef klasör yoksa, toplu iş bunu otomatik olarak oluşturur.

Önemli: Toplu iş komut dosyasını Quick Any2Ico'nun bulunduğu klasöre yerleştirin, ardından toplu iş dosyasına çift tıklayın.

________________________________

Quick Any2Ico, dosya klasörü, kısayol veya pdf belgesi gibi herhangi bir dosya sistemi nesnesiyle ilişkili simgeyi çıkarabilir!

Quick Any2Ico'nun simgesine sürüklemeyi deneyin!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • semsibey changed the title to Quick Any2ico 3.3.0.0
  • 10 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Programın adı “Quick Any2Ico” dosyasını free ve portable bir programdır. 

Önce şu siteden programı . Anasayfa: 

https://www.carifred.com/quick_any2ico/Quick_Any2Ico.exe


Programın çalışma mantığı çok basit, önce iconunu almak istediğimiz exe,  dosya,  fotoğraf dahil dosyayı altaki resimlerdeki gibi programın üstüne taşı ve sağ alt köşede bulunan Convert it! Butonuna basın. Taşıdığınız dosya hangi dizinde ise o dizinde ve aynı isimle ico uzantılı iconumuz oluşacaktır. Pixel boyutlarını da seçeneklerdekileri seçerek değiştirebilirsiniz.  (Duruma göre de Crop seçeneğini yapabilirsiniz.)

 

Ekran görüntüleri

Spoiler

Please register to see this content.

 

Edited by semsibey
Düzen
Link to comment
Share on other sites

  • semsibey changed the title to Quick Any2ico V3.4.2.0
  • semsibey changed the title to Quick Any2ico 3.4.2.0

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...