Jump to content

Windows Defender'ın Gi̇zli̇ özelli̇kleri̇ni̇ Açığa çıkartmak!!


 Share

Recommended Posts

Windows defender çoğu bilgisayar kullanıcısının pek sevmediği bir antivirüs programı olsa da aslında Windows 10 ve Windows 11 için en iyi optimize olan antivirüs programıdır. Eğer ki sizde Windows defender kapatma benzeri bir arama yapıyorsanız, bunu yapmaktan vazgeçin. Çünkü bu videoda sizlere Windows Defender için özel olarak tasarlanmış bir arayüz olan defenderui adlı program sayesinde Windows defender ı çok daha işlevsel hale getirebilir ve en iyi antivirüs programı 2024 sorusunun da en gerçekçi yanıtını bulabilirsiniz. 

DEFENDER UI Programını sitesinden edinmek için:

Kaynak link: https://www.defenderui.com

Edited by forjest
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Basit bir soru sorayım , bilgisayarınıza virüs bulaşırsa ne olur? El cevap, hafızada sürekli çalışan modüller olur, kopyalama hızı düşer, internet hızı yavaşlar, sürekli internetten arkadaşlarını indirir. Bilgisayarı konforlu kullanma imkanı kalmaz ve veri kaybı yaşatır.

Aaaa!!! nerden tanıdım bunu ben!!!

E defenderi tarif ediyorum sanki. Programın kendisi virüs. Onu ve modüllerini kapatmak için  türlü numaralar gerekiyor, 3. taraf yazılımları gerekiyor. Almayayım, kullananlara sabır diliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Hadee yaa üstad gül gibi devre dışı yapıp kullanıyorduk, ne diye defengerin sırrını ifşa ettiniz 😀

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By shadesofdeath
      Defender Dışlama Aracı v1.0
      Microsoft Defender Antivirüs ya da üçüncü taraf bir antivirüs çözümü seçmeniz fark etmeksizin, bu ürünlerin kritik Dosya ve klasörleri taramadığından emin olmanız gerekir çünkü Microsoft Security Essentials ya da Microsoft Defender zaman zaman bazı Dosya ve klasörlerde sorunlara neden olur. Tipik sorunlar arasında yavaş performans, bazı gerekli dosyaların silinmesi veya düzensiz çalışma yer alır ya da güvendiğiniz bir dosya veya klasörü kötü amaçlı olarak işaretleyebilir. Bu sorunları aşmak için bu tür dosya ve klasörleri istisnalar listesine ekleyebilirsiniz.
      Özellikleri
      Kolay kullanıcı arayüzü Export ve Import özelliği Açık / Karanlık tema desteği 4 Tane dil desteği (Türkçe , İngilizce , Almanca , Rusça) Ekran Görüntüleri

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
      İndir
       
       
    • By bensuslu11
      Windows 10-11 her iki sistemde en güvenilir şekilde pasif  edebilirsiniz


       
      https://dosya.co/g3naqcp65e2u/disable_all.zip.html
      Windows Registry Editor Version 5.00
      ;“AllowFastServiceStartup” değeri, Windows Defender servisinin başlangıçta hızlı bir şekilde başlamasına izin verir veya engeller. 0 ise engeller, 1 ise izin verir. “ServiceKeepAlive” değeri, Windows Defender servisinin çalışmaya devam etmesini sağlar veya durdurur. 0 ise durdurur, 1 ise çalıştırır.
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender]
      "AllowFastServiceStartup"=dword:00000000
      "ServiceKeepAlive"=dword:00000000
      ;“DisableScanOnRealtimeEnable”=dword:00000001 Bu değer, gerçek zamanlı koruma etkinleştirildiğinde tüm dosyaların taranmasını devre dışı bırakır. 0 ise tarama yapar, 1 ise yapmaz.
      “DisableOnAccessProtection”=dword:00000001 Bu değer, gerçek zamanlı koruma sırasında dosyalara erişim sağlayan programların taranmasını devre dışı bırakır. 0 ise tarama yapar, 1 ise yapmaz.
      “DisableScriptScanning”=dword:00000001 Bu değer, gerçek zamanlı koruma sırasında betik dosyalarının taranmasını devre dışı bırakır. 0 ise tarama yapar, 1 ise yapmaz.
      “DisableBehaviorMonitoring”=dword:00000001 Bu değer, gerçek zamanlı koruma sırasında dosya işlemleri, dosya ve kayıt defteri değişiklikleri ve diğer şüpheli veya zararlı aktivitelerin izlenmesini devre dışı bırakır. 0 ise izleme yapar, 1 ise yapmaz.
      “DisableIOAVProtection”=dword:00000001 Bu değer, gerçek zamanlı koruma sırasında indirilen dosyaların ve eklentilerin taranmasını devre dışı bırakır. 0 ise tarama yapar, 1 ise yapmaz.
      “DisableRealtimeMonitoring”=dword:00000001 Bu değer, gerçek zamanlı korumayı tamamen devre dışı bırakır. 0 ise etkinleştirir, 1 ise devre dışı bırakır.
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender\Real-Time Protection]
      "DisableScanOnRealtimeEnable"=dword:00000001
      "DisableOnAccessProtection"=dword:00000001
      "DisableScriptScanning"=dword:00000001
      "DisableBehaviorMonitoring"=dword:00000001
      "DisableIOAVProtection"=dword:00000001
      "DisableRealtimeMonitoring"=dword:00000001

      ;“DisableUpdateOnStartupWithoutEngine”=dword:00000001 Bu değer, Windows Defender servisi başlatıldığında güvenlik zekası güncelleştirmelerinin kontrol edilmesini devre dışı bırakır. 0 ise kontrol eder, 1 ise etmez.
      “UpdateOnStartUp”=dword:00000000 Bu değer, Windows Defender servisi başlatıldığında güvenlik zekası güncelleştirmelerinin indirilmesini ve uygulanmasını devre dışı bırakır. 0 ise devre dışı bırakır, 1 ise etkinleştirir.
      “ForceUpdateFromMU”=dword:00000000 Bu değer, Windows Defender’ın güvenlik zekası güncelleştirmelerini yalnızca Microsoft Update üzerinden almasını zorlar. 0 ise zorlamaz, 1 ise zorlar.
      “RealtimeSignatureDelivery”=dword:00000000 Bu değer, Windows Defender’ın bulut tabanlı koruma özelliğini devre dışı bırakır. Bu özellik sayesinde yeni ve ortaya çıkan tehditlere karşı neredeyse anında tespit ve engelleme sağlanır. 0 ise devre dışı bırakır, 1 ise etkinleştirir.
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender\Signature Updates]
      "DisableUpdateOnStartupWithoutEngine"=dword:00000001
      "UpdateOnStartUp"=dword:00000000
      "ForceUpdateFromMU"=dword:00000000
      "RealtimeSignatureDelivery"=dword:00000000
      ;“AppAndBrowser_AppRepSmartScreenOff”=dword:00000000 Bu değer, Windows Defender SmartScreen özelliğinin durumunu gösterir. Bu özellik sayesinde zararlı web siteleri, dosyalar ve uygulamalar engellenir. 0 ise etkin, 1 ise devre dışıdır.
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows Security Health\State]
      "AppAndBrowser_AppRepSmartScreenOff"=dword:00000000
      ; Windows Defender Security Center’ın Hesap koruması bölümüne erişimi engellemek için kullanılabilir1. UILockdown değerini 1 olarak ayarlarsanız, Hesap koruması bölümü gizlenir
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Account protection]
      "UILockdown"=dword:00000001
      ; Windows Defender Security Center’ın Uygulama ve tarayıcı koruması bölümüne erişimi engellemek için kullanılabilir1. UILockdown değerini 1 olarak ayarlarsanız, Uygulama ve tarayıcı koruması bölümü gizlenir2. DisallowExploitProtectionOverride değerini 1 olarak ayarlarsanız, kullanıcıların istismar koruması ayarlarını değiştirmesini engellersiniz
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\App and Browser protection]
      "UILockdown"=dword:00000001
      "DisallowExploitProtectionOverride"=dword:00000001

      ; Windows Defender Security Center’ın Cihaz performansı ve sağlığı bölümüne erişimi engellemek için kullanılabilir1. UILockdown değerini 1 olarak ayarlarsanız, Cihaz performansı ve sağlığı bölümü gizlenir
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Device performance and health]
      "UILockdown"=dword:00000001
      ;Bu da bir Windows kayıt defteri anahtarıdır. Windows Defender Security Center’ın Cihaz güvenliği bölümüne erişimi engellemek için kullanılabilir1. UILockdown değerini 1 olarak ayarlarsanız, Cihaz güvenliği bölümü gizlenir2. DisableTpmFirmwareUpdateWarning değerini 1 olarak ayarlarsanız, TPM firmware güncelleme uyarısını gizlersiniz
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Device security]
      "DisableTpmFirmwareUpdateWarning"=dword:00000001
      "UILockdown"=dword:00000001
      "HideSecureBoot"=dword:00000001
      ;Windows Defender Credential Guard’ı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanılabilir1. Ayrıca Windows Güvenlik uygulamasından gelen bildirimleri gizlemek için de kullanılabilir23. Bu anahtarın değerini 1 olarak ayarlarsanız, Windows Defender Credential Guard UEFI kilidi ile etkinleştirilir; 2 olarak ayarlarsanız, kilitsiz etkinleştirilir; 0 olarak ayarlarsanız devre dışı bırakılır
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Family options]
      "UILockdown"=dword:00000001
      ; Windows Güvenlik uygulamasından gelen tüm bildirimleri gizlemek için kullanılabilir12. Bu anahtarın değerini 1 olarak ayarlarsanız, bildirimler gizlenir; 0 olarak ayarlarsanız veya anahtarı silerseniz, bildirimler gösterilir
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications]
      "DisableNotifications"=dword:00000001
      ;Windows Güvenlik uygulamasından gelen bildirimleri gizlemek için kullanılabilir.Bu anahtarın değerini 1 olarak ayarlarsanız, bildirimler gizlenir; 0 olarak ayarlarsanız veya anahtarı silerseniz, bildirimler gösterilir
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Systray]
      "HideSystray"=dword:00000001
      ;Bu anahtar Windows Güvenlik uygulamasından gelen fidye yazılımı kurtarma bildirimlerini gizlemek için kullanılabilir. 
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Virus and threat protection]
      "HideRansomwareRecovery"=dword:00000001

      ;bu anahtar Windows Defender’ın Tamper Protection özelliğini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanılabilir. Tamper Protection, Windows Defender’ın ayarlarının kötü amaçlı yazılımlar veya diğer uygulamalar tarafından değiştirilmesini önlemeye yardımcı olur
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender\Features]
      "TamperProtection"=dword:00000000
      ;Bu anahtarlar Windows Defender’ın AntiSpyware, RealtimeMonitoring ve AntiVirus özelliklerini devre dışı bırakmak için kullanılabilir.
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
      "DisableAntiSpyware"=dword:00000001
      "DisableRealtimeMonitoring"=dword:00000001
      "DisableAntiVirus"=dword:00000001
      ; Bu anahtar Windows Defender’ın erişim sırasında kötü amaçlı yazılım koruması sağlayan mini-filtre sürücüsünü devre dışı bırakmak için kullanılabilir.
      ; Microsoft Defender Antivirus Mini-Filter Driver
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WdFilter]
      "Start"=dword:00000004
      ; Bu anahtar Windows Defender’ın ağ tabanlı kötü amaçlı yazılım koruması sağlayan sürücüsünü devre dışı bırakmak için kullanılabilir.
       Microsoft Defender Antivirus Network Inspection System Driver
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WdNisDrv]
      "Start"=dword:00000004
      ;bu anahtar Windows Defender’ın ağ tabanlı kötü amaçlı yazılım koruması sağlayan servisini devre dışı bırakmak için kullanılabilir.
      ; Microsoft Defender Antivirus Network Inspection Service
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WdNisSvc]
      "Start"=dword:00000004
      u anahtar Windows Defender’ın antivirüs koruması sağlayan servisini devre dışı bırakmak için kullanılabilir. 
      ; Microsoft Defender Antivirus Service
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinDefend]
      "Start"=dword:00000004
       
    • By artae
      File size: 0.5 MB

      Since Vista, Windows Defender is included with Windows. It's a small piece of software that runs in the background to help protect, your computer from malware (malicious software) like viruses, spyware, and other potentially unwanted software. Some spyware protection is better than none, and it's built in and free! But. If you are already running something that provides great anti-malware protection, defender will probably wasting precious resources, there's no need to have more than one application running at a time.

      The problem with all Defender versions in Windows Vista and above is it's integrated into the operating system and installs by default with no visible or hidden option to uninstall. Many people are looking for ways to disable or remove it from their system as they prefer to use other software, for example on Windows 8 and 10 you cannot turn off Windows Defender completely anymore. A click on Settings in Windows Defender opens the control panel for the program in the new Windows Settings application. You can turn the program's real-time protection off temporarily, but if it's off for a while Windows will turn it back on automatically. It is unclear why Microsoft made the decision to change the behavior of Windows Defender in this regard. What is certain however is that it will annoy users who want to disable it permanently on the computer they are working on. Defender Control is a small Portable freeware which will allow you to disable Windows Defender in Windows 10 completely.
      Why should you use it
      1. During copying big data from Pc to Usb or vice versa, disabling defender can decrease the Total Copy time
      2. Users may experiencing conflicts between Defender and their antivirus application
      3. Some antivirus programs ask the user to manually turn off or disable Windows Defender in Windows 10
      4. If you've got it enabled, chances are Windows Defender will start each time you boot your PC. If you're short on resources, have your own methods of dealing with spyware or have simply come to the conclusion that Windows Defender is not for you then you might want to disable it.
      Supported languages:English, Turkish, German, Russian, French, Korean, Chinese (Traditional), Chinese (Simplified), Italian, Slovenian, Japanese, Polish, Bulgarian, Spanish, Arabic, Czech, Thai, Hungarian, Swedish, Greek, Portuguese (Brazilian), Hebrew, Vietnamese, Persian, Romanian, Thai, Finnish, Dutch (Nederlands), Ukrainian, Dutch (Dutch), Serbian, Estonian.
      Whats New
      1.[Added] Different blocking method
      2.[Added] Some code improvements

      HomePage:
      https://www.sordum.org
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/F01331FA4AC0F82/73sm9.Defender.Control.2.1.Multilingual.rar



      https://rapidgator.net/file/999332a16ef11ae1ccb11dc257941f59/73sm9.Defender.Control.2.1.Multilingual.rar


    • By artae
      File Size : 1 Mb

      DefenderUI significantly improves usability & unlocks many hidden security features.Compatible with Windows 10 / 11.

      Different security profiles to choose from
      With DefenderUI, you can control Microsoft Defender much easier. For instance, it allows you to enable or disable real-time and cloud-delivered protection, or turn off and on the Windows Firewall.
      There are four different security profiles that you can use. The recommended profile activates various security features in Microsoft Defender that are not available by default, providing enhanced protection. If you need more control, then you can opt for the "Interactive" profiles, which prompts the user for confirmation.
      The "Aggressive" profile unlocks most of the hidden security features in Defender, and it is recommended for when the security is critical. Last but not least, the "Default" profile restores Microsoft Defender to its factory settings.
      On-demand scans and extra protection modules
      With DefenderUI, you can perform on-demand scans. It supports quick, full and custom scans as well. Moreover, it allows you to run an offline scan, which requires a system restart.
      Accessing the Defender quarantine, viewing the action history for Windows Defender, opening the security log files is possible via DefenderUI. Windows Security, Windows Update and the Control Panel can be opened with a single click.
      Aside from monitoring the PC in real-time, DefenderUI also provides behavioral and PUA protection, which can be disabled both, if needed. Moreover, there is a module dedicated to ransomware protection, allowing controlled folder access.
      A GUI for Microsoft Defender
      DefenderUI helps you gain full control over the security features of Microsoft Defender. It is easy to use, it features different security profiles and it features one-click access to both basic and advanced security settings. With its help, Microsoft Defender is no longer an antivirus that runs in the background, but a full-featured security tool with various settings and options.
      Whats New
      Updates: official site does not provide any info about changes in this version

      HomePage:
      https://www.defenderui.com
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/2B04662F75C8F76/asxkr.DefenderUI.1.01.rar



      https://rapidgator.net/file/304b4ca7cdd3bcc588adfe2c8d2e73d1/asxkr.DefenderUI.1.01.rar


    • By semsibey
      ConfigureDefender v2.0.1.1

      Homepage: https://github.com/AndyFul/ConfigureDefender

      ConfigureDefender, Windows 8.1 / 10'daki Windows Defender ayarlarını etkili bir şekilde yönetmenize olanak tanıyan küçük bir yardımcı programdır.
      Bu yardımcı program, Windows 10 kullanıcılarının Windows Defender'ı kendi gereksinimlerine daha uygun bir deneyim sağlayacak şekilde yapılandırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
      Önceden yapılandırılmış birkaç ayar var, ancak bunları tam ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirebilirsiniz.
      ConfigureDefender'ın arayüzü herhangi bir uzatmada süper modern değildir, ancak Windows Defender'ı önizlemek ve nihayetinde düzgün bir şekilde yapılandırmak için gereken temel ayarlara erişim sağlar.
      Gerçek zamanlı ve davranış izleme, indirme ve komut dosyası tarama, PUA koruması vb. Gibi çeşitli öğeleri manuel olarak devre dışı bırakabilir / etkinleştirebilirsiniz.
      Güzel bir şey, tercihinizi değiştirmenize izin verecek olanı değiştirdiğinizden emin değilseniz, ConfigureDefender'ın önceden ayarlanmış birkaç yapılandırma modeli içermesidir. bunlardan biri için.
      ConfigureDefender, tam olarak korunabilmeniz için Windows Defender'dan en iyi şekilde faydalanmak isteyenler için yararlı olacağını ispat edecektir.
      Bu, özellikle birincil antivirüs seçeneğiniz olarak Windows Defender kullanıyorsanız geçerlidir.
      Sürüm 2.0.1.1
      1. Ek ASR kuralı eklendi: "WMI olay aboneliği yoluyla kalıcılığı engelle".
      2. Küçük GUI iyileştirmeleri.
      İngilizce
       
      64-Bit: https://raw.githubusercontent.com/AndyFul/ConfigureDefender/master/ConfigureDefender_x64.exe 32-Bit: https://raw.githubusercontent.com/AndyFul/ConfigureDefender/master/ConfigureDefender_x86.exe  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...