Jump to content

İşte Mehmetçiğin Yeni Silahı!


youarechild

Recommended Posts

117029.jpg

Prototipi hazır olan ve önümüzdeki yıllarda piyadelerin gözdesi haline gelecek olan milli modern piyade tüfeğinin seri üretime geçilecek halde olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda atışlarda üstün başarıl elde edildiği belirtilen milli piyade tüfeği, önümüzdeki yıllarda piyadelerin elinde görülmeye başlanacak.

Milli modern piyade tüfeğinin ''tasarım ve geliştirme'' sözleşmesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), alt yüklenici sözleşmesi ise MKEK ile Kalekalıp Makina Kalıp Sanayi AŞ arasında imzalandı.

G-3'ÜN YERİNİ ALACAK

TSK için HK 416'nin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından tasarlanmış bir piyade tüfeği olduğunu belirten yetkililer, "Türkiye'nin ilk ulusal tüfeğidir. Standart olarak TSK'nin kullandığı G3'ün yerini alması planlanmaktadır. Terör örgütlerinin de kullandığı AK-47'ye karşılık büyük bir üstünlük sağlayacağı öngörülmüştür." dedi

200-750 METRE MENZİLLİ

Tüfeğin diğer birçok piyade tüfeklerinden daha hafif olduğunu ifade eden yetkililer, "Tüfek, 2,60 kilogram ağırlığında ve 7,62 milimetre NATO mühimmatı kullanır. Etkili menzili silahın versiyonunun namlu uzunluğuna göre 200-750 metredir. Tüfek modüler bir kundağa entegre edilmiş kızak sisteme sahiptir. M1913 piccatiny rail sistemi ile uyumlu olan bütün aksesuarlar eklenebilir veya çıkartılabilir. Kullanıcıya göre 6 kat uzatmalı dipçik, sessiz kurma sistemi ve kilitlemeli bir mekanizmaya sahiptir. Mekanizmasında HK G36'nın patentli gaz sistemi kullanılmaktadır." şeklinde konuştu.

GÖVDESİ HİÇ ISINMAZ

Amerikan ordusunun standard piyade tüfeği M4 tüfeklerinin fazla ısınma problemi gaz piston sistemi ile çözüldüğünü açıklayan yetkililer, "M4, tam otomatik modda tüm şarjör bitirilince dokunulmaz hale gelecek derecede ısınmasına rağmen milli tüfek gövdesi çıplak elle dokunulacak kadar soğuk kalır." diye konuştu.

İLK ETAPTA 50 ADET ÜRETİLECEK

MKEK Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ise kurumun gelişmesi ve bugünkü konumundan daha ileri düzeylerde olması için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Önsipahioğlu, kurum ile Milli Savunma Bakanlığı, SSM ve Kalekalıp AŞ arasında yapılan sözleşme ile yapımı gerçekleştirilecek olan ''milli modern piyade tüfeğinin'' ilk aşamada 50 adet, daha sonraki 30 aylık aşamada ise 200 adet üretileceğini bildirdi.

MUHAREBE ALANINDA ÇOK ETKİLİ OLACAK

Tüfeğin tamamen yerli imkanlarla imal edileceğini kaydeden Önsipahioğlu, 30 ayda yapılacak tüfekle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve muharebe alanında çok etkili olacağını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, geçtiğimiz sene MKE Kurumu'nun Kırıkkale'deki sosyal tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, savunma sanayinde önemli bir aşamanın yaşandığı bugünün tarihi bir gün olduğunu belirtmişti.

Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, bu konunun çok ciddi ve azimli bir şekilde ele alındığını ve gerekli paranın verildiğini ifade ederek, eğer böyle olmasa bugün bu imzaların atılamayacağını vurgulamıştı.

saygılarımla...

kaynak;http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=232392

Link to comment
Share on other sites

Silah süper

En iyi silah en hafif olan ve menzili iyi olandır bu silah 2.60 kgmış

G3 12 kg dı yalnış hatırlamıyorsam

Link to comment
Share on other sites

devrim arabalarını izlemiştim dün ... umarım dahada geliştirirler namluyu seramikten yapmak lazım diyordu abim hatta görüşmüşte ordu almadıktan sonra yapmanın faydası olmaz demişler şimdi ordu alacaksa o eşek ölüsü g3 lerden kurtulacaklar iyi olmuş uçak gemisinide görebilirsek ne mutlu.

Link to comment
Share on other sites

G3 hedefi buldumu hem daha öldürücü hemde kas yapardı adama kimse sevmesede

ben sevmiştim o keratayı nişan alarak ateş ettinmi iyi sillahtı ak47 gibi tara gitsin hesabı

değildi bence tabi fovorim herzaman kanastı aşkın gözü kör olsun onu daha çok severdim

böyle bir iki satır karaladım herkese selam

Link to comment
Share on other sites

g3 etkili fakat leş vede nazik bi silah toza kire karşı alerjisi var :D ancak kaleş öle deil sok çamurun balçıın içine korkmadan bas tetiğe teneke meneke ama kullanışlı ayrıca resimdeki silahda kanasvari keskin nişan tüfeği gibi duruyo ... 30 ayda 200 adet de kafamda soru işareti oldu açıkçası , süre çok fazla sanki 200 adet için

Link to comment
Share on other sites

Evet G3 sevgiye muhtaç bi silah sen onu sever iyi bakarsan o seni hiç yarı yolda bırakmaz

ağırlığına gelince iyi spor şart tabi komandolar iyi bilir ve onlara G3 hiç ağır gelmez

çünkü elde ne varsa onunla yetinmeleri gerek tabi en iyi komando fazla memi harcamayandır 4 şarjör yeter

Ak47 de şarjörleri birbirine ters banlarlar çünkü sadece seri ateşle sonuca gidebilirler

ve eğer ciddi bi yere denk gelmezse en az 3 mermi gelecekki adam ölsün

Ak 47 de öyle anlatıldığı kadar çamur felan gelmez bi yere kadar tek avantajı kaçarken kolaylık sağlar

Telsizlede bir söylenti dolaşır karşınızdaki kim Azrail mi askermi anlamak için

eğer sizi gördümü tüm şarjörü sıkarsa acemi hedefleyip atarsa komando dibinizde biter bıçağı basarsa Bolu dağ komando

Bu yeni silah da ordumuzun gözbebeği olacaktır en iyisi kendi yaptığın dır bence

Naçizane bir iki satır daha karaladım saygılar

Link to comment
Share on other sites

Silah süper

En iyi silah en hafif olan ve menzili iyi olandır bu silah 2.60 kgmış

G3 12 kg dı yalnış hatırlamıyorsam

malasef yanlış hatırlıyorsun arkadaş

g3 piyade tüfeği 4.60 kg dır.

senin hatırladığın herhalde yine tsk nın kullandığı mg3 isimli silah olacak o da ayaklarını takarsan daha 11.50 kg a ulaşıyor

(belirttiğim ölçüler boş şarjör olarak verilmiştir.)

Link to comment
Share on other sites

G-3 A1-A2-A3 Alman Heckler&Koch firması tarafından sac bükme teknolojisinin ileri bir aşaması ile zamanına göre harika dizayn edilmiş bir Suikast Tüfeğidir (Piyade Değil !) ve en önemlisi artık insan haklarına aykırı sayılan bir mühimmat kullanır (yanlış hatırlamıyorsam 7.62mm). Sebebi suikast makinesi olmasıdır. PSG-1 adında Sniper varyasyonuda mevcuttur. Atış yapılan metreye göre silahın kendine has özel dinamikleri vardır. Kullanmasını huyunu anlayan ve atış disiplinini bilen birisi için yıpranmamış bir G-3 ölüm makinasıdır.Atıştan sonra koşullara göre mermi bir süre yükselir sonra alçalır. Mermisinin bu şekilde davranmasının sebebi 4 yiv setli olmasındandır. Ki silah suikast etkisini böyle sağlar. Meşhur bir söylem vardır burdan minicik girer arkadan kocaman bir delik açar diye. Sebebi mermisinin havada ve hedefe girerken çok yüksek hızlarda kendi çevresinde dönerek yol almasıdır. Bedene girdiğinde bu dönüş etkisiyle içeride ne varsa kendine sardırarak dışarı doğru atar, buda tek mermi ile oldukça yüksek öldürme yüzdesi hatta kesinliği sağlar. Örneğin adamı kolundan vurursan adamın kolu kopar ki buda mutlak ölüm ve öldürücü bir durum yaratır.

Zamanında kominist doğu almanya yada satış yapılmış çeşitli fakir ülkeler tekrar satmadı ise illegal satışı pek gerçekleşmemiştir yani illegal manada terör örgütlerinde pek bulunmaz, ganimet ve ele geçen silah hariç. Ordumuzda hizmete girmesininde uzun hoş bir hikayesi vardır. Şu kadarını söyliyeyim; Her askerimizi zamanın gereği ile ölümcül silahlı kılmıştır :)

Bu arada her silahın namlusunun bir atış ömrü vardır. Örneğin bir şarjörden sonra ısınan silahın dinamikleri yani mermiye yön verme hassasiyeti değişir. 1000 mermi yakmış bir silahla 100 mermi yakmış silahın atış dinamikleri aynı olmaz. Silahını iyi tanıması gereken asker değişen dinamiklere göre silahına ayar vermesini yani kalibre etmesini bilmelidir. Bizde neden bu tür şeyler pek bilinmez gerekli değildirde ondan :) Çünkü görev önceliği ve kritik nokta hassasiyetleri ve silah dağılımları farklıdır. Hatta bu noktalara göre kullanılma süreli silah dağılımı ve mermi tam barut hakkı dağılımı stratejiktir.

Allahımıza şükürler olsun ki Ordumuz Subaylarımız her tür ayrıntıyı savaşı, emniyeti etkiliyen unsurları barışta savaş oyunları ile tatbikatlerle hep tatbik eder bilir hesaplar ona göre silah konuşlandırır. Bir piyade tüfeği manasında olsada. Bazı danalar şu sıralar bu tür savaş taktiklerini içerdeki muhbirleri ile gerçektenmiş gibi basına vererek iyi bir halt ettiklerini ve ordumuzu yıpratıp bezdireceklerini sanıyorlar ama o inandıkları sandıkları Allah belalarını verecek yakındır. Gn Kr Bşk nımı çileden çıkaran herkes gözümde pisliktir, gün gelir cezası verilir. Dünyanın en seçkin ordularından biriyiz. Aklıma şimdi gelen bir kanıt; NATO anlaşmaları çerçevesinde belli periyotlarda yabancı ülkeden bir nato komutanı tatbikat ve benzeri faaliyetleri gelir bizimkilerle denetler. O denetlemelerden birinde ABD li komutan Kayseri Hava indirme nin tatbikatını izledikten sonra hatıra defterine kendi diliyle şöyle yazmıştır " Eğitim ve tatbikatları görevim çerçevesinde denetledim. Şu sonuca vardım ki, Türk Ordusuyla Harp bir intihardır." :) Allah Vatanımıza Milletimize Ordumuza Zeval Vermeye.

M-16 M4A1 v.b. abd israil yapımı ve kökenli silahların oldukça çok mühimmat çeşidi kullanan varyasyonları vardır.

M-16 tüfeğinin yapımındaki ilk amaç yaralama savaş taktiğidir.

AK-47 Avtomat Kalashnikova 1947

AK-47 Soğuk Savaş yılları boyunca birçok çatışmada kullanılarak komünist blok için sembol haline gelmiştir. Hızlı üretilebilmesi, kullanım ve bakım kolaylığı nedeniyle AK-47, 1951 yılında üretilmesine rağmen bugün birçok ülke, direniş ve terör grupları tarafından hala büyük miktarlarda kullanılmaktadır. Kopyası en çok üretilen tüfeklerin başında gelen AK-47, kendisi de kopyadır. II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru göreve giren Alman StG-44 tüfekleri üzerinde geliştirilen AK-47`in tasarım sürecinde birçok Alman mühendis de görev almıştır.

Soğuk Savaş yılları boyunca Çin ve Varşova Paktı'na bağlı ülkelerce de lisans altında üretilen tüfeğin modifiye edilmiş birçok modeli de çeşitli ülkelerce imal edilmiştir.

AK-47 dayanıklılıklarıyla tanınır; sudan, çamurdan, kumdan etkilenmez ve çok nadir tutukluk yapar, ayrıca ucuza ve pek çok şekilde temin edilebilmesinden dolayı özellikle terörist gruplar tarafından tercih edilmektedir. Asimetrik savaş koşullarına uygunluğundan dolayı terörist gruplar ve gerillalarla mücadele eden askeri birliklerin genellikle kendi silahları yerine ele geçirdikleri AK-47`leri kullanması silahın başarısını göstermesi açısından önemlidir.

AK-47'ler Türk Ordusu tarafından da kullanılmaktadır. Özellikle PKK ile çatışmalarda ele geçirilen AK-47'ler Türk ordusu bünyesine katılmıştır.

Bu wikipedia bilgilerine küçük bir ek yaparsam Rus ordusu için üretilen namlu içi teflon kaplılar dışında pek çok kopya iddia edildiği gibi dayanıklı değildir. AK-47 Mermiye düz yön verir. 400 metre en ideal çatışma ortamıdır. Yaralayıcı etkilidir. Deler deldiği gibi geçer. Ama ne demiştik bu silahın oldukça çok varyasyonu vardır yani bu demektirki yiv setli - teflonlu v.b. birçok muhimmat değişimli versiyonu vardır. Bu makineyi kategorize etmek zordur çok kopyası var.

Bende içimden geldiği gibi bişeyler yazmak istedim iyi günler dostlar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...