Jump to content

Matrix Gerçek Oluyor!


GibraLeoN

Recommended Posts

Merhaba.

Aslında görüdüğümüz,duyduğumuz,tattığımız,kokladığımız ve dokundugumuz seyler beynimizde canlanan hayaller.Örnegin ekrana baktıgımızda ısınlar gözümüz tarafından algılanır ve sinyallere çevrilerek beynimize yollanır.Beynimiz ise bu sinyallere göre islem yapar.Diğer duyular icinde bu gecerlidir.Mesela bazı rüyalar o kadar gerçekçi olur ki rüyamızda yemek yeriz yemeğin tadını kokusunu çok net alırız ve uyandıgımızda rüya gördüğümüzü anlarız.Peki ya suanda bir rüyadaysak ve uyanamıyorsak.Matrix teorisi budur.

Konumuza Gelecek olursak çesitli teknolojik aletlerle beynimize bu 5 duyu organımızla iletiler bilgiler iletilebilir.

Sonny Markası Matrix adında bir proje yaptı ve patentini Aldı.Gelecekte bu projeyi gerceklestirebileceklerini söylüyorlar.

Avatar oyununu ıcınde yasayarak oynadıgınızı düsünün.Sesleriyle,Kokularıyla,Tad almayla,Dokunma hissiyle aynısı.Ejderhayı sürerken tüylerini hissetmeniz vs...

Bir korku filmi izlerken düşleyin.Arkanızdan aniden bir zombi cıkar ve korkudan tir tir titrersiniz.

Bu proje birçok konuda gelişme sağlayabilir.Mesela bilgisayarımızada o sekilde bağlanabiliriz.Windowsumuzun icine bile girebiliriz.

Umarım reklam olmaz:

Kaynaklar:

1: http://www.maxicep.com/bilim-ve-teknoloji/matrix-gercek-mi-oluyor-2587.html

1: http://www.newscientist.com/article/mg18624944.600

Link to comment
Share on other sites

Japon eğlence devi Sony Electronic'in, verilerin direkt olarak beyne geçişini sağlayacak bir icadın fikir patentini aldığı bildirildi. Teori gerçek olursa, bir film ya da video oyununu izlerken, filmdeki ya da oyundaki bir nesnenin kokusu, tadı hatta o nesneye dokunma hissi duyulabilecek.

İngiliz haftalık dergi New Scientist'in gelecek hafta yayımlanacak sayısında verilen habere göre, patent herhangi bir somut icada değil, sadece bir teoriye dayanıyor. Dergide, teorinin Matrix filminin gerçek hayata uygulanması için bir ilk adım niteliği taşıdığı ifade ediliyor. Matrix'te sanal oluşumlar, insanların beynine enselerine yerleştirilen elektrotlar kanalıyla geçiyordu.

Patentte derin ayrıntılar yok. Teoride sadece, beynin hedeflenen bölgelerindeki sinirlerin uyarılan yerlerini değiştirecek ultrason titreşimlerini verecek bir aygıttan bahsediliyor. Amaç, hareket eden nesnelerden tat almaya, ses duymaya kadar birçok "duyumsal tecrübe" icat etmek.

Dergi, Kaliforniya Eyaleti'ndeki San Diego'da, Sony ofisinde bulunan fikrin mucidi ile talep ettiği röportajın reddedildiğini yazıyor.

Sony Electronic Sözcüsü Elizabeth Boukis ise, dergiye yaptığı açıklamada, olayın "gelecekle ilgili bir icat"olduğunu ve bu konuda herhangi bir deney yapılmadığını belirtti. Boukis, "Bu fikir sadece, teknolojinin gelecekte bizi böyle bir noktaya

getirebileceği fikrinden ilham alınarak oluştu" dedi.

Kaynak : Haberturk

bunu yazmak zor olmasa gerek? :)

Link to comment
Share on other sites

Senin şu bahsettiğin duyuların gerçek olmama durumu,herşeyin rüya olabiliceği durumu gibi acaba gerçek mi gibi düşünceleri matrix'in daha m'i yokken Descartes(Dekart) Septisizm adlı felsefi akımı oluşturarak başlattı ve geliştirdi ki zaten herkesin duyduğu ancak kim tarafından ne zaman ne için söylendiğini bilmediği söz de bu felsefe içindir; "Düşünüyorum öyleyse varım."
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...