Jump to content

Işlemci Yuvası Tamiri


djlazo31

Recommended Posts

geçen günlerde arkadaşım bilgisayartın format atmama için bilgisayarını bana getirdi. Ben de hazır gelmişken kasanı da temizliyim dedim tozları aldım. işlemcinin üstünde metal parca çok toz kaplamış ve fan boşa dönüyordu. açtım temizledim. ama kaza sonu elimdeki temizlik bezi anakarttaki işlemci yuvasının tellerinden birkaç tanesini yamulttu. ben de bunları düzeltmeye çalıştım ama pc yi açmaya çalıştığımda. görüntü gelmiyordu. muhtemelen yuva işlemciyi görmüyordu. acaba bunun tamiri mümkün müdür?

Link to comment
Share on other sites

Maalesef mümkün değil.Aynı şey neredeyse aynı şekilde başıma geldi 3 pinin yönü değişti fakat tamirinin mümkün olmadığını söylediler.Ben de elime bir 0.7 uçlu kalem aldım (uç yok tabi içinde) telleri fazla güç kullanmadan kendi yönlerine doğru çevirdim,tam aynı yöne gelmeseler bile pc yi çalıştırmaya yetti.Böylelikle hallettim.Bir dene istersen fakat dikkat et pinler kırılmasın.Gerçi bana tamiri mümkün değil demelerine rağmen hala o yuvanın tümden değişebileceğini düşünüyorum fakat anakart eski bir anakart ise mümkün olmayabilir ya da mümkün olsa bile vereceğin tamir ve parça parası bir anakart parasına yakın olabilir.Sen benim dediğimi bir dene lakin sorumluluk kabul etmediğimi de belirtmek isterim.Nihayetinde çok hassas pinler onlar ve kırılma ihtimalleri var.

Link to comment
Share on other sites

anakart benim olsa yanmıycam arkadaşımın anakartı. Bu anakart 7 8 yıllık bi anakarttı arkadaşım değiştircem durup duruyodu pc yi ama böyle olmasını istemezdim :S

Link to comment
Share on other sites

Bildiğim kadarıyla 7-8 sene önceki işlemciler iğneliydi anakartlar değil 775pin anakartlarda başladı bu sistem şuna 4-5 senelik desek ;)

Ayrıca onları lehim yapan yerler var bi araştır derim ben İzmir'deyim ve burda işlemci veya işlemci yuvasında iğne kırıldığı veya zarar gördüğü zaman lehimle tamirini yapan ustalar var.

Link to comment
Share on other sites

abi tamiri mümkün ama modülün tamamı değişiyor ve bi anakart için o kadar tamir parası bence fazla

tamiri ise: modülü alttan buharla ısıtıp lehiminden söküyorlar ve yerine yeni bir modül takıyorlar bu işlem neredeyse tüm anakart modülleri (ram modülü, pci modülü vs...) için yapılabiliyor

ama yapan yer bulmak çok zor ve bu işlem bence biraz tuzlu

elinde düzeltmeyi dene

olmadı 2. el bi anakart al-tak

Link to comment
Share on other sites

yuvayı değiştirmek çok zor.anladığım kadarıyla sitem 478 pin olmalı 7-8 yıl önce 775 pin yoktu eğer 478 ise ve iğnelerin girdiği soketlerin ucu kartın alt tarafından çıkan türdense değiştirilebilir ayrıca soketlerin zarar görmesi illa çalışmayacak demek değildir birbirine değip değmediğne dikkat et işlemci oturunca onuda 478 pin olduğu varsayılarak düz tornavida ile sağ tarafından yukarı doğru hafifçe kaldırarak üst plastik muhafaza çıkarılabilir

Link to comment
Share on other sites

şimdi 7 8 yıl biraz fazla kaçtı galiba ama anakart ta p4 2.80 ghz bi işlemci vardı . 5 yıl var en az tam hatılayamadım . dişler yamuldu nası olcak şimdi istanbul bağcılardayım. yardımı dokunabilcek yada tamir ettirebilcek bi yer söyleyebilcek var mı ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...