Jump to content

Ve Lost Efsanesi Sona Erdi


berke_han

Recommended Posts

Lost macerası dünkü büyük finalle sona erdi.Ama aklımızda cevabını bulamadığımız birçok soruyla ekranlara veda etti. Sonunu beğendiniz mi? Yorumlarınız nelerdir?




Edit @tenekecezve ----> Arkadaşlar dizi hakkında spoiler bilgi verenler bu tagı kullansın lütfen izlemeyen arkadaşlar için kötü oluyor...

Bilmeyenler için [*spoiler] Buraya bilgi [*/spoiler] (* ları koymayın)

Link to comment
Share on other sites

lost 6 yıldır severek izleyen herkezi tam anlamıyla yıktı bütün dünyada tepki var amerikada ağır bir şekilde eleştirildi bence herkezden özürdileyip finali çok kapsamlı olarak özetlerle ve bütün sorulara mantıklı cevaplar vererek ve

Spoiler!

Please register to see this content.

aaa hepimiz ölmüşüz meğersem

saçmalığını unutarak 2 bölümde değil en az 4-5 bölümde yeniden çekmeleri lazım yoksa bidaha o yönetmen ve senaristler karnını biraz zor doyurur
Link to comment
Share on other sites

Finalin çok kötü olduğunu duydum bugün arkadaşlarımından. :)

Hiç izlemediğim bir dizi. Çok övdüler bu diziyi bende dün indirdim 6 sezonu birden. 38 GB kadar. :)

3 bölümünü izledim daha. Olaylar pek ilerlemiyor gibi geldi. Bakalım.. Bu yaz bunu izleyeceğim. :)

Link to comment
Share on other sites

hiç bişeyi doğru düzgün cevaplamadılar. milleti sinir ettiler.

o yönetmeni bi yakalarsam varya.....

eşşek sudan gelinceye kadar dövcem

Link to comment
Share on other sites

Spoiler!
Please register to see this content.
- tüm 6 sezon boyunca yaşananlar rüya miydi?

jj abrams : elbette değildi. bölümlerin tamamını dikkatle izleyen hiç bir izleyicinin bu denli mantıksız bir sonuca varacağını sanmıyorum. dizinin jack? in gözlerini aralayışıyla başlayıp, kapamasıyla bitmesi bu yanılgıya yol açmış olabilir. yaşanan her şey gerçekti. dahası, dizide rüya vizyonu asla yoktu.

finalde kilisede buluşan tüm ekip ölü müydü?

jj abrams : kafa karıştırıcı bir finalbölümü olduğunu kabul ediyorum, ki bu bilinçli bir tercihti. yine de, final bölümünü bir kaç kez izleyenlerin anahtarı anladıklarından eminim. forumlara göz attığımızda gördük ki, bulmacayı çözenler, kafası karışanlardan daha fazla.

dharma istasyonunu patlattıklarında, quantum fiziğine ilişkin prosedürü başlatmış oldular. diğer bir deyişle adada, bulundukları zaman boyutunu sonlandırdılar. böylelikle ?uçak düşmeseydi, nasılbir hayatları olurdu? başlıklı paralel evrendeki hayatları ilerlemeye başladı.

einstein kuramlarını az çok okuyan herkes bilir ki, teori maddenin her iki evrende de varlığını sürdürebildiği üzerine inşa edilmiştir. bu yüzden, aynı ekip adadaki varlığını sürdürdü. fakat anımsanacağı üzere, farklı bir tarihe geçtiler. çünkü bulundukları zaman dilimini dharma istasyonunun merkezinin imhasıyla durdurdular.

?herkes ölü müydü? sorusunun yanıtı da burada aslında. hem evet, hem de hayır!

aslında hiç de karmaşık değil. paralel evrende, yani ?uçak düşmeseydi hayatları nasıl olurdu? yu anlatan dilimdeki karakterlerle, adadaki karakterlerin bulundukları evren birleşti. biraraya geldikleri kilise, işte bu iki evreni biraraya getiren kozmik bir platformdan başka bir şey değildi.

jack?in babasının, ??buradan nereye gideceğiz? sorusuna verdiği yanıtı anımsayalım ; ?hiç bir yere gitmeyeceğiz. ilerlemeye devam edeceğiz? demişti. bazı forumlarda gördükki, ekip öldü ve cennete gittiler diyenler var. bu nasıl mümkün olabilir. her biri, kaza olmayan evrende yaşamlarını gayet normal sürdürmekteler. fakat paralel evrende,adada yaşananları anımayarak biraraya geldiler. hem adada, hem de diğer hayatta ölenler zaten orada yoklardı.

dikkat edin! kilisede, adada var olan bir çok önemli karakter yoktu!
özetle, iki evren birleşti, ve onca badirenin ardından hayatlarına devam edenler birleştiler.
ben? in kiliseye girmek istemeyişinin de yanıtı burada gizliydi zaten.

- peki ama, ada ?neydi? aslinda?

şunu ekipçe kabul edebiliriz. haddinden fazla karmaşık bir hikaye örgüsü sunduk sizlere. böyle de olması gerekiyordu. işin içinde olduğunuzda bazen size çok basit gelen sorular, izleyenler için aynı kolaylıkta görünemeyebiliyor. ada meselesi de bunlardan biri. aslında adanın ne olduğu bence dizide enine boyuna anlatıldı.

ada, paralel evrenlerin geçiş noktasıydı elbette. evrenler arası geçişin yol açabileceği trajedileri engelleyebilmek için adanın korunması, çıkarları için bu geçiti kullanmak isteyenlerin engelenmeleri gerekiyordu. işte dharma ekibinin adada bulunma sebepleri de buydu.

uzay zaman eğrisinin kırılma noktasıydı ada.

jacob ve kara duman fenomenlerinin hikayeye yerleştirilmesi kasıtlı bir kafa karıştırma yöntemiydi, kabul ediyoruz. ve özellikle, bu iki karakterin dramatik yapılarını anlatmış olsak da, fazla detay vermedik.
alpert, adaya gemi kazasıyla geldiğinde kara duman? ın ona ??burası chennem? dediği sekansı anımsayın. aslında cennet de, ?cehennem de bu dünyada? mesajı zaten hikayenin temel iddialarından biriydi.

tüm dizi boyunca yanıtını seyirciye bıraktığımız tek pasaj da aslında buydu. jacob ve isimsiz kardeşinin gizemleri. sıradan bir insandı anneleri, evet. fakat adanın koruyuculuğuyla görevlendirildiklerinde kutsal özelliklere sahip oldular. özelliklerini şeytani amaçlar için kullanma raddesine gelen kara duman? ın adadan ayrılmasını engellemek istemeleri de bu yüzdendi zaten.

- jack? in babasinin hikayedeki önemi neydi?

jj abrams : sanırız, jack? in babası üserine bu kadar kafa yorulması final bölümündeki ağırlığından kaynaklanıyor. haklısınız da. fakat zannedildiği kadar kilit bir karakter değil aslında. baba figürü, yalnızca jack için önemliydi. ilk sezonları anımsayalım. babasının jack üzerindekietkisi, kötüleyen ilişkileri ve bu yüzden jack? in giderek kaybolan özgüveni neticesinde adanın eline kalan tek değerli şey olduğunu düşünür hale gelmesi.

işte bu sürecin sonunda jack? e, aslında ne denli değerli olduğunu anımsatabilecek en güçlü motifti babası.



sanırım herkes yanıldı.paralel evren gerçektende varmış.yani uçak düşmeseydi ne olurdu konusu işlenmiş orda fakat en sonda adadaki zaman ile "uçak düşmeseydi ne olurdu" paralel evreni iç içe geçmiş ve bizimkiler böylece adada yaşadıkları zaman olan diğer evrende yaşadıklarını hatırlamışlar
(benim yazıdan anladığım kadarıyla)
Link to comment
Share on other sites

Benim anladığım olay şu şekilde.

Spoiler!
Please register to see this content.
2 Evren var.

Birincisi uçağın düştüğü.

ikincisi de uçağın düşmediği.

uçağın düştüğü evrende kurtulanlanlar uçakla gidenler ve adada kalanlar.

Birde Diğer evren var.Uçağın düşmediği.

Uçağın düşmediği evrende herkes diğer evreni gözleri önüne geliyor.Ve toplanmaya başlıyorlar.

Klisede jack ın biz öldükmü sorusu aslında kendisinin diğer evrende ölüyor olduğunu hatırlaması.

Yani klisede toplananlar uçağın düştüğü evrendeki halleri göz önüne geliyor.

Ancak benim kafama takılan sorulardan biri.

Fizikçi biri vardı onun annesi tüm bu olayları nasıl öğreniyor?

Hadi diğerleri birbirlerine dokunarak vs öğreniyorlar.Yada benzer olayları tekrarlıyorlar.

Ancak Annesi bundan nasıl haberi oluyor.

Link to comment
Share on other sites

6 sezon süren bir dizinin finalinde herşeyin bir rüya olduğu gösterilmiş. Daha saçma olamazdı. :D Prison Break'e bir final yaptılar zamanında.. Müthişti.. 4 sezon sürdü Prison Break. En güzeli de böylesi. 6 sezon dizi mi olur yahu.. Kurtlar Vadisi var bizde de.. İlkokula gidiyordum o dizi başladığında. :p :p

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar dizi hakkında spoiler bilgi verenler bu tagı kullansın lütfen izlemeyen arkadaşlar için kötü oluyor...

Bilmeyenler için [*spoiler] Buraya bilgi [*/spoiler] (* ları koymayın)

Son bölümde en çok beklediğim;

Spoiler!
Jack tıpayı taktığında beyaz duman olsaydı ya :D

Benim yorumumu gelirsek;

Spoiler!
Please register to see this content.
Adada yaşanan herşey gerçek. Evet adanın bir gücü var ve o güç ile adaya düştüler. İstasyonu patlattıklarında Einstein'in teorisinde de olduğu gibi paralel evrende uçak düşmeseydi değil! "taaa patlattıkları zamandan itibaren kimse o adaya gitmeseydi hayat nasıl ilerlerdi" konusunu işlediler. O yüzden Benjamin de, Dharma ekibi de, vb. herkes de paralel evrende kendi hayatını kurdu ve yaşadı. İstasyonu patlattıklarında ise zamanda tekrar sıçrama yaşandı ve uçağın düşeceği zamana gidildi tabiki Des adada olmayacak hatayı yapmayacak ve uçak düşmeyecekti ki öyle de oldu. Devamında zaten yaşadıkları hayatları hatırladılar ve odada toplandılar.

Ada uzay zamanın kilit noktası ve korunması gerekiyor. Herşey yerli yerine oturuyor. Bence hiçbir sorun yok.

Bırakın ufak tefek ayrıntıları ve keyfini çıkarın.

Belki de biz kendimize yaptık, beklentilerimizi farklı yönde yüksek tuttuk. Paralel evren uzay zaman ekşın şu bu. Dizinin bilimkurgudan öte drama olduğunu anlatıp yine ters köşeye yatırdılar bizi. Ama hala ağlayıp sızlıyorsunuz. Yine yanıltmadılar mı hepimizi? Tüm o teoriler ters dönmedi mi?

Herkesin ihtiyacı olan sevginin kıymetini bilin dediler. Sizin losttakiler gibi kaybettiklerinizi tekrar görme şansınız yok dediler.

Lost'a ayırdığım o kadar sene için asla pişman değilim.

Ben yine de izleyin derim.

Lost : Mükemmel bir dizi. Anlayana...

Link to comment
Share on other sites

Ekşiden farklı bir yorum;

Spoiler!
Please register to see this content.
aslında ölülermiş falan diye bir şey yok. daha doğrusu birinci sezondan itibaren ölülermiş ve ada arafmış diye bir durum söz konusu değil.

ada, çok da güzel belli ettikleri ve tahmin ettiğim üzere; (bkz: #19016229) ab-ı hayat'ın olduğu yer.

ab-ı hayatı insanlardan korumakla görevli bir bekçi ve jacob döneminden itibaren bir yardımcı var. ilk tanıdığımız bekçi; jacob ve sonradan black smoke olan çocuğu öldüren kadın. son tanıdığımız bekçi; hurley ve richard pozisyonundaki yardımcısı benjamin linus.

bizim izlediğimiz fasıl; adanın başarısız bekçilerinden jacob'ın bir hatasıyla meydana gelen güvenlik açığını kapama süreci. ab-ı hayatın, yaşam enerjisinin bekçisi olan kadının ve jacob'ın ortak hataları sonucu ortaya çıkan black smoke. desmond gibi manyetik alandan, ışıktan etkilenmeyen özel bir insanın geçici süre sigortaları kapatması, elektriği, ışığı kesmesiyle gücünden, black smoke olmanın yan etkilerinden uzaklaşıp insan formuna girince öldürülebilir kıvama geliyor.

jack, en kısa süreli ve en başarılı bekçi olarak tarihe geçti.

hurley ve benjamin, black smoke sonrasında jacob öncesi dönem olduğu gibi adayı, yaşam kaynağını widmore gibi zengin ve hırslı insanlardan korumaya devam ettiler. bizim bilemediğimz bir tarihte öldüler.

altıncı sezonda izlediğimiz ada dışında gösterilen hikayeler araf hikayeleri. insanların öldüğünü kabullenme sürecini izlemişiz. jack'in sürekli öldüğü yerden kanaması da bunu anlamayan olursa diye verilen bir işaret.

ve evet zaman içinde merak ettiğimiz kafa yorduğumuz önemli saydığımız pek çok minik detay havada kaldı çoğunu bir şekilde açıklayabilirim lakin mesela hurley diyen kuşa ne diyeyim.

desmond ve penny çocuklarıyla mutlu yaşadılar en azından. richard tarih profu olmuştur herhalde.

özellikle birinci sezonda yaşattığı duygular yüzünden çok ayrı yeri olacak dizi.

Link to comment
Share on other sites

lostun bütün bölümlerini izledim 5 sezondan sonra sıkmaya başlamıştı ama izlediğim 4 sezonun hatrına izliyordum ama yinede böylede bir final beklemiyordum rezil bir şekilde diziyi bitirdiler şuan harcadığım okadar vakte acıyorum ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...